SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
zovemsecrveni

#10351 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zovemsecrveni »

Prije dva dana sam prolazio kroz Ilijaš i prešao preko ovog prelaza, ma ljudi tu nema nikakve signalizacije, pruga siječe cestu pod nezgodnim uglom i vidljivost je nikakva, teren je malo nezgodan i zarastao u travu, dakle grozno. Za ovo neko mora odgovarati, otići u zatvor.
Cafe Camargue

#10352 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Cafe Camargue »

kokuz_sa wrote:jel ovo neki divljak prelaz koji su ono napravili ljudi da s ene mora ci duzim obilaznim putem ili je regularni prelaz na kojem fali rampa

a ovo za gasenje auta..pa brate mili to je do vozaca, ako s enije naucilo vozit auto onda nemoj ni sjedat u njega
nije za svakog dizelas isto kao sto nije za svakoga ni benzinac..

jednostavno ne shvatam kad gledam kad se nekome ugasi na semaforu auto ili na nekom prelazu..pa onda mucenje sa paljenjem ponovnim i svi trube i frka ispadne radi toga..ne znam sta ljudi u tom momentu rade,misle pa dozvole da im se ugase auta
pa nije svaki vozač isti, ugase se vozila i profi vozačima formule1, pa što ne bi nekom običnom insanu..pogotovo ako se tek privikava na auto
karanana

#10353 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by karanana »

djeca. maznuli auto. ne pravdam lose prelaze, ali sta ocekivati od 15-godisnjaka koji voze babinu dvicu nego ili da ubiju nekoga ili da ubiju sebe.
kokuz_sa

#10354 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by kokuz_sa »

Cafe Camargue wrote:
kokuz_sa wrote:jel ovo neki divljak prelaz koji su ono napravili ljudi da s ene mora ci duzim obilaznim putem ili je regularni prelaz na kojem fali rampa

a ovo za gasenje auta..pa brate mili to je do vozaca, ako s enije naucilo vozit auto onda nemoj ni sjedat u njega
nije za svakog dizelas isto kao sto nije za svakoga ni benzinac..

jednostavno ne shvatam kad gledam kad se nekome ugasi na semaforu auto ili na nekom prelazu..pa onda mucenje sa paljenjem ponovnim i svi trube i frka ispadne radi toga..ne znam sta ljudi u tom momentu rade,misle pa dozvole da im se ugase auta
pa nije svaki vozač isti, ugase se vozila i profi vozačima formule1, pa što ne bi nekom običnom insanu..pogotovo ako se tek privikava na auto
ne mjesaj kruske i jabuke sada..
kod nas je opcepoznata stvar da se kad se polaze vozacki da jedno 200KM i rahat si pro polaganju a nikad naucit vozit kako treba
zato se i gase vozila tako da je suvisan izgovor privikavanje na novo auto

a tek sad procitah da je golfa vozilo dijete od 14 godina :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#10355 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Truba »

mnogo me zaboli što će neko iza mene čekati 4.5 sekundi jer se ugasi auto :lol: :lol: :lol:

jebote koliko altruista na cesti a tako krvničko i gazipodrugome društvo

ali na semaforu ti se ne smije ugasiti auto jer neko iza teme žuri na kafu :mrgreen:
Cholina_Lokica

#10356 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Cholina_Lokica »

karanana wrote:djeca. maznuli auto. ne pravdam lose prelaze, ali sta ocekivati od 15-godisnjaka koji voze babinu dvicu nego ili da ubiju nekoga ili da ubiju sebe.
:thumbup:
Truba

#10357 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Truba »

nisam se do 25. usuđivao sjesti za volan :roll: ali to je druga priča
Karabaja

#10358 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Karabaja »

Black swan wrote:nisam se do 25. usuđivao sjesti za volan :roll: ali to je druga priča
pussy :D
Truba

#10359 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Truba »

tako biva kad previše misliš o drugima i društvu... a slučaj sa šina je druga krajnost
Jingo

#10360 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Jingo »

Zna li neko šta je sinoć bilo na grbavici, vidio sam policijski auto i maricu koji su pravo brzo ufurali kod elpi-ja? jel kakvo hapšenj, tuča??? nema nikavih vijesti na sa-x...
Svemirco

#10361 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Svemirco »

Ono što je mene šokiralo jeste što hoće da tuže i da blokiraju prijelaz?

Čisto pranje savjesti, da mogu najradije bi sebi nešto učinili. Šta očekuju, da im Željeznice BiH odgajaju djecu?

Žao mi je djece kako mi je žao svakog života ali da se ova tragedija mogla spriječiti dabome da jeste i sa tim Željeznice BiH i država nemaju ništa, 10000% odgovornost roditelja/staratelja. Njih bi trebalo u zatvor zbog nebrige za djecu za koju su pred zakonom i Bogom odgovorni.

