Iz perspektive voza i pruga je pregledna i voz može voziti bez problema. Gledajući stvari tako, prijelaz i dalje ostaje u žari sve dok se ne počne poštovati zakon.winnie wrote:cesta je pregledna, pruga je zarasla u travu
SARAJEVO - CRNA HRONIKA
- striker
#10376 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
-
anana
#10377 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ljudi da li je neko cuo ili vidio nocasnji pokusaj silovanja (pretpostavljam) na Grbavici na sred ulice, u visokoj travi pored ceste? Naravno ne znam sve pojedinosti ali krici i zapomaganje su me probudili. Uskoro je došla i policija.I pretpostavljam da nikakvog traga u medijima nece biti o događaju. Ako neko nesto zna molim da javi....
- winnie
#10378 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
nije ti bas neka logika...striker wrote:Iz perspektive voza i pruga je pregledna i voz može voziti bez problema. Gledajući stvari tako, prijelaz i dalje ostaje u žari sve dok se ne počne poštovati zakon.winnie wrote:cesta je pregledna, pruga je zarasla u travu
voz uvijek vozi bez problema, nikad nisam cuo da je neko sa autom uspio izbiti voz iz tracnica.
neko je vec napisao da je trava i sikara 3 metra oko pruge nadleznost zeljeznice. ovo da se skine makar jednom godisnje kod kriticnih i nepreglednih prelaza sve bi bilo drugacije.
onaj prelaz u reljevu je neko pokosio i puno je bezbjednije nego prije.
- O'zone
- Globalni moderator
#10379 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /110906064Sarajevo: Teško pretučen 27-godišnjak
Dvije nepoznate osobe pretukle su 27-godišnjeg K. A. iz Sarajeva u ponedjeljak u popodnevnim satima.
Napad se dogodio u 17:30 sati u ulici Sedrenik, općina Stari Grad. K. A. je teško pretučen i zadobio je teške povrede koje su mu konstatovane u bolnici Koševo.
Zbrinut je i zadržan na Maksilofacijalnoj hirurgiji.
Obaviješten je kantonalni tužilac, a policija radi na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela.
- Pasiflora
#10380 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Upravo! Grozno mi ih je zao, ali po meni, najvecu krivicu snose roditelji koji su odgovorni za ponasanje svoje maloljetne djece.zonbirile wrote:pa ako postoje Andrejin krst, prelaz je regularan, nije idealan, ali po PS-u.Po svemu je do maloljetnog vozaća,bez položenog ispita.
- cappy_tempo
#10381 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
cuvajte stvari na pofalicima pogotovo lancice. Za pola mjeseca jedno 10 komsinica je ostalo bez lancica kao i moja stara sinoc. Kaze stara da je cigan u bijelom kacketu,zanosi po fino kao da je iz srbije negdje i kaze da je balavac neki. Pa eto pamet u glavu pogotovo navece,a vala je red da se nekom od ovih majmuna kicma slomije
- vesna555
#10382 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ne znam imaš li svoje djece, vjeruj da je roditeljima najgore sad, svakom se može dogoditi da mu dijete ukrade ključ od auta, pogotovo momčići, isto smo radili, samo kad se sjetim, ali na sreću, nije nam se nikad ništa dogodilo, a stari ni dan danas ne zna, a to nije jedina stvar šta smo radili.sitno wrote:Upravo! Grozno mi ih je zao, ali po meni, najvecu krivicu snose roditelji koji su odgovorni za ponasanje svoje maloljetne djece.zonbirile wrote:pa ako postoje Andrejin krst, prelaz je regularan, nije idealan, ali po PS-u.Po svemu je do maloljetnog vozaća,bez položenog ispita.
Meni je najžalije roditelja ovdje, jer oni sebi nikada neće oprostiti niti ih iko treba okrivljivati, sigurno nisu sami dali djetetu ključeve od auta, već ih je dijete ukralo.
Ako jesu roditelji dozvolili da vozi auto, onda mi je tvoj komentar razumljiv, iako ja ni tada roditelje ne bih okrivljivala za smrt djece, kao da im nije dovoljno njihove muke, a i bez toga, baš mi nešto bezosjećajno kad sam pročitala tvoj komentar.
