Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Haris.ba

#10376 Re: Android OS

Post by Haris.ba »

Kako naštimati da google translate hvata hrvatski izgovor i prevodi na engleski? Sa engleskog na hrvatski radi.

Nešta sam čačkao po opcijama i "popravio". A radilo je. Android je 4.1.

Hvala
glockov kolac

#10377 Re: Android OS

Post by glockov kolac »

KvaziExpert wrote:
glockov kolac wrote:Ljudi, gdje da odnesem telefon da mi se uradi to rootovanje i flashovanje i sta god treba da se kotarisem softvera na telefonu? Sta cu kad sam duduk za ove stvari...
Softvera ces se najlakse kotarisati ako ga probodes g. kolcem u srce :D

Zvanicni update mozes uraditi i sam, vise je nego jednostavno. Ako ne znas uraditi root, ili ne daj boze, ne znas ni sta je to tacno, najvjerovatnije ti i ne treba ;)

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Jel ovo tvoj pokusaj da ispadnes pametan ili smjesan ili oboje jer ti bas ne ide...? I ne treba mi zvanicni update vec hocu da stavim CM, a vidim ima 10.2 verzija.
glockov kolac

#10378 Re: Android OS

Post by glockov kolac »

uskrsno_respo wrote:koji tel i odakle si?
U Sarajevu sam, a telefoni su Sony Expiria J i SG 3...
Djubre_

#10379 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

glockov kolac wrote:Ljudi, gdje da odnesem telefon da mi se uradi to rootovanje i flashovanje i sta god treba da se kotarisem softvera na telefonu? Sta cu kad sam duduk za ove stvari...
S3

http://www.androidpit.com/en/android/fo ... y-Bean-4-1

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
glockov kolac

#10380 Re: Android OS

Post by glockov kolac »

Djubre_ wrote:
S3

Hvala ti, al iskreno nešto me strah da eksperimentišem. Zato i hoću da to uradio neko ko je to već radio. Zato sam i postavio ovo pitanje - al naći ću nekoga od raje ko znao ovo rutinski odraditi.
Kal El

#10381 Re: Android OS

Post by Kal El »

glockov kolac wrote:
Djubre_ wrote:
S3

Hvala ti, al iskreno nešto me strah da eksperimentišem. Zato i hoću da to uradio neko ko je to već radio. Zato sam i postavio ovo pitanje - al naći ću nekoga od raje ko znao ovo rutinski odraditi.
Ma nije tesko,fino pogledas tutorial i procitas sve fino,ni ja nisam znao, a lahko je, koristim Xperia S,rootovat nikad lakse,jednim klikom!
I flashovanje je isto lahko,barem meni :mrgreen:

Sent from my LT26i using Tapatalk
lozze

#10382 Re: Android OS

Post by lozze »

Kal El wrote:
glockov kolac wrote:
Djubre_ wrote: S3

Ma nije tesko,fino pogledas tutorial i procitas sve fino,ni ja nisam znao, a lahko je, koristim Xperia S,rootovat nikad lakse,jednim klikom!
I flashovanje je isto lahko,barem meni :mrgreen:

Sent from my LT26i using Tapatalk
Mozea li mi poslati link preko cega si rootao xperiu s, ja sam kupio xperiu s u bhtelecomu i strah me da je rootam da neato ne zeznem,pa kad si ti daj i meni da preko toga :)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
arnes_king

#10383 Re: Android OS

Post by arnes_king »

Vala ako te strah onda je za tebe ios ili windows mobile.... Na androidu i sto zajebes nije tesko da se popravi, a nije tesko nista root pogotovo, samo prati korake sve ti pise tacno sta da uradis, gdje ces za to placat... Ako si se znao na forum prijaviti znat ces i to :)

Ja kad sam tek kupio svoju xperiu p i kad sam poceo time cackati bez ikakvog iskustva sam otkljucao bootloader i rootovao tel... Pri prvom pokusaju flashovanja custom roma sam nesto zeznuo tako da tel nije davao nikakve znakove zivota pa sam se preznojavao, djaba, jer poslije sam vidio kako je jednostavno opet stock flashati i sve ponovo pokusati :) a sada svim prijateljima radim te stvari, root, custom rom, kernel, modovi itd bez obzira koji telefon, lijepi xda :)
Last edited by arnes_king on 10/11/2013 23:27, edited 1 time in total.
lozze

#10384 Re: Android OS

Post by lozze »

arnes_king wrote:Vala ako te strah onda je za tebe ios ili windows mobile.... Na androidu i sto zajebes nije tesko da se popravi, a nije tesko nista root pogotovo, samo prati korake sve ti pise tacno sta da uradis, gdje ces za to placat
Na koji se onda nacin brickuje telefon? Ja kad sam rootao svoj sgs3 izgubila se mreza pa sam bezze morao 20km dati i nositi peglati se da mi vrate mrezu

gidra

#10385 Re: Android OS

Post by gidra »

Mogu li se import sms poruke sa Nokije (s60v3) na android?

