Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

jefferson

#10376 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jefferson »

Pandakonda wrote:
AleksoMKD wrote:http://chicago.cbslocal.com/2017/08/16/ ... ve-owners/

Pastor James Dukes zeli da se u Chicagou uklone spomenici dva bivsa Americka predsjednika koji su posedovali robove. George Washington i Andrew Jackson.

“I am feeling ambivalent that I would have to walk my child, attend a parade or enjoy a game of softball in a park that commemorates the memory of a slave owner,” he wrote. “Therefore, I call on the immediate removal of President George Washington and President Andrew Jackson names from the parks located on the southeast side of Chicago. They should not have the distinct honor of being held as heroes when they actively participated in the slave trade.”

Representatives for the mayor did not immediately respond to requests for comment.

A Chicago Park District spokeswoman pointed to the city’s formal process for renaming parks, which allows anyone to submit a request to the superintendent. The Park District board may vote on any such request after a 45-day public comment period.
Toga se neki ljudi i boje, da ako ovima prođe skidanje kipa da će im to dati zeleno svijetlo da u budućnosti skinu koga god hoće ako im nije po mjeri. Mogu onda komotno produžit na Mt. Rushmore jer ih je pola gore držalo robove :-)
Problem je u tome sto ovi sto nece da se skidaju kipovi slabo razumiju istoriju (kao i ti) jer u sustini s njom se nisu nikad bavili. Npr. 70% srednjeskolaca u Alabami pri upisu na fakultet ne zna sta je bilo 4 jula, a da ne govorim da ne razumiju razliku izmedju Washingtona i Lee-ja.
Na kraju ti spomenici nisu osvanuli odmah poslije civilnog rata, nego na pocetku 20-tog vijeka kada se poceo javljati pokret za ukidanje Jim Crow zakona te tokom civilnog pokreta 50-tih i 60-tih godina kao odgovor na Martin Luter Kinga.
Stoga ta tvoja prica koja mozda pali u razgovoru sa slicnim tebi kojima knjiga sluzi za paljenje, ne pali ovdje gdje su ljudi malo vise procitali od Trumpovog twiter sadrzaja.
jefferson

#10377 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jefferson »

Nocty wrote:
sumirprimus wrote:
Nocty wrote:
Sjedi kući i ne seri
I ne psuj mi uciteljicu! nemaju veze s ovim ko i ti
Djete si još i nisi u Americi.
dobro čiko :lol:
prica ti je , malo je rec
tamo neki seljaci se krvili,oko tamo necega, tamo neki sukobcic... :oops:
Nije to priča nego fakti

Od tebe samo kukanje čitam
Jebu tebe ti fakti pravo.
sumirprimus

#10378 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sumirprimus »

:shock: :-) daaamn :lol:
tamo neki seljaci
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#10379 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Truba »

Image
sumirprimus

#10380 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sumirprimus »

Study what General Pershing of the United States did to terrorists when caught. There was no more Radical Islamic Terror for 35 years!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump)
:shock: :lol: :lol: :lol:
daaamn kaje fakti
Pandakonda

#10381 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Pandakonda »

sumirprimus

#10382 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sumirprimus »

alaj se putinkovci raduju..
poceli su i pesmice pevati..lepo lepo
sumirprimus

#10383 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sumirprimus »

he has gone over the line of acceptability so far there is no return. the Russia stuff will be huge. he doesn't want to go to jail.

— Tony Schwartz (@tonyschwartz)
ouuuuuuu
dale cooper

#10385 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dale cooper »

Pandakonda wrote:Nosi nosi sve, što si mi dalaaaa

https://www.vice.com/en_us/article/9kkk ... t-rushmore
Image
Dobar članak. Ne znam zašto bi Washington i Jefferson bili izuzeti od bilo kakve kritike.
Možda je vrijeme i da se Amerikanci suoče sa svojim svetim kravama i mitovima.
jeza u ledja

#10386 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Svaka drustvena moralna dilema je imala svoj vremenski period u kom je suocena od strane sireg drustva. Pravo gradjana da biraju svoje predstavnike, pravo zena da ucestvuju u tome, pravo gradjana na licne slobode, pravo djece da imaju zastitu, pravo radnika, prava zivotinja, prava drzava, itd itd. Nesto sto je bilo normalno prije 50 godina nije normalno sada. Drustvo napreduje, samo izgleda nekima to nije jasno i ne razumiju razliku izmedju necega od prije 100 ili 1000 godina i stanja danas. Koristenje toga kao argumenta je apsurdno.

