Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Officer Crabtree

#10351 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Officer Crabtree »

ah pa tako reci da si UKfil i jasnije je :lol:
vicious

#10352 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by vicious »

Officer Crabtree wrote:ah pa tako reci da si UKfil i jasnije je :lol:
Ma nisam nikakav "fil", samo objektivno gledam na to. :D
Officer Crabtree

#10353 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Officer Crabtree »

ma sama Fargo otpuhuje to sve, a ako dodaš još po bokovima da napadnu True Detective, Mr. Robot, Homeland, Boardwalk... drugi ne moraju ni ulaziti sa klupe... :D

u svakom slučaju, ova, na osnovu 1 epizode nije takva kakvom si je opisao, al dobro... :D
zomri

#10354 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

Officer Crabtree wrote:ma sama Fargo otpuhuje to sve, a ako dodaš još po bokovima da napadnu True Detective, Mr. Robot, Homeland, Boardwalk... drugi ne moraju ni ulaziti sa klupe... :D

u svakom slučaju, ova, na osnovu 1 epizode nije takva kakvom si je opisao, al dobro... :D
how yes no :lol: :lol:

to jest

vicious

#10355 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by vicious »

Officer Crabtree wrote:ma sama Fargo otpuhuje to sve, a ako dodaš još po bokovima da napadnu True Detective, Mr. Robot, Homeland, Boardwalk... drugi ne moraju ni ulaziti sa klupe... :D

Fargo je blizu, vrlo dobar ali... True Detective prva sezona sjajna (do finala), druga sezona meni prosjek, većini raje čak negledljiva. Mr. Robot smor. Homeland usponi i padovi, solidna sedmica. Boardwalk odličan (k'o da su ga englezi pravili) :D
Njanjavi

#10356 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Njanjavi »

Sa peaky blindersima slabo ko iz amerike moze, al brate vinyl je klasa za sebe mora se rec da ga jbes.
U biti ja ne bi nikako ni usporedjivao uk produkciju sa americkom, to je kao da poredis tufahije i jabukovacu, oba kolaca imaju svoje konzumente i publiku i oba su na svoj nacin dobri.
taureg71

#10357 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by taureg71 »

Vinyl Scorcese, ne moze ne valjati, ja sam jako zadovoljan, glavni glumac nosi seriju , odlicno , od mene 4/5 :thumbup: :thumbup: :thumbup:
tr_ba

#10358 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by tr_ba »

suits?
klixo

#10359 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by klixo »

tr_ba wrote:suits?
Suits 10/10

Upravo zavrsih zadnju 5tu sezonu.
Ne znaš koja sezona je bolja, najbolja serija koju sam gledao od Prison Breaka.
BJB

#10360 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by BJB »

Bem im finale, ko ce docekati 6 sezonu..http://www.hollywoodreporter.com/live-f ... n-6-871852
klixo

#10361 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by klixo »

BJB wrote:Bem im finale, ko ce docekati 6 sezonu..http://www.hollywoodreporter.com/live-f ... n-6-871852
Ide Prison Break nova sezona pa Person of Interest , nista se ne sikiraj :zzzz:
BJB

#10362 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by BJB »

U Person of Interest imam osjecaj da je Reese-u barem 75 godina kako nekako iscrpljeno izgleda..
Mis mekinjas

#10363 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Mis mekinjas »

Nemojte reci da je vama Vinyl dobar???
Nista posebno. Od Scorsesea sam ocekivala daleko bolji uradak. Ja bih to skromno ocijenila sa 2+/5
Njanjavi

#10364 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Njanjavi »

Mis mekinjas wrote:Nemojte reci da je vama Vinyl dobar???
Nista posebno. Od Scorsesea sam ocekivala daleko bolji uradak. Ja bih to skromno ocijenila sa 2+/5
Meni se jako svidja ali ne zbog scorsesea, scorsese je gusio ovaj projekat skoro 20 godina jer je imao vazda preca posla, mick jagger mu je ovo predlagao da rade jos prije 20 godina.
Zato ne bi bas pridavao neki bitniji znacaj scorseseu.
Meni se svidja zbog dosta insiderskih informacija o tom vremenu, pa malo jos psihodelije i pretjerivanja zbog toga, ispadne preludo, scena sa bruce lee nafurom iz pretprosle epizode mi umal ne dohaka kolko sam se ismijao u 5 ujutro gledajuci.
U prosloj epizodi kad onaj malac munta alice coopera da predje kod njih, alice spominje shep gordona, a prije par mjeseci gledah dokumentarac o tom liku i dosta stvari se podudara, pa i onaj bradonja sto im je radio giljotinu je tu, pravo mi se svidja sto ima podosta tacnih cinjenica i dogadjaja iz tog doba, svidja mi se sto su takav pristup odabrali prije nego nasminkavanje na silu i pravljenja gledaoca budalom zarad gledanosti.
Svidja mi se sto je kao neka vrsta istorijske drame, vide se pocetci i hip hopa i turntable kulture, punk-a, expanzije rocka, a bobby cannavale je prica za sebe.
Nekako i od boardwalk empire-a njega dozivljavam kao onog antipaticnog stokastog lika kojeg ti je cejf gledat bas zato jer je krelac, i ima taj i dont give a fuck stav.
Lik nosi seriju definitivno, i jako volim kad mi neko dadne takav uzitak gledanja serije iako glumca bas ne gotivim toliko.
Nesto slicno mi je bilo gledajuci our idiot brother sa paul rudd-om, totalno antipatican glumac al film i uloga me nagnala da malo pogledam i ostale uloge blentova pa ga prihvatis nekako i cak ti se pocinje i svidjat blentov kako glumi.
taureg71

