Nemoj spojlati, neki (poput mene) nisu čitali taj spojler.pici wrote:moze i to...na onom set najvise je mrtvih konja od boltona i karstarkova, umbera nidje ni na mapi mada u onom spojleru je napisano sasvim drugacije za umbere... to je onaj momak sto je spojlovo na fan stranici GOTa a koji je bio na setu snimanja te bitke...
Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- zlaataan
#10376 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
- Gorštak
#10377 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Baksuzluk: ponio laptop na put samo zato da bih skinuo i pregledao novu epizodu, kad ovdje u ovoj državi ne rade torenti ni piratebay ni ništa.
Ima li iko ikakvu ideju gdje bih mogao pregledati ovu epizodu online a da nije torent?
Ima li iko ikakvu ideju gdje bih mogao pregledati ovu epizodu online a da nije torent?
-
cassius
#10378 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
http://serijal.com/online-serije-sa-pre ... f-thrones/Gorštak wrote:Baksuzluk: ponio laptop na put samo zato da bih skinuo i pregledao novu epizodu, kad ovdje u ovoj državi ne rade torenti ni piratebay ni ništa.
- SanskiBiser
#10379 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
http://www.vodlocker.city/krbho39tjrhbGorštak wrote:Baksuzluk: ponio laptop na put samo zato da bih skinuo i pregledao novu epizodu, kad ovdje u ovoj državi ne rade torenti ni piratebay ni ništa.
streaming radi provjereno maloprije...
- AleksoMKD
#10380 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Mislim da nisu, ovo su neki severnjaci.Brkooo wrote:mensecini da jesukamberovica polje wrote: 0:35 Jesu ovo vitezovi Vale-a?
na zastavi ima plave i nazire se pTica
Jedan nosi halfhelm a ostali su gologlavi i cupavi. Ovi su u jurisu u kadru malo iznad WunWun-a kad krenu pro-Starkovi u napad.
Nego, Ramiz je zaista zasluzio da bide kralj Westerosa.
Vojska postrojena po jedinicama, strelci prvo, vidim od vojske napravio kombinaciju Rimsle legije i falange, kada dodamo da bolje poznaje narav ljudi od cace mu, pa i od Starkovih, svaka cast.
Last edited by AleksoMKD on 13/06/2016 13:40, edited 1 time in total.
-
drogon2
#10381 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ne znam zasto niste zadovoljni.Cak citam po nekim stranim forumima da se ljudima ne svidja to sto ce Littlefinger doc i spasit Jona i raju u zadnji cas.Kao to im je previse predvidljivo.Pa jbt. ovamo svi svrsavaju na Jona i da im je da prezivi,a ne svidja im se jedini nacin na koji moze prezivit jer je preocit.Izgleda da bi ljudi vise tolerisali Dana i Davea da napisu da se Jon pretvori u zmaja i spali sve svoje protivnike,jer jbg to nije ocekivano.
Po meni radnja ide u finom smjeru.Vidio sam sve sto sam htio da vidim ove sezone,s tim sto ipak mislim da je prica sa Daenerys mogla ic dosta brze.Takodje,mislim da su mogli nabacit jos neku scenu sa Ramsayem prije ove devete epizode,ali sta je tu je.Lady Stoneheart nikad i nisam htio u seriji.Mislim da je to prica dobra za knjige,ali da u seriji hoda zena sa prerezanim grkljanom,koja je jos u poluraspadnutom stanju i ne moze da prica..to vec ne bi izgledalo dobro na ekranu.
Lik Jaimea u seriji se vise ne treba ni komentarisat.Njega su usrali jos prosle sezone,al i to im mogu oprostit.To da li ce on bit good or evil stvarno ima malo uticaja na pricu,jer mislim da ce svi osim Tyriona na kraju ionako skoncat.
Po meni radnja ide u finom smjeru.Vidio sam sve sto sam htio da vidim ove sezone,s tim sto ipak mislim da je prica sa Daenerys mogla ic dosta brze.Takodje,mislim da su mogli nabacit jos neku scenu sa Ramsayem prije ove devete epizode,ali sta je tu je.Lady Stoneheart nikad i nisam htio u seriji.Mislim da je to prica dobra za knjige,ali da u seriji hoda zena sa prerezanim grkljanom,koja je jos u poluraspadnutom stanju i ne moze da prica..to vec ne bi izgledalo dobro na ekranu.