Ja nemam djece, ali baš, baš se suosjećam s roditeljima, mogu samo zamisliti kako imaju osjećaj krivice. Nije OK govoriti da su roditelji krivi ovdje i gotovo.
- Urban B.
#10383 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ovdje prelako donositi sud o tome kako su roditelji krivi,jbg mozda je stari dosao s posla i malo legao a dijete kljuc ukralo i jbg,sumnjam da ce otac maloljetnom sinu dati kljuceve od auta i reci haj ti sine provozaj raju!kao sto vesna rece roditeljima je najgore!
- mali Ninja
#10384 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
ovo je skrivena kamera 100%, svuda rampe i semafori a nigdje vozovakokuz_sa wrote:
- Pasiflora
#10385 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Imam djecu i to odraslu. Kad sam ja odrastala nije mi nikada ni u najgorem ludilu palo na pamet ukrasti kljuceve. Naravno ni mojoj djeci, iako su vrlo liberalno odgajani. Zato sam i rekla da mi je tih roditelja i te djece grozno zao, ali da su iskljucivo roditelji krivi za ovo sto se desilo. Ne treba njima nikakv kazna - dovoljno su kaznjeni ovime sto se dogodilo i zaista mi ih je zao, ali krivi su.vesna555 wrote:Ne znam imaš li svoje djece, vjeruj da je roditeljima najgore sad, svakom se može dogoditi da mu dijete ukrade ključ od auta, pogotovo momčići, isto smo radili, samo kad se sjetim, ali na sreću, nije nam se nikad ništa dogodilo, a stari ni dan danas ne zna, a to nije jedina stvar šta smo radili.sitno wrote:Upravo! Grozno mi ih je zao, ali po meni, najvecu krivicu snose roditelji koji su odgovorni za ponasanje svoje maloljetne djece.zonbirile wrote:pa ako postoje Andrejin krst, prelaz je regularan, nije idealan, ali po PS-u.Po svemu je do maloljetnog vozaća,bez položenog ispita.
Meni je najžalije roditelja ovdje, jer oni sebi nikada neće oprostiti niti ih iko treba okrivljivati, sigurno nisu sami dali djetetu ključeve od auta, već ih je dijete ukralo.
Ako jesu roditelji dozvolili da vozi auto, onda mi je tvoj komentar razumljiv, iako ja ni tada roditelje ne bih okrivljivala za smrt djece, kao da im nije dovoljno njihove muke, a i bez toga, baš mi nešto bezosjećajno kad sam pročitala tvoj komentar.
Ja nemam djece, ali baš, baš se suosjećam s roditeljima, mogu samo zamisliti kako imaju osjećaj krivice. Nije OK govoriti da su roditelji krivi ovdje i gotovo.
- drndalo
#10386 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
A sta bi jucer predvece na Dobrinji ? Semafor kod taxi standa kod Mrkve ? Motor i Peugeot ??? Nadam se da je i motordzija uspio proci bez vecih posljedica...
- Better Man
#10387 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Prema izjavama njegovih drugova momak je prije tragedije prvi put sjeo za volan (da li je i tada ukrao ključ od oca ili mu je otac dao ključ i sjeo sa njim ili nije sjeo sa njim), dakle ovo mu je bio drugi put da sjednre za volan u životu i nažalost posljednji.Postavlja se pitanje šta će maloljetna osoba koja ne zna voziti automobil za volanom istog, koliko su odgovorni za to roditelji i kako se moglo desiti da dijete tako lako dođe do ključeva automobila? Ako je tačno da mu se auto ugasilo na pružnom prelazu onda je jasno da je neiskustvo, odnosno nepoznavanje načina upravljanja vozilom glavni uzrok nesreće. Priče drugova kako je bio divan drug, krasno dijete itd. padaju u vodu, jer da je tako nikad ne bi sjeo za volan automobila (i na taj način ugrozio živote svoji drugova koji su bili s njim) dok ne napuni 18 godina i ne položi vozački. Ja sam prvi put sjeo za volan kad sam uplatio vozački, tj. kad sam položio testove i nakon završene obuke s instruktorom i položenog vozačkog sam polagao kod svojih roditelja i tek kad sam njih zadovoljio onda su me pustili samostalno da vozim njihovo auto, a danas evo vozim vlastito auto kupljeno od vlastog zarađenog novca.Urban B. wrote:Ovdje prelako donositi sud o tome kako su roditelji krivi,jbg mozda je stari dosao s posla i malo legao a dijete kljuc ukralo i jbg,sumnjam da ce otac maloljetnom sinu dati kljuceve od auta i reci haj ti sine provozaj raju!kao sto vesna rece roditeljima je najgore!
