Gdje si, bolan?
Gdje su autokefalne? Govori, brate, izgorih!
Znam.dr_Evil wrote: ↑28/09/2020 08:47
Nejma me vikendom na ovome, to samo malo na poslu kad uhvatim, kad mi se ne radi. Ma zezam se, reko podijelit ce se armenci, na armensku spartu i na srce Armenije![]()
vidis da je krenulo svi se dijele ovih dana, sto je rek'o onaj seronja Nele: "zivimo u plemenima ko Apaci"
Capljina74 wrote: ↑28/09/2020 08:50
Znam.
Gledam, gine 2000 godište...
Sinoć mi došlo da deknem glavom u zid.
Zli dedaci su zauzeti novim samitom.
U, podigli su nosine, sav svet popalili.
A drugi organ ne bi digli ni dinamitom,
jer svoj su zadnji metak odavno opalili.
Dedaci, bolje igrajte šah, ola-la, impotentni su-sretni.
Sledi im još kalendar il' dva,
pa pakuju za oblake i momke kao ja.
Lahko se tebi smijat' al' šta ćemo sa ostalim kriznim žarištima?
I svaka analiza ide pod pretpostavkama:enko 1964 wrote: ↑28/09/2020 09:53
Šta sa malim Šengenom, Srbijom, Dritanom i Crnom Gorom, američkim izborima, Rohinjama, Jezidima, Kurdima, Sirijom, Libijom, Arapima, Izraelom, trećim, otcEplenjem, Gazivodama. Nek mi oproste ona krizna žarišta koja sam zaboravio.
Osjećam se nekako nesigurno bez svih onih stručnjaka.
Primjera radi, onaj dizelaš neki dan veli na nekoj temi o islamskim zajednicama u Srbiji da ne poznaje materiju i da ne zna ništa o trenutnom predmetu razgovora ali će se malo zainteresovati i za petnaest minuta čovEk postane vrhovni autoritet za pitanja islamskih zajednica.
Takvih ljudi nama fali.
enko 1964 wrote: ↑28/09/2020 09:53Lahko se tebi smijat' al' šta ćemo sa ostalim kriznim žarištima?
Šta sa malim Šengenom, Srbijom, Dritanom i Crnom Gorom, američkim izborima, Rohinjama, Jezidima, Kurdima, Sirijom, Libijom, Arapima, Izraelom, trećim, otcEplenjem, Gazivodama. Nek mi oproste ona krizna žarišta koja sam zaboravio.
Primjera radi, onaj dizelaš neki dan veli na nekoj temi o islamskim zajednicama u Srbiji da ne poznaje materiju i da ne zna ništa o trenutnom predmetu razgovora ali će se malo zainteresovati i za petnaest minuta čovEk postane vrhovni autoritet za pitanja islamskih zajednica.
Takvih ljudi nama fali.
Capljina74 wrote: ↑28/09/2020 10:02
thumbup:
Kaže meni ona iz Hamerike jučer jesi LUD Jermeni su Pravoslavci...
Na kraju kaže da ne konta te stvari.
U onom trenutku bi me rastrgla, ako je uopšte žensko.
kao ni medju Fr/De ?? ....dr_Evil wrote: ↑28/09/2020 10:04Capljina74 wrote: ↑28/09/2020 10:02
thumbup:
Kaže meni ona iz Hamerike jučer jesi LUD Jermeni su Pravoslavci...
Na kraju kaže da ne konta te stvari.
U onom trenutku bi me rastrgla, ako je uopšte žensko.
Nikad tamo nece biti srece, isto ko i u nas ovde, previse je krvi palo.
izmedju njih je previse ljudi poginulo, i bilo je ratnih zlocina, ali ne znam da su imali logore za silovanja, masovne grobnice civila i da ne nabrajam, makar u zadnjih 150 godina. Slobodno me poducite ako grijesim, pretpostavio sam samo.
Nije slučajno Vučić bio kod Erdogana neposredno pre izbijanja sukoba u Nagorno-Karabahu.dr_Evil wrote: ↑28/09/2020 10:01I svaka analiza ide pod pretpostavkama:enko 1964 wrote: ↑28/09/2020 09:53
Takvih ljudi nama fali.
