IRAN

Post Reply
Challenger__

#10351 Re: IRAN

Post by Challenger__ »

Klavikula wrote:Image
auu kacis sliku sa mcm. sace te japin, hordas i ekipa razapeti :D
Aaaaaaaa.... Đeneral MCM-aš.

:lol:
salik79

#10352 Re: IRAN

Post by salik79 »

General War wrote:
salik79 wrote:
General War wrote: :D Nema sta Dominirate :D ...jel de da bi suvisno bilo da kazem da je za navigaciju zaduzen "vodja grupe" a ovaj drugi pratnja?
Bi, jer taj vodja grupe moze biti vodja grupe u bilo kojem "tehnicki ispravnom" plovilu. Al´, nejse ;-)
da je znao da nije tehnicki ispravan nebi zavrsio u iranskim vodama...i izblamirao s sto jest, jest.
A posada ispravnog plovila toliko mahnita da ga ne upozori?! Ovo sa navigacijom je svakako zvanicna prica za javnost. I vuk sit (@Opetja, sit nije šit! :mrgreen: ) i ovce na broju.
General War

#10353 Re: IRAN

Post by General War »

Klavikula wrote:
General War wrote:
salik79 wrote:Mogu vam reci da mi je ovaj lik na prvi pogled bio najsimpaticniji, svo vrijeme se nekako blago smijesio, dok je ova placi....a do njega mi od pocetka bila nekako ogavna (garant ne moze da podnese da neko njega, ubermena, Amerikanca, "ponizava") :D Drago mi je da je on Kapetan (s njim bi i kahvu popio)! :D

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rHId42aj1mQ [/youtube]
Image
pa i oni kace sa drugih foruma... :lol:
General War

#10354 Re: IRAN

Post by General War »

Challenger__ wrote:
Klavikula wrote:Image
Aaaaaaaa.... Đeneral MCM-aš.

:lol:
Staaaari MCM-as... :kravata:
insomnia78

#10355 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

General War wrote:
salik79 wrote:Nesto ponovo gledam ovaj snimak zarobljavanja. Kao da na kraju, ipak, budu pusteni (u plovilima) i eskortovani do medjunarodnih voda gdje ih ceka nekakav razarac (ako nije Iranski :? )?! Eh, sad, za naoruzanje i municiju bas i nisam siguran :-?

Izgleda da su iranci samo hajrovali prenosivi GPS...(izgleda da samo to nedostaje nakon ispekcije, neprovjereno)
Onaj neispravni?
:D
Mozda ga planiraju popraviti i poslati
insomnia78

#10356 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

Salik, kolko je vec ovih mornara, osim one pokrivene :D primilo islam, pocelo pisati knjigu o Homeiniju i snimati film o Iranu? :D
Klavikula

#10357 Re: IRAN

Post by Klavikula »

General War wrote: pa i oni kace sa drugih foruma... :lol:
mcm nije isto sto i drugi forumi. sve ce ti se samo kazati cim oni to vide :D

a kad vide, najebo si :D
salik79

#10358 Re: IRAN

Post by salik79 »

insomnia78 wrote:Salik, kolko je vec ovih mornara, osim one pokrivene :D primilo islam, pocelo pisati knjigu o Homeiniju i snimati film o Iranu? :D
Mislim da bi od Kapetana moglo nesto bit', vidi se da je rega lik :mrgreen: Ostali su mi nekako slinavi, a uz to i smotani :mrgreen:
General War

#10359 Re: IRAN

Post by General War »

Klavikula wrote:
General War wrote: pa i oni kace sa drugih foruma... :lol:
mcm nije isto sto i drugi forumi. sve ce ti se samo kazati cim oni to vide :D

a kad vide, najebo si :D
ma nee, nego ovi sa mcm-a isto uzimaju slike sa drugih foruma...a za ovo drugo..Uh jesam se nasikirao. :D
General War

#10360 Re: IRAN

Post by General War »

salik79 wrote:
insomnia78 wrote:Salik, kolko je vec ovih mornara, osim one pokrivene :D primilo islam, pocelo pisati knjigu o Homeiniju i snimati film o Iranu? :D
Mislim da bi od Kapetana moglo nesto bit', vidi se da je rega lik :mrgreen: Ostali su mi nekako slinavi, a uz to i smotani :mrgreen:
Daj nemoj zajebavat, upisao sam se od smijeha na glas onog iranskog prevodioca, sta je ono, musko ili zensko...ili kakv evnuh? :lol:
insomnia78

#10361 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

salik79 wrote:
E da su ih ostavili jos koji dan... :D
salik79

#10362 Re: IRAN

Post by salik79 »

Kao sto rekoh, nismo djeca...Neko se potrudio pa to konkretizirao:

This episode does not make sense to me as US navy explains it.

