Biciklom kroz Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
quarterback

#10376 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

zippoo87 wrote:koristim i ja vise apliakcija ali najvise tura imam upisano u sport tracker i ukljucim njega
eto ubacio sam gore malo slika :D
koristim i endomondo i runtastic pro
ma i meni je bilo zao napustiti ST jer sam u njega biljezio sve od pocetka ali sam nasao neku sync stranicu koja je sve prebacila u endomondo i twinpeaks pa sam to iskoristio :)

:thumbup: za turu i slike !
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#10377 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Truba »

kad sam prestao voziti bajk izgradiše stazu baš kuda sam volio voziti

:lol:
holowey

#10378 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by holowey »

quarterback wrote:ako ste bili na ovom forumu prije desetak godina onda mozda znate da je giro di sarajevo poceo tako sto se nas par sa ove grupe pocelo druziti na voznjama, pa je onda osnovano udruzenje gradjana giro di sarajevo za promociju urbanog biciklizma, pa je onda krenulo sa organizovanim voznjama, okupljanjima svake godine, akcijama, takmicenjima itd itd

elem, okupljanja bajkera a i forumasa na ovom forumu nisu nepoznanica samo sto je to izgleda zadnjih godina nekako zaboravljeno...

u petak cemo Wind i ja na jednu malu turicu na barice, ljeti obicno radnim danima vozimo nocne jer se preko dana radi a i hladnije je nocu

mjesta okupljanja:
20:45h vils kod ekonomske - most (semafor prema gradu - skenderiji)
21h vijecnica (trafika kod mosta)

ako imate svjetlo - logicno, ponesite, ovo je nocna voznja

ako niste isli na Barice info - voznja traje oko 90 minuta, eventualno vam treba jedan bidon vode jer je ipak ljeto, hrane ne treba jer je blizu, sve ukupno je ispod 20 km

ocekuje se da ste u dovoljnoj kondiciji da drzite ritam grupe, iako voznja nece biti nikakva trka, nece biti ni penzija

posto se uglavnom ne znamo poznacete nas po tome sto imamo svjetla na kacigama :D
(kod mene je crna oprema, srebrni stumpjumper)
cika dusko, jel' mogu ja nesto da kazem :D

fakat mi je bila cast i zadovoljstvo voziti sa vama ovu turu... hvala na strpljenju i podrsci, ako opet nesto slicno budete organizovali, objavite preko foruma i opet sam s vama
valjda nisam bio teret :D
quarterback

#10379 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

holowey wrote:fakat mi je bila cast i zadovoljstvo voziti sa vama ovu turu... hvala na strpljenju i podrsci, ako opet nesto slicno budete organizovali, objavite preko foruma i opet sam s vama
valjda nisam bio teret :D
hvala lijepa drug, takodje :thumbup:

za ostale info da nas je bilo sestoro i da je naravno bilo lijepo

cujemo se opet :thumbup:
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#10380 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Romeo 80 »

petunija wrote:Može li mi neko odgovoriti zašto biciklisti voze trotoarom? I zašto vas sve više ima u pješačkim zonama?
Da ne budem pogrešno shvaćena, zaista volim vidjeti bicikliste i sama nekad "pedalam" :D ali uvijek cestom, pločnik je ipak za pješake.
Hvala
Uglavnom zbog ovoga! Ovo se desilo u Zenici prije nekoliko god. Gledati od 2:05 :(

shandrprcSA

#10381 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by shandrprcSA »

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
i pred Bijambarama puce lanac ko ledenica...
Image
zippoo87

#10382 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by zippoo87 »

@shandrprcSA
:thumbup: :thumbup:
dobra tura...nabralo se fino kilometara
Wind

#10383 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Wind »

Bravo!!

Ovo nije tvoj zapis sa Strave?
shandrprcSA

#10384 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by shandrprcSA »

Wind wrote:Bravo!!

Ovo nije tvoj zapis sa Strave?
jeste moj zapis, gubio mi se gps u stravi pa sam prebacio sa ST gpx file...
Last edited by shandrprcSA on 30/08/2015 11:47, edited 1 time in total.
shandrprcSA

#10385 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by shandrprcSA »

evo jos malo slika...

Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
quarterback

#10386 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

svaka cast momci ,uber kilometraza !
shandrprcSA

#10387 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by shandrprcSA »

vidim da vam je ova nocna bila :thumbup:
quarterback

#10388 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

malo smo se druzili :)

barice ko barice, tek toliko da ne zahrdjamo a ocekivao sam da ces i ti doci :D
shandrprcSA

#10389 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by shandrprcSA »

bit' ce jos prilika :D
quarterback

#10390 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

shandrprcSA wrote:bit' ce jos prilika :D
:thumbup:
shandrprcSA

#10391 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by shandrprcSA »

ode quarter na turu :D
dobar osjecaj

#10392 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by dobar osjecaj »

shandrprcSA wrote:evo jos malo slika...

Image
Kako su samo slatki. A ne mogu da vjerujem kakvu energiju imate da predjete ovako dugu turu. Sad pocinjem kontati sto su na vecini tura samo momci, mada je ovo previse za bilo koga.
shandrprcSA

#10393 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by shandrprcSA »

dobar osjecaj wrote:
shandrprcSA wrote:evo jos malo slika...

