nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
drug_profi

#10376 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drug_profi »

Ja lovim nekog da mi ofarba karambolku. Kako nikad ne vidim te instagram ovisnike iza sebe.
NediM17

#10377 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by NediM17 »

drndalo wrote:Ma jok. Kablovi duzine kao 2 sirine traka plus metar-dva iza/oko bankine sto se vidi...
Vidio sam danas, ono su definitivno kablovi od struje.
zdruzdjo

#10378 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zdruzdjo »

drugi profil wrote:Ja lovim nekog da mi ofarba karambolku. Kako nikad ne vidim te instagram ovisnike iza sebe.
Ipak nemoj. Mozda ti zatreba i limar, plasticar, elektricar.....
Moze te puno kostati to farbanje. Mislim vremenski.
drndalo

#10379 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drndalo »

NediM17 wrote:
drndalo wrote:Ma jok. Kablovi duzine kao 2 sirine traka plus metar-dva iza/oko bankine sto se vidi...
Pa sta rade lezec' 'nako...? :?
NediM17

#10380 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by NediM17 »

Ne znam, nisam zalgedao stranu ceste prema Neretvi. Treba im ocito za nesto...
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#10381 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mk ultra »

za galvanizaciju/katodnu zastitu ograde
Meće se parče cinka, pa da se rasporedi po ogradi

Kad smo vec kod hercegovine, danas je policija ganjala jednog mercedesa divljaka (SWE table, crni, W212, 250cdi)
I peglali su ga malo prije dreznice

Stigao me i pretekao kod zdrave vode naravno preko pune po guzvi
Dalje nastavlja
Pretice kolonu na mosticu u jablanici
Nisam ga vidio vise

Sta uciniti u ovom slucaju? Moze li se zvati milicija?
NediM17

#10382 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by NediM17 »

nazoves 122 i javi ti se najbliza policijska stanica...

vidio sam danas oko dreznice da nekog peglaju, ali nisam previse zagledao..
znam da je kolona naglo kocila sa 90 na nekih 60, umalo napravise lancani sudar, a radara nigdje.. isprepadan neko u koloni bio...

inace mk svaka cast za objasnjenje! :thumbup:
Naslovnica

#10383 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Naslovnica »

drugi profil wrote:Dajte molim vas. Ubice vas klima?
Ja je ne gasim od maja do oktobra.
Vjerovatno me je ubila kao i sve moje do sad samo nam to jos niko nije rekao.
U BosnjOka pamet prevelika. Nas niko nemere zajebat.
Pa ni krscansko kapitalisticka podvala air conditiona.
Isto.
Što se tiče potrošnje, i da troši litar više, halal svaki litar. Ne bi one patnje i preznojavanja nikome poželio.
Isto kao i kod kuće, kada god osjetim potrebu za klimom ja je upalim. Neko kaže dođe puno struje. Hahaha, dođe 10KM više mjesečno kada radi, niđe veze trošak u odnosu na rahatluk.
Better Man

#10384 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Better Man »

Najbolje da ti koji štede na klimi, jer će im povečati potrošnju goriva, kupe auto bez klime. Ja sam jutros upalio klimu, jer je bilo 24 stepena vani i skuho bi se u autu da nisam to uradio.
amar1994

#10385 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

neka kupe bijeli auto , manje se grije :lol: :lol:

ma trosi sipak , meni je potpuno ista potrosnja :-) :D
zdruzdjo

#10386 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zdruzdjo »

amar1994 wrote:neka kupe bijeli auto , manje se grije :lol: :lol:

ma trosi sipak , meni je potpuno ista potrosnja :-) :D
i meni. malu razliku vidim ako sam uletio u guzvu pa idem mic po mic a klima radi. Onda bas primjetim. mislim auto trosi svakako u tom slucaju ali sa klimom po board-u skoci i n 1.5 L vise.

Skontao sam da sto je auto jace manje utice klima na potrosnju.
Vozao sam svasta u zadnje vrijeme. i skontao sam da slabasna auta zakucaju pravo potrosnju sa klimom.

Btw meni recimo nema limita sto se tice klime. moze vala naaaaajhladnije konstantno. ali after-party kad izadjem iz auta me dotuce. trudim se da je sto manje koristim i da odprilike kilometrar prije kraja voznje ugasim ali dzaba. jednostavno ne mogu vrucine pa naopako.
i kad sam vozio auta bez klime, kad je vruce svi prozori su otvoreni bili. najgore mi je kad neko onda udje sa mnom u auto pa zatvori. kao ono "jooooj ubi' promaha". Roknuo bih se.
NediM17

#10387 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by NediM17 »

Na Kiji ne osjetim uopce nikakve razlike radila klima ili ne, i sto se tice potrosnje i sto se tice performansi.