Here are some facts:

- Distance between Kuwait city to Bahrain (I n a direct line) is 283 km.
- Distance between Kuwait city and Farsi Island is 263 Km.
- Distance between Farsi Island to Bahrain is 218 km.
- The range of the US boats are about 440 km.
- Horizontal distance from Saudi coast (As Saffanieh) to Farsi Island is 140 km
- Coastal national border is 12 miles.

Peculiar questions:

- Why would US navy send two small boats with 10 crew to Bahrain when there obviously are many US ships and planes operating in the area?
- Why the boats did not follow the friendly Saudi coastline or close to it?
- Why the boats were nearly 140 km away from Saudi coastline into Iranian waters?
- Why if one boat had "mechanical problems" it was not towed to international waters away from Iranian borders by the other boat?
- considering the deviations, the boats must have been deviating for hours. Where was US navy help? Much more puzzling when help shows up immediately after and only when the sailors are captured! These boys had the best communication gear didn't they?
- why didn't these boats follow a straight line path more or less rather than a much longer triangular path (283 km VS. 482 km) to Bahrain as their stated destination? By doing this the boats were at the edge of their range.

Why no one asked these questions before?

US navy was up to no good again and this story does not make ant sense to an amature let alone a professional.
Opetja033

#10363 Re: IRAN

Post by Opetja033 »

salik79 wrote:@Opetja33

Evo sta kaze pokojni prof.dr. Peter Scholl Latour (jevrej po majci, necak poznatog ljekara i humaniste Roberta Nussbauma, koji je skoncao u KC logoru) najpriznatiji njemacki ekspert za BI, globalnu politiku i desavanja, doajen njemackog neovisnog, istrazivackog novinarstva u interviewu za TV Arte, povodom obiljezavanja 30-godisnjice Islamske revolucije (inace, Peter Scholl Latour je 1979. zajedno sa Imamom sletio u Teheran) :

Od 2:27 do 3:07 , na pitanje novinara, ukratko opisuje Imama Homeinija:

Voditelj TV Arte : Kakav je covjek bio Homeini?! Vi ste ga jednom opisali kao Biblijsku pojavu...

Peter Scholl Latour: Da. I dalje to tako posmatram. Naravno, ne kao srednjovijekovnu figuru, nego sebi na taj nacin – recimo - zamisljam Poslanika, iako se rijec Poslanik danas ne bi trebala spominjati , naime poslije Muhammeda (s.a.v.a.) nema vise poslanika, ali on je imao nesto poslanicko, takoreci figuru pravednika iz Starog Zavjeta, covjek koji je bio apsolutni integritet (moralna vertikala, prim.prev.). Inace, imao je samo jednu zenu i zivio strahovito strogim nacinom zivota, kojim je i zracio, te je posjedovao nevjerovatnu karizmu i kada bi negdje usao u prostoriju sve bi „zamrlo“ (doslovno: smrzlo, paraliziralo) od strahopostovanja.

A sada to uporedi sa predavanjem sejh Ahmeda Didata r.a., u kojem on opisuje svoj (a i ostalih 400 sunitskih ucenjaka) dozivljaj Imama k.s.:

(kraca verzija s prijevodom)
(puna verzija na engleskom sa engleskim subtitlom)

Ovdje bih svakome toplo preporucio da pogleda kompletno predavanje na temu Iran (The nation reborn), koje se sastoji od 8 dijelova.

