Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
abondanzieri wrote:Predstavlja li veliku razliku ako se umjesto guma 205/60/16 stave gume 205/55/16?Ove druge su nešto jeftinije,pa ako ne bi plaho smetalo autu da ih metnem
Inače planiram uzeti Kelly gume,valjaju li išta?
Razlika je veća od 3%, pa se baš i ne preporučuje. Ali u ovoj zemlji sve može, tako da...
pa zar nije dopušteno stavljati za broj manje gume kao u ovom slučaju, jer će brzinomjer pokazivati više nego što stavrno vozi-što je bolje nego obrnuto
također manja guma sigurno neće ngidje zapeti prilikom skretanja i slično, znači i sa te strane je ok
i na dosta auta sam vidio recimo piše stand dimenzija: 215-55-16 ili 205-60-16, i od pobrojanih stoji i 205-55, i ako to i proizvođač kaže, ja statvarno ne vidim što bi bio problem da dotični stave te gume, ja jesam da sve bude po ps-u što se tiče auta i održavanja ali stvarno ne treba ići u krajnost jer ne vidim kakav problem može biti s ovom gumom
abondanzieri wrote:Predstavlja li veliku razliku ako se umjesto guma 205/60/16 stave gume 205/55/16?Ove druge su nešto jeftinije,pa ako ne bi plaho smetalo autu da ih metnem
Razlika je veća od 3%, pa se baš i ne preporučuje. Ali u ovoj zemlji sve može, tako da...
Ako sam dobro upratio razlika je pi 3,14%,što onako laički ne bi trebalo da bude problem.U svakom slučaju hvala svima na mišljenjima i savjetima
konektovan wrote:Bice nizi auto, i za nijansu neudobniji u tvom slucaju.
Biće niži za jedan cm,ako sam dobro upratio.A što se tiče udobnosti,biće veliko osvježenje u odnosu na trenutne gume,prednje kupljene polovne,dot 2013,zadnje bez imalo šare iz 2011-te
Biće niži za jedan cm,ako sam dobro upratio.A što se tiče udobnosti,biće veliko osvježenje u odnosu na trenutne gume,prednje kupljene polovne,dot 2013,zadnje bez imalo šare iz 2011-te
Mogu 205 55 16'', i sto prije stavis to bolje, po tebe i sve druge.
tebi je dimenzija bila najmanji problem
I inače nikad nisam imao problem sa dimenzijama
Hvala vam ljudi,stvarno je bilo neodgovorno s moje strane voziti na ovakvim gumama Okrećem novi list definitivno
I da,uzimam Kelly 205/60/16,originalne dimenzije,da ne bi dumao zbog 50 maraka razlike
Tako je. Bravo. Mozda bi ti malo trpili lezajevi sa nizim profilom jer ugao sila vjerovatno ne bi bio na osi. Ali sve je to minimalno. Guma ti je jedini kontakt sa podlogom. Sa losim gumama si samo projektil.
dci 1.9 wrote:Vozdra narode evo teme koja ce biti svima od koristi...
Dakle kupujem zimske gume, najvise planiram voziti igman bjelasnica i tako ti planinski putevi gdje nije uvijek snijeg ociscen do asfalta...
Spreman sam dati malo vise novca dimenzija je 195 65 15.
Gledam continental ts 860 da li je stvarno istina to sto pisu i da li bas "grabi kao macka" snijeg?
A pored nje naravno jeftinija i poznatija opcija sava eskimo s3plus. Kakva je ona sto se tice jaceg gasa po snijegu uz brdo ?
Kao što ti rekoše ima već tema, ali kad pitaš Kontinental je daleko bolji od te Save. Prošlu zimu stavio nove TS860 i pokazale su se odlično.
Narucio 4 TS860 po preporuci jednog forumasa ovdje
Imam dva seta zimskih guma - Hankook W452 i Uniroyal Plus 77, oba seta kupljena prije početka prošle zime (Uniroyal malo više vožene)... Jedan namjeravam prodati, a jedan sebi ostaviti... koja je bolja guma od ove, koje da ostavim sebi?
newklear wrote:Imam dva seta zimskih guma - Hankook W452 i Uniroyal Plus 77, oba seta kupljena prije početka prošle zime (Uniroyal malo više vožene)... Jedan namjeravam prodati, a jedan sebi ostaviti... koja je bolja guma od ove, koje da ostavim sebi?
Mislim da je Hankook bolji.
Evo ti jedan test iz 2016. koji sadrzi obje gume pa odaberi spram mana i tvojih prioriteta.
newklear wrote:Imam dva seta zimskih guma - Hankook W452 i Uniroyal Plus 77, oba seta kupljena prije početka prošle zime (Uniroyal malo više vožene)... Jedan namjeravam prodati, a jedan sebi ostaviti... koja je bolja guma od ove, koje da ostavim sebi?
Mislim da je Hankook bolji.
Evo ti jedan test iz 2016. koji sadrzi obje gume pa odaberi spram mana i tvojih prioriteta.
Uzeo dvije gume u unitrade juce, jebiga poletili u racunovodstvu i platili predracun. Haj montirali juce, sjeo i vidim volan malo naljevo stoji. Jutros moja lijeva guma napola ispuhala. Napuhao jutros opet i do sad drzi ali sve imam osjecaj da bjezi lijevo koliko toliko. Sutra ako uhvatim vremena sve su prilike da cu se nekom.majke najebati
made_in_sarajevo wrote:Uzeo dvije gume u unitrade juce, jebiga poletili u racunovodstvu i platili predracun. Haj montirali juce, sjeo i vidim volan malo naljevo stoji. Jutros moja lijeva guma napola ispuhala. Napuhao jutros opet i do sad drzi ali sve imam osjecaj da bjezi lijevo koliko toliko. Sutra ako uhvatim vremena sve su prilike da cu se nekom.majke najebati
made_in_sarajevo wrote:Uzeo dvije gume u unitrade juce, jebiga poletili u racunovodstvu i platili predracun. Haj montirali juce, sjeo i vidim volan malo naljevo stoji. Jutros moja lijeva guma napola ispuhala. Napuhao jutros opet i do sad drzi ali sve imam osjecaj da bjezi lijevo koliko toliko. Sutra ako uhvatim vremena sve su prilike da cu se nekom.majke najebati
ma rade ljudi k'o doxe
Stranica nazad forumas Ranger je napisao da su mu iz Unitrade-a uvalili 3 deformisane gume i prilozio covjek slike..
NediM17 wrote:
Kad vidim SX4 na 205-55-16'', povraca mi se. Inace homologirane dimenzije su 195/65-15'' i 205/60-16''.
Megan III Turcin je isto 205/60-16'', Cruze, Astra J... A sve se vozi na 205/55-15''.
Nesto mi ovdje nema logike, 195/65 R15 i 205/60 R16 nemaju isti precnik tocka. Jedino ako 15-ke i 16-ke idu na razlicite modele i ne mogu se mijenjati. Precnik 15-ke je 634,5 mm, a precnik 16-ke 652,4 mm tj 16-ka je nekih 2,8% veca od 15-ke, sto dalje utice na deklarisane vrijednosti ubrzanja, brzine kao i tacnost brzmomjera. U slucaju ako je 195/65 R osnovna ili deklarisana dimenzija 205/55 R16 sa precnikom od 631,9 mm joj je puno bliza od 205/60 R16 jer je razlika samo 0,4%.
Megane III turcnin benzinac koji sam ja vozio je imao fabricki 205/65 R15. Naravno naci tu dimenziju zimskih je bio mission impossible