Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
ferratilis

#10351 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by ferratilis »

Od svih likova u seriji, jedini kojem bi u potpunosti povjerio da mi čuva leđa je Bronn, s njim nikad ne bi bilo dosadno :lol:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#10352 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

meni epizoda bolja od prosle, sad se sve saznalo, Crnoriba RIP :( , Brieene svrsavala kad je vidjela Jaimeia, nije ga uspjela nagovorit iako mu je rekla da je u njemu vidjela dobrote i vitestva al prevlada love prema Cersei koja je u sranju, odbijo mali Tommen na nagovor vrabceta zakon borbe zapravo zabranio ga, Edmura nagovorise da udje i preda zamak, Dany se vratila na zmaju dok robovlasnici opsjedaju i napadaju grad, Dog se pridruzio bratstvu bez bajraka, jer su kaznili one supke koji su pobili seljane a i on ih je prije toga cetvoticu smaknuo i jos dvojicu na vjesalima... najzanimljivija je Ayra, kako navuce spicu i ziiikkk i vraca se u wintwrfell... ma solidna epizoda sad je sve jasnije ima toga jos al et da ne spinujem :mrgreen:

prespavo sam onu u 3 oklok al ima HBO+1 pa taman onu u 4 oklok stigoh pa kratki referat :mrgreen:
pici

#10353 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

NAPOKON :thumbup:
Billy The Pljuc

#10354 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Billy The Pljuc »

As I said, zaseravaju ovi polahko i sefa i stanicu. Razbise mi zadovoljstvo pracenja serijala, s izuzetkom "vaskrsnuca" Jona sve ostalo u ovoj sezoni mi je bezveze, tu i tamo bljesne pokoja dobra scena i to je sve. Iskreno ne znam sta sam i ocekivao prije pocetka sezone i to je do mene fakat. Kad se sapunjara zavrsi ipak cu nabaviti knjige i procitati sve a nisam imao namjeru.
SanskiBiser

#10355 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by SanskiBiser »

Konacno akcija, sta kaze Jon Crvenoj, ako zaginem nemoj me ponovo vracati. :roll:
:izet: :izet: :izet:
kamberovica polje

#10356 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kamberovica polje »

SanskiBiser wrote:

Konacno akcija, sta kaze Jon Crvenoj, ako zaginem nemoj me ponovo vracati. :roll:
0:35 Jesu ovo vitezovi Vale-a?
pici

#10357 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

nisu samo su sudar prikazali Jonovih i remzijevih snaga, maloprstic ceka da se istrose i jedni i drugi i da dominira na kraju... on ce preuzet winterfell i glupu sansu... Jona vaskresu u iducoj sezoni, Ayra ce najvjerovatije ubit maloprstica kad se vrati u winterfell

bilo bi extra da ga stave na lomacu da mu spale tijelo i da ozivi i ko Dany izadje iz vatre sav bijel :mrgreen:
Last edited by pici on 13/06/2016 10:40, edited 1 time in total.
SanskiBiser

#10358 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by SanskiBiser »

kamberovica polje wrote:
SanskiBiser wrote:

0:35 Jesu ovo vitezovi Vale-a?

Ne znam ali po ovom izgleda da ce krenuti u napad samo sa onim snagama sto su vec imali: :? :-?

Image
kamberovica polje

#10359 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

pici wrote:nisu samo su sudar prikazali Jonovih i remzijevih snaga, maloprstic ceka da se istrose i jedni i drugi i da dominira na kraju... on ce preuzet winterfell i glupu sansu... Jona vaskresu u iducoj sezoni, Ayra ce najvjerovatije ubit maloprstica kad se vrati u winterfell

bilo bi extra da ga stave na lomacu da mu spale tijelo i da ozivi i ko Dany izadje iz vatre sav bijel :mrgreen:
Otkud tebi da će Jovan opet zaginuti? :D
pici

#10360 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

kamberovica polje wrote:
pici wrote:nisu samo su sudar prikazali Jonovih i remzijevih snaga, maloprstic ceka da se istrose i jedni i drugi i da dominira na kraju... on ce preuzet winterfell i glupu sansu... Jona vaskresu u iducoj sezoni, Ayra ce najvjerovatije ubit maloprstica kad se vrati u winterfell

Otkud tebi da će Jovan opet zaginuti? :D

viber poruka od debelog legla :mrgreen:

mene samo interesuje kako ce glupa sansa reagovat kad joj Ayra isprica za uplitanje maloprstog u pokolj Robba i majke im... najvjerovatnije ce glupaca rec da joj se sve pricinilo... de debeli makni sansu iz serije...
dezurni_ucenik

#10361 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dezurni_ucenik »

Sto li se onaj zagonetno nasmija kad Arya rece da se vraca u Winterfell
Brkooo

#10362 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Brkooo »

Image

At dawn on the fifth day, look to the east :D
brain bubbles

#10363 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by brain bubbles »

nisam siguran cemu osmjeh, mozda to planira vec duze vrijeme

na sta je Cercei mislila kad je pitala Qyburna o malim pticicama?
kamberovica polje