Image
Kako su samo slatki. A ne mogu da vjerujem kakvu energiju imate da predjete ovako dugu turu. Sad pocinjem kontati sto su na vecini tura samo momci, mada je ovo previse za bilo koga.
ja sam "umro" :D jer nemam kontinuitet voznji...Obaveze, posao i onda stignes svakih 20tak i vise dana neku turu da odvezes a siguran sam da ima i djevojaka dovoljno spremnih za ovako nesto :)
dobar osjecaj

#10394 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by dobar osjecaj »

shandrprcSA wrote: ja sam "umro" :D jer nemam kontinuitet voznji...Obaveze, posao i onda stignes svakih 20tak i vise dana neku turu da odvezes a siguran sam da ima i djevojaka dovoljno spremnih za ovako nesto :)
Pola ovog uspona bi bio moj maksimum kad sam u najboljoj formi kad vozim brdske svakodnevno. I onda bi morala prespavati 24 sata da dodjem sebi. Odlicna stvar, prelijepa tura :thumbup:
quarterback

#10395 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

shandrprcSA wrote:ode quarter na turu :D
ne moze posten covjek anonimno vise ni do igmana :D

Image

&$^@*@^$ sam sve redom na povratku, drug ima fulku, kod mene hard tail i kazem mu daj majke ti nemoj da idemo nazad ratnim putem sav dodjem rasturen, hajde sta je, nece ti nista biti....

i malo prije onog vodovoda &^$*& @ ja redom, sisao sa bajka, boli me sve, pogledam kad otvorena torbica koja je ispod sica i gdje mi je alat...

posaljem njemu poruku, ispao mi je alat idem nazad

i lagano na bajk i opet uz brdo, nakon 3/4 kilometra ugledam dio alata na cesti, oznacim mjesto (tu sam se osjecao kao air crash investigation :D ) sidjem sa bajka i krenem dalje, elem dobra 3 kilometra sam odatle pjesacio uz brdo i gledao po cesti trazeci svoje stvari, i nadjem ama bas sve osim jednog malog nebitnog sarafcigera, nadjem cak i chain breaker ali na zalost kako ima vise dijelova sav se rasarafio tako da sam nasao samo najveci dio, prohodam jos pola kilometra od zadnjeg nalaska, nema nista...

krenem nazad i vec blizu one moje oznake gdje sam nasao prvi alat nadjem i drugi dio chain breakera :D

elem na kraju pravo iznerviran i rasturen sa 3 sata duzom turom ali uz minimalne gubitke :D
zippoo87

#10396 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by zippoo87 »

quarterback wrote:
shandrprcSA wrote:ode quarter na turu :D
ne moze posten covjek anonimno vise ni do igmana :D

Image

&$^@*@^$ sam sve redom na povratku, drug ima fulku, kod mene hard tail i kazem mu daj majke ti nemoj da idemo nazad ratnim putem sav dodjem rasturen, hajde sta je, nece ti nista biti....

i malo prije onog vodovoda &^$*& @ ja redom, sisao sa bajka, boli me sve, pogledam kad otvorena torbica koja je ispod sica i gdje mi je alat...

posaljem njemu poruku, ispao mi je alat idem nazad

i lagano na bajk i opet uz brdo, nakon 3/4 kilometra ugledam dio alata na cesti, oznacim mjesto (tu sam se osjecao kao air crash investigation :D ) sidjem sa bajka i krenem dalje, elem dobra 3 kilometra sam odatle pjesacio uz brdo i gledao po cesti trazeci svoje stvari, i nadjem ama bas sve osim jednog malog nebitnog sarafcigera, nadjem cak i chain breaker ali na zalost kako ima vise dijelova sav se rasarafio tako da sam nasao samo najveci dio, prohodam jos pola kilometra od zadnjeg nalaska, nema nista...

krenem nazad i vec blizu one moje oznake gdje sam nasao prvi alat nadjem i drugi dio chain breakera :D

elem na kraju pravo iznerviran i rasturen sa 3 sata duzom turom ali uz minimalne gubitke :D
haha lud si :D
ja bih se vratio jedino da mi je tocak otapo,pa da ga trazim...za alat nema sanse haha
quarterback

#10397 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

a hebi ga, ne volim da gubim stvari :roll:

prije 2 godine izgubim tu sigmu kod uspona

bilo mi je previse da posijem i alat :shock:
hakazvaka

#10398 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by hakazvaka »

quarterback wrote:a hebi ga, ne volim da gubim stvari :roll:

prije 2 godine izgubim tu sigmu kod uspona

bilo mi je previse da posijem i alat :shock:
recimo da imas ovaj alat: http://ciklocentar.ba/index.php/bikesho ... ew/23/1078 :D
i recimo da sat tvog vremena kosta 10 KM :D znaci, ustedio si oko 2-3 KM (s amortizacijom polovnog alata :D ), a pogubio zivce :D
Skyfox

#10399 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Skyfox »

Moze preporuka gdje rentati bajk za Giro? Gir se zatvorio a uvijek sam kod njih uzimao... Malo sam u stisci s vremenom :D
zippoo87

#10400 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by zippoo87 »

veceras vracajuci se sa posla ,300 m od kuce mi se probi guma i haj reko da je odmah zalijepim i pripremim biciklo za sutra...i tako montirajuci,vidim probijena mi guma sa unustrasnje strane,tacnije od felge i tako zagledajuci...vidim pukla mi jedna zica na zadnjoj felgi

i sada mi treba savjet,gdje uzeti zicu,gdje to servisirati ,mislim ima li ovako gdje ,da ne idem u servis,jer mi je najblizi u Tuzli,M-bike shop

sada sam izvadio tu puknutu zicu i napuhao gumu,voziti cu sa zicom manje,dok to ne rijesim
a inace su to neke bolje flege,platio sam ih 70 KM polovne ali su bile kao nove...cudno mi da kroz godinu dana pukne jedna zica
Post Reply