Civilni rat u Americi se desio vise od pola vijeka nakon sto su Washington i Jefferson bili aktuelni. Ako se ne varam, i jedan i drugi su potpisali neke zakone koji su limitirali uvoz i trgovinu robovima. Zasto bi oni bili na tapetu pored svih drugih? Ne vidim da to ovaj clanak uopste spominje. :-)
(meni je clanak los)

To su ljudi koji su napravili zemlju kakva jeste. Ljudi koji su napisali Ustav koji i dalje traje i na osnovu koga su dalje omogucena prava svima. Ustav kojim je omoguceno nadopunjavanje i pospjesivanje istog. Pozivati na rusenje spomenika tih ljudi od strane onih koji sada uzivaju u plodovima onog sto su isti napravili je za mene dosta slicno hvalisanjem uspjeha Amerike kao plodu rada iskljucivo bijelog covjeka. Jednostavno nepoznavanje historije i poremecene moralne vrijednosti.

Apsolutno se ne mogu porediti sa Leejem, Daviesom i slicnim. To su ljudi koji su se bukvalno borili protiv SAD. Odcijepili jedan dio i na osnovu zakona rasne i etnicke mrznje proglasili svoju drzavu. Zvuci ko Radovan Karadzic. :-)
Fudo387

#10387 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

jeza u ledja wrote:Svaka drustvena moralna dilema je imala svoj vremenski period u kom je suocena od strane sireg drustva. Pravo gradjana da biraju svoje predstavnike, pravo zena da ucestvuju u tome, pravo gradjana na licne slobode, pravo djece da imaju zastitu, pravo radnika, prava zivotinja, prava drzava, itd itd. Nesto sto je bilo normalno prije 50 godina nije normalno sada. Drustvo napreduje, samo izgleda nekima to nije jasno i ne razumiju razliku izmedju necega od prije 100 ili 1000 godina i stanja danas. Koristenje toga kao argumenta je apsurdno.

Civilni rat u Americi se desio vise od pola vijeka nakon sto su Washington i Jefferson bili aktuelni. Ako se ne varam, i jedan i drugi su potpisali neke zakone koji su limitirali uvoz i trgovinu robovima. Zasto bi oni bili na tapetu pored svih drugih? Ne vidim da to ovaj clanak uopste spominje. :-)
(meni je clanak los)

To su ljudi koji su napravili zemlju kakva jeste. Ljudi koji su napisali Ustav koji i dalje traje i na osnovu koga su dalje omogucena prava svima. Ustav kojim je omoguceno nadopunjavanje i pospjesivanje istog. Pozivati na rusenje spomenika tih ljudi od strane onih koji sada uzivaju u plodovima onog sto su isti napravili je za mene dosta slicno hvalisanjem uspjeha Amerike kao plodu rada iskljucivo bijelog covjeka. Jednostavno nepoznavanje historije i poremecene moralne vrijednosti.

Apsolutno se ne mogu porediti sa Leejem, Daviesom i slicnim. To su ljudi koji su se bukvalno borili protiv SAD. Odcijepili jedan dio i na osnovu zakona rasne i etnicke mrznje proglasili svoju drzavu. Zvuci ko Radovan Karadzic. :-)
Samo da te upozorim da ces zbog tog izraza "civilni rat" najebati.
:D
Mene su jedne prilike zbog istog gafa dezurni lingvisti jedva popustili.
jeza u ledja

#10388 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Ma gradjanski rat jebat ga. :D
Fudo387

#10389 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

jeza u ledja wrote:Ma gradjanski rat jebat ga. :D
Meni je sve ovo izgledalo k'o bezze zajebancija dok se neki dan generali iz svih bransi vojske ne oglasise.
Doduse, jednoglasni su u zastiti poretka i vrijednosti na kojima se temelji, al' jebi ti to.
Odmah mi pali na pamet Kadijevic i Adzic.
jeza u ledja