Zanimljivo je da apsolutno svaki novinar, koji je imao priliku uzivo vidjeti Imama k.s., na identican nacin opisuje njegovu pojavu...
Postoje tri osobe iz muslimanskog svijeta, politicko-vjerski lideri, koje zaista cijenim i prema kojim osjetim izuzetno postovanje. I uvijek mi je drago procitati nesto novo o njima. Govorim o liderima proslog i sa pocetka ovog stoljeca.
Ovim redom:

1) Ahmed Shah Massoud - eh meni je licno njegovo ubistvo tesko palo. Ako ostavimo po strani clanove porodice, smrt ovog covjeka me najvise pogodila. Danima bih mogao pisati i pricati o njemu. Od sve trojice meni licno najdrazi.
2) Homeini
3) Muhammed Ali Jinnah - nevjerovatno, jos jedan siija. :mrgreen:

Naravno da tu ima jos ljudi ali ovi su najkompletniji. Erdogan :mrgreen: je za mene pozitivna licnost naravno, ali jos uvijek je "samo" drzavnik i politicar.
salik79

#10364 Re: IRAN

Post by salik79 »

Uz duzno postovanje prema pomenutoj dvojici, za sve sto su cinili na Bozijem putu, ipak - mudzedid je jedan u sto godina i meni na prvom mjestu :) :
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1CpHg6UzB1M [/youtube]

ISLAMOM DO PROMJENA
http://www.bosnjaci.net/prilog.php?pid=26375
Kikibombona

#10365 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

Opetja033 wrote:Erdogan :mrgreen: je za mene pozitivna licnost naravno, ali jos uvijek je "samo" drzavnik i politicar.
Sve se nadam da je ovo neka zajebancija...
Opetja033

#10366 Re: IRAN

Post by Opetja033 »

Kikibombona wrote:
Opetja033 wrote:Erdogan :mrgreen: je za mene pozitivna licnost naravno, ali jos uvijek je "samo" drzavnik i politicar.
Sve se nadam da je ovo neka zajebancija...
Trebam tvoje planinske teroriste gotiviti.
Kikibombona

#10367 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

Opetja033 wrote:
Trebam tvoje planinske teroriste gotiviti.
Od toliko lidera ti nadje otkuhanu facu bez ikakve karizme i politicke lucidnosti. Sirovina kojoj se dive topovi poput Amira Zukica, Asima Sarajlica i tako tih zdepastih pojava.

Postovao sam Erdogana do Arapskog proljeca, cisto radi doprinosa ekonomiji. Mada, ne treba ni tu pretjerivati. Drzave poput Turske, Rusije ili Kine su krenule sa dna. Arapsko proljece je odigrao kriminalno. Dno dna. Cak je uspjeo posvadjati Turke kao malo ko ranije. Sa Hizmetom je zakuhao. Sa opozicionim strankama je izgradio nepodnosljive odnose. Hapsi novinare koji razmisljaju drugacije. Lik pokazuje manire loseg diktatora.
Mlohavi

#10368 Re: IRAN

Post by Mlohavi »

Nisam bio u stanju jucer da shvatim sta se desilo, mislim da nisam ni jutros, al' valjda poen za Iran, ponizena US Navy. :thumbup:

Ne kontam ni ja kako su ih uspjeli uhvatiti, al' nije ni bitno, neka su.
asurbanipal

#10369 Re: IRAN

Post by asurbanipal »

...
Last edited by asurbanipal on 14/01/2016 10:31, edited 1 time in total.
asurbanipal

#10370 Re: IRAN

Post by asurbanipal »

asurbanipal wrote:
Opetja033 wrote: Postoje tri osobe iz muslimanskog svijeta, politicko-vjerski lideri, koje zaista cijenim i prema kojim osjetim izuzetno postovanje. I uvijek mi je drago procitati nesto novo o njima. Govorim o liderima proslog i sa pocetka ovog stoljeca.
Ovim redom:

1) Ahmed Shah Massoud - eh meni je licno njegovo ubistvo tesko palo. Ako ostavimo po strani clanove porodice, smrt ovog covjeka me najvise pogodila. Danima bih mogao pisati i pricati o njemu. Od sve trojice meni licno najdrazi.
2) Homeini

Naravno da tu ima jos ljudi ali ovi su najkompletniji. Erdogan :mrgreen: je za mene pozitivna licnost naravno, ali jos uvijek je "samo" drzavnik i politicar.

Ne treba zaboraviti ni Ikbala i Mawlanu Kamal Azada...

https://en.wikipedia.org/wiki/Abul_Kalam_Azad

Što se tiče Shah Masouda, također pozitivna ličnost...