#10364 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

brain bubbles wrote:nisam siguran cemu osmjeh, mozda to planira vec duze vrijeme

na sta je Cercei mislila kad je pitala Qyburna o malim pticicama?
Wildfire možda?
brain bubbles

#10365 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by brain bubbles »

hmmm, moze biti, ode sve u tri lepe, sve je izgubila, moze se to ocekivati
pici

#10366 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Cersei pali dubrovnik... nema joj druge, njena mrznja je ogromna...kako picke ISILovske pobjegose pred planinom...

http://highlighthollywood.com/wp-conten ... 30x330.jpg

dosta su na setu ovih lutaka pripremili za mrtve...
Last edited by pici on 13/06/2016 12:14, edited 1 time in total.
Brkooo

#10367 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Brkooo »

kamberovica polje wrote: 0:35 Jesu ovo vitezovi Vale-a?
mensecini da jesu

Image

na zastavi ima plave i nazire se pTica :D
karanana

#10368 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

moram proviriti u zabranjeno voce. necu nista citati iznad, ali mi samo recite je li valjala epizoda?
pici

#10369 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

samljet ce ih Arrynovci :izet: al Crno Ribu nemrem prezalit :( ... hocel onoj pizdi jaimeu proradit savjest i kad ode kod Freya poklat ih a mozda i ovak pokolje njih... sve je moguce, jer je Tullyeve ostavio zive... pravda bi bila da sa Tullyijima pokolje sve Freye...
pici

#10370 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

karanana wrote:moram proviriti u zabranjeno voce. necu nista citati iznad, ali mi samo recite je li valjala epizoda?
ma nije losa hos da ti kopiram referat sto sam napisao da lakse skontas epizodu :mrgreen:
karanana

#10371 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

pici wrote:
karanana wrote:moram proviriti u zabranjeno voce. necu nista citati iznad, ali mi samo recite je li valjala epizoda?
ma nije losa hos da ti kopiram referat sto sam napisao da lakse skontas epizodu :mrgreen:
ne ne ne.
ne gledam nista iznad.
Idemedosumom

#10372 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Idemedosumom »

Doista ova sezona ni našta nalik. Toliko se bitnih stvari paralelno događa na 7-8 lokacija, nema šanse da sve stane u 10 epizoda. Još pogotovo jer gubimo bar 1/3 screentime-a na dosadne razgovore koji nisu toliko bitni.

Skoro sve scene vezane za Tyriona su totalno nebitne, a mnogo vremena se tu potrošilo.

Jamie-a kao lika su uhakali totalno. Žalost.

Ovo što se Aryi u ovoj sezoni dogodilo se moglo u svega 15-20 minuta prikazati, bez da gledamo neosunećene kite u krupnom kadru.

U Kingslandingu isto tako, priča nevjerovatno sporo napreduje.

Sumnjam da će posljednje 2 epizode biti toliko dobre da opravdaju ove loše do sad u sezoni.
zlaataan

#10373 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by zlaataan »

Evo neke teorije.

https://www.reddit.com/r/asoiaf/comment ... remembers/
We will be getting Manderly based on this very specific casting description from WOTW:

“Fletcher”: He is a fat nobleman in his 60’s. He has distinctive rugged features, a Northern accent, and a distinguished air. Our source says he has a stirring speech during which he unexpectedly shifts political allegiances.
Whereas either of these casting calls could easily fit Glover, also from WOTW:

Distinguished Man: In his 60’s to mid-70’s. GoT was looking for someone white-haired with aristocratic features, and capable of great intensity, with natural authority. The part required a couple days’ filming but was described as “impactful” nonetheless. He shot the week commencing October 29th in Northern Ireland.

Or

Haggard-looking Lord: in his fifties. He’s the lord of a noble house, intelligent, wry, incisive and articulate. He’s “a hard man and a realist. They mention that he has a good and long scene in which it’s mostly the haggard-looking lord talking the entire time. The character was scheduled to shoot the first two weeks of December in Northern Ireland. They did specify appearance as “white” for the character, so it’s safe to guess he is from Westeros, north of Dorne.
Ako ne ulete Manderlyji, Gloveri ili ako Umberi ne pređu na stranu Starkovih, onda je Sjever očito zaboravio. :-) Odbijam vjerovati da će samo Littlefinger sa vojskom Doline uletiti i spasiti situaciju.
Amar_Chulle_Custic

#10374 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Amar_Chulle_Custic »