#10365 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by taureg71 »

Njanjavi wrote:
Meni se jako svidja ali ne zbog scorsesea, scorsese je gusio ovaj projekat skoro 20 godina jer je imao vazda preca posla, mick jagger mu je ovo predlagao da rade jos prije 20 godina.
Meni se svidja zbog dosta insiderskih informacija o tom vremenu, pa malo jos psihodelije i pretjerivanja zbog toga, ispadne preludo, scena sa bruce lee nafurom iz pretprosle epizode mi umal ne dohaka kolko sam se ismijao u 5 ujutro gledajuci.
U prosloj epizodi kad onaj malac munta alice coopera da predje kod njih, alice spominje shep gordona, a prije par mjeseci gledah dokumentarac o tom liku i dosta stvari se podudara, pa i onaj bradonja sto im je radio giljotinu je tu, pravo mi se svidja sto ima podosta tacnih cinjenica i dogadjaja iz tog doba, svidja mi se sto su takav pristup odabrali prije nego nasminkavanje na silu i pravljenja gledaoca budalom zarad gledanosti.
Svidja mi se sto je kao neka vrsta istorijske drame, vide se pocetci i hip hopa i turntable kulture, punk-a, expanzije rocka, a bobby cannavale je prica za sebe.
Nekako i od boardwalk empire-a njega dozivljavam kao onog antipaticnog stokastog lika kojeg ti je cejf gledat bas zato jer je krelac, i ima taj i dont give a fuck stav.
Lik nosi seriju definitivno, i jako volim kad mi neko dadne takav uzitak gledanja serije iako glumca bas ne gotivim toliko.
Nesto slicno mi je bilo gledajuci our idiot brother sa paul rudd-om, totalno antipatican glumac al film i uloga me nagnala da malo pogledam i ostale uloge blentova pa ga prihvatis nekako i cak ti se pocinje i svidjat blentov kako glumi.

potpisujem, serija je premocna, predobra, djeluje realno, odusevljen sam
Mis mekinjas

#10366 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Mis mekinjas »

Njanjavi wrote:
Pa nego sta ce nego preklapati istinu u seriji?
Mene nervira stosta, ali da ne duzim. U seriji u kojoj nostalgija za rock'n'roll-om je iz najave trebala biti ono oko cega se vrti imas glavnog lika koji je toliko duboko u govnima dekadencije a s druge strane voli blues i rock, sve se vrti oko kapitalizma kakvog smo vec milion puta pogledali u njegovim filmovima. Mick je platio i produkciju ali i ulogu svome sinu.
Muzika u filmu ni izbliza nije u centru paznje. Sve me podsjeca na Vukove s Wall streeta, koji su mi dobri, ali koristenje muzike u ovoj seriji je kao i vukovima.
Simpaticni dijelovi, ima ih u svakoj seriji. To je u okupromatraca a ne u izvrsnosti serije. Mene nije ni jedan detalj koji si opisao bacio na koljena. Daleko me je prikovanom drzala serija Flash and bones koja je za 10 kopalja bolja od ovoga.
Da se razumijemo ima sve ovo nekog sarma, ali da sam razocarana. Jesam.
Diwan

#10367 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Diwan »

Počeo gledanje, prilično OK serija:

http://www.imdb.com/title/tt3074646/?ref_=fn_al_tt_1

Image
zomri

#10368 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

Vinyl - sve je to fino snimljeno, dobro režirano, ima visoke produkcione vrijednosti, razumijem i zašto se nekome ovo sviđa ali meni je jednostavno - flat. I malo, kako bih rekao, dosadno.

Ima i do previsokih očekivanja. HBO nas je navikao na apsolutni top kvalitet pa čim je nešto stepenicu ispod toga više kritikujemo nego što bismo da serija nije njihova produkcija.
Last edited by zomri on 04/03/2016 11:08, edited 1 time in total.
sig_garret

#10369 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by sig_garret »

Vinyl je više linoleum
nego raskošni perzijski tepih koji je trebao da bude
uzimajući u obzir sav materijal za scenario koji su imali na raspolaganju
(nisu morali ništa "kreativno" de izmišljaju)
Al`eto, može se gledat...
SanskiBiser

#10370 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by SanskiBiser »

House of Cards sezona 4 je od juce na torentima....da podsjetim i napomenem samo :lol:
Point.

#10371 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Point. »

Uh, odlicna ova Kingova 11.22.63. Putovanje kroz vrijeme, konspiracije, JFK smaknuce... :thumbup:
KPNCTNJAH

#10372 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by KPNCTNJAH »

Uskoro treba valjda i Peaky Blinders :izet:
Altsa

#10373 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Altsa »

KPNCTNJAH wrote:Uskoro treba valjda i Peaky Blinders :izet:
Nije bas uskoro. Treca sezona u oktobru 2016.
KPNCTNJAH

#10374 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by KPNCTNJAH »

Procitah negdje maloprije da ce treca sezona pocetkom aprila...
Dr Kova

#10375 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Dr Kova »

SanskiBiser wrote:House of Cards sezona 4 je od juce na torentima....da podsjetim i napomenem samo :lol:
Dobra je četvrta sezona, zakuhalo se.. Prve dvije sezone su rasturile, treća dosta slabija, ali četvrta mi je mjera. Jučer sam 4 epizode pregledao :mrgreen:
Last edited by Dr Kova on 07/03/2016 14:44, edited 1 time in total.
Post Reply