Niti sam rekao da placaju, niti je bitno u ovoj raspravi. Samo kazem kakve su marze.samo pozitiva wrote:jah, eto ovi na piku placaju porez
PS: ne preprodajem na piku da me ne bi odmah napali
Moderator: anex
Niti sam rekao da placaju, niti je bitno u ovoj raspravi. Samo kazem kakve su marze.samo pozitiva wrote:jah, eto ovi na piku placaju porez
Nista nije toliko hitno da bih dao 2-3-4 puta vise nego sto kostaseoBIH wrote:Jbga da ti treba hitno dao bi petobuZato ako ti ne treba, ebay.
Tako je, 09.06.... u protivnom mi ne bi bio rekord....samo pozitiva wrote:mislis 09.06.newklear wrote:Rekord-naruceno 06.09. stiglo jucer... prosto za ne povjerovatiCode: Select all
https://drive.google.com/file/d/0B7_PThfIYizSclRoSXExSVZfYVU/view?usp=drivesdk
Meni lično se nedavno hvalio frajer iz Kim-tec da imaju dobre i povoljne cijene baterija za laptope.Pa eto provjeri da ne naručuješ bezze ako je cijena tu negdje.O'zone wrote:Jeste li naručivali baterije za laptope preko e-bay a? Jel dođu OK ili 2-cell u 6-cell oklopu?
Trebala bi mi jedna baterija za Asus X72 oznake A32-K72, A32-N71.
Sad sam rovio malo po e-bay u ali šareno mi sve, interesantno da niko nema tracking number da nudi uz slanje baterije![]()
Imate koga od prodavaca preporučiti ako ste već uzimali?
razmisli o sljedecem, na ilidzi imaju neki tipovi koji rade prepakivanje baterija, sve su te baterije sastavljene od baterija tipa 18650 i slicnih koje se oda vezu u serije, paralelno i sl kako bi se dobili potrebni naponiO'zone wrote:Jeste li naručivali baterije za laptope preko e-bay a? Jel dođu OK ili 2-cell u 6-cell oklopu?
Trebala bi mi jedna baterija za Asus X72 oznake A32-K72, A32-N71.
Sad sam rovio malo po e-bay u ali šareno mi sve, interesantno da niko nema tracking number da nudi uz slanje baterije![]()
Imate koga od prodavaca preporučiti ako ste već uzimali?
Znam za prepakivanje odnosno zamjenu ćelije jer obično na bateriji ode jedna eventualno dvije ćelije ali elektronika baterije to prepoznaje kao totalni krah. Prepakovao bih je i sam nije to neki problem ali je problem ako bude trebalo resetovati elektroniku kažu da zna biti komplicirano.quarterback wrote:O'zone wrote:
razmisli o sljedecem, na ilidzi imaju neki tipovi koji rade prepakivanje baterija, sve su te baterije sastavljene od baterija tipa 18650 i slicnih koje se oda vezu u serije, paralelno i sl kako bi se dobili potrebni naponi
ti tipovi fakticki urade obnavljanje baterije novim baterijama
po meni je to sigurnija kupovina nego preko neta
Znaš li druže koja je nauka i zezancija oko onih kontakata na člancima, u jednoj komplet bateriji? Fol je da se drastično šteti kapacitet i svojstva članka kad prineseš lemilicu pa na taj način lemiš onaj limić-kontakt za spajanje sa idućim člankom u nizu.O'zone wrote:Znam za prepakivanje odnosno zamjenu ćelije jer obično na bateriji ode jedna eventualno dvije ćelije ali elektronika baterije to prepoznaje kao totalni krah. Prepakovao bih je i sam nije to neki problem ali je problem ako bude trebalo resetovati elektroniku kažu da zna biti komplicirano.quarterback wrote:O'zone wrote:
razmisli o sljedecem, na ilidzi imaju neki tipovi koji rade prepakivanje baterija, sve su te baterije sastavljene od baterija tipa 18650 i slicnih koje se oda vezu u serije, paralelno i sl kako bi se dobili potrebni naponi
ti tipovi fakticki urade obnavljanje baterije novim baterijama
po meni je to sigurnija kupovina nego preko neta
Morat ću istražiti i taj aspekt.
Evo ima čiko radi reparaciju. Na trećoj slici vidiš aparat za tačkasto varenjenadžak wrote:
Znaš li druže koja je nauka i zezancija oko onih kontakata na člancima, u jednoj komplet bateriji? Fol je da se drastično šteti kapacitet i svojstva članka kad prineseš lemilicu pa na taj način lemiš onaj limić-kontakt za spajanje sa idućim člankom u nizu.
Ne znam kako rade ti momci na Ilidži koje se spomenuli ali bi interesantno bilo napravit test sa novom njihovom repariranom baterijom koliko će trajati. Vjerovatno ste primjetili da se spajanje članaka u gotovo svim baterijama, radi na način nekog pikovanja-varenja.
Tako mi i stoji, hvala. Išao sam na postavke PayPal računa pa sam odmah izabrao tu opciju, tako da me ne bi više trebalo ni pitati...un1ted wrote:Ako ti stoji cijena da platis u $ ili stranoj valuti na zadnjem koraku, onda ce i biti konverzija kod banke. Ta opcija za konverziju i ne bi trebala da se pojavljuje stalno
Ukucaš na ebayu baterije koje tražiš i ebay ti odma izbaci najbolje prodavačeIstinitaPoruka wrote:Zna li neko provjerenog prodavača na ebay što se tiče Sanyo baterija? Trebaju mi AA
Našao sam par na Amazonu, ali nisam tamo nikad kupovao, i ne znam koliko je sigurno za našu zemlju..
postaviti google dnsove umjesto tih koji su sada ?AmirBaa wrote:http://www.paypal.com’s server DNS address could not be found. imam vec 2 dana ovaj error kad pokusam otici na paypal ili kad me prebaci sa ebaya da platim ? Neko savjet neki ?
evo uspio sam, stavio ono 8. 8. 8. 8. i proradiloquarterback wrote:postaviti google dnsove umjesto tih koji su sada ?AmirBaa wrote:http://www.paypal.com’s server DNS address could not be found. imam vec 2 dana ovaj error kad pokusam otici na paypal ili kad me prebaci sa ebaya da platim ? Neko savjet neki ?