uopšte neće biti zanimljivo. ovaj drugi uzima premoćno. i sve je to ogledalo naroda.It_is_a_Leclerc wrote:Bit će zanimljivo vidjeti ko je Bošnjacima draži - preživjela žrtva genocida koja živi kao povratnik i radi sve što može na ukidanju dejtonske nepravde, ili neko ko je sve u životu, od fakulteta do žene stekao na osnovu prezimena.
Demokratska fronta Željko Komšić
- JThomas
#10376 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- Corto Maltese
#10377 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nek se, vala, napokon i javno obznanilo koja je bila svrha osnivanja "1. Marta", putovanja predsjedničkim autom po Njemačkoj i Skandinaviji, i ostalih nevješto prikrivenih predizbornih ubleha.
Dosadilo mi više crtat onima kojima je draže da budu prevareni.
- Havatar
#10378 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nije se dugo cekaloAlfons Kauders wrote:pitam se koliko ce trebati da i DM postane izdajnik, prodana dusa, kriminalac i simpatizer "hobotnice"?
jer mi se cini da vec pocinje pljuvacina...
Maystor wrote:Upečatljiva osobina ljudi sa ovih prostora je da trabunjaju o stvarima o kojima pojma nemaju.
Veoma me obradovala vijest da je hohštapler Damir Marjanović napustio stranku. O njemu sam pisao sve najgore na ovom forumu još dok je bio ministar u Zeljkovićevoj vladi. Goreg ministra Kanton Sarajevo nije imao. Rezultati njegovog rada nisu nula, već debelo ispod nule. Smanjio je budžet UNSA za 20%, do propasti doveo osnovne i srednje škole, donio katastrofalan Statut UNSA, izazvao masovne ulične proteste profesora, nakon čega je podnio ostavku. Nije uradio apsolutno ništa, ali je svojim šalabajzerskim fazonima pokupio simpatije naivnog puka. Interesantno, tada su ga od mene branili ekstremni poltroni SDA (nije ni čudo, za njih je radio). U politiku ga je uvela Hanka Vajzović i zajedno su radili za ekipu SDA+radeljaš. Hanka je svoje naplatila na tradicionalan način, a hohštapler Marjanović je bio suptilniji: njega su kupili tako što su mu dopustili da svoju firmu (institut za genetiku) uvrsti u Statut UNSA. Time je sebe, direktno, nakačio na budžetsku sisu.
- Maystor
#10379 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ovo sam pisao u februaru 2013.g, kada DF nije ni postojalaHavatar wrote:Nije se dugo cekaloAlfons Kauders wrote:pitam se koliko ce trebati da i DM postane izdajnik, prodana dusa, kriminalac i simpatizer "hobotnice"?
jer mi se cini da vec pocinje pljuvacina...
Maystor wrote:Upečatljiva osobina ljudi sa ovih prostora je da trabunjaju o stvarima o kojima pojma nemaju.
Veoma me obradovala vijest da je hohštapler Damir Marjanović napustio stranku. O njemu sam pisao sve najgore na ovom forumu još dok je bio ministar u Zeljkovićevoj vladi. Goreg ministra Kanton Sarajevo nije imao. Rezultati njegovog rada nisu nula, već debelo ispod nule. Smanjio je budžet UNSA za 20%, do propasti doveo osnovne i srednje škole, donio katastrofalan Statut UNSA, izazvao masovne ulične proteste profesora, nakon čega je podnio ostavku. Nije uradio apsolutno ništa, ali je svojim šalabajzerskim fazonima pokupio simpatije naivnog puka. Interesantno, tada su ga od mene branili ekstremni poltroni SDA (nije ni čudo, za njih je radio). U politiku ga je uvela Hanka Vajzović i zajedno su radili za ekipu SDA+radeljaš. Hanka je svoje naplatila na tradicionalan način, a hohštapler Marjanović je bio suptilniji: njega su kupili tako što su mu dopustili da svoju firmu (institut za genetiku) uvrsti u Statut UNSA. Time je sebe, direktno, nakačio na budžetsku sisu.
http://www.klix.ba/forum/damir-marjanov ... 72s75.html
- webby-x
#10380 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Isto kao i sa Lijanovićima i pravašima, ali eto to ti je odgovaraloAlfons Kauders wrote:ko god je fahrom tikve sadio... bio je da prostite dobro jeban ... ta odluka sama po sebi pokazuje naivnost i nezrelost - sjebo je sve, ali eto nece nas... nevjerovatno... malo fahro, malo bratija iz sdp-a, malo sda - i skrsise stranku jos prije izbora...
jer se kao "zaćeralo hercegčetnicima".
