HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
Kal El

#10351 Re: HS kablovska

Post by Kal El »

branimir stulic wrote:Postoji li neka opcija da onu dvojicu drekavaca sa Face tv uklonim...
MUTE :mrgreen:
branimir stulic

#10352 Re: HS kablovska

Post by branimir stulic »

ma znam za tu... ili jednostavno ugasiti tv.
Kal El

#10353 Re: HS kablovska

Post by Kal El »

Ja bih volio da TV1 prenosi tekme,ne znam ko drugi, Face ima dvojicu "komentatora" od kojih ti uši zabole,stalno smetnje neke, BHT isto tako samo što se manje deru a nemaju pojma,FTV nema mogućnost snimanja/reproduciranja HD signala,OBN isto tako a isto imaju grozne komentatore...

Jedino ostane TV1,a ima ako se ne varam mogućnost HD snimanje/reproduciranje, još ako nađu dobrog komentatora koji ne izvodi nešto :mrgreen:
optimus168

#10354 Re: HS kablovska

Post by optimus168 »

Kal El wrote:Jedino ostane TV1,a ima ako se ne varam mogućnost HD snimanje/reproduciranje
Ako se ti ne varaš, onda oni te mogućnosti ne koriste :D
Kal El

#10355 Re: HS kablovska

Post by Kal El »

optimus168 wrote:
Kal El wrote:Jedino ostane TV1,a ima ako se ne varam mogućnost HD snimanje/reproduciranje
Ako se ti ne varaš, onda oni te mogućnosti ne koriste :D
Ma ne gledam ih,kad prebacujem vidim fina slika :mrgreen: Ne kažem sada da je hd, ali mogli bi oni to :mrgreen:
cased01

#10356 Re: HS kablovska

Post by cased01 »

Imam trio paket (kablovsku, internet, telefon). Sada posto je ovo kablovski internet, moram kupovati ruter da bih imao
Wi-Fi signal. Da li je moguce kupiti ruter i koliko bi to sve kostalo?
blaaaaaa

#10357 Re: HS kablovska

Post by blaaaaaa »

Pozdrav svima.. Imam KID8 paket.. Koristim resiver za DTV.. Na starom TV-u su se svi kanali mogli normalno prikazivati.. Prije nekoliko dana kupili smo novi TV i vecina digitalnih kanala uopste nece da se prikaze (na TV-u pise 'SADRZAJ KODIRAN')! Zvali smo kablovsku i rekli su nam da nam treba neka kartica.. E sad - moze li mi neko (molim vas) detaljno objasniti gdje kupiti tu karticu i kako to radi uopste? :run:
Kal El

#10358 Re: HS kablovska

Post by Kal El »

blaaaaaa wrote:Pozdrav svima.. Imam KID8 paket.. Koristim resiver za DTV.. Na starom TV-u su se svi kanali mogli normalno prikazivati.. Prije nekoliko dana kupili smo novi TV i vecina digitalnih kanala uopste nece da se prikaze (na TV-u pise 'SADRZAJ KODIRAN')! Zvali smo kablovsku i rekli su nam da nam treba neka kartica.. E sad - moze li mi neko (molim vas) detaljno objasniti gdje kupiti tu karticu i kako to radi uopste? :run:
Nazovi ih ,neka ti zamjene resiver za karticu ;) Doći će po resiver i donjet ti CI Modul (kartica) na TV sa strane ima otvor "Current Interface" eh tu ta kartica ide i otključava ti sve kanale (HBO paket posebno plaćaš, tako da će oni biti zaključani)
chakany

#10359 Re: HS kablovska

Post by chakany »

https://www.facebook.com/alternativnatv

ATV Banja Luka na službenoj FB stranici objavio kako će prenositi ATP MASTERS 1000.
Zanima me ima li ikakve šanse da ovaj kanal dobijemo u ponudi HS-a?
Unaprijed zahvalan.
blaaaaaa

#10360 Re: HS kablovska

Post by blaaaaaa »

Kal El wrote:
blaaaaaa wrote:Pozdrav svima.. Imam KID8 paket.. Koristim resiver za DTV.. Na starom TV-u su se svi kanali mogli normalno prikazivati.. Prije nekoliko dana kupili smo novi TV i vecina digitalnih kanala uopste nece da se prikaze (na TV-u pise 'SADRZAJ KODIRAN')! Zvali smo kablovsku i rekli su nam da nam treba neka kartica.. E sad - moze li mi neko (molim vas) detaljno objasniti gdje kupiti tu karticu i kako to radi uopste? :run:
Nazovi ih ,neka ti zamjene resiver za karticu ;) Doći će po resiver i donjet ti CI Modul (kartica) na TV sa strane ima otvor "Current Interface" eh tu ta kartica ide i otključava ti sve kanale (HBO paket posebno plaćaš, tako da će oni biti zaključani)
Hvala ti :)
Jose_Mourinho

