Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
-
Hafis
#10351 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
ja mislim da se sve ovo dešava zato što SDA ne kontrolira svoje zastupnike, tako da su u potpunosti beskorisni za bilo kakav konstruktivan dijalog u mnogo beznačajnijm stvarima od autoputeva i kladionica.
-
Uljudbeni_Nositelj
#10352 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Zbog toga nema ni pedlja popuštanja. I jedno i drugo vodi do trećeg, neće se oni zadovoljiti s ovim. Takvi su jednostavno latini, dadneš im prst, uzeti će cijelu ruku. Ne smijemo jednostavno dozvoliti kao što si i sam više puta naglasio da Hrvati s svojih 20% ovladaju ne samo onim dijelima koje smatraju svojim već i čitavom FBiH i Bošnjacima postanu staratelji. Dozvolimo li takvo nešto, a poznavajući naše sklonosti k ustupcima za opšće (imaginarno) dobro, zaslužujemo svoju sudbinu. A to je nestanak nas kao bilo kakvog političkog faktora a na kraju krajeva i narodnog korpusa.
-
Hafis
#10353 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
To treba reći javno svom narodu. Da zna zašto će se provoditi daljnja opstrukcija i zašto ćemo ući u krizu oko izbora.Uljudbeni_Nositelj wrote:Zbog toga nema ni pedlja popuštanja. I jedno i drugo vodi do trećeg, neće se oni zadovoljiti s ovim. Takvi su jednostavno latini, dadneš im prst, uzeti će cijelu ruku. Ne smijemo jednostavno dozvoliti kao što si i sam više puta naglasio da Hrvati s svojih 20% ovladaju ne samo onim dijelima koje smatraju svojim već i čitavom FBiH i Bošnjacima postanu staratelji. Dozvolimo li takvo nešto, a poznavajući naše sklonosti k ustupcima za opšće (imaginarno) dobro, zaslužujemo svoju sudbinu. A to je nestanak nas kao bilo kakvog političkog faktora a na kraju krajeva i narodnog korpusa.
- volta dzontra
#10354 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Hafis wrote:ja mislim da se sve ovo dešava zato što SDA ne kontrolira svoje zastupnike, tako da su u potpunosti beskorisni za bilo kakav konstruktivan dijalog u mnogo beznačajnijm stvarima od autoputeva i kladionica.
transportnu zajednicu blokirali Sarovic i Crnadak, velike bh patrijote iz RS, zakon o akcizama SDS i SDA (posredno izgradnu autocesta) ali se gleda FTV pa malo zucnih saopcenja gradzanskih stranaka i nafura se da je sve kriv hdz...
- volta dzontra
#10355 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
pardon ne HDZ nego Hrvati ...volta dzontra wrote:Hafis wrote:ja mislim da se sve ovo dešava zato što SDA ne kontrolira svoje zastupnike, tako da su u potpunosti beskorisni za bilo kakav konstruktivan dijalog u mnogo beznačajnijm stvarima od autoputeva i kladionica.
transportnu zajednicu blokirali Sarovic i Crnadak, velike bh patrijote iz RS, zakon o akcizama SDS i SDA (posredno izgradnu autocesta) ali se gleda FTV pa malo zucnih saopcenja gradzanskih stranaka i nafura se da je sve kriv hdz...
-
Obi Wan Bosnian
#10356 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Blokirate godina sve dok ne bude onako kako vi hoćete. Sarajevo ako hoće da gradi može samo tako da vi budete zadovoljni:Hafis wrote: Šta autoput? Tko to blokira i kako? Ja mislim da je upravo obratno.
“Tužno je gledati upravu Autocesta FBiH i Bošnjake koji su iz Sarajeva otišli našem narodu u Blagaju objašnjavati kako je najbolja trasa koridora ona koja će njih uništiti. Rade to zbog toga što je HDZ već duži vremenski period blokirao sve aktivnosti na izgradnji koridora uvjetujući deblokadu procesa rješavanjem upravo ovog dijela trase južno od Mostara”, tumači Efendić.
Kako aktualna Uprava autocesta, dodaje, vidi da je postalo očito da se u ovom mandatu na koridoru 5C nije uradilo skoro ništa, nastoje na svaki način proces nastaviti i odobrovoljiti HDZ.
“Nažalost, HDZ je očito svjestan da ucjanama može dobiti sve, pa i ono što se u ratu obranilo, i ono gdje su se nakon rata vratili povratnici, a što se ne uklapa u geografiju Herceg Bosne”
Isto tako, nastavlja, čudno je da se Mostar autoputem povezuje sa Hrvatskom, Splitom, ali još ni metra prema glavnom gradu države Sarajevu.
“Predlažem da prioritet u izgradnju bude povezivanje Mostara i Sarajeva i izgradnja koridora sjeverno od Mostara, a da se u međuvremenu učini sve kako bi se usvojio Prostorni plan Federacije BiH koji je na čekanju već 5-6 godina zato što njegovo usvajanje koči HDZ upravo zbog trase autoputa kroz Hercegovinu”, poručuje Efendić.
Tko se još sjeća ministra prostornog uređenja FBiH Salke Obhođaša, upitao se, koji je podnio ostavku na mjesto ministra u Vladi FBiH zbog neusvajanja Prostornog plana Federacije BiH.
“Rješenje iz 2011. koje spominju građani Blagaja i ostalih mjesta južno od Mostara, a koje je bilo prihvatljivo lokalnom stanovništvu, usvojeno je na Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, ali nikad nije usvojeno na Domu naroda zato sto ga je blokirao HDZ.
-
Uljudbeni_Nositelj
#10357 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Srž svega je "problem" da Bošnjaci dominiraju i vode glavnu rijeç bilo gdje. Ni to im se nakon svega ne može priuštiti. Kada im već ne mogu prirediti biološki nestanak, daj šta daš. Hajmo ih svesti na amorfnu masu, bez ikakvog utjecaja i dostojanstva. Turci da budu nadređeni nositeljima europskih vrijednosti ili nebeskom narodu, iako i jedni i drugi imaju svoje nacionalne države, ne dolazi u obzir.
Ali neka. Čerati ćemo se mi još. Kao što rekel jedan srbin čijeg se imena ne mogu sjetiti.
Ali neka. Čerati ćemo se mi još. Kao što rekel jedan srbin čijeg se imena ne mogu sjetiti.
-
Hafis
#10358 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Eh, ti to došao objašnjavati prašinarima. Kao da ono zna što mu je to transportna zajednica a što akcize. Najbitnije je da su to sve lukavi latini zamijesili uz pomoć Dodika. A ti im možeš skicirati i pojašnjavati do Božića. Ja sam davno digao ruke od educiranjavolta dzontra wrote:Hafis wrote:ja mislim da se sve ovo dešava zato što SDA ne kontrolira svoje zastupnike, tako da su u potpunosti beskorisni za bilo kakav konstruktivan dijalog u mnogo beznačajnijm stvarima od autoputeva i kladionica.
-
Hafis
#10359 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
[/quote]Obi Wan Bosnian wrote: “Rješenje iz 2011. koje spominju građani Blagaja i ostalih mjesta južno od Mostara, a koje je bilo prihvatljivo lokalnom stanovništvu, usvojeno je na Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, ali nikad nije usvojeno na Domu naroda zato sto ga je blokirao HDZ.
To nije blokada, jer to Rješenje jednostavno nije dobro, što se i kasnije vidjelo. Ako je prihvatljivo građanima Blagaja, nije bilo prihvatljivo konkretno meni. ali to je druga tema.
uostalom, poslije toga je bilo brdo prijedloga koja je svatko osporavao. Ovaj zadnji se također osporava, samo ovaj put od tih istih građana Blagaja.
-
Uljudbeni_Nositelj
#10360 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pa šta çeš onda među neukim poturima, veleštovani dokture? Mislim da bi bolje došao do izražaja među svojim zapadnoeuropskim uljudbenicima, nositeljima europskih vrijednosti na forumu h-b.
-
megaman4
#10361 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Matija Beckovic.Uljudbeni_Nositelj wrote:Srž svega je "problem" da Bošnjaci dominiraju i vode glavnu rijeç bilo gdje. Ni to im se nakon svega ne može priuštiti. Kada im već ne mogu prirediti biološki nestanak, daj šta daš. Hajmo ih svesti na amorfnu masu, bez ikakvog utjecaja i dostojanstva. Turci da budu nadređeni nositeljima europskih vrijednosti ili nebeskom narodu, iako i jedni i drugi imaju svoje nacionalne države, ne dolazi u obzir.
Otac one novinarke Olje Beckovic.
- seln
#10362 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Kad bih ja bio tako mali, ne bih se toliko kurcio...Hafis wrote:Eh, ti to došao objašnjavati prašinarima. Kao da ono zna što mu je to transportna zajednica a što akcize. Najbitnije je da su to sve lukavi latini zamijesili uz pomoć Dodika. A ti im možeš skicirati i pojašnjavati do Božića. Ja sam davno digao ruke od educiranjavolta dzontra wrote:Hafis wrote:ja mislim da se sve ovo dešava zato što SDA ne kontrolira svoje zastupnike, tako da su u potpunosti beskorisni za bilo kakav konstruktivan dijalog u mnogo beznačajnijm stvarima od autoputeva i kladionica.