- FreeSol
#10388 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Mogu li te zamoliti da ne pametujes. Momci uzeli kljuceve i gotovo, kobno zavrsili i sta sad. Nisu imali srece, poginuli, tuga. A sad se ti nasao ovdje pametovati i glumiti sudskog vjestaka. Lijepo je to sto ti sebe smatras pametnim, ali sigurno ima ostalih koji imaju drugacije misljenje o tebi.Better Man wrote:Prema izjavama njegovih drugova momak je prije tragedije prvi put sjeo za volan (da li je i tada ukrao ključ od oca ili mu je otac dao ključ i sjeo sa njim ili nije sjeo sa njim), dakle ovo mu je bio drugi put da sjednre za volan u životu i nažalost posljednji.Postavlja se pitanje šta će maloljetna osoba koja ne zna voziti automobil za volanom istog, koliko su odgovorni za to roditelji i kako se moglo desiti da dijete tako lako dođe do ključeva automobila? Ako je tačno da mu se auto ugasilo na pružnom prelazu onda je jasno da je neiskustvo, odnosno nepoznavanje načina upravljanja vozilom glavni uzrok nesreće. Priče drugova kako je bio divan drug, krasno dijete itd. padaju u vodu, jer da je tako nikad ne bi sjeo za volan automobila (i na taj način ugrozio živote svoji drugova koji su bili s njim) dok ne napuni 18 godina i ne položi vozački. Ja sam prvi put sjeo za volan kad sam uplatio vozački, tj. kad sam položio testove i nakon završene obuke s instruktorom i položenog vozačkog sam polagao kod svojih roditelja i tek kad sam njih zadovoljio onda su me pustili samostalno da vozim njihovo auto, a danas evo vozim vlastito auto kupljeno od vlastog zarađenog novca.Urban B. wrote:Ovdje prelako donositi sud o tome kako su roditelji krivi,jbg mozda je stari dosao s posla i malo legao a dijete kljuc ukralo i jbg,sumnjam da ce otac maloljetnom sinu dati kljuceve od auta i reci haj ti sine provozaj raju!kao sto vesna rece roditeljima je najgore!
I stvarno nije mjesto da se hvalis o tome kako si zaradio svoj novac, jos samo da nam napises koje auto vozis pa da upotpunis smisao svog posta. Imamo i ostali novca, ali to nije razlog da u svakoj temi se***o o tome. Suzdrzi se, nemoj biti papak i pametovati.
Djeca su poginula, zao mi je njihovih roditelja, njima je sad najgore jer ce sigurno na sebe krivicu vremenom prebaciti.
