Sirija vol. 2
-
zlajaBHF
#103901 Re: Sirija vol. 2
Od pocetka su te snage "FSA" underdogs....A Izraelu bi najvise odgovaralo da ISIS ili Nusra osvoje sve, kako bi oni imali razlog da ulete i uzmu jos vise teritorije za sebe i kako bi Sirija bila jos slabija
-
jefff
#103902 Re: Sirija vol. 2
Samoubice iz Nusre nisu nimalo ugodan protivnik. To je drugi Hesbollah.
- salik79
#103903 Re: Sirija vol. 2
jefff wrote:Samoubice iz Nusre nisu nimalo ugodan protivnik. To je drugi Hesbollah.
Samo sto njih, recimo, bez problema lijece - dok kod Hizbullaha, po njihovom priznanju, to nije slucaj. Hizbullah smatraju neprijateljem, a Nusru neprijateljem svoga neprijatelja...
-
solar7
#103904 Re: Sirija vol. 2
Range(posude,zdjele,serpe,lonci itd).To(dok si ti vukao range)znaci da dok si ti ucio palatalizacije subjetke i predikate ja sam morao biti na brdu sa mozda i pokojim zalutalim iranskim metkom da ti to obezbjedim ako si tad uopste u Bosni bio.Range se inace kod nas u krajini kaze a to ti je valjda i neki dokaz jer ne planiram nikakve ti slike mog mjesta davat,barem ne sad zasad jer nije mi to praksa.Ti ako hos vjeruj a ako ne sta ti ja mogu.Mogu 3 puta maximalno replicirat pa ti moram ovako odgovorit Salice.
- salik79
#103905 Re: Sirija vol. 2
solar7 wrote:Range(posude,zdjele,serpe,lonci itd).To(dok si ti vukao range)znaci da dok si ti ucio palatalizacije subjetke i predikate ja sam morao biti na brdu sa mozda i pokojim zalutalim iranskim metkom da ti to obezbjedim ako si tad uopste u Bosni bio.Range se inace kod nas u krajini kaze a to ti je valjda i neki dokaz jer ne planiram nikakve ti slike mog mjesta davat,barem ne sad zasad jer nije mi to praksa.Ti ako hos vjeruj a ako ne sta ti ja mogu.Mogu 3 puta maximalno replicirat pa ti moram ovako odgovorit Salice.
O kakvim palatalizacijama, subjektima i predikatima pricas?! Ja sam ti ukazivao na osnove pismenosti.
Sto se Krajine tice, a pogotovo tvoga "ratnog staza", mo's mislit' sto ti vjerujem. Jedino sto znam da u krajini ama bas ni od koga nisam cuo izraz "tuČu". A znam od koga jesam i gdje jesam.
Ti, bujrum, demantuj...Ne vjerujem da je neki problem uslikati i postaviti bilo koji licni dokument, ili barem racun, kojim bi potkrijepio svoju tvrdnju. Do tada ti ne vjerujem niti jedno slovo, a sto se iranskog oruzja i municije tice u Krajini - bilo je i, pored svih ostalih dokaza, ovdje forumasa iz krajine i 5. Korpusa koji su o tome svjedocili. A, ti sto si ispuc'o - spreman sam licno platit' svako zrno.
Last edited by salik79 on 17/02/2018 21:57, edited 1 time in total.
- insomnia78
#103906 Re: Sirija vol. 2
Gori od jehovinih svjedoka.
Ovdje hodaju s tabletom. Gospodine da li zelite pogledati jedan video? Ne zelim, hvala. Po prezimenu vidim da ste stranac, odakle ste ako nisam indiskretna? Iz BiH. Znate, imamo video i na Bosanskom
- salik79
#103907 Re: Sirija vol. 2
Ima li ko da potvrdi ovaj izraz "range"?! Google ne daje nikakav rezultat, sto se bosanskog jezika tice...
-
jefff
#103908 Re: Sirija vol. 2
Ah. Svaki ima pravo da se nada. Nada zadnja crkne.salik79 wrote:jefff wrote:Samoubice iz Nusre nisu nimalo ugodan protivnik. To je drugi Hesbollah.
Samo sto njih, recimo, bez problema lijece - dok kod Hizbullaha, po njihovom priznanju, to nije slucaj. Hizbullah smatraju neprijateljem, a Nusru neprijateljem svoga neprijatelja...
-
solar7
#103909 Re: Sirija vol. 2
Prvo, kultura 0 a drugo, ako asad ne napada onda ljudi nece izginuti ili barem ako ne granatiraju avionima civilna podrucja vec da se bore ko ljudi dostojansvtvenoneki wrote:Nadaš se da će ljudi izginuti?solar7 wrote:Guta ce biti jako gutava i groblje tigricima nadam se a da ce kao uobicajeno sve sravnati to se zna jer to im je u stilu ratovanja![]()
Koji debil..
- rajv0sa
#103910 Re: Sirija vol. 2
Upravo tako, pa zašto izrael ne djeluje po položajima isila uz golansku visoravan ili na sinaju, odgovara im nestabilnosti. Zato im nije bio problem bombardivati saa baze čak i oko palmire.zlajaBHF wrote:Od pocetka su te snage "FSA" underdogs....A Izraelu bi najvise odgovaralo da ISIS ili Nusra osvoje sve, kako bi oni imali razlog da ulete i uzmu jos vise teritorije za sebe i kako bi Sirija bila jos slabija
-
zlajaBHF
#103911 Re: Sirija vol. 2
