Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
tempuser

#10351 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Cemu neonke ispod auta, cemu 1001 nepotrebna stvar - da me vide svi!
lijepa u dusi

#10352 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by lijepa u dusi »

muz66 wrote:Koja su furka upaljene maglenke u savrseno vedroj noci? Zna li nas dobri bosnjo koliko smetaju, zadnje narocito? Sinoc Captiva neka ispred mene, sve na njoj gori. A sta cu nego mu sastaviti duga :skoljka: skontao je glupak pa ih ugasio.
Jedna moja poznanica ih pali jer kako kaze "auto izgleda mocnije" :D
supercali

#10353 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

condy wrote:
pink floydd wrote:
condy wrote:Vozaci 1 2 3 4 se nalaze na jednom putu sa prvenstvom prolaza znaci oni se ne nalaze na raskrsnici vec na putu i ne mijenjaju pravac kretanja dok idu putem sa prvenstvom kretanja i zbog toga prema citiranoj odredbi nisu duzni dati pokazivac smjera. Kad se iskljucuju sa tog puta duzni su dati pokazivac smjera jer mijenjaju put. Vozac vozila pod 5 duzan je dati uvijek zmigavac jer se ukljucuje u put sa prvenstvom prolaza. To nije klasicna raskranica iako tako izgleda na slici vec se radi o dva puta, jednim sa prvenstvom prolaza i drugim koji se ukljucuje na taj put sa prvenstvom prolaza.
onda po tvojoj logici vozilo broj 1 mora dva puta dati žmigavac...prvi put jer silazi sa puta s prvenstvom prolaza, i drugi put jer skreće desno :-) :-)
Moja logika proizilazi iz znaka koji oznacava put sa prvenstvom prolaza i s tim u vezi ove zakonske odredbe koja nije predvidjela niti moze da dok nastavljas kretanje jednim putem u ovom slucaju sa prvenstvom da si duzan dati pokazivac smjeta.
Krivina je bez obzira sto je put sa pravom prvenstva daje se zmigavac
xamp

#10354 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by xamp »

http://ms.ks.gov.ba/sites/ms.ks.gov.ba/files/zoobs.pdf

Clan 36.
(1) Vozač koji namjerava da obavi neku radnju vozilom na
putu (pomjeranje vozila udesno ili ulijevo, mijenjanje
saobraćajne trake, preticanje, obilaženje, zaustavljanje, skretanje
udesno ili ulijevo,
polukružno okretanje, vožnja unazad i sl.)
smije da počne takvu radnju samo ako se prethodno uvjerio da to
može učiniti bez opasnosti za druge učesnike u saobraćaju ili
imovinu, vodeći pri tome računa o položaju vozila i pravcu i
brzini kretanja

U nastavku
(1) Prije obavljanja radnji vozilom iz člana 36. ovog zakona,
vozač je dužan da jasno i blagovremeno obavijesti o svojoj
namjeri druge učesnike u saobraćaju, dajući znak pomoću
pokazivača pravca
ili, ako oni ne postoje, odgovarajućim znakom
rukom
Last edited by xamp on 26/05/2017 10:50, edited 1 time in total.
tempuser

#10355 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Rasprava oko zmigavca je smijesna, bez obzira na pravo prvenstva mijenja se pravac i zmigavac je obavezan. Zadrzati pravac znaci tamo gdje postoji mogucnost skretanja ne skrenuti. Covjek navede clanove zakona i dzaba, opet izmisljanje novih propisa.
Prakticno onaj ko ide iz pravca Pofalica prem Energoinvestu bez zmigavca ne moze da zna da li onaj koji mu ide u susret skrece lijevo u Drinsku ili nastavlja pramo u H. Cemerlica, odnosno da li je obavezan propustiti to vozilo ili moze bez zaustavljanja proci raskrsnicu (ako nema Stop)
Laertes

#10356 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laertes »

Za one koji tvrde na ne treba žmigavac, zašto se onda ovdje pjeni na nedavanje žmigavca pri izlasku iz kružnog? I to je, jel'te, pravo prvenstva?
xamp

#10357 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by xamp »

Laertes wrote:Za one koji tvrde na ne treba žmigavac, zašto se onda ovdje pjeni na nedavanje žmigavca pri izlasku iz kružnog? I to je, jel'te, pravo prvenstva?
Obavezan je zmigavac na izlasku iz kruznog, ali nije obavezan na ulasku u kruzni. Pozeljan je ako izlazis na prvom izlazu.
basicm

#10358 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by basicm »

Ima ljudi dali bi zmigavac ali ne radi :-D
tempuser

#10359 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Nekad stvarno mislim da bi Elidzu trebalo i formalno odvojiti od Sarajeva kakav tamo seljakluk vlada.
Imao nekog posla u Raiffeisenu tamo i zbog frke oko parkinga odem do Luzana, parkiram i prosetam 150 m, ali zato neka mlada u dostavnoj Pandi bez ikakvih problema parkira na sred ulice i ode u BBI banku!
xamp

