"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
Hemera

#10376 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Hemera »

van Basten wrote:mislim da je zgrada ORL predviđena za rušenje čim klinika pređe u novoizgrađeni centralni objekat. (kad će s hajrom, ne zna se). Mislim da bi to mjesto bilo idealno da se napravi 2-3 etažni parking za posjetioce i sl... nadam se da nisu ništa drugo planirali tu.
zar to nije bila zgrada napretkova ili nešto slično???
van Basten

#10377 Re: "Majstori" parkiranja

Post by van Basten »

Hemera wrote:
van Basten wrote:mislim da je zgrada ORL predviđena za rušenje čim klinika pređe u novoizgrađeni centralni objekat. (kad će s hajrom, ne zna se). Mislim da bi to mjesto bilo idealno da se napravi 2-3 etažni parking za posjetioce i sl... nadam se da nisu ništa drugo planirali tu.
zar to nije bila zgrada napretkova ili nešto slično???
ti misliš na zgradu bivše ginekologije a još bivšije očne klinike. ORL zgrada je u krugu bolnice, odmah do CUM-a kad se gleda ispod kruga.
OldMayor

#10378 Re: "Majstori" parkiranja

Post by OldMayor »

Sramota je da jedna klinika nema parking...ccc.

I neka se placa, ali npr. da prva 2h budu slobodna ili 1h.

Tako je u normalnim zemljama.
smak

#10379 Re: "Majstori" parkiranja

Post by smak »

Image
zdruzdjo

#10380 Re: "Majstori" parkiranja

Post by zdruzdjo »

Hemera wrote:..........i nemoj mi pričati o suboti i nedelji ovo je svaki dan,tokom cijelog dana i kad su posjete i kad nisu i tako dalje
da se ogradim odmah: ne slazem se ni sa cim na ovoj slici, ali u potpunosti razumijem razmisljanje.

znam da je i u normalno vrijeme isto tako. ali subotom i nedeljom je kuliminacija.

sto se tice malog parkinga kod arhitekture, kazem da je tu 50-70 auta limit. ok da sve okolo bolnice pokaznjavaju i da svi koji idu u bolnicu presele na taj parking. pa moglo bi mozda 1/3 ukupno stati i onda bi opet bilo isto.
normalno tu se javlja nas mentalitet koji kaze "ako moze kako kod bolesnickog kreveta od amidze" ili "u ordinaciju kod doktora".
i ona sto bi ja placao kad moze i besplatno seljacki.

znaci napravi parking na 2-3 etaze, zabrani sve okolo, i pucaj po usima dok ne otpadnu.
ovako bezveze skroz.
mayab

#10381 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mayab »

zdruzdjo wrote:
Hemera wrote:..........i nemoj mi pričati o suboti i nedelji ovo je svaki dan,tokom cijelog dana i kad su posjete i kad nisu i tako dalje
da se ogradim odmah: ne slazem se ni sa cim na ovoj slici, ali u potpunosti razumijem razmisljanje.

znam da je i u normalno vrijeme isto tako. ali subotom i nedeljom je kuliminacija.

sto se tice malog parkinga kod arhitekture, kazem da je tu 50-70 auta limit. ok da sve okolo bolnice pokaznjavaju i da svi koji idu u bolnicu presele na taj parking. pa moglo bi mozda 1/3 ukupno stati i onda bi opet bilo isto.
normalno tu se javlja nas mentalitet koji kaze "ako moze kako kod bolesnickog kreveta od amidze" ili "u ordinaciju kod doktora".

znaci napravi parking na 2-3 etaze, zabrani sve okolo, i pucaj po usima dok ne otpadnu.
ovako bezveze skroz
.
Da, to je ispravno postupanje i tu ne bi imao ko šta da se žali, ali samo u jednoj uredjenoj drzavi, a mi smo jako jako daleko od toga!!! :-?
relax11

#10383 Re: "Majstori" parkiranja

Post by relax11 »

Da nije zalosno bilo bi smijesno
sema911s

#10384 Re: "Majstori" parkiranja

Post by sema911s »

sto moras parkirat pred ulaz u zgradurinu u koju ulazis,.,

jel vazi ono pravilo da vidis kola sa prozora ili da vide komisje u cemu si dosaoo
mefistofilis

#10385 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mefistofilis »

ja jucer bio u posjeti i parkirao ispred zgrade gdje je ona pekara. malo iznad glavnog ulaza. parking se moze naci samo se onda mora malo i prohodati jbg
Hemera