#10390 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Fudo387 wrote:
Meni je sve ovo izgledalo k'o bezze zajebancija dok se neki dan generali iz svih bransi vojske ne oglasise.
Doduse, jednoglasni su u zastiti poretka i vrijednosti na kojima se temelji, al' jebi ti to.
Cek, o cemu pricamo? :? :-?
Fudo387

#10391 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

jeza u ledja wrote:
Fudo387 wrote:
Cek, o cemu pricamo? :? :-?
Jebaji ga sad, mrsko mi traziti, imas negdje na internetu tu vijest. Odmah poslije one zajebancije u Charlottesvillu.
jeza u ledja

#10392 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

aha, ma ne, nisam te skonto. nebitno :)
Fudo387

#10393 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

jeza u ledja wrote:aha, ma ne, nisam te skonto. nebitno :)
https://mobile.nytimes.com/2017/08/16/u ... oogle.com/
jeza u ledja

#10394 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Znam to nego nisam povezao sa ovim komentarom o gradjanskom/civilnom ratu.
Fudo387

#10395 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

pasha078 wrote:Ode i Bannon......
Apprentice show tite mi.
Sve cekam kad jednu noc u gluha doba napise na twitteru, svima sam dao otkaz, ne treba mi niko, mogu sve sam. :lol:
jeza u ledja

#10396 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

nek je vala

sad kad bi jos s breitbartom pukla tikva, uuu :izet:

procitah jutros da ga je i rupert murdoch nacepio zbog izjava o charlottesvilleu tako da bi i fox mogao postati manje friendly :izet:
Nocty

#10397 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Nocty »

jefferson wrote: Jebu tebe ti fakti pravo.
Isto si neka muha zunzara s tim tvojim glupim komentarima.Il imas neki argument il shut the f up dude.
Nocty

#10398 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Nocty »

jeza u ledja wrote:
Nocty wrote: Nije to priča nego fakti
Alternative facts? :D

Tvoja nadahnuta zapazanja tipa "dosli ljudi jer se uklanja historija gdje je mnogo ljudi izginulo" nisu fakti, vec besmislice covjeka koji se svim silama trudi opravdati otvoreni fasizam.

Kad pises na ovaj nacin, zasto se odmah ne deklarises kao fasistom umjesto da se pravis lud cijelo vrijeme? Cega te stid?
Od svih ljudi sto su protestovali nisu svi bili mali fasisti i nacisti...Bilo je i potomaka od nekih vojnika kao i ljudi sto Nece da skrnjavaju Americku istoriju... Jel ti treba crtati to? Nije ti malo sto ti kažem da je vise ljudi tu poginulo nego u prvom i drugom svjetskom ratu zajedno.
Fudo387

#10399 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

Nocty wrote:
jeza u ledja wrote:
Nocty wrote: Nije to priča nego fakti
Alternative facts? :D

Tvoja nadahnuta zapazanja tipa "dosli ljudi jer se uklanja historija gdje je mnogo ljudi izginulo" nisu fakti, vec besmislice covjeka koji se svim silama trudi opravdati otvoreni fasizam.

Kad pises na ovaj nacin, zasto se odmah ne deklarises kao fasistom umjesto da se pravis lud cijelo vrijeme? Cega te stid?
Od svih ljudi sto su protestovali nisu svi bili mali fasisti i nacisti...Bilo je i potomaka od nekih vojnika kao i ljudi sto Nece da skrnjavaju Americku istoriju... Jel ti treba crtati to? Nije ti malo sto ti kažem da je vise ljudi tu poginulo nego u prvom i drugom svjetskom ratu zajedno.
Gdje je poginulo vise ljudi nego u dva svjetska rata zajedno?
jeza u ledja

#10400 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Nocty wrote:
jefferson wrote: Jebu tebe ti fakti pravo.
Isto si neka muha zunzara s tim tvojim glupim komentarima.Il imas neki argument il shut the f up dude.
Juce lik kaze nekome "ne seri" i nista. Da vidimo hoce li i ovo proci nekaznjeno.
Post Reply