Imam sačuvanu .csv listu(napravljena preko nokijinog pc suita) pa bih je želio ubaciti, probao sam sa nekih par programa ali mi error izbaci...
gidra

#10386 Re: Android OS

Post by gidra »

uskrsno_respo wrote:
gidra wrote:Mogu li se import sms poruke sa Nokije (s60v3) na android?

Imam sačuvanu .csv listu(napravljena preko nokijinog pc suita) pa bih je želio ubaciti, probao sam sa nekih par programa ali mi error izbaci...
konvertuj csv u drugi format i moci ces
ne mogu se sjetiti tacno koji pa pitaj google
.xml .txt?
arnes_king

#10387 Re: Android OS

Post by arnes_king »

lozze wrote:
arnes_king wrote:Vala ako te strah onda je za tebe ios ili windows mobile.... Na androidu i sto zajebes nije tesko da se popravi, a nije tesko nista root pogotovo, samo prati korake sve ti pise tacno sta da uradis, gdje ces za to placat
Na koji se onda nacin brickuje telefon? Ja kad sam rootao svoj sgs3 izgubila se mreza pa sam bezze morao 20km dati i nositi peglati se da mi vrate mrezu

Android je veoma tesko softverski brikovati, i ako softverski nesto zeznes u 99% slucajeva to softverski i popravis... Zato i kazem da je onda bolje mu uzeti windows ili ios posto na njemu nece morat nista stimati da radi bolje, kako je tako je i dobro je samo sto nemas slobode kao na androidu ali svakako ti ta sloboda nista ne znaci ako ne smijes sam nego zelis placati za stvari koje mozes sam bez problema, a plus sta ce mu root i custom rom ako mu mora neko drugi to raditi, poslije nesto zezne ili neki bug i opet mora nosit i placat....
Maharadza

#10388 Re: Android OS

Post by Maharadza »

arnes_king wrote:Vala ako te strah onda je za tebe ios ili windows mobile.... Na androidu i sto zajebes nije tesko da se popravi, a nije tesko nista root pogotovo, samo prati korake sve ti pise tacno sta da uradis, gdje ces za to placat... Ako si se znao na forum prijaviti znat ces i to :)

Ja kad sam tek kupio svoju xperiu p i kad sam poceo time cackati bez ikakvog iskustva sam otkljucao bootloader i rootovao tel... Pri prvom pokusaju flashovanja custom roma sam nesto zeznuo tako da tel nije davao nikakve znakove zivota pa sam se preznojavao, djaba, jer poslije sam vidio kako je jednostavno opet stock flashati i sve ponovo pokusati :) a sada svim prijateljima radim te stvari, root, custom rom, kernel, modovi itd bez obzira koji telefon, lijepi xda :)
Baš tako, a to važi pogotovu za ove samsung telefone jer mi se još nije desilo da fon (bilo s1, 2 ili 3) neće u Download mode pa flešaj odinom posljednji stock, bez obzira koliko bi ga uspio naizgled "ubiti" softverski, DL mode je uvijek bio tu da me izvuče i nikada nije zakazao kao ni odin ! Zato valjda i ne volim uređaje koji nemaju ovu opciju!? :mrgreen:
arnes_king

#10389 Re: Android OS

Post by arnes_king »

Maharadza wrote:
arnes_king wrote:Vala ako te strah onda je za tebe ios ili windows mobile.... Na androidu i sto zajebes nije tesko da se popravi, a nije tesko nista root pogotovo, samo prati korake sve ti pise tacno sta da uradis, gdje ces za to placat... Ako si se znao na forum prijaviti znat ces i to :)

Baš tako, a to važi pogotovu za ove samsung telefone jer mi se još nije desilo da fon (bilo s1, 2 ili 3) neće u Download mode pa flešaj odinom posljednji stock, bez obzira koliko bi ga uspio naizgled "ubiti" softverski, DL mode je uvijek bio tu da me izvuče i nikada nije zakazao kao ni odin ! Zato valjda i ne volim uređaje koji nemaju ovu opciju!? :mrgreen:
To je na svim androidima tako ne samo samsung, samo sto svaki ima drugu opciju, u sony-a je to flashmode i flashtool, par puta sam toliko zabrljao da ni lampica nece da zasvijetli kamoli sta drugo, kontam brick, probam flashmode i flash tool i sv normala :)
Djubre_

#10390 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

Sa rootom nisi opet nista postigao. Izbrisao bih par fabricki aplikacija koje nisu velike uopste.. a koje se mogu i bez roota staviti na off da ne rade..

