Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
zdruzdjo

#10376 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

A jebo ga zmigavac vise ljudi. Isto kao da treba iz auta izaci i vatru vrtenjem drveta zapaliti na haubi pa da to kao bude zmigavac. Jebo te ko da 10 kila u rucici zmigavca ima. Skreces sa ceste pa kakve god i na kakvu god, pa pomjeris rucicu i kraj. Da se zna.
Kakva je furka ne dati zmigavac kad ides od podvoznjaka pofalici prema drinskoj? Da onaj odozgo mora gatati da li ces ti prema humskoj ili na drinsku.
Klasicna vozacka nekultura ko kuca.
Ali jebi ga valja sijalice stediti. Nece crknuti nakon 234 dana nego nakon 249 dana. Eheeeeej drug moj, usteda je to. A da ne pricamo o povecanoj potrosnji goriva dok sijalica pali se/gasi se.....ih valja to izfinansirati.
amar1994

#10377 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

zdruzdjo wrote:A jebo ga zmigavac vise ljudi. Isto kao da treba iz auta izaci i vatru vrtenjem drveta zapaliti na haubi pa da to kao bude zmigavac. Jebo te ko da 10 kila u rucici zmigavca ima. Skreces sa ceste pa kakve god i na kakvu god, pa pomjeris rucicu i kraj. Da se zna.
Kakva je furka ne dati zmigavac kad ides od podvoznjaka pofalici prema drinskoj? Da onaj odozgo mora gatati da li ces ti prema humskoj ili na drinsku.
Ali jebi ga valja sijalice stediti. Nece crknuti nakon 234 dana nego nakon 249 dana. Eheeeeej drug moj, usteda je to. A da ne pricamo o povecanoj potrosnji goriva dok sijalica pali se/gasi se.....ih valja to izfinansirati.
:thumbup:

:lol: :lol: :lol: :D
skafiskafsnjak

#10378 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by skafiskafsnjak »

zdruzdjo wrote:A jebo ga zmigavac vise ljudi. Isto kao da treba iz auta izaci i vatru vrtenjem drveta zapaliti na haubi pa da to kao bude zmigavac. Jebo te ko da 10 kila u rucici zmigavca ima. Skreces sa ceste pa kakve god i na kakvu god, pa pomjeris rucicu i kraj. Da se zna.
Jos kad ga upali metar od skretanja ... :D
zdruzdjo

#10379 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

skafiskafsnjak wrote: Jos kad ga upali metar od skretanja ... :D

Pa naravno. Znas koliko ce krace trajati sijalica ako zmigne 6 puta umjesto 2.
Pa jarane nismo rockfeleri ba, pa da se to sijalice svakih 6 mjeseci mjenjaju kad moze i svakih 6 mjeseci i 12 dana.
kloniran

#10380 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kloniran »

ja promjenio 6 sijalica u 10 godina :lol:

dvije H4 i 3 pozicione i zmigavac

ne znam koliko traju u tim vasim novim krntijama, al kod mene ce prija gazda crci nego sijalica :mrgreen:
zdruzdjo

#10381 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

kloniran wrote:ja promjenio 6 sijalica u 10 godina :lol:

dvije H4 i 3 pozicione i zmigavac

ne znam koliko traju u tim vasim novim krntijama, al kod mene ce prija gazda crci nego sijalica :mrgreen:
Pa znaci o takvima ko ti pisemooooooo
Aaaaaaa. Znaci ne dajes zmigavce i nema svjetala.
Odao si se. Ma dzaba hoce jezik pravo.
Zezam se

Ma jarane kod mene h7-ice odprilike svakih 4-5 mjeseci odu. Sad sam poceo kupovati najskuplje i bogami traju prilicno. A za zmigavce, pozicije, stop i sl. ne znam da sam 5 puta promjenio u zivotu.
NediM17

#10382 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by NediM17 »

Bosch H7, odlicna kupovina.