1. Srbin nikad ne moze biit na pogresnoj strani Istorije
2. Svaka odluka Srbije je u skladu sa zakonom, normama i ljudskim pravima, te je bozja pravda ne moze biti pogresno
3. Svi drugi svoje odluke baziraju iskljucivo na steti Srbiji
E'o vidis i ovi Azerbejdzanci, oni to kuhaju da bi oslabili pregovaracku poziciju Srbije
Tako treba, nikakve price o povezivanju kosova sa rs-om, ispijanju drine, da je vucic predsjednik svih srba, i da je vojska srbije zapravo vojska svih srba. Vidis kako mediji lazu, sorosevciDuka Dizel II wrote: ↑28/09/2020 11:23
Nije slučajno Vučić bio kod Erdogana neposredno pre izbijanja sukoba u Nagorno-Karabahu.
Jasno je poslao poruku da nas u Srbiji ne zanimaju odnosi Turaka sa susedima i da nećemo braniti ni Grke ni Jermene.
Mi smo više za ekonomsku priču...Mali Šengen, svesrpsko jedinstvo i to...
Mediji su željni senzacionalizma i često vade iz konteksta neke izjave.dr_Evil wrote: ↑28/09/2020 11:27Tako treba, nikakve price o povezivanju kosova sa rs-om, ispijanju drine, da je vucic predsjednik svih srba, i da je vojska srbije zapravo vojska svih srba. Vidis kako mediji lazu, sorosevciDuka Dizel II wrote: ↑28/09/2020 11:23
Nije slučajno Vučić bio kod Erdogana neposredno pre izbijanja sukoba u Nagorno-Karabahu.
Jasno je poslao poruku da nas u Srbiji ne zanimaju odnosi Turaka sa susedima i da nećemo braniti ni Grke ni Jermene.
Pa normalno, Vulin je zapravo covjek mira, pa covjek ni vojsku nije sluzio koliko mrzi rat, natjerali ga da makar 14 dana odsluzi, svaki dan je mrzio sebe dok je drzao pusku kaze.Duka Dizel II wrote: ↑28/09/2020 11:37Mediji su željni senzacionalizma i često vade iz konteksta neke izjave.dr_Evil wrote: ↑28/09/2020 11:27Tako treba, nikakve price o povezivanju kosova sa rs-om, ispijanju drine, da je vucic predsjednik svih srba, i da je vojska srbije zapravo vojska svih srba. Vidis kako mediji lazu, sorosevciDuka Dizel II wrote: ↑28/09/2020 11:23
Žalosno je što time postaju pogonsko gorivo retrogradnih snaga, zaglavljenih u prošlosti.
Dovoljno je videti koliko su suza prolili za Milom Djukanovićem i kako na sve načine pokušavaju opstruisati nove progresivne snage u CG.
A time i novu srpsku političku misao, usmerenu isključivo na blagostanje u regionu.
Oni su bara bara sa Jasenovcem po sistematskom ubijanju ... rat u BIH je mala maca za njih. Armenski Genocid 1,5 miliona ubijeno ... ma zajebi ...dr_Evil wrote: ↑28/09/2020 10:46izmedju njih je previse ljudi poginulo, i bilo je ratnih zlocina, ali ne znam da su imali logore za silovanja, masovne grobnice civila i da ne nabrajam, makar u zadnjih 150 godina. Slobodno me poducite ako grijesim, pretpostavio sam samo.
Jedno je rat, drugo je ovo sta su u nas radili. Ali slazem se, moze se graditi mir, samo treba priznati neke stvari prvo. Niti ce armenci priznati da su izdali osmanlije, niti osmanlije da su ih pobili zbog toga.
A kod nas da ne pricamo.
Nemoj samo da Armenci to saznaju, svi ce harakiri izvrsiti kad vide da ne dolazi srpska armada u ispomoc.Duka Dizel II wrote: ↑28/09/2020 11:23
Mi smo više za ekonomsku priču...Mali Šengen, svesrpsko jedinstvo i slično...
Dačić je upitao i "misle li Europa i SAD da će Srbija dozvoliti da bude džamahirija" na Balkanu i ocijenio kao "povijesni" dogovor Srba i Hrvata u BiH.
On je kazao i da Srbi ne znaju da predstave sebe kao žrtve. "Umjesto da mi kažemo da su Srbi u BiH žrtve muslimanskog nacionalizma i vjerskog fanatizma, ispada da smo mi glavni problem za BiH", izjavio je Dačić.
Dačić je rekao da je burno reagirao i kada je austrijski kancelar Sebastian Kurtz bio u Beogradu i da se zbog toga predsjednik Srbije Aleksandar Vučić "malo naljutio" na njega. "Rekao sam mu: 'Kako vas nije sramota, zabranjuješ džamije u Beču, a hoćeš ih ovdje kod nas'. On se zalaže za članstvo Kosova u Interpolu i došao je tu, bio sam veoma nervozan, što da radim", rekao je šef srpske diplomacije.