- alcho
#10389 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ma bavo-bavo kako si ti samo pametan! Dijete je poginulo, a ti se nasao pametovati i filozofirati o tome i jos ga osudjivati. Ti se snebivas sto djeca rade stvari koje su im zabranjene? Valjda se niko nije htio druziti sa tobom u djetinjstvu pa si cijelo proveo uz roditelje drzeci se mamine suknje, dok ti je ponasanje djece toliko cudno.Better Man wrote:Prema izjavama njegovih drugova momak je prije tragedije prvi put sjeo za volan (da li je i tada ukrao ključ od oca ili mu je otac dao ključ i sjeo sa njim ili nije sjeo sa njim), dakle ovo mu je bio drugi put da sjednre za volan u životu i nažalost posljednji.Postavlja se pitanje šta će maloljetna osoba koja ne zna voziti automobil za volanom istog, koliko su odgovorni za to roditelji i kako se moglo desiti da dijete tako lako dođe do ključeva automobila? Ako je tačno da mu se auto ugasilo na pružnom prelazu onda je jasno da je neiskustvo, odnosno nepoznavanje načina upravljanja vozilom glavni uzrok nesreće. Priče drugova kako je bio divan drug, krasno dijete itd. padaju u vodu, jer da je tako nikad ne bi sjeo za volan automobila (i na taj način ugrozio živote svoji drugova koji su bili s njim) dok ne napuni 18 godina i ne položi vozački. Ja sam prvi put sjeo za volan kad sam uplatio vozački, tj. kad sam položio testove i nakon završene obuke s instruktorom i položenog vozačkog sam polagao kod svojih roditelja i tek kad sam njih zadovoljio onda su me pustili samostalno da vozim njihovo auto, a danas evo vozim vlastito auto kupljeno od vlastog zarađenog novca.Urban B. wrote:Ovdje prelako donositi sud o tome kako su roditelji krivi,jbg mozda je stari dosao s posla i malo legao a dijete kljuc ukralo i jbg,sumnjam da ce otac maloljetnom sinu dati kljuceve od auta i reci haj ti sine provozaj raju!kao sto vesna rece roditeljima je najgore!
I majke ti, prije nego sto drugi put napises gluposti kakve si maloprije napisao, razmisli da mozda neko i od djecakove rodbine i prijatelja to moze procitati.
-
fixer
#10390 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Zna li neko sta se desilo oko Sebilja sinoc? Kako curu ubise 
- karanana
#10391 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
???fixer wrote:Zna li neko sta se desilo oko Sebilja sinoc? Kako curu ubise
kako mislis ubise? neko ubijen? kako nigdje nema ta vijest?
-
fixer
#10392 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ma dvojica likova i dvije cure izudarali dvije cure u autu. Ovoj jednoj su sve zube izbili. Druga nije mogla iz auta izaci. Fulio sam pola, pa me zanima. Ali ono udaranje u svom zivotu nisam vidio.karanana wrote:???fixer wrote:Zna li neko sta se desilo oko Sebilja sinoc? Kako curu ubise
- karanana
#10393 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
a marisana. ja reko smrtni slucaj.fixer wrote:Ma dvojica likova i dvije cure izudarali dvije cure u autu. Ovoj jednoj su sve zube izbili. Druga nije mogla iz auta izaci. Fulio sam pola, pa me zanima. Ali ono udaranje u svom zivotu nisam vidio.karanana wrote:???fixer wrote:Zna li neko sta se desilo oko Sebilja sinoc? Kako curu ubise
ma jebat ih nek se degeneche.
-
fixer
#10394 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Polako, bit ce prilike i za to. Ono je sigurno neki mafijaski obracun. Tri trebe se samarale i svakoj je sisa ispala.karanana wrote:
a marisana. ja reko smrtni slucaj.
ma jebat ih nek se degeneche.
- karanana
#10395 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
eh sad je vec vijest.fixer wrote:Polako, bit ce prilike i za to. Ono je sigurno neki mafijaski obracun. Tri trebe se samarale i svakoj je sisa ispala.karanana wrote:
a marisana. ja reko smrtni slucaj.
ma jebat ih nek se degeneche.Gdje si karanana kad te prilika zove?
ima li ko kakvih slika? gdje je onaj fedja kad ti najvise treba? on slika tamo neke minorne sudare.
-
teAMICA
#10396 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
upravo... znam roditelje i nisu krivivesna555 wrote:Ne znam imaš li svoje djece, vjeruj da je roditeljima najgore sad, svakom se može dogoditi da mu dijete ukrade ključ od auta, pogotovo momčići, isto smo radili, samo kad se sjetim, ali na sreću, nije nam se nikad ništa dogodilo, a stari ni dan danas ne zna, a to nije jedina stvar šta smo radili.sitno wrote:Upravo! Grozno mi ih je zao, ali po meni, najvecu krivicu snose roditelji koji su odgovorni za ponasanje svoje maloljetne djece.zonbirile wrote:pa ako postoje Andrejin krst, prelaz je regularan, nije idealan, ali po PS-u.Po svemu je do maloljetnog vozaća,bez položenog ispita.
