Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
zdruzdjo
#10376 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
A jebo ga zmigavac vise ljudi. Isto kao da treba iz auta izaci i vatru vrtenjem drveta zapaliti na haubi pa da to kao bude zmigavac. Jebo te ko da 10 kila u rucici zmigavca ima. Skreces sa ceste pa kakve god i na kakvu god, pa pomjeris rucicu i kraj. Da se zna.
Kakva je furka ne dati zmigavac kad ides od podvoznjaka pofalici prema drinskoj? Da onaj odozgo mora gatati da li ces ti prema humskoj ili na drinsku.
Klasicna vozacka nekultura ko kuca.
Ali jebi ga valja sijalice stediti. Nece crknuti nakon 234 dana nego nakon 249 dana. Eheeeeej drug moj, usteda je to. A da ne pricamo o povecanoj potrosnji goriva dok sijalica pali se/gasi se.....ih valja to izfinansirati.
Kakva je furka ne dati zmigavac kad ides od podvoznjaka pofalici prema drinskoj? Da onaj odozgo mora gatati da li ces ti prema humskoj ili na drinsku.
Ali jebi ga valja sijalice stediti. Nece crknuti nakon 234 dana nego nakon 249 dana. Eheeeeej drug moj, usteda je to. A da ne pricamo o povecanoj potrosnji goriva dok sijalica pali se/gasi se.....ih valja to izfinansirati.
- amar1994
#10377 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
zdruzdjo wrote:A jebo ga zmigavac vise ljudi. Isto kao da treba iz auta izaci i vatru vrtenjem drveta zapaliti na haubi pa da to kao bude zmigavac. Jebo te ko da 10 kila u rucici zmigavca ima. Skreces sa ceste pa kakve god i na kakvu god, pa pomjeris rucicu i kraj. Da se zna.
- skafiskafsnjak
#10378 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jos kad ga upali metar od skretanja ...zdruzdjo wrote:A jebo ga zmigavac vise ljudi. Isto kao da treba iz auta izaci i vatru vrtenjem drveta zapaliti na haubi pa da to kao bude zmigavac. Jebo te ko da 10 kila u rucici zmigavca ima. Skreces sa ceste pa kakve god i na kakvu god, pa pomjeris rucicu i kraj. Da se zna.
-
zdruzdjo
#10379 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
skafiskafsnjak wrote: Jos kad ga upali metar od skretanja ...
Pa naravno. Znas koliko ce krace trajati sijalica ako zmigne 6 puta umjesto 2.
Pa jarane nismo rockfeleri ba, pa da se to sijalice svakih 6 mjeseci mjenjaju kad moze i svakih 6 mjeseci i 12 dana.
- kloniran
#10380 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ja promjenio 6 sijalica u 10 godina
dvije H4 i 3 pozicione i zmigavac
ne znam koliko traju u tim vasim novim krntijama, al kod mene ce prija gazda crci nego sijalica
ne znam koliko traju u tim vasim novim krntijama, al kod mene ce prija gazda crci nego sijalica
-
zdruzdjo
#10381 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa znaci o takvima ko ti pisemoooooookloniran wrote:ja promjenio 6 sijalica u 10 godina![]()
Aaaaaaa. Znaci ne dajes zmigavce i nema svjetala.
Odao si se. Ma dzaba hoce jezik pravo.
Zezam se
Ma jarane kod mene h7-ice odprilike svakih 4-5 mjeseci odu. Sad sam poceo kupovati najskuplje i bogami traju prilicno. A za zmigavce, pozicije, stop i sl. ne znam da sam 5 puta promjenio u zivotu.
-
NediM17
#10382 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Bosch H7, odlicna kupovina.
Traju vec vise od godine, a ova fus roba mjesec-dva i kraj.
Traju vec vise od godine, a ova fus roba mjesec-dva i kraj.
-
condy
#10383 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Koliko kostaju te bosch?
- DoradO
#10384 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ide badzo srednjom trakom al pritom drzi i malo lijeve u slucaju da otcepi pa da on moze bez problema da se ubaci 
- beni-bu-man
#10385 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
eh ti su mi najgori, ni tam ni vamDoradO wrote:Ide badzo srednjom trakom al pritom drzi i malo lijeve u slucaju da otcepi pa da on moze bez problema da se ubaci
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#10386 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa nije covjek kriv sto su pravili uske trake, a u njega veliko auto 
-
ITNet
#10387 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nije me nesto iznerviralo ali da podijelim. U petak se vracam sa posla onaj haos, guzva svi mic po mic...