Lik Jaimea u seriji se vise ne treba ni komentarisat.Njega su usrali jos prosle sezone,al i to im mogu oprostit.To da li ce on bit good or evil stvarno ima malo uticaja na pricu,jer mislim da ce svi osim Tyriona na kraju ionako skoncat.
- Gorštak
#10382 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Fala ti gdje čuo i gdje ne čuo!SanskiBiser wrote:http://www.vodlocker.city/krbho39tjrhbGorštak wrote:Baksuzluk: ponio laptop na put samo zato da bih skinuo i pregledao novu epizodu, kad ovdje u ovoj državi ne rade torenti ni piratebay ni ništa.
streaming radi provjereno maloprije...
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#10383 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
zlaataan wrote:Nemoj spojlati, neki (poput mene) nisu čitali taj spojler.pici wrote:moze i to...na onom set najvise je mrtvih konja od boltona i karstarkova, umbera nidje ni na mapi mada u onom spojleru je napisano sasvim drugacije za umbere... to je onaj momak sto je spojlovo na fan stranici GOTa a koji je bio na setu snimanja te bitke...
joj kako bi voljio karanani poslat na PePe spojler al bojim se ostacu brez glavnog makroa
- AleksoMKD
#10384 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Meni je OK sezona, jeste najgora do sada, ali mi je prilicno dobra.drogon2 wrote:Ne znam zasto niste zadovoljni.Cak citam po nekim stranim forumima da se ljudima ne svidja to sto ce Littlefinger doc i spasit Jona i raju u zadnji cas.Kao to im je previse predvidljivo.Pa jbt. ovamo svi svrsavaju na Jona i da im je da prezivi,a ne svidja im se jedini nacin na koji moze prezivit jer je preocit.Izgleda da bi ljudi vise tolerisali Dana i Davea da napisu da se Jon pretvori u zmaja i spali sve svoje protivnike,jer jbg to nije ocekivano.
Jedina velika zamerka je sto se toliko isticala vernost severnjaka Starkovima, te rizikuje sluginja dranje da spasi Sansu, te Sansa govori Teonu kako ima vernih Starkovima, te madrfaking Roose Bolton objasnjava Remziju kako severne kuce vole Starkove kad ono prc, ko vas jebe, dzaba vam 8.000 godina vladanja.
- Billy The Pljuc
#10385 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
http://www.rainiertamayo.com/game-of-thronesGorštak wrote:Baksuzluk: ponio laptop na put samo zato da bih skinuo i pregledao novu epizodu, kad ovdje u ovoj državi ne rade torenti ni piratebay ni ništa.
Uzivaj!
- Billy The Pljuc
#10386 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Amar_Chulle_Custic wrote:Dragi pici pici, pa bolan šta je u ovoj epizodi dobro se desilo?
Znali smo da će The Hound da se osveti onim likovima, ništa tu nismo dobili osim što je priključio se bratstvu bez zastava... To je jedino iznenađenje u ovoj seriji - braća nisu kriminalci.
Tamo, iz nekog razloga, High Sparrow NAREĐUJE Cersei da dođe? Zašto? Zar nije sve vrijeme HIgh Sparrow bio ponizan. Otkuda sad to naređivanje. Ne odgovara mi uz njegov lik, iako znam da je sve prefrigano - baš ta perspektiva religioznog koji hrani esktremiste i diže pokret mi je bila podnošljiva kod Sparrowa. Ovako mi je samo jedan antipatičan šupak.
Jamie Lannister ispade biva idalje opsjednut Cersei,Ovo je rekao kad je Branna bacio s kule u prvoj epizodi, tako da je to fin flash back. Ali šta nam kaže taj flashback? Da je Jamie na istom kao i u prvoj epizodi, samo bez ruke.Jamie Lannister wrote:" The things we do for love".
Onda smrt Blackfisha... e ako je išta debilizirano u ovoj seriji, onda je to ova smrt. Vratiš lika iz treće sezone, predstaviš ga kao živuću legendu i opasnog lika - i onda ga ubiješ bez ikakve uloge? WTF!?