DF nikada i nije imao nikakve šanse da postane vodeća stranka
u Bošnjaka (kod Hrvata i Srba svakako nema šanse) jer to mjesto
zauzima SDA. Ove kvazi-ljevičarske stranke imaju šanso svakih
10 godina kada narod pomisli da su nacionalne stranke dosta krale.
Međutim, poslije se pokaže da i ovi drugi kradu istim intenzitetom,
a uz to su još nesposobni. Kada biraš između dva lopova ili nesposobnjakovića,
uvijek ćeš odabrati nacionalnog. Logično.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#10381 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jel se to misli na Suljagica i Marjanovica?JThomas wrote:uopšte neće biti zanimljivo. ovaj drugi uzima premoćno. i sve je to ogledalo naroda.It_is_a_Leclerc wrote:Bit će zanimljivo vidjeti ko je Bošnjacima draži - preživjela žrtva genocida koja živi kao povratnik i radi sve što može na ukidanju dejtonske nepravde, ili neko ko je sve u životu, od fakulteta do žene stekao na osnovu prezimena.
- webby-x
#10382 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nije to SDP škola, takav je jednostavno narod u BiH.plain vanilla wrote:Ovo procitah neki dan i nisam mogla vjerovati... Znaci, truHlo je u startu, jedna osoba vedri i oblaci, namjestaju se pozicije. Ne znam kako je bilo u drugim strankama, za SDP znam, i to je njihova skola.. oni nista nisu prepustali slucaju, namjestali su se izbori od opcinskog Foruma mladih, pa do najvisih pozicija u stranci..
- JThomas
#10383 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ja koliko shvatam misli se na suljagića i bakira...plain vanilla wrote:Jel se to misli na Suljagica i Marjanovica?JThomas wrote:uopšte neće biti zanimljivo. ovaj drugi uzima premoćno. i sve je to ogledalo naroda.It_is_a_Leclerc wrote:Bit će zanimljivo vidjeti ko je Bošnjacima draži - preživjela žrtva genocida koja živi kao povratnik i radi sve što može na ukidanju dejtonske nepravde, ili neko ko je sve u životu, od fakulteta do žene stekao na osnovu prezimena.
- webby-x
#10384 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
HDZ90 skoro pa i ne postoji više.Alfons Kauders wrote:jedine dvije spinoff stranke koje su uspjele za sobom povuci mahere koji su radili dobar posao na terenu su 90tka i SBiH... (ne ulazim u to koliko je taj posao bio dobar za narod - ali za stranku je bio itekako dobar) sve ostale stranke nastale osipanjem drugih - taraba, mrtva taraba... nazalost DF nije izuzetak
Možda izgura na aparatima kao i SBiH još 4 godine.
-
de balzac
#10385 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Rekoh vec na temi o 1. martu -Corto Maltese wrote:Nek se, vala, napokon i javno obznanilo koja je bila svrha osnivanja "1. Marta", putovanja predsjedničkim autom po Njemačkoj i Skandinaviji, i ostalih nevješto prikrivenih predizbornih ubleha.
Svakakvih je kandidata, pa neka jedan i šizofrenik. Nažalost to potvrđuje da nam je i zemlja šizofrena.Ja samo znam, analizirajući sve njegove dosadašnje akcije, đe se ovaj popiša tu trava ne niče!
- webby-x
#10386 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nekoga tko upravlja onim smiješnim Komšićem?Alfons Kauders wrote:Covjek kaze da je otisao jer se radilo iza njegovih ledja. Kandidat za predsjednistvo, naucnik zestokog kalibra - a genijalci su ga pokusali iskoristiti kao ikebanu? Dakle otisao je jer su se radile neke stvari o kojim nije imao pojma, krilo se od njega a covjek kandidat za sefa drzave i jedan od najjacih aduta stranke?! Cija je to bila jebena ideja pobogu?!
Vi se zaista pravite blesavi pa ne vidite da je DF još
jedan neuspjeli projekt NDI-a, Bajrovića, Suljagića
i slične kompanije? Komšić je tu samo pokazni klaun.
Eto su ga navukli i da sa Čovićem pregovara oko
koalicija. Ništa po prstima.
Last edited by webby-x on 12/07/2014 14:23, edited 1 time in total.