Suzukija benzinca ubija klima, auto ide 20% losije i moras puno vise gasa pritiskati, samim time i potrosnja ode gore. Na njemu osjetim bukvalno svako ukljucivanje i iskljucivanje kompresora. Momenat kad se kompresor iskljuci, isto ko da turbina krene punit. :lol:
amar1994

#10388 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

zdruzdjo wrote:
i meni. malu razliku vidim ako sam uletio u guzvu pa idem mic po mic a klima radi. Onda bas primjetim. mislim auto trosi svakako u tom slucaju ali sa klimom po board-u skoci i n 1.5 L vise.

Skontao sam da sto je auto jace manje utice klima na potrosnju.
Vozao sam svasta u zadnje vrijeme. i skontao sam da slabasna auta zakucaju pravo potrosnju sa klimom.

Btw meni recimo nema limita sto se tice klime. moze vala naaaaajhladnije konstantno. ali after-party kad izadjem iz auta me dotuce. trudim se da je sto manje koristim i da odprilike kilometrar prije kraja voznje ugasim ali dzaba. jednostavno ne mogu vrucine pa naopako.
i kad sam vozio auta bez klime, kad je vruce svi prozori su otvoreni bili. najgore mi je kad neko onda udje sa mnom u auto pa zatvori. kao ono "jooooj ubi' promaha". Roknuo bih se.
ja je ne osjetim , jedino mozda kad krecem tj. odvajam , trazi malo gasa :D

hahaha , u tramvaju su najbolji ti propuhasi :lol: :lol:
NediM17 wrote:Na Kiji ne osjetim uopce nikakve razlike radila klima ili ne, i sto se tice potrosnje i sto se tice performansi.

Suzukija benzinca ubija klima, auto ide 20% losije i moras puno vise gasa pritiskati, samim time i potrosnja ode gore. Na njemu osjetim bukvalno svako ukljucivanje i iskljucivanje kompresora. Momenat kad se kompresor iskljuci, isto ko da turbina krene punit. :lol:
ni ja ne osjetim :D , al zato na astri sa 75ks se dobro osjetilo :run:
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#10389 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Matijevic_Vlado »

Better Man wrote:Najbolje da ti koji štede na klimi, jer će im povečati potrošnju goriva, kupe auto bez klime. Ja sam jutros upalio klimu, jer je bilo 24 stepena vani i skuho bi se u autu da nisam to uradio.
Hvala Bogu pa si imao klimu da si pomognes.
Dope_Man

#10390 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Dope_Man »

basicm wrote:Nekad je spica trajala do 9 ujutro i od 3 do 6 popodne, sad je kriticno cijeli dan. I bas to mene izludjuje, sve stoji i odjednom praznina ispred, ni udesa ni kojeg klinca. Vruce ovih dana, i bas pazim starija auta oko sebe jer znam da im gori unutra i da lako mogu napraviti opasan potez, medjutim vidim i aute koji bi trebali imati klimu sa spustenim prozorima i facama vozaca kao da cuvaju proljev, pa vrag ga odnio upali je malo, ne ubija bas tako brzo kao sto prica narod.
Hahha pa zavisi sta ko voli. Ja jednostavno ne volim zrak od klime, bilo da je ona u autu, ili na poslu. Glava me brzo zaboli od klime pa sam vecinom sa spustenim prozorom, ali to je ako se krecemo. U onim dnevnim guzvama ipak nisam toliko lud, zatvorim prozore i klimu na par minuta dok se auto rasladi, i dalje mi je mrsko trpiti pa vratim prozor. Nedavno sam i do CG isao, krenuo oko 12, dakle bas po najgorem dijelu dana sam vozio i klimu sam upalio tako nekih 5-6 puta po par minuta, bilo sasvim dovoljno na otvorenoj da se rashladi. Naravno u gradu to more mnogo cesce.
Dope_Man

#10391 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Dope_Man »

drndalo wrote:Ne znam gdje postaviti pitanje, pa cu ovdje, jedna je od posjecenijih tema... A mozda ima veze...

Jucer u kanjonu Neretve, izmedju HE Grabovica i HE Salakovac, na 5-6-7 mjesta neke su sajle/uzad/kanafe/kablovi pruzeni preko obje saobracajne trake s medjusobnim razmakom od oko 1m... Nekim kukicama su ucvrscene za cestu, crne su boje...

