Syrian civil war creates new class of defectors -- from rebels to regime
Code: Select all
http://edition.cnn.com/2013/12/03/world/meast/syria-civil-war-defectors/Syrian civil war creates new class of defectors -- from rebels to regime
http://edition.cnn.com/2013/12/03/world/meast/syria-civil-war-defectors/muhafuca wrote:CNN : Novi fenomen u Srijskom ratu - nova vrsta prebjega - od FSA i rebelsa prema Rezimu
Syrian civil war creates new class of defectors -- from rebels to regimeCode: Select all
http://edition.cnn.com/2013/12/03/world/meast/syria-civil-war-defectors/
Pa zar dosad nije bilo samo ovako? Ko su "rebelsi"? Ja mislio to sve ljudozderi i bradonje.muhafuca wrote:CNN : Novi fenomen u Srijskom ratu - nova vrsta prebjega - od FSA i rebelsa prema Rezimu
Syrian civil war creates new class of defectors -- from rebels to regimeCode: Select all
Syrian rebels consider joining forces with regime troops to fight al-Qa’ida
http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/syrian-rebels-consider-joining-forces-with-regime-troops-to-fight-alqaida-8981081.htmlOdgovor:Ko su "rebelsi"?

A jesi li i ti muzičar?pluspunkt wrote:sve je više mudžahida koji žele uspostaviti islamsku državu, jel vam krivo sekularisti !?Kikibombona wrote:Drug Cool nije u stanju navesti nijednu pobunjenicku brigadu koja nije islamisticka.![]()
Dosli smo do toga da su Tevhid i Faruk brigada umjerene frakcije. Ne znam po cemu se razlikuju od Nusre ili Ahraru Sam. Ista ideologija.
Radi njih mi je drago, ali krivo mi je radi normalnih ljudi.pluspunkt wrote: sve je više mudžahida koji žele uspostaviti islamsku državu, jel vam krivo sekularisti !?
Pa naveo sam ti FSA.Isto da neko prica o SAA i ti sad pitas a koja brigada.I nije ista ideologija kod Tavhid brigade i Nusre.Kikibombona wrote:Drug Cool nije u stanju navesti nijednu pobunjenicku brigadu koja nije islamisticka.![]()
Dosli smo do toga da su Tevhid i Faruk brigada umjerene frakcije. Ne znam po cemu se razlikuju od Nusre ili Ahraru Sam. Ista ideologija.
Nije to nista novo, Basar je davao amnestiju do 30.11. ko se preda. Nakon velikog broja nepirajatelja koji su se predali, sada je produzio amnestiju onima koji se predaju do kraja godine.muhafuca wrote:CNN : Novi fenomen u Srijskom ratu - nova vrsta prebjega - od FSA i rebelsa prema Rezimu
Na sta su spali,teroriste ugoscujuChallenger__ wrote:Saudijska delegacija (na čelu sa Bandarom) po drugi put ove godine u Moskvi. Teme razgovora: Sirija i Iran.
Press TV
Interesi Amerike se ponekad podudare sa interesima naroda. Talibanski rezim je zlo. Amerika je bez zelje da to uradi napravila pravu stvar za normalne Afganistance.pluspunkt wrote: znači Ameri im donijeli slobodu ?? jbga ko sad sam sebe handri u mozak cijelo vrijeme ? maske su pale, joker...
Naravno da ne. U Afganistanu su radi svojih interesa skinuli Talibane, u Siriji ih instaliraju.pluspunkt wrote: a u Siriji to kao što znamo, jel da, nije slučaj ?
Ma jok, daleko bilo.Nego me nešto protiska sa lijeve strane droba, strah me da nije, nalet ga bilo, ehlu-panslavizam, moram hitno ići kod hećima.pluspunkt wrote: a jesi li ti neki poklonik Rusa i rusizma, komunjarizma i staljinizma ili mi se samo čini ?
arman1 wrote:Jedna svježa sa ratišta.
Na jednom od ratišta rebelsi su na linije SAA ispalili 5 - 6 RPG-a od kojih nijedan nije explodirao. Nakon što su otjerali stoku malo dalje obavijestili su stručnjake za exploziv(po naški deminere) o projektilima, pošto je u pitanju naseljeno mjesto zbog djece.
Nakon par sati su dobili obavijest da ni sa jednog projektila nije bio skinut osigurač.
Mislim da će mo uskoro dobiti još vijesti o našim(balkanskim) nesretnicima koji su otišli u ovaj pakao da ostave kosti.
Challenger__ wrote:Evo i ljudi iz Bosne u vijestima oko Damaska i Istočne Gute:
Watan newspaper quoted Syrian source as saying that the fighting is still going on in East Gouta.
source pointed out " transfer 200 bodies of the gunmen yet to Mowasat Hospital in Damascus. Suffered armed opposition losses field and human, most of them Arab nationals and foreign, were coincidence also the presence of armed countries have emerged for the first time as "Romania" for example, which landed them gunmen, while the distributed corpses between countries, Bosnia, Chechnya, Afghanistan, and between Saudi Arabia, Qatar, Oman, Iraq and Tunisia. According to information, 75% of deaths opposition are foreigners.
" U bolnicu u Damasku je prebačeno oko 200 tijela poginulih militanata, medju kojima ima stranih državljana iz Rumunije, Bosne, S.Arabije, Katara,Omana, Iraka, Tunisa , Čečenije. 75% poginulih su stranci, koji su živote izgubili u udarima SAA oko Damaska, posebno na području I.Gute..."
Vidi se da si novi.Saxtrol wrote:Nije to nista novo, Basar je davao amnestiju do 30.11. ko se preda. Nakon velikog broja nepirajatelja koji su se predali, sada je produzio amnestiju onima koji se predaju do kraja godine.
Pametna taktika, jasno je da se isilovci, al nusra i ostali radikalisti nece predati , tu se prije svega racuna na "normalnog" Sirijca koji nema veze sa ovim radikalnim vjerskim fanaticima.
Sa ovim ostatkom FSA ne treba pregovarati, samo ponuditi amnesitju, ko prihvati prihvati, ko ne prihvati pustiti da isilovci i al nusra rijese ostatak serijatskim sudom, posto oni i sami kazu da vise mrze "domace" izdajnike nego neprijatelja, i da prvi se njih treba rijesiti pa tek onda nepriajtelj.
FSA je jednom rijecju propala, a sebi uzimaju pravo da postavljaju uvjete. Osim sto su izazvali rat u Siriji, uz podrsku onih koji su ih prvi izdali, doveli u zemlju ljude koji hoce da prave "islamsku" drzavu (kao da vec nije), neke njihove jedinice masakrirali svoje sugradjane civile...itd . takvi da postavljaju uvjete, hvala dovidjenja.
A upozorio ga je licno Celo. Maske su pale! Joker!Challenger__ wrote:Za one koji su zainteresovani, kopija pisma koje su bivši američki obavještajci poslali Obami sa jednom jednostavnom porukom: Asad, vlada u Damasku i SAA - nisu odgovorni za hemijski napad u Guti, Damask.
Veteran Intelligence Professionals for Sanity (VIPS)
Ne mogu da prezalim sta klan Asad radi sve sirijskom narodu da bi ostao na vlasti a sto se tice hemijskog napada-ja sam svjestan da nikad necemo saznat pravu istinu a isto tako kad je bila najzesca kampanja za pokretanje napada na rezim od strane NATO-a bio sam protiv toga.I jedno i drugo sam govorio i tada i to kazem i sad.Challenger__ wrote:Ne može Cool da prežali što nije prošla prevara...