Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
lilla wrote:Usput, dok smo bili djeca i išli u mekteb, pa nam stariji pominjali ajete o tome kako treba da se držimo užeta vjere, ja da znate kako sam zamišljala to uže gluho bilo
Kad vec spominjes uze... podsjeti me na jedan ajet:
"Onaj ko misli da Poslaniku Allah neće pomoći ni na ovome ni na onome svijetu, neka rastegne uže do tavanice i neka razmisli da li će njegov postupak, ako se objesi, otkloniti ono zbog čega se on ljuti."
lilla wrote:Usput, dok smo bili djeca i išli u mekteb, pa nam stariji pominjali ajete o tome kako treba da se držimo užeta vjere, ja da znate kako sam zamišljala to uže gluho bilo
Big Boy wrote:
arzuhal wrote:BB: ja ba
Sreca pa sabah samo sto nije... inace, ne bi nista na oci vidio.
arzuhal wrote:Hajmo se dogovorit da i ne spominjemo da je ramazan prošao....
Strecnu me ova rijec pravo, iako svjestan, pola ramazana vec iscurilo....nije dzaba poslanik rekao
da je odlazak ramazana musibet...
da nam Allah dz.s primi ibadete i dove..
arzuhal wrote:Hajmo se dogovorit da i ne spominjemo da je ramazan prošao....
Strecnu me ova rijec pravo, iako svjestan, pola ramazana vec iscurilo....nije dzaba poslanik rekao
da je odlazak ramazana musibet...
da nam Allah dz.s primi ibadete i dove..
ja sam skontala (aman koje postignuće ) da je Uzvišeni Allah iz Svoje svekolike mudrosti postavio da nam prvi dan nakon završetka ramazana bude Bajram... da ne pobudalimo što nam je ramazan prošao...
pa nešto se ne stigneš ni isplakati za njim jer - sutra, hej, bajram je! veseo čovjek bude!
jede baklave i tako to
Big Boy wrote:
Kad vec spominjes uze... podsjeti me na jedan ajet:
"Onaj ko misli da Poslaniku Allah neće pomoći ni na ovome ni na onome svijetu, neka rastegne uže do tavanice i neka razmisli da li će njegov postupak, ako se objesi, otkloniti ono zbog čega se on ljuti."
Kur'an - 22:15
aha, onaj ajet za samoubice
koje je to za mene otkrovenje bilo kad sam ga otkrila
Da nam Gospodar ukabuli nas post i olaksa iskusenja nasa. Da nam ispuni srca nurom svojim i ucvrsti korak na putu do Dzenneta. Da nas obaspe bezgranicnom miloscu svojom pa oprosti grijehe nase i nagradi nas hajrom i na ovom i na onom svijetu.
Big Boy wrote:Da nam Gospodar ukabuli nas post i olaksa iskusenja nasa. Da nam ispuni srca nurom svojim i ucvrsti korak na putu do Dzenneta. Da nas obaspe bezgranicnom miloscu svojom pa oprosti grijehe nase i nagradi nas hajrom i na ovom i na onom svijetu.
"Allah je izvor svjetlosti nebesa i Zemlje! Primjer svjetlosti Njegove je udubina u zidu u kojoj je svjetiljka, svjetiljka je u kandilju, a kandilj je kao zvijezda blistava koja se užiže blagoslovljenim drvetom maslinovim, i istočnim i zapadnim, čije ulje gotovo da sija kad ga vatra ne dotakne; sama svjetlost nad svjetlošću! Allah vodi ka svjetlosti Svojoj onoga koga On hoće. Allah navodi primjere ljudima, Allah sve dobro zna."