#10360 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by xamp »

tempuser wrote:Nekad stvarno mislim da bi Elidzu trebalo i formalno odvojiti od Sarajeva kakav tamo seljakluk vlada.
Imao nekog posla u Raiffeisenu tamo i zbog frke oko parkinga odem do Luzana, parkiram i prosetam 150 m, ali zato neka mlada u dostavnoj Pandi bez ikakvih problema parkira na sred ulice i ode u BBI banku!
Formalno je i odvojena :)
Tomahawk11
Globalni moderator

#10361 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Tomahawk11 »

tempuser wrote:Nekad stvarno mislim da bi Elidzu trebalo i formalno odvojiti od Sarajeva kakav tamo seljakluk vlada.
I to samo svojstveno za Ilidzu?
Pa eto meni odmah padne na pamet Hrasno, ono kod Bosmala, tu je vazda neko (ili vise njih) u stealth mode, pa onda Kovacici isto tako...itd...tdi...
beni-bu-man

#10362 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

Tomahawk11 wrote:
I to samo svojstveno za Ilidzu?
Pa eto meni odmah padne na pamet Hrasno, ono kod Bosmala, tu je vazda neko (ili vise njih) u stealth mode, pa onda Kovacici isto tako...itd...tdi...
to je normala kod nas :-)
ja ujutru kad picim na poso zagrebackom prema hrasnom samo se lijeve trake drzim, debili prvo stanu pa onda tek izbace sve cetri :izet:
tempuser

#10363 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

xamp wrote:
Nije u 4 gradske opstine ali je u sastavu je KS.
xamp

#10364 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by xamp »

tempuser wrote:
xamp wrote:
Nije u 4 gradske opstine ali je u sastavu je KS.
Trebao si napisati onda od Kantona Sarajeva a ne Sarajeva jer je to impliciranje na grad :)
MOSALJOZE

#10365 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by MOSALJOZE »

Mi smo za vas država u državi :oops:
amar1994

#10366 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

Kad idem na V. Bosne , odem na Ilidzu do stanice , snimim nekoliko faca i brze bolje se vratim i napustim podrucje :run:

Jednom sjeo u Zvrk pitu da pojedem , iako je odlicna , nikad vise , kolicina papanluka prelazi granice tolerancije :shock: :run:
Nepass

#10367 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Nepass »

Svugdje isti papanluk, neki dan dosla dostava u amko kod inat kuce, parkira lik odmah ispred. Nema sanse proci. Ja pocnem svirati izlazi lik i mlati rukama kao sta cu ti ja. Onda moras pizdarije praviti da bi se on pomakao da prodjes.
supercali

#10368 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

basicm wrote:Ima ljudi dali bi zmigavac ali ne radi :-D
Meni se to nazalost nedavno desilo al sto je najgore nije bila sijalica nego izgorio onaj metal za kontakt pa sam vozao brz prednjeg zmigavca nekih 10-ak dana dok nisam to nabavio
lijepa u dusi

#10369 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by lijepa u dusi »

amar1994 wrote:Kad idem na V. Bosne , odem na Ilidzu do stanice , snimim nekoliko faca i brze bolje se vratim i napustim podrucje :run:

Jednom sjeo u Zvrk pitu da pojedem , iako je odlicna , nikad vise , kolicina papanluka prelazi granice tolerancije :shock: :run:
A lazes :D mislim da ti je dobra pita u zvrku :D
semirsar

#10370 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by semirsar »

lijepa u dusi wrote:
amar1994 wrote:Kad idem na V. Bosne , odem na Ilidzu do stanice , snimim nekoliko faca i brze bolje se vratim i napustim podrucje :run:

Cak i ako onaj preko puta tebe kopa nos i izvlaci one bjelancevine iz istog dok se ti s zvrkom sladis :mrgreen:
a u pravu si, dobra pita u zvrku :thumbup:
amar1994

#10371 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

lijepa u dusi wrote:

Ma odlicna je pita al eto :thumbup: , steta je sto je dole leglo papanluka :-)

PS. Odlicna je , al ni jedna nije bolja od mamine :P :)
amar1994

#10372 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

semirsar wrote:
lijepa u dusi wrote:

Cak i ako onaj preko puta tebe kopa nos i izvlaci one bjelancevine iz istog dok se ti s zvrkom sladis :mrgreen:
a u pravu si, dobra pita u zvrku :thumbup:
:lol: :lol: :lol:

a jbte , zgadi mi i pitu i buregdzinicu :-) :run:
lijepa u dusi

#10373 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by lijepa u dusi »

Ma kakav zvrk. Ne isplati se radi one pite vozit kroz onaj kruzni, nema sanse :D
amar1994

#10374 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

lijepa u dusi wrote:Ma kakav zvrk. Ne isplati se radi one pite vozit kroz onaj kruzni, nema sanse :D
:thumbup: :lol: :lol: :lol:

:run:
MOSALJOZE

#10375 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by MOSALJOZE »

E :izet: ga mi na alidzi primitivci :-)

Reci im labude
Post Reply