Traju vec vise od godine, a ova fus roba mjesec-dva i kraj.
condy

#10383 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by condy »

Koliko kostaju te bosch?
DoradO

#10384 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by DoradO »

Ide badzo srednjom trakom al pritom drzi i malo lijeve u slucaju da otcepi pa da on moze bez problema da se ubaci :lol:
beni-bu-man

#10385 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

DoradO wrote:Ide badzo srednjom trakom al pritom drzi i malo lijeve u slucaju da otcepi pa da on moze bez problema da se ubaci :lol:
eh ti su mi najgori, ni tam ni vam :evil:
Tomahawk11
Globalni moderator

#10386 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Tomahawk11 »

Pa nije covjek kriv sto su pravili uske trake, a u njega veliko auto :-)
ITNet

#10387 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by ITNet »

Nije me nesto iznerviralo ali da podijelim. U petak se vracam sa posla onaj haos, guzva svi mic po mic...

Covjek u autu pored mene na tabli ispred sebe onaj prostor ispod sajbe pun papira :D Znaci haos isto neki stol na kancelariji i sve neki papiri razbacani citavom duzinom, to one uplatnice iz banke, te neki ugovori, 5 kila papira isto bomba neka da je pala, ne kontam kako moze voziti od onog svega, plus sto onaj papir sve na sajbu odsjaj baca ne znam kako vidi da vozi uopste :lol: Jos prozor otvoren kontam sad kad se to sve raspuse. Toliko mi je zao bilo sto nisam to mogao da uslikam bio je neki momenat kasno sam to vidio bas sam ostao paf.
Nepass

#10388 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Nepass »

DoradO wrote:Ide badzo srednjom trakom al pritom drzi i malo lijeve u slucaju da otcepi pa da on moze bez problema da se ubaci :lol:
Pokupio fazon od taxista :D
NediM17

#10389 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by NediM17 »

condy wrote:Koliko kostaju te bosch?
Cini mi se oko 7KM, ima ih na svakoj Petrolovoj pumpi.
condy

#10390 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by condy »

ITNet wrote:Nije me nesto iznerviralo ali da podijelim. U petak se vracam sa posla onaj haos, guzva svi mic po mic...

Covjek u autu pored mene na tabli ispred sebe onaj prostor ispod sajbe pun papira :D Znaci haos isto neki stol na kancelariji i sve neki papiri razbacani citavom duzinom, to one uplatnice iz banke, te neki ugovori, 5 kila papira isto bomba neka da je pala, ne kontam kako moze voziti od onog svega, plus sto onaj papir sve na sajbu odsjaj baca ne znam kako vidi da vozi uopste :lol: Jos prozor otvoren kontam sad kad se to sve raspuse. Toliko mi je zao bilo sto nisam to mogao da uslikam bio je neki momenat kasno sam to vidio bas sam ostao paf.
:D Taj nema mira ni kad spava
zdruzdjo

#10391 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Znaci veceras.

Situacija 1: idem od latinske cuprije. kod famoznog konyali restorana iz one uzlicice otima mi prednost sivi golf5 plus. da ne bih skakao po kocinici namotam na sine i obidjem ga. brat-bratu ne brze od 50-ak. unutra nekakvih adolescenata turaka(ili neke slicne njuske tamnopute) puno auto. 4 glave nazad. sustize me kod vijecnice i vozimo lagano. bije mi dugo svjetlo po vrhovima kose odozada. kos ih puno auto pa i kratka mu se podigla. skontam da mu desno kratko ne radi. zmigavaci, isateti rukama, maglenjaci.....ma nista. malo prije katedrale namotam na sine izravnam se i sjednem na sirenu. i zaisaretim kako bije u oci da ugasi. opet prodjem ispred njega on ugasi (desno kratko ne radi a ni pozicija). stanem kod semafora na katedrali on opet upali. stoji tramvaj na stajalistu. upali se zeleno ja necu da krenem namjerno a ne moze pored mene od tramvaja.. upalim zmigavce, ugasim.....onda krenem 3 na sat. skonta bilmez i ugasi. nesto mlatara rukicama, ko ono vidi sad moram u mraku voziti radi njega.