Uvodni dio mi je :thumbup:

Erdogana ne gotivim. Dobar je frend sa onim šu**om Hekmatyarom, a sličan se sličnom raduje.
Opetja033

#10371 Re: IRAN

Post by Opetja033 »

asurbanipal wrote:
Opetja033 wrote: Postoje tri osobe iz muslimanskog svijeta, politicko-vjerski lideri, koje zaista cijenim i prema kojim osjetim izuzetno postovanje. I uvijek mi je drago procitati nesto novo o njima. Govorim o liderima proslog i sa pocetka ovog stoljeca.
Ovim redom:

2) Homeini

Ne treba zaboraviti ni Ikbala i Mawlanu Kamal Azada...

https://en.wikipedia.org/wiki/Abul_Kalam_Azad
Slazem se, medjutim oni su vise teoreticari. Muhammed Ali Jinnah se dobrim dijelom, ako ne i vecinski, naslanjao na ideje Ikbala. Ali pomenuta trojka je uradila mnogo toga u praksi. Za to nisam spomenuo recimo Ikbala (kojeg zaista cijenim).
Kada je Massoud u pitanju, meni je najvise zao sto nije mogao iskoristiti svoj istinski potencijal. Covjek je bio vojni genije ali to je samo jedna strana njegove licnosti. Ubjedjen sam da bi mnoge stvari sada drugacije izgledale da on nije ubijen.
asurbanipal

#10372 Re: IRAN

Post by asurbanipal »

Opetja033 wrote: Slazem se, medjutim oni su vise teoreticari. Muhammed Ali Jinnah se dobrim dijelom, ako ne i vecinski, naslanjao na ideje Ikbala. Ali pomenuta trojka je uradila mnogo toga u praksi. Za to nisam spomenuo recimo Ikbala (kojeg zaista cijenim).
Kada je Massoud u pitanju, meni je najvise zao sto nije mogao iskoristiti svoj istinski potencijal. Covjek je bio vojni genije ali to je samo jedna strana njegove licnosti. Ubjedjen sam da bi mnoge stvari sada drugacije izgledale da on nije ubijen.

Što se tiče Shah Masouda, također pozitivna ličnost...

Erdogana ne gotivim. Dobar je frend sa onim šu**om Hekmatyarom, a sličan se sličnom raduje.
Opetja033

#10373 Re: IRAN

Post by Opetja033 »

asurbanipal wrote:Što se tiče Shah Masouda, također pozitivna ličnost...

Herojska i tragicna licnost. Savjetovao bih svima da malo vise procitaju o njemu. Taj sehid moze sluziti kao istinska inspiracija svim mladjim (a i starijim) muslimanima a ne djecoubice, koljaci i neprijatelji civilizacije. Jedini je koji je izasao cistih ruku iz afganistanske klaonice, sto je zaista tesko. Moras biti posebna licnost da ti predstavnici vojske protiv koje si se borio i koju si redovno palio po usima dolaze na mezar i odaju pocast. To su delegacije Rusije i ruske vojske vise puta uradile. Doduse ni Ismail Khan nije uprljao ruke ali Massoud je mnogo poznatiji, kako nacionalno tako i globalno. Ismail Khan je lokalni lider (Herat) i lokalno jaka licnost Interasantno je da su obojica Tadzici.

A za Erdogana i Hekmatyara ne zajebaji sviju ti. :mrgreen: Ocito ciljas na onu fotografiju njih dvojice + Ghannouchija sto je realno nidje veze. Fotografija iz perioda sovjetske agresije, Hekmatyar je bio najizvikaniji borac protiv Sovjeta (naravno zahvaljujuci cinjenici da su ga gurali prvenstveno CIA i Pakistan).
Realno svi bi se mi slikali sa njim u tom periodu. Tek je kasnije pokazao o kakvom se supku, licemjeru, makijavelisti, zlocincu, ubici i psihopati radi. Meni je licno odvratniji i od Dostuma i od Talibana. Ni Erdogan ni Ghannouchi se ne mogu porediti sa njim, a jos manje ih se predstavljati kao prijatelje zbog te jedne fotografije. Na kraju krajeva i Erdogan se ogradio od njega i te fotografije.
asurbanipal

#10374 Re: IRAN

Post by asurbanipal »

asurbanipal

#10375 Re: IRAN

Post by asurbanipal »

Malo turizma :mrgreen:

Post Reply