#10361 Re: Odg: HS kablovska

Post by Jose_Mourinho »

cased01 wrote:Imam trio paket (kablovsku, internet, telefon). Sada posto je ovo kablovski internet, moram kupovati ruter da bih imao
Wi-Fi signal. Da li je moguce kupiti ruter i koliko bi to sve kostalo?
Ruter kupiš 30-40 km i radit ce ti bez problema ;) samo skopcas modem u ruter i postaviš ono ime mreže i passwors to ti je sav poso ;)
Zovi njih možeš zamjenit resiver za karticu djabe je, kartica se uključi u TV iza ili da kupiš karticu 60km i ostaje ti resiver za drugi TV ;)
Kal El

#10362 Re: HS kablovska

Post by Kal El »

blaaaaaa wrote:
Kal El wrote:
Hvala ti :)
Ništa ;)
Btw možeš ti gledati sa resivera, ali slika je SD, sa karticom dobijaš Arene, Eurosport i još kanala u HD-u.

Da bi gledao promjeni sa TV na SIDE AV = Image
perfect_guy

#10363 Re: HS kablovska

Post by perfect_guy »

đe je zapelo sa RTL-om?
kakaljin

#10364 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

perfect_guy wrote:đe je zapelo sa RTL-om?

evo im saopstenje, ali nigdje nevidim da se taj sadrzaj moze gledati na nekoj domacoj tv. tako da mi nije jasno zatamlljivanje necega sto nema na nasim kanalima!!!!!!

http://www.hs-hkb.ba/novosti/
chakany

#10365 Re: HS kablovska

Post by chakany »

I meni nema logike zatamnjivati nešto što niko drugi u BiH ne prikazuje, ali sigurno će neko otkupiti uskoro seriju, čim su odlučili da je zatamne.
kakaljin

#10366 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

chakany wrote:I meni nema logike zatamnjivati nešto što niko drugi u BiH ne prikazuje, ali sigurno će neko otkupiti uskoro seriju, čim su odlučili da je zatamne.
ali onda bi pisalo da tu seriju mozemo gedati na tom i tom kanalu.
optimus168

#10368 Re: HS kablovska

Post by optimus168 »

kakaljin wrote:
chakany wrote:I meni nema logike zatamnjivati nešto što niko drugi u BiH ne prikazuje, ali sigurno će neko otkupiti uskoro seriju, čim su odlučili da je zatamne.
ali onda bi pisalo da tu seriju mozemo gedati na tom i tom kanalu.
Prava su sigurno već otkupljena, samo se očito s prikazivanjem čeka.
A, zašto bi HS bio dužan pisati gdje se može gledati sadržaj? :D To je posao TV kuće koja je kupila prava, da to dobro izreklamira ( kad već znaju tražiti zabranu prikazivanja na osnovu prava :) )
daky585

#10369 Re: HS kablovska

Post by daky585 »

Zar ne vidiš da piše da je RTL tražio zatamnjenje, što je logično jer tako će lakše prodati seriju ako već nisu. Koja televizija u BiH bi kupila seriju ako već veliki broj stanovika tu seriju gleda na RTL-u?
optimus168

#10370 Re: HS kablovska

Post by optimus168 »

daky585 wrote:Zar ne vidiš da piše da je RTL tražio zatamnjenje, što je logično jer tako će lakše prodati seriju ako već nisu. Koja televizija u BiH bi kupila seriju ako već veliki broj stanovika tu seriju gleda na RTL-u?
I ta ima mjesta :D
chakany

#10371 Re: HS kablovska

Post by chakany »

Gdje je ELTA???
kakaljin

#10372 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

daky585 wrote:Zar ne vidiš da piše da je RTL tražio zatamnjenje, što je logično jer tako će lakše prodati seriju ako već nisu. Koja televizija u BiH bi kupila seriju ako već veliki broj stanovika tu seriju gleda na RTL-u?
Sve to stoji, ali onda je vec neko otkupio tu seriju za BiH i bilo bi u saopstenu na tom i tom kanalu mozete gledati tu seriju.

A u ostalom ovo sve postaje toliko degutantno oko zatamljivanja kanala i svi kablovski operateri se busaju sa brojem kanala i da te kanale imaju u ponudi, a vecinom je crno na tim kanalima. Pa ako je crno na tim kanalima onda ga izbaci iz ponude jer sve sto je zanimjlivo na tom kanalu se ne moze gledati.
Jose_Mourinho

#10373 Re: Odg: HS kablovska

Post by Jose_Mourinho »

Jebo majku tolke frke oko neke glupe hrvatske sapunice hahaha
kakaljin

#10374 Re: Odg: HS kablovska

Post by kakaljin »

Jose_Mourinho wrote:Jebo majku tolke frke oko neke glupe hrvatske sapunice hahaha
nije problem sapunica vec, ponuda kanala koji je vecinom zatamljen, a nemas alternativu da gledas ko hoce ako mu se gleda.
Jose_Mourinho

#10375 Re: Odg: HS kablovska

Post by Jose_Mourinho »

Serete al bas zatamne koju sapunicu i sportski sadržaj i to hrt2 i RTL, ostalo sve radi bez problema, coek bi konto da su svi kanali po 12 sati dnevno zatamljeni koliko se žalite ;)
Locked