Situacija 2: kod kampusa iz grada u srednjoj traci ono malo smece "fox" OKRUGLIH 38 km/h. dvoje masu rukicama unutra, rasprava neka. guzva prilicno nije za obilazenja. sviraju raja, trpaju se, guraju.....ma nista. ziva konverzacija unutra. jedva obidjem i to desnom trakom poravnam se i sjednem na sirenu. otvoren prozor i meni i njemu. mlada se bas onako prepade. dreknem skloni se u desnu pa vozi jebem vam pleme. face ono ko sta je baaaaa.

Fakat voznja po gradu postaje svakim danom sve vece frustrirajuce iskustvo.
Nepass

#10392 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Nepass »

Pa ja jucer predjoh 10km po gradu nisam 45 uspio preci. Nikom se ne zuri, a meni svaki predjeni kilometar tako sporo mjesec dana zivota uzme :D
I kaze prestani pusiti..
beni-bu-man

#10393 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

Nepass wrote:Pa ja jucer predjoh 10km po gradu nisam 45 uspio preci. Nikom se ne zuri, a meni svaki predjeni kilometar tako sporo mjesec dana zivota uzme :D
I kaze prestani pusiti..
treba ti kutija od grada do stupa :mrgreen:
Nepass

#10394 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Nepass »

Kad vidim P + zensko za volanom pravo bih stao sa strane i sacekao 10min :D
O'zone
Globalni moderator

#10395 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by O'zone »

ITNet wrote:Nije me nesto iznerviralo ali da podijelim. U petak se vracam sa posla onaj haos, guzva svi mic po mic...

Meščini crni Volvo S40? Tip je neki računovođa a ured mu je u autu :mrgreen: Vidio ga ja nedavno parkiranog u Starom gradu i isto htio da slikam ali u nekoj žurbi i profuram..
beni-bu-man

#10396 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

Nepass wrote:Kad vidim P + zensko za volanom pravo bih stao sa strane i sacekao 10min :D
joj i mene je neki dan iznervirala, jarane ne zna bil vozila il stajala :-)
ITNet

#10397 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by ITNet »

Prije par dana Auto skola nesjecam se imena Ford Focus je bio neki malo stariji. Dva puta mu se ugasi auto na semaforu fulimo zeleno, novo zeleno novo gasenje, hajde pokrenu se on nekako jedva skrenu pa stade pjesaku, naravno opet mu se auto ugasi, opet jedva krenu 2kmh na sat i konacno vozi trakom....Finnaly prolazim pored njega vozac jedno 50 godina ono cvike kao tegla, instruktor zena 40+godina. Tko koga tu uci da se vozi ja ne znam :lol:
ITNet

#10398 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by ITNet »

O'zone wrote:

Meščini crni Volvo S40? Tip je neki računovođa a ured mu je u autu :mrgreen: Vidio ga ja nedavno parkiranog u Starom gradu i isto htio da slikam ali u nekoj žurbi i profuram..
Jeste crno auto ali nisam upratio koje, crn covjek i neku bradu fura. Office je ono bas tip top :mrgreen: Inace ne slikam okolo pojave ali ovo je bilo predobro i bas mi vokri :lol:
Nepass

#10399 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Nepass »

ITNet wrote:Prije par dana Auto skola nesjecam se imena Ford Focus je bio neki malo stariji. Dva puta mu se ugasi auto na semaforu fulimo zeleno, novo zeleno novo gasenje, hajde pokrenu se on nekako jedva skrenu pa stade pjesaku, naravno opet mu se auto ugasi, opet jedva krenu 2kmh na sat i konacno vozi trakom....Finnaly prolazim pored njega vozac jedno 50 godina ono cvike kao tegla, instruktor zena 40+godina. Tko koga tu uci da se vozi ja ne znam :lol:
Ako me ikad strefi infarkt to ce biti zbog autoskole i obucavanja u najvecoj spici.
basicm

#10400 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by basicm »

Stvarno su autoskole smor, pored citavog nereda na cesti oni sve uspore. Ja se vise i ne sjecam sta me muci, samo psujem sve redom, previse je napada da bih ostao miran.
Post Reply