Arya... epizoda se zove No One, a Arye imamo malo na početku i 10 minuta na kraju. 10 minuta trčanja... mislim za djevojku koja ima jednu posjekotinu i ko zna koliko uboda - Arya može dobro trčati. I na kraju ono sa svijećom... ja ne znam da li ova dva debila misle upropastiti do kraja seriju, ali ako kontaju da im ovo gašenje svijeće znači išta, dobro su se zajebali. Hoću da vidim kako se to Arya bori u mraku, kako cijepa The Waif, hoću da vidim kako joj lice skida... Zašto Arya nije nosila od početka mač? Možda bi joj to i pomoglo. Zašto se Arya od početka nije sakrivala u onom skloništu? Nikad je ne bi našla... tako debilno je to odrađeno.
Zašto se jaquen hghar nasmijao? Zato što ga je iznenadilo da je Arya ostala Arya. Mislim da vi u globalu previše dajete kredita D&D, očito je da nisu dorasli ovoj seriji sami. Očekujete nešto s Aryom i Jaqenom a bojim se da je to to što smo vidjeli Jaqena Hghara.
Treba li spominjati onu smiješnu scenu kad Mereen gori, a Daenerys mjesto da se sruši na brodove i popali ih 10-metarskim zmajem, ili bar ode pustiti i ona dva zmaja - ona svraća u apartman da se poselami s rajom.
Toliko nelogičnosti u seriji da te glava zaboli.
Zašto bi iko od nas gledao seriju koja se zasniva na likovima, ako ti likovi nisu razrađeni?
Ja mislim da svi mi (ili bar dobra većina) gledamo seriju, ne zbog zmajeva, CGI-a ili nezz ti ni ja šta, Nights Kinga, već je gledamo zbog likova i njihovog razvoja.
Od kad je Martin, legenda, kralj, bog pisanja otišao iz serije u trećoj sezoni, svaka sezona je sve lošija s kvalitetom. Došli su do tog da imamo prvu dobru iposljednje dvije dobre a svih 7 između se mogu preskočiti.
Likovi nemaju nikakav razvoj, whatsoever. Znam da će me sad razapeti ali, pazite sad... Sansa je lik koji je imao najviše razvoja od treće sezone.
Brann je proveo toliko vremena na zidu, da bi na kraju prekinulo mu se učenje, sumnjam da je bilo šta naučio, i kao što kaže Three Eyed Raven - You are not ready. Znači tu razvoja nema.
Jon je umro, probudio se kao "mračniji" lik ali je idalje naivan da može sa cca 4000 vojnika marčirati na Boltone i osvojiti borbu? Mislim, it`s safe to assume da će Vale pomoći borbi u posljednji čas - ono ko Deus Ex Machina. Ali kako to može zadovoljiti ikoga sa malo razuma? Mislim, Jon svojeglavo i glupavo ide ravno u smrt... mislim da bi mu trebalo dozvolit da umre onda, kad je već tako glupo napisan bolji je mrtav.
Jamie je idalje šupak Jamie iz prve sezone, onaj koji bolesno pati za Cersei iako može imati koju god želi. Čak ni Brienne ga ne može razuvjeriti da ne bude šupak, samo da bude manji šupak od šupčine tako što će joj pederski mahnuti...
Arya otišla u Bravoos, mislio sam da će proći kroz nekakvu jebenu obuku, da će postat mudra i sve to. Ne... doslovno možeš uzet epizodu kad je Arya prvi put ušla u hram faceless men i izrezat sve epizode do tad, ubacit posljednju - i imat će smisla... doslovno njene scene su mrtvi filler.
Sansa je jedina koja je napredovala iz lika koji sjedi i jeca do lika koji sakuplja vojsku i priprema nešto sa strane... nažalost al tako je.
Cersei je idalje bolesni luđak, samo što joj je sad sknuta moć pa planira nešto drugo da uradi, a znamo i šta..
Sve u svemu, odron.
Uglavnom me mrzilo pisati i mogao bih jos dodati na ovo tvoje ali i ovo sto si napisao je vise nego dovoljno.
- Pandakonda
#10387 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Koji je bog ovaj Ramsay

Jon: Thousands of men don't need to die, only one of us
Ramsay: If we do your way Snow, you'd win. We're not doing it your way.

-
drogon2
#10388 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pa nije iskljuceno da kuce Cerwyn,Manderly pa i Glover ulete u borbu.A iako ne ulete,D&D se mogu fino opravdat kao sto smo vidjeli po onom sto nam je Lord Glover ispricao.Postavili su situaciju tako da su svi na sjeveru svjesni da je Robb ispalio Freya zbog neke tamo sa istoka i da ih je to u konacnici kostalo rata i mnogih sranja poslije rata.Jos kad uzmes u obzir da je Sansa udana za Ramsaya u seriji te je tako fakticki Bolton,a Jon i dalje kopile jbg trebalo bi da mozemo svi zajedno razumit to sto se desava.