Sa rootom mislim da ne mozes brickati tel. Pronadji root fajl za svoj tel, skini program odin. U odinu imas opciju PDA tu klikni i pronadji gdje ti je root fajl u kompu. Ugasi tel, udji u download mode, na samsungu ulazis sa volume tipkom za dole, home tipkom i pritisnes tipku power i cuvas.. sve troje to.. kada se pojavi logo androida i download pisalo.. spoji usb tel sa kompom, i tamo u odinu pojavit ce ti se tel tvoj sa nazivom [COM:3] ili 1,2,4.. svejedno.. to znaci da je spreman.. klikni u odinu Start i on ce sam ucitati za par sekundi sve u tel.. restartovat ce ga sam i upaliti..

Kod paljenja pokazat ce ti "crveni" logo androida, sto znaci da je rootan.. i to je to.. skines aplikaciju sa marketa Root Uninstaler i brises aplikacije koje zelis.. samo pazi sto brises, crvenom.oznacene ne brisi.. mozes one play books play magazin, bla bla neke..

Valjda je i kod xperie tako. Ukucaj na google how to root xperia j, samsung galaxy 3 itd.. imas i videa i text.. neces oko roota pogrijesiti.. ako je nesto pogresno on ce izbaciti eror i stati.. i nastavis normalno koristiti tel..

Tako isto nadjes zadnji android i nabacis..

Odin
Clockwork mod
Backup
Flash rom
Cekas da odin zavrsi..

I eto..

Otom potom.. root ne placaj.. minuta posla

mumi80

#10391 Re: Android OS

Post by mumi80 »

Mislim da za 4+ android ide i lakse. Barem je tako kod mene. Imam zip file na kartici i kad god preko Odin-a ubacim novu firmware samo odem u recovery, nadjem taj file i instaliram

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Pokerboy11

#10392 Re: Android OS

Post by Pokerboy11 »

Jel kome dostupna ova google keyboard meni pise: not avaible in your country.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
MeanMachine

#10393 Re: Android OS

Post by MeanMachine »

Pokerboy11 wrote:Jel kome dostupna ova google keyboard meni pise: not avaible in your country.

Razlog za tu poruku je jednostavan: od samog pojavljivanja na Play Store-u Google keyboard je bio dostupan samo u određenom broju zemalja sa engleskog govornog područja, sa najavom da će postepeno biti dodavane i druge zemlje na listu dostupnosti ove aplikacije.
Pokerboy11

#10394 Re: Android OS

Post by Pokerboy11 »

MeanMachine wrote:
Pokerboy11 wrote:Jel kome dostupna ova google keyboard meni pise: not avaible in your country.

Razlog za tu poruku je jednostavan: od samog pojavljivanja na Play Store-u Google keyboard je bio dostupan samo u određenom broju zemalja sa engleskog govornog područja, sa najavom da će postepeno biti dodavane i druge zemlje na listu dostupnosti ove aplikacije.
Aha znaci mi smo zadnji na mapi :D

arnes_king

#10395 Re: Android OS

Post by arnes_king »

Nadjes apk pomocu google i instaliras bez cekanja..
King_Kenny

#10396 Re: Android OS

Post by King_Kenny »

...
MeanMachine

#10397 Re: Android OS

Post by MeanMachine »

arnes_king wrote:

Nadjes apk pomocu google i instaliras bez cekanja..
A postoji i opcija da direktno sa Google Play-a izvučeš originalni apk file (naravno samo za one besplatne aplikacije, u koje svakako spada i Google Keyboard). Na ovaj način ne moraš razmišljati o porijeklu apk file-a i da li je OK (tj. ispravan). Dakle, ili tako ili čekaj da aplikacija i zvanično bude dostupna za tvoju lokaciju.
TheWatcher

#10398 Re: Android OS

Post by TheWatcher »

odlican update za viber ovo sa voice porukama je prava stvar :thumbup:
Djubre_

#10399 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

Kad je izasao update? Nema kod mene jos nista

missko

#10400 Re: AW: Android OS

Post by missko »