-
Obi Wan Bosnian
#10363 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Znači 80% stanovnika Federacije kaže "idemo lijevo" a 20% stanovnika Federacije kaže "idemo desno" i Prostorni plan Federacije se ne može usvojiti sve dok ovih 80% ne popusti.Hafis wrote: To nije blokada, jer to Rješenje jednostavno nije dobro, što se i kasnije vidjelo. Ako je prihvatljivo građanima Blagaja, nije bilo prihvatljivo konkretno meni. ali to je druga tema.
uostalom, poslije toga je bilo brdo prijedloga koja je svatko osporavao. Ovaj zadnji se također osporava, samo ovaj put od tih istih građana Blagaja.
I tako za sve. A naravno da će 80% popustiti jer blokada države se tiče čitavog bošnjačkog naroda a samo dijelića (podružnice) hrvatskog naroda. Zagreb će rado žrtvovati taj svoj djelić ako će usput uništiti sve Bošnjake.
Bošnjaci su zaista kao narod u užasnoj situaciji.
-
Uljudbeni_Nositelj
#10364 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
HDZ se slomi od poentiranja važnosti poštivanja odluka ustavnog suda, a ni rijeç ne izustiše u prošlosti na nonšaliranje istih od strane srpskih političkih subjekata. Još surađuju s istim. Neš' ti doslijednog i principijelnog nositelja europskih vrijednosti..
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#10365 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