Zna li iko o cemu se radi...? Prvo i jedino sto mi je palo na pamet su bili okidaci za brzinske kamere, mada bi radar bio normalnije rjesenje za to... Nisam uspio vidjeti nikakvu kutiju u blizini koja bi mogla biti kuciste kamere...
Ja sam ih vidio prije nekih mjesec dana kada sam prolazio. Mozda nije bilo bas na 6-7 mjesta, ali jedno 4 sam siguran da sam vidio bas takve kao sto su opisani. Ni meni nije bilo jasno.
Tomahawk11
Globalni moderator

#10392 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Tomahawk11 »

Kako su ljudi zivjeli bez klime? Bas se preserava sa tom pricom. Ono ok, naravno da treba stvoriti ugodjaj kad se ima prilika, al kad vidim pricu, pojedini haman ne bi mogli zivjeti bez klime.
Jah, onaj ko nema u klimu u autu momentalno je opasnost da ce udes napraviti. Smanjite malo ribu :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#10393 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Tomahawk11 »

Dope_Man wrote:
drndalo wrote:Ne znam gdje postaviti pitanje, pa cu ovdje, jedna je od posjecenijih tema... A mozda ima veze...

Jucer u kanjonu Neretve, izmedju HE Grabovica i HE Salakovac, na 5-6-7 mjesta neke su sajle/uzad/kanafe/kablovi pruzeni preko obje saobracajne trake s medjusobnim razmakom od oko 1m... Nekim kukicama su ucvrscene za cestu, crne su boje...

Zna li iko o cemu se radi...? Prvo i jedino sto mi je palo na pamet su bili okidaci za brzinske kamere, mada bi radar bio normalnije rjesenje za to... Nisam uspio vidjeti nikakvu kutiju u blizini koja bi mogla biti kuciste kamere...
Ja sam ih vidio prije nekih mjesec dana kada sam prolazio. Mozda nije bilo bas na 6-7 mjesta, ali jedno 4 sam siguran da sam vidio bas takve kao sto su opisani. Ni meni nije bilo jasno.
I ja sam se ovo pitao i nemam neki odgovor sta bi tacno moglo biti.
Dope_Man

#10394 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Dope_Man »

Eto ima odogvor od mk ultra na prethodnoj stranici - struja.
drndalo

#10395 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drndalo »

Meni i dalje nije jasno kakva struja...? Galvanska zastita ograde, zar za tako nesto ne bi bilo dovoljno obicno uzemljenje? :?
Tomahawk11
Globalni moderator

#10396 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Tomahawk11 »

Ma nisam nigdje jos vidio da se to tako radi.
BadBoy

#10397 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by BadBoy »

Tomahawk11 wrote:Kako su ljudi zivjeli bez klime? Bas se preserava sa tom pricom. Ono ok, naravno da treba stvoriti ugodjaj kad se ima prilika, al kad vidim pricu, pojedini haman ne bi mogli zivjeti bez klime.
Jah, onaj ko nema u klimu u autu momentalno je opasnost da ce udes napraviti. Smanjite malo ribu :mrgreen:
Kako su ljudi živjeli prije 5000 godina bez ičega što imamo danas? To nije nikakav argument da se ne koriste sve pogodnosti modernog života koje imamo na raspolaganju. Inače, klima i PROPUH su jedino ubice na Balkanu. Svijet nam se smije :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#10398 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Tomahawk11 »

BadBoy wrote:
Tomahawk11 wrote:Kako su ljudi zivjeli bez klime? Bas se preserava sa tom pricom. Ono ok, naravno da treba stvoriti ugodjaj kad se ima prilika, al kad vidim pricu, pojedini haman ne bi mogli zivjeti bez klime.
Kako su ljudi živjeli prije 5000 godina bez ičega što imamo danas? To nije nikakav argument da se ne koriste sve pogodnosti modernog života koje imamo na raspolaganju. Inače, klima i PROPUH su jedino ubice na Balkanu. Svijet nam se smije :D
Treba samo pazljivo procitati citav tekst :)
tempuser

#10399 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

NediM17 wrote:
Ja sam bas obratio paznju, na strani bankine ulaze u nekakvu razvodnu kutiju, a na strani brda jednostavno nema mjesta za kameru.
basicm

#10400 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by basicm »

Znam kako je auto bez klime i kazem ti pokakim se na njega. Sto bi se patio radi toga? Automatska klima na 22 citavu godinu, pali gasi ne interesuje me ni potrosnja ni bilo sta. A ovi anti klimasi su mi u rangu vegetarijanaca, anti pusaca i zdrave ishrane, idu mi na belegiju.
Kakav je mazohizam safunjati se i smrditi za litar goriva, i nigdje ne svijetu nema vecih muhanata po ovom pitanju kao kod nas. Ubilo, isusilo, nema sta nije ono malo hladnoce.
Post Reply