Prije možda mjesec dana se isto ovako nešto desilo, čovjek je poginuo pri udaru vlaka na prijelazu. Meni jednostavno nije jasno kako se to može dogoditi. Da li je voz nešto vanzemaljsko pa ljudi ne znaju kako se kreće i kuda ide? Osnovna saobraćajna kultura.

Neki kažu da je rješenje u rampama? Zar stvarno mislite da bi ovaj nacionalni korpus kojim raspolažemo pazio i poštovao rampe? Neko je iznad napisao i konkretan primjer gdje opetovano mještani uništavaju signalizaciju i rampe na prijelazima. Bez komentara.

Kakvi smo, dobro smo ikako živi, jer neki to očito ne zaslužuju niti poštuju ni pet para i najlakše je krivce tražiti u drugima. :run:
O'zone
Globalni moderator

#10362 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by O'zone »

Svemirco wrote:Ono što je mene šokiralo jeste što hoće da tuže i da blokiraju prijelaz?

Čisto pranje savjesti, da mogu najradije bi sebi nešto učinili. Šta očekuju, da im Željeznice BiH odgajaju djecu?

Žao mi je djece kako mi je žao svakog života ali da se ova tragedija mogla spriječiti dabome da jeste i sa tim Željeznice BiH i država nemaju ništa, 10000% odgovornost roditelja/staratelja. Njih bi trebalo u zatvor zbog nebrige za djecu za koju su pred zakonom i Bogom odgovorni.

Prije možda mjesec dana se isto ovako nešto desilo, čovjek je poginuo pri udaru vlaka na prijelazu. Meni jednostavno nije jasno kako se to može dogoditi. Da li je voz nešto vanzemaljsko pa ljudi ne znaju kako se kreće i kuda ide? Osnovna saobraćajna kultura.

Neki kažu da je rješenje u rampama? Zar stvarno mislite da bi ovaj nacionalni korpus kojim raspolažemo pazio i poštovao rampe? Neko je iznad napisao i konkretan primjer gdje opetovano mještani uništavaju signalizaciju i rampe na prijelazima. Bez komentara.

Kakvi smo, dobro smo ikako živi, jer neki to očito ne zaslužuju niti poštuju ni pet para i najlakše je krivce tražiti u drugima. :run:
Srećom kod nas željeznica nije jači vid prijevoza robe i ljudi jer da jeste ginuli bi ko zečevi, pa kod nas voz prolazi cca svakih par sati ne daj bože da ide svakih dvadeset minuta.
novi.dan.nova.nafaka

#10363 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Svemirco wrote:Ono što je mene šokiralo jeste što hoće da tuže i da blokiraju prijelaz?

...

X kao kuća - pa šta za Boga miloga radi 14-godišnjak u autu ?
winnie

#10364 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by winnie »

ima par mjeseci kako sam upozoravao na slican prelaz u reljevu http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =1&t=88266
imaju i slike s prelaza na temi

ako nista, zeljeznice bi makar mogle poslati nekoga da pokosi travu oko ovakvih prelaza...
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#10365 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by arman1 »

winnie wrote:ima par mjeseci kako sam upozoravao na slican prelaz u reljevu http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =1&t=88266

ako nista, zeljeznice bi makar mogle poslati nekoga da pokosi travu oko ovakvih prelaza...
Puno je to zahtjevati od njih. :skoljka:
burekodsira

#10366 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by burekodsira »

winnie wrote:ima par mjeseci kako sam upozoravao na slican prelaz u reljevu http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =1&t=88266

to je valjda u nadleznosti onog ko odrzava ceste
winnie

#10367 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by winnie »

cesta je pregledna, pruga je zarasla u travu
kokuz_sa

#10368 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by kokuz_sa »

O'zone
Globalni moderator

#10369 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by O'zone »

kokuz_sa wrote:
Ovo sve govori :roll:

Treba i jedan naoružan čuvar pružnog prijelaza sa m84

Image

Da spriječi bošnju da ide svojim putem :-)
Svemirco

#10370 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Svemirco »

kokuz_sa wrote:
PU - j***m ti selo! I onda je neko drugi kriv. fuj fuj fuj fuj :x :x :x :x :x
kokuz_sa

#10371 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by kokuz_sa »

FreeSol

#10372 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by FreeSol »

kokuz_sa wrote:
e svakakvih budala :lol: :lol: :lol: :lol:
Miki123

#10373 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Miki123 »

kokuz_sa wrote:

beton :D :lol: :lol:
r_faruk

#10374 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by r_faruk »

zeljeznice su nadlezne za prostor oko pruge u duzini od tri metra, bilo danas na tv-u.
Jos je covjek platio nekom liku da s bagerom poravna tih par brezuljaka koji smanjuju vidljivost i nisu mu dali.

s druge strane, negdje postoje i kamere pa se moze i pogledati sta se desilo............................. :roll:
zonbirile

#10375 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

pa ako postoje Andrejin krst, prelaz je regularan, nije idealan, ali po PS-u.Po svemu je do maloljetnog vozaća,bez položenog ispita.
Locked