- plain vanilla
#10387 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
aaa, dobro si, ima logikeJThomas wrote:ja koliko shvatam misli se na suljagića i bakira...plain vanilla wrote:Jel se to misli na Suljagica i Marjanovica?JThomas wrote:
uopšte neće biti zanimljivo. ovaj drugi uzima premoćno. i sve je to ogledalo naroda.
a ex reis? kako on stoji?
-
Pjanic15
#10388 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma Komšić ublehaš, ko do sada nije skonto neće nikada.
- Banksy
#10389 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
plain vanilla wrote:To je sve sto imas reci? auuu, ostalo se vez argumenataBanksy wrote:Neprocjenjivo je iskustvo vidjeti na forumu, ali i u RL, združene snage SDP, HDZ, SDA, (SNSD) zagrljene u borbi protiv zajedničkog neprijatelja koji prijeti da im ugrozi pozicije.
Treba dobro zapamtiti ovaj povjesni trenutak ......
I pustiti vas, bez ometanja, da nabacujete jedni drugima ...
I gledati sa strane ... neprocjenjivo ...
de mi bgt reci, koja sam to ja snaga kad zamjeram Komsicu sto nije Zlaju & co strpao u zatvor?
plain vanilla wrote:
jedna osoba vedri i oblaci, namjestaju se pozicije.
za SDP znam, i to je njihova skola.. oni nista nisu prepustali slucaju, namjestali su se izbori od opcinskog Foruma mladih, pa do najvisih pozicija u stranci..
meni je sve ovo tuzno..od toliko dobrih ljudi uvijek isplivaju govna (da izvinete) i sve pokvare.
plain vanilla wrote:
2012
ja sam glasala za SDP
osjecam se kao Mladi musliman za vrijeme Tita
- Banksy
#10390 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma nisam ja s njima, ni blizu, ali primjećujem ko je združeno protiv, to ćorav vidi.Alfons Kauders wrote:dobro, sve i da je tako... to ne mijenja cinjenicu da se prica prebacuje na nas koje se ne slazemo umjesto na poteze (promasaje) stranke...Banksy wrote:Neprocjenjivo je iskustvo vidjeti na forumu, ali i u RL, združene snage SDP, HDZ, SDA, (SNSD) zagrljene u borbi protiv zajedničkog neprijatelja koji prijeti da im ugrozi pozicije.
Treba dobro zapamtiti ovaj povjesni trenutak ......
I pustiti vas, bez ometanja, da nabacujete jedni drugima ...
I gledati sa strane ... neprocjenjivo ...
ok razumijem ako ti je tako lakse... stvarno razumijem... i meni bi bilo drago da izbore uzmu neke nove snage.. ali jbg ja sam realista - sto je haman sad smrtni grijeh
samo pazi shefice... taj "ako nisi s nama..." pristup me podsjeca na nasu zajednicku prijateljicu i plenumashe...
O ''potezima'' stranke još ne možemo govoriti jer ih nažalost još nije ni bilo.
Ako budu razočarenje, što nije nemoguće, realista bi postavio pitanje: Šta je alternativa? Šta predlažeš?
- plain vanilla
#10391 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mrzim sto ti ja to moram reci, ali i Komsic je glasao za SDP. Čak je i bio u predsjednistvu stranke za koju sam glasala.Banksy wrote:
plain vanilla wrote:
jedna osoba vedri i oblaci, namjestaju se pozicije.
za SDP znam, i to je njihova skola.. oni nista nisu prepustali slucaju, namjestali su se izbori od opcinskog Foruma mladih, pa do najvisih pozicija u stranci..
meni je sve ovo tuzno..od toliko dobrih ljudi uvijek isplivaju govna (da izvinete) i sve pokvare.
plain vanilla wrote:
2012
ja sam glasala za SDP
osjecam se kao Mladi musliman za vrijeme Tita
Elem, on vise nije u SDP-u, ja ne glasam za SDP. Imas li jos 'argumenata'?
- webby-x
#10392 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
plain vanilla wrote:Mrzim sto ti ja to moram reci, ali i Komsic je glasao za SDP. Čak je i bio u predsjednistvu stranke za koju sam glasala.