Da je kojim slucajem umjerena FSA zauzela vecinu teritorije, oni bi pomagali njihove neprijatelje.rajv0sa wrote:Upravo tako, pa zašto izrael ne djeluje po položajima isila uz golansku visoravan ili na sinaju, odgovara im nestabilnosti. Zato im nije bio problem bombardivati saa baze čak i oko palmire.zlajaBHF wrote:Od pocetka su te snage "FSA" underdogs....A Izraelu bi najvise odgovaralo da ISIS ili Nusra osvoje sve, kako bi oni imali razlog da ulete i uzmu jos vise teritorije za sebe i kako bi Sirija bila jos slabija
Nebi me iznenadilo da Izrael uzme dio teritorije koju drzi ISIS....Razlog ce biti borba protiv ISISa a oni tu teritoriju nikad napustit nece
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#103912 Re: Sirija vol. 2
- Kolone SAA se kreću prema Damasku i Istočnoj Guti:
Kad krene kuknjava kao za istočni Alepo. Možda bude iskonstruisan povod za game-changer u pokušaju. Vidjećemo...
Kad krene kuknjava kao za istočni Alepo. Možda bude iskonstruisan povod za game-changer u pokušaju. Vidjećemo...
- insomnia78
#103913 Re: Sirija vol. 2
Ja ne znam sta se vi toliko ibretite Izraelu. Pa ljudi sano igraju pametno u svrhu ostvarenja svojih ciljeva.
- Challenger_
#103914 Re: Sirija vol. 2
Tih umjerenih nije bilo ni da zauzmu aerodrom uz tursku granicu (Meng) nego su to morali da odrade zajedno, koljači Nusre i ISIl-a (tada su bili jedna raja i na zapadu su ih imenovali "opozicijom".zlajaBHF wrote:Da je kojim slucajem umjerena FSA zauzela vecinu teritorije, oni bi pomagali njihove neprijatelje.
Ne bi.
Izraelu oni nisu neprijatelji, šta više.
- Challenger_
#103915 Re: Sirija vol. 2
Ostvarivati ciljeve terorističkim proxy-bandama nije ništa moralnije od ostvarivanja planova SS-divizijama.insomnia78 wrote:Ja ne znam sta se vi toliko ibretite Izraelu. Pa ljudi sano igraju pametno u svrhu ostvarenja svojih ciljeva.
- Challenger_
#103917 Re: Sirija vol. 2
Podržavati diskriminatornu i genocidnu ideologiju tekfira i njihove nocioce u Siriji nije ništa drugačije od podrške nacističkim satelitima širom Evrope. Tu nema govora o višku pameti nego o manjku elementarnog morala.
Počeli su da liče na svoje dojučerašnje katile.
Počeli su da liče na svoje dojučerašnje katile.
-
jefff
#103918 Re: Sirija vol. 2
Kada je zadnji puto izrael ostvario pobjedu u ratu? 1967. Navodnoo je Hitler rekao: bozica pobijede se smjehne samo jednom u zivotu.
To je ziva istina.
To je ziva istina.
- insomnia78
#103919 Re: Sirija vol. 2
A no ce raditi ma jacanju Hezbolaha i šitskog uticaja. Oni su im dokazani prijatelji
- Challenger_
#103920 Re: Sirija vol. 2
Blago tebi ako se pozivaš na onog austrijskog cigojnera. Nije ni čudo što se ložiš na takfirističke koljačke majmune. Jednom na krivoj strani, uvijek na krivoj strani.jefff wrote: Navodnoo je Hitler rekao...
- Challenger_
#103921 Re: Sirija vol. 2
Ni Liban ni u njemu Hezbollah niti Sirija ne gaje agresivne niti terotorijalne pretenzije prema Izraelu. Izrael gaji teritorijalne pretenzije i generiše neprijateljstvo.insomnia78 wrote:A no ce raditi ma jacanju Hezbolaha i šitskog uticaja. Oni su im dokazani prijatelji
- Nadzornik
#103922 Re: Sirija vol. 2
YPG: "We are not enemies of the Syrian government but we want to be a part of the political process in the country; we will also deliver our weapons to the Syrian army once we reach a political solution."
VAZAL UTOPIA: People, who used to live in Tadef, hold a banner and Turkish flags during a protest demanding #SAA to leave Tadef, in Al Bab district of Aleppo.

VAZAL UTOPIA: People, who used to live in Tadef, hold a banner and Turkish flags during a protest demanding #SAA to leave Tadef, in Al Bab district of Aleppo.

- Nadzornik
#103923 Re: Sirija vol. 2
The dirty deal between Turkey & Germany
- DE sells weapons to TR
- DE bans anti war demonstrations lead by Kurds in DE
- DE bans Kurdish flags & symbols in DE
- DE probably will ban the biggest Kurdish umbrella organisation Nav-Dem in DE
- TR acts as the lock-keeper of refugees

- DE sells weapons to TR
- DE bans anti war demonstrations lead by Kurds in DE
- DE bans Kurdish flags & symbols in DE
- DE probably will ban the biggest Kurdish umbrella organisation Nav-Dem in DE
- TR acts as the lock-keeper of refugees

- Nadzornik
#103924 Re: Sirija vol. 2
Important agreements were signed between India and Iran, which will benefit our nations. President @HassanRouhani and I released a stamp marking the warm history and promising future of India-Iran ties.

- Challenger_
#103925 Re: Sirija vol. 2
Ovo je najznačajnije iz njemačke perspektive, sve ostalo je trla baba lan.Nadzornik wrote:- TR acts as the lock-keeper of refugees