#10386 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Hemera »

zdruzdjo wrote:

ovako bezveze skroz.
niko ne spori da u SA fali parkinga i svega,uredu nije problem,eh sad ovdje je problem što sarajevo nije grad da bude javna garaža
koliko samo iz pizdića svaka rulja ulazi sa kolima u grad svko jutro,čade prde i smrde sa kojekakvim kršinama
šta uostalom meni treba da mislim hoće li me zgoditi autobus ko nekidan kad sam ovo slikala,ne mozes izaći na stanici udariš na jebena kola
i to su kola koja stoje satima,ma daj,bezobrazni su stvarno,da nisu stavili ogradu gore,pakrirali bi na trotoar i još kad naleti nekakva budala onda trubi jer si na cesti,znači ne zanima me
Qler

#10387 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Qler »

Image

Nova, specijalna, vrsta kretena...
relax11

#10388 Re: "Majstori" parkiranja

Post by relax11 »

Hajmo reci da nije bilo mjesta parkirati, jer koliko vidim sve je popunjeno, sad ti znas je li bilo ili nije ako si sliko, covjek je opet ostavio prostora da se moze parkirati dva auta.

Al da se podrazumjeva ne opravdavam ovo ako je bilo mjesta
drug_profi

#10389 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drug_profi »

relax11 wrote:Hajmo reci da nije bilo mjesta parkirati, jer koliko vidim sve je popunjeno, sad ti znas je li bilo ili nije ako si sliko, covjek je opet ostavio prostora da se moze parkirati dva auta.

Al da se podrazumjeva ne opravdavam ovo ako je bilo mjesta
Zauzeo je dva invalidska mjesta i to tako da je tesko parkirati kako treba kraj njega. Inace u ovom bivsem merkatoru sada uvijek ima mjesta koliko hoces. Ali nema na ulazu gdje su invalidska mjesta.
Raigor Stonehoof

#10390 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Raigor Stonehoof »

Qler wrote:Image

Nova, specijalna, vrsta kretena...

:lol: kakav bolid
mefistofilis

#10391 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mefistofilis »

plot twist: lik je invalid, samo nema naljepnicu :D
Raigor Stonehoof

#10392 Re: "Majstori" parkiranja

i u noge i u mozak, zato moze zauzet 2 mjesta
Laplace

#10393 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Laplace »

Optimist wrote:Ona ograda je glupost nevidjena. Sad i pjesak kad hoce da predje na suprotnu stranu mora ici do za to predvidjenog otvora, a kad do njega stigne, zaboravio je sta je htio!

Ono se moralo puno ljepse i prakticnije rijesiti.
Stvarno nekorektno, napraviti ogradu tako da pješaci moraju da prelaze na pješačkom prelazu. Ovim se ogrožava ljudsko pravo pješaka da koriste cijelu dionicu puta kao pješački prelaz.
zateznistub

#10394 Re: "Majstori" parkiranja

Post by zateznistub »

Novosti u BBI

Image

Image
Raigor Stonehoof

#10395 Re: "Majstori" parkiranja

svaka cast :thumbup:
quarterback

#10396 Re: "Majstori" parkiranja

Post by quarterback »

brao, nadajmo se da ce i ostali slijediti primjer
Optimist

#10397 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Optimist »

Laplace wrote:
Optimist wrote:Ona ograda je glupost nevidjena. Sad i pjesak kad hoce da predje na suprotnu stranu mora ici do za to predvidjenog otvora, a kad do njega stigne, zaboravio je sta je htio!

Stvarno nekorektno, napraviti ogradu tako da pješaci moraju da prelaze na pješačkom prelazu. Ovim se ogrožava ljudsko pravo pješaka da koriste cijelu dionicu puta kao pješački prelaz.
Haj ti meni reci koliko obiljezenih pjesackih prelaza ima na onoj dionici gdje je ograda?
Laplace

#10398 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Laplace »

Optimist wrote:
Laplace wrote:

Haj ti meni reci koliko obiljezenih pjesackih prelaza ima na onoj dionici gdje je ograda?
Smatraj pogodnim mjestom za prelazak dio gdje nema ograde. Taman dovoljno pješačkih prelaza za tu dionicu, kad bi se obilježavalo po nekoj logici. ili smatraš da treba svako prelaziti ulicu na mjestu koje mu najviše odgovara?
Optimist

#10399 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Optimist »

Naravno da ne smatram, ali uzimajuci u obzir da je pored bolnica te da se trotoarom krecu ljudi koji su posli u istu, te ljudi koji nisu u stanju da se krecu duze kako bi presli ulicu na striktno oznacenom mjestu, ona ograda je ruglo i papanluk.
Posto nisi dao odgovor na pitanje broja pjesackih prelaza, ja cu odgovoriti, nema nijedan.
johntra

#10400 Re: "Majstori" parkiranja

Post by johntra »

Image
Locked