-
kox
#10393 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ovo je tužan dan za DF. Zašto je Damir Marjanović otišao ne znam, ali znam da su svakoj stranci koja želi pozitivne promjene u društvu potrebni mladi, obrazovani i energični ljudi spremni da se bore za ono u šta vjeruju. Nije Damir jedini takav, ali ako oni počnu odlaziti a zamijene ih neki potrošeni likovi to će biti loš pokazatelj i za DF i za budućnost svih nas. Pored DF-a i Naše stranke, ne vidim alternativu političkim snagama koje su nas dovele ovdje gdje smo u sljedećih 10-ak godina. Medjutim, da bi im zaista bili alternativa potrebno je da imaju progresivne ljude sa novim i drugačijim idejama i načinom rada, a jedan od takvih bio je i D.M .
- Banksy
#10394 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nije važno ko je kome draži. Pravo pitanje je koliki je zaista broj združenih SDA i SDP uhljebljenika i njihovih porodica koji će u oktobru glasati za Bakira Izetbegovića. Mislim da ćemo dobiti egzaktne brojke.It_is_a_Leclerc wrote:
Bit će zanimljivo vidjeti ko je Bošnjacima draži - preživjela žrtva genocida koja živi kao povratnik i radi sve što može na ukidanju dejtonske nepravde, ili neko ko je sve u životu, od fakulteta do žene stekao na osnovu prezimena.
-
sanjin_1
#10395 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Haj ne lupaj gluposti svega ti. Pregovaralo se sa 90-tkom i Lijanovicem pride...pa to vise i ptice na grani znaju..webby-x wrote:Alfons Kauders wrote:Covjek kaze da je otisao jer se radilo iza njegovih ledja. Kandidat za predsjednistvo, naucnik zestokog kalibra - a genijalci su ga pokusali iskoristiti kao ikebanu? Dakle otisao je jer su se radile neke stvari o kojim nije imao pojma, krilo se od njega a covjek kandidat za sefa drzave i jedan od najjacih aduta stranke?! Cija je to bila jebena ideja pobogu?!
Eto su ga navukli i da sa Čovićem pregovara oko
koalicija. Ništa po prstima.
- webby-x
#10396 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Čemu onda ovaj ispad Marijanovića?sanjin_1 wrote:Haj ne lupaj gluposti svega ti. Pregovaralo se sa 90-tkom i Lijanovicem pride...pa to vise i ptice na grani znaju..
Pa HDZ90 i Lijanovići su se podrazumjevali u koaliciji sa DF-om.
- Corto Maltese
#10397 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Po kuloarima se priča da je Komšić još 2006 glasao protiv SDP-aplain vanilla wrote:Mrzim sto ti ja to moram reci, ali i Komsic je glasao za SDP. Čak je i bio u predsjednistvu stranke za koju sam glasala.
![]()
Elem, on vise nije u SDP-u, ja ne glasam za SDP. Imas li jos 'argumenata'?
Toliki je to vizionar.
Last edited by Corto Maltese on 12/07/2014 14:49, edited 2 times in total.
-
sanjin_1
#10398 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa zato sto ce glasovi ici Raguzu a Marjanovic je tu samo "reda-radi"....webby-x wrote:Čemu onda ovaj ispad Marijanovića?sanjin_1 wrote:Haj ne lupaj gluposti svega ti. Pregovaralo se sa 90-tkom i Lijanovicem pride...pa to vise i ptice na grani znaju..
Pa HDZ90 i Lijanovići su se podrazumjevali u koaliciji sa DF-om.
-
Marko Zarko
#10399 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
putokaz1 wrote:Zanimljiva romansa SBB i DFL u c i f e r wrote:Upravo sam to pomislio...dustaban wrote:Cuj, kabadahija Suljagic uso, Marjanovic izaso...
I haj ti sad izadji na izbore!![]()
Plus romansa sa SBB...
Ekonomija,ekonomija,ekonomija to mi sviđa ,ostalo ne
Df mnogo priče -tresla se gora rodio se koMIŠić
Treba napraviti sljedeće: dobro pregledati liste, jer su otvorene i glasati za nove ljude o kojima se barem zna da su pošteni, iz bilo koje stranke da dolaze. Neka se oni onda sastave po parlamentima i naprave vlade i otfikare matice. Dosta više šatro lidera...
-
palermo
#10400 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ha, bogati odjednom mi se učini da sam na temi o Papetu Sušiću, pa se sve pitam otkud Banksy u fudbaluBanksy wrote:realista bi postavio pitanje: Šta je alternativa? Šta predlažeš?
A i tamo je ista mantra, jhaj recite mi ko je bolji