samo im fali josH bidermajer i EVET pa da krenu svatovi kroz mostar
-
Hafis
#10366 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Bog ima svoje namjere i ciljeve koji su običnom insanu najčešće nejasni i pita se zašto je to tako. A tko bi vas educirao? Usmjeravao? Kritizirao?Uljudbeni_Nositelj wrote:Pa šta çeš onda među neukim poturima, veleštovani dokture? Mislim da bi bolje došao do izražaja među svojim zapadnoeuropskim uljudbenicima, nositeljima europskih vrijednosti na forumu h-b.
- Lincoln-Burrows
#10367 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nema ništa od kuknjave, usvojiti novi izborni zakonObi Wan Bosnian wrote: Bošnjaci su zaista kao narod u užasnoj situaciji.
i tako neće biti nefunkconalne države i zdrao.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#10368 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Hafis wrote:Bog ima svoje namjere i ciljeve koji su običnom insanu najčešće nejasni i pita se zašto je to tako. A tko bi vas educirao? Usmjeravao? Kritizirao?Uljudbeni_Nositelj wrote:Pa šta çeš onda među neukim poturima, veleštovani dokture? Mislim da bi bolje došao do izražaja među svojim zapadnoeuropskim uljudbenicima, nositeljima europskih vrijednosti na forumu h-b.
oooo preslHo se i na duHovno namicateljtvo kulturno-verskiH europskijeH vrijednosti...

-
Hafis
#10369 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Problem je što se ne radi uvijek o stranama.Obi Wan Bosnian wrote: Znači 80% stanovnika Federacije kaže "idemo lijevo" a 20% stanovnika Federacije kaže "idemo desno" i Prostorni plan Federacije se ne može usvojiti sve dok ovih 80% ne popusti.
Tako isto 80% stanovnika Federacije kaže da je Komšić super izbor za ovih 20% stanovnika Federacije.
I onda tih 20% stanovnika Federacije kaže "mi bi nekoga drugog ako nas može zapasti da izaberemo''.
A njima ovih 80% kaže: ''a čuješ jarane, zakon ti je takav. Ako ti ne valja tako široko ti polje''.
E sad imamo i jedan sličan Zakon koji je pao na popravnom kod Ustavnog suda, treba donijeti novi, malo usuglašeniji Ustavu, i sad se zbog toga pravi čitava drama.
- seln
#10370 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pisma Bozic Bati se pisu tek uz advent.Lincoln-Burrows wrote:Nema ništa od kuknjave, usvojiti novi izborni zakonObi Wan Bosnian wrote: Bošnjaci su zaista kao narod u užasnoj situaciji.
- General War
#10371 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nije im dugo trebalo
Klub Hrvata uputio u parlamentarnu proceduru prijedlog za osnivanje RTV FBiH2 sa sjedištem u Mostaru

Klub Hrvata uputio u parlamentarnu proceduru prijedlog za osnivanje RTV FBiH2 sa sjedištem u Mostaru

Last edited by General War on 12/07/2017 15:56, edited 1 time in total.
-
Obi Wan Bosnian
#10372 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Slažem se da nema ništa od kuknjave.Lincoln-Burrows wrote:Nema ništa od kuknjave, usvojiti novi izborni zakonObi Wan Bosnian wrote: Bošnjaci su zaista kao narod u užasnoj situaciji.
Iskreno, bojim se novog rata jer ovako pritiskati jedan muslimanski narod koji je već stisnut i žrtva genocida jednostavno nije pametno.
- seln
#10373 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Jadan onaj kojeg Mile napujda....General War wrote:Nije im dugo trebalo![]()
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#10374 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
I ovo je fakat bitnije od uredjenja na drzavnom nivou?seln wrote:Jadan onaj kojeg Mile napujda....General War wrote:Nije im dugo trebalo![]()
Pa ja, necemo gradjansku BiH, daj ti nama nase
-
Hafis
#10375 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Dobro je. deseti post,. i već smo došli do rata. Hau jes.Obi Wan Bosnian wrote:Slažem se da nema ništa od kuknjave.Lincoln-Burrows wrote:Nema ništa od kuknjave, usvojiti novi izborni zakonObi Wan Bosnian wrote: Bošnjaci su zaista kao narod u užasnoj situaciji.
Iskreno, bojim se novog rata jer ovako pritiskati jedan muslimanski narod koji je već stisnut i žrtva genocida jednostavno nije pametno.
Znači. Zasukati rukave i izmijeniti izborni zakon na način da ispošuje Ustav ove zemlje. I bila stvar.