Dragi pici pici, pa bolan šta je u ovoj epizodi dobro se desilo?
Znali smo da će The Hound da se osveti onim likovima, ništa tu nismo dobili osim što je priključio se bratstvu bez zastava... To je jedino iznenađenje u ovoj seriji - braća nisu kriminalci.
Tamo, iz nekog razloga, High Sparrow NAREĐUJE Cersei da dođe? Zašto? Zar nije sve vrijeme HIgh Sparrow bio ponizan. Otkuda sad to naređivanje. Ne odgovara mi uz njegov lik, iako znam da je sve prefrigano - baš ta perspektiva religioznog koji hrani esktremiste i diže pokret mi je bila podnošljiva kod Sparrowa. Ovako mi je samo jedan antipatičan šupak.
Jamie Lannister ispade biva idalje opsjednut Cersei,
Jamie Lannister wrote:" The things we do for love".
Ovo je rekao kad je Branna bacio s kule u prvoj epizodi, tako da je to fin flash back. Ali šta nam kaže taj flashback? Da je Jamie na istom kao i u prvoj epizodi, samo bez ruke.
Onda smrt Blackfisha... e ako je išta debilizirano u ovoj seriji, onda je to ova smrt. Vratiš lika iz treće sezone, predstaviš ga kao živuću legendu i opasnog lika - i onda ga ubiješ bez ikakve uloge? WTF!?
Arya... epizoda se zove No One, a Arye imamo malo na početku i 10 minuta na kraju. 10 minuta trčanja... mislim za djevojku koja ima jednu posjekotinu i ko zna koliko uboda - Arya može dobro trčati. I na kraju ono sa svijećom... ja ne znam da li ova dva debila misle upropastiti do kraja seriju, ali ako kontaju da im ovo gašenje svijeće znači išta, dobro su se zajebali. Hoću da vidim kako se to Arya bori u mraku, kako cijepa The Waif, hoću da vidim kako joj lice skida... Zašto Arya nije nosila od početka mač? Možda bi joj to i pomoglo. Zašto se Arya od početka nije sakrivala u onom skloništu? Nikad je ne bi našla... tako debilno je to odrađeno.
Zašto se jaquen hghar nasmijao? Zato što ga je iznenadilo da je Arya ostala Arya. Mislim da vi u globalu previše dajete kredita D&D, očito je da nisu dorasli ovoj seriji sami. Očekujete nešto s Aryom i Jaqenom a bojim se da je to to što smo vidjeli Jaqena Hghara.
Treba li spominjati onu smiješnu scenu kad Mereen gori, a Daenerys mjesto da se sruši na brodove i popali ih 10-metarskim zmajem, ili bar ode pustiti i ona dva zmaja - ona svraća u apartman da se poselami s rajom.
Toliko nelogičnosti u seriji da te glava zaboli.

Zašto bi iko od nas gledao seriju koja se zasniva na likovima, ako ti likovi nisu razrađeni?

Ja mislim da svi mi (ili bar dobra većina) gledamo seriju, ne zbog zmajeva, CGI-a ili nezz ti ni ja šta, Nights Kinga, već je gledamo zbog likova i njihovog razvoja.
Od kad je Martin, legenda, kralj, bog pisanja otišao iz serije u trećoj sezoni, svaka sezona je sve lošija s kvalitetom. Došli su do tog da imamo prvu dobru iposljednje dvije dobre a svih 7 između se mogu preskočiti.
Likovi nemaju nikakav razvoj, whatsoever. Znam da će me sad razapeti ali, pazite sad... Sansa je lik koji je imao najviše razvoja od treće sezone.
Brann je proveo toliko vremena na zidu, da bi na kraju prekinulo mu se učenje, sumnjam da je bilo šta naučio, i kao što kaže Three Eyed Raven - You are not ready. Znači tu razvoja nema.
Jon je umro, probudio se kao "mračniji" lik ali je idalje naivan da može sa cca 4000 vojnika marčirati na Boltone i osvojiti borbu? Mislim, it`s safe to assume da će Vale pomoći borbi u posljednji čas - ono ko Deus Ex Machina. Ali kako to može zadovoljiti ikoga sa malo razuma? Mislim, Jon svojeglavo i glupavo ide ravno u smrt... mislim da bi mu trebalo dozvolit da umre onda, kad je već tako glupo napisan bolji je mrtav.
Jamie je idalje šupak Jamie iz prve sezone, onaj koji bolesno pati za Cersei iako može imati koju god želi. Čak ni Brienne ga ne može razuvjeriti da ne bude šupak, samo da bude manji šupak od šupčine tako što će joj pederski mahnuti...
Arya otišla u Bravoos, mislio sam da će proći kroz nekakvu jebenu obuku, da će postat mudra i sve to. Ne... doslovno možeš uzet epizodu kad je Arya prvi put ušla u hram faceless men i izrezat sve epizode do tad, ubacit posljednju - i imat će smisla... doslovno njene scene su mrtvi filler.
Sansa je jedina koja je napredovala iz lika koji sjedi i jeca do lika koji sakuplja vojsku i priprema nešto sa strane... nažalost al tako je.
Cersei je idalje bolesni luđak, samo što joj je sad sknuta moć pa planira nešto drugo da uradi, a znamo i šta..
Sve u svemu, odron.
pici

#10375 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

moze i to...na onom set najvise je mrtvih konja od boltona i karstarkova, umbera nidje ni na mapi mada u onom spojleru je napisano sasvim drugacije za umbere... to je onaj momak sto je spojlovo na fan stranici GOTa a koji je bio na setu snimanja te bitke...
Post Reply