kakaljin wrote: ↑23/10/2025 14:38
zippoo87 wrote: ↑23/10/2025 14:32
Ponavljam da sam pricao sa skoro svim radnicima ovdje oko mene lokalno,svima odgovara. U Bingu znam par radnica,odgovara i njima. Lokalni granap,isto im odgovara. U Etni,gdje sam radio,isto tako,svima odgovara neradna nedjelja.
Bukvalno nisam cuo nikog od radnika da im ne odgovara.
Mozda jednom od 10 radnika da ne godi.
Otidji i ti i pricaj sa ljudima kojih se ovo tice.
Pusti forum,pricaj sa ljudima.
Priacam i ja u svim prodavnicama u koje udjem i vecina ih je nezadovoljna sa ovakvim stanjem sto imaju samo nedelju slobodnu. Zele da im se vrati prije kako je bilo ali uz adekvatno place rad vikendom. Tako da treba svima dozvoliti da biraju a ne da im se zabranjuje.
LAZES kralju kao pas

Naravno da bi voljeli da ne rade 2 dana ali za to treba neko presjeci,kao sa minimalnom platom. Ne mogu se radnici izboriti za to,ako vidimo koliko je teska borba i za jedan fiksan slobodni dan.
I ovo oko organizacije da radi ko hoce a ko nece,ne mora...necu reci da je 100% neizvodivo ali u praksi jako tesko izvodivo,jer ne moze se praviti plan rada a da ne znas 2-3 sedmice unaprijed sve. Dodaj na to i neplanske aktivnosti,bolest radnika ...ovo je praksi skoro nemoguce.
Zimus je jedna sefica koja radi u trznom centru demantovala sve vas u jednom svom postu,bas ovakve koji tvrdite da moze raditi ko hoce,zena argumentovano sve navela i objasnila. Kaze i sada sa svim radnicima je muka organizovati posao a kamoli na taj nacin.
Ali ja vjerujem da ti ovo znas,nego eto,treba malo gurati narativ...i ti si uhljebljen preko stranke jbga.
Vi takvi ste svi do jednog diskreditovani.
Ne mozes ni radno vrijeme objekata mijenjati kako tebi odgovara,svake sedmice drugo. Ima tu jos milion stvari,ali ne pije vodu pisati ljudima koji namjerno idu glavom kroz zid a nije bas da nista ne razumiju.