- Kiki govori ispravno. Amerikanci su savjetovali Kurdima "nema ništa od referenduma" ovi nisu poslušali i desilo se što se desilo.Opetja033 wrote:Kikibombona wrote:Opetja033 wrote:Ja sam mozda jednom ili dva puta, na samom pocetku rata u Siriji pisao o tome da ce Assad otici do tada i tada. Prema tome ne podmeci.
Medjutim nijedna prognoza na ovom forumu se ne moze porediti sa glupostima koje si ti valjao. Unikat si po tome sto su tvoja mudre prognoze ("sasvim sigurno" , "to je posve jasno", "apsolutno", itd, itd) dozivjela totalnu havariju za manje od 12 sati. Neponovljiv si.![]()
![]()
![]()
Drago mi je da smo i ovo tvoje predvidjanje doveli na cistac. Imam printscreen, samo da znas.Aj posteno, ko sada djeluje kao debil!?PostPostao/la Opetja033 dana 14/12/2012 20:08
Je li ti stvarno, zaista - onako iskreno, smatras da Assad ima i promil sanse da se izvuce iz ovoga i ostane na vlasti? Ma daj ba, ne djelujes mi kao neki debil (iako su nam stajalista gotovo po svemu dijametralno suprotna). Znaci ne mogu da vjerujem da neko moze biti zaslijepljen u tolikoj mjeri.
Ako cemo iskreno, ja sam Assadu do prije par dana davao fore do ljeta. Sada sam siguran da nece izdrzati ni dva mjeseca. Bez imalo dvojbi to tvrdim.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Kikibombona wrote: Ja mislim da su sije isle na blef, osokoljene podrskom Turske i Irana, te rezervisanim pristupom Amerike i EU.
Kontali su da ce se Kurdi prepasti i predati im Kirkuk.![]()
Sada ima da gutaju krastave zabe povlaceci se podvijenog repa. Osjetili su odlucnost kurdskog naroda. Nije jednostavno doci iz Basre, grada udaljenog 800 kilometara od Kirkuka, te krenuti kroz dobro formiranu odbranu i uci u grad gdje te svi preziru.![]()
Ne znam kako ce se sije izvuci iz sranja koje su napravili. Digli su se puno, agresivno nastupili...Kikibombona wrote: Sije moraju sa puskom kroz kurdsku odbranu. Nema sanse. Mogu samo dobiti po picCi!Kikibombona wrote:Siitska bagra moze dobiti samo po glavi u Kirkuku!
Ne moze zgadija pobjediti narod!
Ne gajite takve iluzije!Kikibombona wrote:Mnogi starci i starice paradiraju Kirkukom sa oruzjem.![]()
Kazu, izgubili smo sinove za Kirkuk, dacemo i svoje zivote al' sije u grad nece uci. Svako ko misli da moze poraziti ovako motivisan narod je totalna budala.
Kikibombona wrote:Ispod Kirkuka leze stotine milijardi dolara. Sta mislis zasto fanatike loze bas na Kirkuk!?? Sigurno nije radi ljepote grada i ljubavi prema njemu.
Al' dobit ce kurac!!
Samo neki od tvojih komentara (mogao sam barem jos 20 naci), pisani sa tvoje strane 15. novembra. Do podne 16. novembra nije bilo vise nijednog pripadnika bilo koje kurdske formacije u Kirkuku.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
@Kiki a.k.a. "nema-sanse-sasvim-sigurno-to-je-barem-svima-sasvim-jasno"![]()
![]()
- Ali opet daleko je to od pobjede. Sve je isto, Abadi šalje novac Pešmergama kao i ranije, nije bilo rata, nema poginulih ili bilo je u jednom manjem kvartu u Deri u Siriji više poginulih nego u cijelom Kirkuku.
- Čak evo i u Efrinu Kurdi ne ginu ili nema masakara ni stoti dio kao što ginu šije, suniti, ili Rusi u Deir Ez-Zouru.
- Amerikanci izvlače maksimum iz svake priče iz svake situacije. Iraku niko para ne daje za obnovu, Abadi moli sve redom niko para neda, na kraju će se opet Amerikancima vratiti i pitati šta treba.
- U poređenju sa njima Turci, Asad, Rusi, Iranci su amateri, niti znaju politiku, niti rat voditi, niti interese i živote ljudi sačuvati.