Covjek u autu pored mene na tabli ispred sebe onaj prostor ispod sajbe pun papira
Znaci haos isto neki stol na kancelariji i sve neki papiri razbacani citavom duzinom, to one uplatnice iz banke, te neki ugovori, 5 kila papira isto bomba neka da je pala, ne kontam kako moze voziti od onog svega, plus sto onaj papir sve na sajbu odsjaj baca ne znam kako vidi da vozi uopste
Jos prozor otvoren kontam sad kad se to sve raspuse. Toliko mi je zao bilo sto nisam to mogao da uslikam bio je neki momenat kasno sam to vidio bas sam ostao paf.
Covjek u autu pored mene na tabli ispred sebe onaj prostor ispod sajbe pun papira
-
Nepass
#10388 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pokupio fazon od taxistaDoradO wrote:Ide badzo srednjom trakom al pritom drzi i malo lijeve u slucaju da otcepi pa da on moze bez problema da se ubaci
-
NediM17
#10389 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Cini mi se oko 7KM, ima ih na svakoj Petrolovoj pumpi.condy wrote:Koliko kostaju te bosch?
-
condy
#10390 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ITNet wrote:Nije me nesto iznerviralo ali da podijelim. U petak se vracam sa posla onaj haos, guzva svi mic po mic...
Covjek u autu pored mene na tabli ispred sebe onaj prostor ispod sajbe pun papiraZnaci haos isto neki stol na kancelariji i sve neki papiri razbacani citavom duzinom, to one uplatnice iz banke, te neki ugovori, 5 kila papira isto bomba neka da je pala, ne kontam kako moze voziti od onog svega, plus sto onaj papir sve na sajbu odsjaj baca ne znam kako vidi da vozi uopste
Jos prozor otvoren kontam sad kad se to sve raspuse. Toliko mi je zao bilo sto nisam to mogao da uslikam bio je neki momenat kasno sam to vidio bas sam ostao paf.
-
zdruzdjo
#10391 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Znaci veceras.
Situacija 1: idem od latinske cuprije. kod famoznog konyali restorana iz one uzlicice otima mi prednost sivi golf5 plus. da ne bih skakao po kocinici namotam na sine i obidjem ga. brat-bratu ne brze od 50-ak. unutra nekakvih adolescenata turaka(ili neke slicne njuske tamnopute) puno auto. 4 glave nazad. sustize me kod vijecnice i vozimo lagano. bije mi dugo svjetlo po vrhovima kose odozada. kos ih puno auto pa i kratka mu se podigla. skontam da mu desno kratko ne radi. zmigavaci, isateti rukama, maglenjaci.....ma nista. malo prije katedrale namotam na sine izravnam se i sjednem na sirenu. i zaisaretim kako bije u oci da ugasi. opet prodjem ispred njega on ugasi (desno kratko ne radi a ni pozicija). stanem kod semafora na katedrali on opet upali. stoji tramvaj na stajalistu. upali se zeleno ja necu da krenem namjerno a ne moze pored mene od tramvaja.. upalim zmigavce, ugasim.....onda krenem 3 na sat. skonta bilmez i ugasi. nesto mlatara rukicama, ko ono vidi sad moram u mraku voziti radi njega.
Situacija 2: kod kampusa iz grada u srednjoj traci ono malo smece "fox" OKRUGLIH 38 km/h. dvoje masu rukicama unutra, rasprava neka. guzva prilicno nije za obilazenja. sviraju raja, trpaju se, guraju.....ma nista. ziva konverzacija unutra. jedva obidjem i to desnom trakom poravnam se i sjednem na sirenu. otvoren prozor i meni i njemu. mlada se bas onako prepade. dreknem skloni se u desnu pa vozi jebem vam pleme. face ono ko sta je baaaaa.
Fakat voznja po gradu postaje svakim danom sve vece frustrirajuce iskustvo.
Situacija 1: idem od latinske cuprije. kod famoznog konyali restorana iz one uzlicice otima mi prednost sivi golf5 plus. da ne bih skakao po kocinici namotam na sine i obidjem ga. brat-bratu ne brze od 50-ak. unutra nekakvih adolescenata turaka(ili neke slicne njuske tamnopute) puno auto. 4 glave nazad. sustize me kod vijecnice i vozimo lagano. bije mi dugo svjetlo po vrhovima kose odozada. kos ih puno auto pa i kratka mu se podigla. skontam da mu desno kratko ne radi. zmigavaci, isateti rukama, maglenjaci.....ma nista. malo prije katedrale namotam na sine izravnam se i sjednem na sirenu. i zaisaretim kako bije u oci da ugasi. opet prodjem ispred njega on ugasi (desno kratko ne radi a ni pozicija). stanem kod semafora na katedrali on opet upali. stoji tramvaj na stajalistu. upali se zeleno ja necu da krenem namjerno a ne moze pored mene od tramvaja.. upalim zmigavce, ugasim.....onda krenem 3 na sat. skonta bilmez i ugasi. nesto mlatara rukicama, ko ono vidi sad moram u mraku voziti radi njega.