- Tito_i_Partija
#10389 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Vjerujem da ce i Zeljezni uletit' da spase Dany, isto k'o sto ce Baelish uletit' da spasi Jon-a i njegovu vojsku. 100%.
-
swanfilter
#10390 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Kad se sjetim prosle hefte i predviđanja tipa Jamie ce poklati Freyeve ... 
-
drogon2
#10391 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pa nije ni to iskljuceno jos.Tek treba da bude ona festa kod njih koju smo vidjeli u traileru.swanfilter wrote:Kad se sjetim prosle hefte i predviđanja tipa Jamie ce poklati Freyeve ...
- Pandakonda
#10392 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Sa ovom epizodom padaju ove teorije:
-Cleganebowl (hound vs mountain)
-Lady Stoneheart (Edmure rekao kako se Red Wedding desio prije par godina a nema šanse da se tijelo skroz nije raspalo u tom periodu)
Sad čekamo džihad Cercei da digne u zrak kings landing i tu joj je kraj. I pticama je već jasno da će Jon gubit bitku (kopljari sabili wildinge) i onda će Baelish uletit sa svojom vojskom. Samo me zanima šta planiraju zadnju epizodu jer ona traje 69 minuta, nema šanse da će razvuć ovu bitku na dvije epizode. Jedino će mi bit žao Davosa kad vidi šta je bilo sa Shireen
-Cleganebowl (hound vs mountain)
-Lady Stoneheart (Edmure rekao kako se Red Wedding desio prije par godina a nema šanse da se tijelo skroz nije raspalo u tom periodu)
Sad čekamo džihad Cercei da digne u zrak kings landing i tu joj je kraj. I pticama je već jasno da će Jon gubit bitku (kopljari sabili wildinge) i onda će Baelish uletit sa svojom vojskom. Samo me zanima šta planiraju zadnju epizodu jer ona traje 69 minuta, nema šanse da će razvuć ovu bitku na dvije epizode. Jedino će mi bit žao Davosa kad vidi šta je bilo sa Shireen
-
drogon2
#10393 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Deseta epizoda je aftermath devete.Vjerovatno nesto slicno kao poslije devete epizode u drugoj sezoni.Jon KITN,moguce Branova vizija za ToJ,Daenerys krece za Westeros,Cersei pali Sept of Baelor,Tommen se ubija itd.
-
drogon2
#10394 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
drogon2 wrote:Deseta epizoda je aftermath devete.Jon KITN,moguce Branova vizija za ToJ,Daenerys krece za Westeros,Cersei pali Sept of Baelor,Tommen se ubija itd.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#10395 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
swanfilter wrote:Kad se sjetim prosle hefte i predviđanja tipa Jamie ce poklati Freyeve ...
to tek slijedi, nije iskljuceno da lanisteri pokolju freye il obrnuto... bratsvo bez bajraka rece Dogu da se prikljuci i da se sprema nesto veliko...
- kokuz_sa
#10396 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
imal gdje prevoda..
-
SOMA
#10397 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Billy The Pljuc wrote:As I said, zaseravaju ovi polahko i sefa i stanicu. Razbise mi zadovoljstvo pracenja serijala, s izuzetkom "vaskrsnuca" Jona sve ostalo u ovoj sezoni mi je bezveze, tu i tamo bljesne pokoja dobra scena i to je sve. Iskreno ne znam sta sam i ocekivao prije pocetka sezone i to je do mene fakat. Kad se sapunjara zavrsi ipak cu nabaviti knjige i procitati sve a nisam imao namjeru.
- pink floydd
#10398 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
na BS Playeru ima dobar prijevodkokuz_sa wrote:imal gdje prevoda..
-
1Dante1
#10399 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Epizoda dobra do scene sa Daenerys. Ulijece ko Power Ranger. 
- Capajebo
#10400 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Epizoda proljev, ne znam sta je vama dobro
Iskreno se nadam da se ove zadnje 2 izvuci sezonu

Iskreno se nadam da se ove zadnje 2 izvuci sezonu