- Better Man
#10397 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Nije nikakvo pametovanje, ni filozofiranje, ni osudjivanje, niti pisanje gluposti nego prikazivanje stvari kakve jesu. Ako je vama normalno to sto su djeca uradila, tj. da se takve stvari desavaju, meni nije. Imao sam ja puno prijatelja u djetinstvu, ali nismo radili ovakve i slicne stvari, vec smo se lijepo igrali raznih djecijih igri, igrali kosarke lopte i drugih sportova. Npr.napravili nogometnu ekipu i igrali protiv djece iz drugih kvartova (organizovali medjusobne nogometne turnire), pravili dresove tako sto smo kupovali one brojeve koji se lijepe peglom na majicu itd. Dakle znali smo sta nam je dozvoljeno, a sta ne, jer su nas roditelji od malih nogu naucili osnovne stvari ponasanja i nikad nismo imali nikakvih problema. Djeca su nazalost mrtva, ali direktna odgovornost pored same djece je na roditeljima koji ih nisu dovoljno naucili odredjene stvari, jer da jesu nikad stradali momak ne bi uzeo bez pitanja roditelja kljuc od auta i ne samo to ne bi mu palo napamet da sjedne za volan sa 14 godina i bez ikakvog znanja o voznji.alcho wrote:Ma bavo-bavo kako si ti samo pametan! Dijete je poginulo, a ti se nasao pametovati i filozofirati o tome i jos ga osudjivati. Ti se snebivas sto djeca rade stvari koje su im zabranjene? Valjda se niko nije htio druziti sa tobom u djetinjstvu pa si cijelo proveo uz roditelje drzeci se mamine suknje, dok ti je ponasanje djece toliko cudno.Better Man wrote:Prema izjavama njegovih drugova momak je prije tragedije prvi put sjeo za volan (da li je i tada ukrao ključ od oca ili mu je otac dao ključ i sjeo sa njim ili nije sjeo sa njim), dakle ovo mu je bio drugi put da sjednre za volan u životu i nažalost posljednji.Postavlja se pitanje šta će maloljetna osoba koja ne zna voziti automobil za volanom istog, koliko su odgovorni za to roditelji i kako se moglo desiti da dijete tako lako dođe do ključeva automobila? Ako je tačno da mu se auto ugasilo na pružnom prelazu onda je jasno da je neiskustvo, odnosno nepoznavanje načina upravljanja vozilom glavni uzrok nesreće. Priče drugova kako je bio divan drug, krasno dijete itd. padaju u vodu, jer da je tako nikad ne bi sjeo za volan automobila (i na taj način ugrozio živote svoji drugova koji su bili s njim) dok ne napuni 18 godina i ne položi vozački. Ja sam prvi put sjeo za volan kad sam uplatio vozački, tj. kad sam položio testove i nakon završene obuke s instruktorom i položenog vozačkog sam polagao kod svojih roditelja i tek kad sam njih zadovoljio onda su me pustili samostalno da vozim njihovo auto, a danas evo vozim vlastito auto kupljeno od vlastog zarađenog novca.Urban B. wrote:Ovdje prelako donositi sud o tome kako su roditelji krivi,jbg mozda je stari dosao s posla i malo legao a dijete kljuc ukralo i jbg,sumnjam da ce otac maloljetnom sinu dati kljuceve od auta i reci haj ti sine provozaj raju!kao sto vesna rece roditeljima je najgore!
I majke ti, prije nego sto drugi put napises gluposti kakve si maloprije napisao, razmisli da mozda neko i od djecakove rodbine i prijatelja to moze procitati.
- Pasiflora
#10398 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Better Man respect.
- stetoskop
- Grijem se na: Fujitsu 12llce
- Vozim: Traktor, ide j€bi ga
#10399 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ih kad se sjetim šta su me roditelji učili da ne smijem raditi, a ja ko' za inat po vrh toga. Ništa nije pomagalo, ni batina ni fin razgovor, dok u životu nije došla zrelost i savjest za vlastitu odgovornost.
-
zonbirile
#10400 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
----------------sitno wrote:Better Man respect.
+
mnogo,mnogo manje se radilo "gluposti" u moje doba dječaštva,i djeca i roditelji živjeli u nekom drugom mirnijem/sretnijem društvu.