Situacija 2: kod kampusa iz grada u srednjoj traci ono malo smece "fox" OKRUGLIH 38 km/h. dvoje masu rukicama unutra, rasprava neka. guzva prilicno nije za obilazenja. sviraju raja, trpaju se, guraju.....ma nista. ziva konverzacija unutra. jedva obidjem i to desnom trakom poravnam se i sjednem na sirenu. otvoren prozor i meni i njemu. mlada se bas onako prepade. dreknem skloni se u desnu pa vozi jebem vam pleme. face ono ko sta je baaaaa.
Fakat voznja po gradu postaje svakim danom sve vece frustrirajuce iskustvo.
-
Nepass
#10392 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa ja jucer predjoh 10km po gradu nisam 45 uspio preci. Nikom se ne zuri, a meni svaki predjeni kilometar tako sporo mjesec dana zivota uzme 
I kaze prestani pusiti..
I kaze prestani pusiti..
- beni-bu-man
#10393 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
treba ti kutija od grada do stupaNepass wrote:Pa ja jucer predjoh 10km po gradu nisam 45 uspio preci. Nikom se ne zuri, a meni svaki predjeni kilometar tako sporo mjesec dana zivota uzme
I kaze prestani pusiti..
-
Nepass
#10394 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kad vidim P + zensko za volanom pravo bih stao sa strane i sacekao 10min 
- O'zone
- Globalni moderator
#10395 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Meščini crni Volvo S40? Tip je neki računovođa a ured mu je u autuITNet wrote:Nije me nesto iznerviralo ali da podijelim. U petak se vracam sa posla onaj haos, guzva svi mic po mic...
Covjek u autu pored mene na tabli ispred sebe onaj prostor ispod sajbe pun papiraZnaci haos isto neki stol na kancelariji i sve neki papiri razbacani citavom duzinom, to one uplatnice iz banke, te neki ugovori, 5 kila papira isto bomba neka da je pala, ne kontam kako moze voziti od onog svega, plus sto onaj papir sve na sajbu odsjaj baca ne znam kako vidi da vozi uopste
- beni-bu-man
#10396 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
joj i mene je neki dan iznervirala, jarane ne zna bil vozila il stajalaNepass wrote:Kad vidim P + zensko za volanom pravo bih stao sa strane i sacekao 10min
-
ITNet
#10397 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Prije par dana Auto skola nesjecam se imena Ford Focus je bio neki malo stariji. Dva puta mu se ugasi auto na semaforu fulimo zeleno, novo zeleno novo gasenje, hajde pokrenu se on nekako jedva skrenu pa stade pjesaku, naravno opet mu se auto ugasi, opet jedva krenu 2kmh na sat i konacno vozi trakom....Finnaly prolazim pored njega vozac jedno 50 godina ono cvike kao tegla, instruktor zena 40+godina. Tko koga tu uci da se vozi ja ne znam 
-
ITNet
#10398 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jeste crno auto ali nisam upratio koje, crn covjek i neku bradu fura. Office je ono bas tip topO'zone wrote:Meščini crni Volvo S40? Tip je neki računovođa a ured mu je u autuITNet wrote:Nije me nesto iznerviralo ali da podijelim. U petak se vracam sa posla onaj haos, guzva svi mic po mic...
Vidio ga ja nedavno parkiranog u Starom gradu i isto htio da slikam ali u nekoj žurbi i profuram..
-
Nepass
#10399 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ako me ikad strefi infarkt to ce biti zbog autoskole i obucavanja u najvecoj spici.ITNet wrote:Prije par dana Auto skola nesjecam se imena Ford Focus je bio neki malo stariji. Dva puta mu se ugasi auto na semaforu fulimo zeleno, novo zeleno novo gasenje, hajde pokrenu se on nekako jedva skrenu pa stade pjesaku, naravno opet mu se auto ugasi, opet jedva krenu 2kmh na sat i konacno vozi trakom....Finnaly prolazim pored njega vozac jedno 50 godina ono cvike kao tegla, instruktor zena 40+godina. Tko koga tu uci da se vozi ja ne znam
- basicm
#10400 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Stvarno su autoskole smor, pored citavog nereda na cesti oni sve uspore. Ja se vise i ne sjecam sta me muci, samo psujem sve redom, previse je napada da bih ostao miran.