Real Madrid C.F.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ascari

#10351 Re: Real Madrid C.F.

Post by ascari »

Ovi ozbiljni?
Pepe was interviewed after receiving the Artur Agostinho Portuguese Personality of 2012 award
http://www.insidespanishfootball.com/pe ... -football/
ascari

#10352 Re: Real Madrid C.F.

Post by ascari »

Ne gotivi ga nesto... :-D
Osim: "Ferguson je radio čitav život - imao je neku viziju, i napravio nešto. A ovaj drugi je imao sreću da ga zovu, te da od jednog normalnog tima napravi tim koji ne gubi, a to je sada najvažnije na Zapadu. Ferguson je konstruirao, a ovaj drugi se bazira na destrukciji. Nažalost, i živi dobro od nje. Više bih volio da se Mourinho posveti ovom konstruktivnom dijelu."
burekdzijabezmesa

#10353 Re: Real Madrid C.F.

Post by burekdzijabezmesa »

ascari wrote:Ne gotivi ga nesto... :-D
Osim: "Ferguson je radio čitav život - imao je neku viziju, i napravio nešto. A ovaj drugi je imao sreću da ga zovu, te da od jednog normalnog tima napravi tim koji ne gubi, a to je sada najvažnije na Zapadu. Ferguson je konstruirao, a ovaj drugi se bazira na destrukciji. Nažalost, i živi dobro od nje. Više bih volio da se Mourinho posveti ovom konstruktivnom dijelu."
Osimu je bolje da šuti, jer se po sopstvenom priznanju prepao Real Madrida kad su ga pozvali .
Static-X

#10354 Re: Real Madrid C.F.

Post by Static-X »

Ode real u k****

Sent from my SCH-I500 using Tapatalk 2
p206

#10355 Re: Real Madrid C.F.

Post by p206 »

Ima Švabo dobrih i pametnih izjava, al ima i promašaja velikih... kad je izjavio da budućnost fudbala pripada Azijatima tj. Kinezima, Koreancima i Japancima. Jer kao ima ih puno, vole da uče, puno rade i vrijedni su. Ali u fudbalu moraš imati i šlifa, nije to košarka gdje samo hiljade i hiljade treninga naprave zvijer od igrača. A oni to nemaju i neće nikad imati u onom obimu kao Južnoamerikanci i Evropljani.
Tomahawk11
Globalni moderator

#10356 Re: Real Madrid C.F.

Post by Tomahawk11 »

p206 wrote:Ima Švabo dobrih i pametnih izjava, al ima i promašaja velikih... kad je izjavio da budućnost fudbala pripada Azijatima tj. Kinezima, Koreancima i Japancima. Jer kao ima ih puno, vole da uče, puno rade i vrijedni su. Ali u fudbalu moraš imati i šlifa, nije to košarka gdje samo hiljade i hiljade treninga naprave zvijer od igrača. A oni to nemaju i neće nikad imati u onom obimu kao Južnoamerikanci i Evropljani.
Vjeruj da ne znas ni ti sta pricas. Ne mogu levati ni u kosarci uspjeti ;-)
Naravno, izuzetaka ima u svakom sportu. Imas i u fudbalu, kao i u kosarci, likova koji su bili sirovi da siroviji ne mogu biti, pa su silnim trudom uspjeli napraviti neku karijeru. Ali da su to neke zvijezde, daleko od toga.
Jest da je off sto se tice ove teme, ali sam morao da reagujem na ovu netacnu konstataciju.
palermo

#10357 Re: Real Madrid C.F.

Post by palermo »

ascari wrote:Ne gotivi ga nesto... :-D
Pa to je Mourihno, ili ga voliš ili ne voliš. Osim očito spada u ovu grupu koja ga ne voli. Što je ok. I ova izjava sama po sebi je više izraz emocionalnog odnosa prema nekome, nego sad pa neka argumentirana i ozbiljna izjava
burekdzijabezmesa

#10358 Re: Real Madrid C.F.

talijanski mediji gore od priče o povratku Mourinha u Inter, nakon jednog neformalnog razgovora Moratija sa Mourinhom, koliko tu ima istine ptice znaju, ali veliki je minus izjava menadžera koji se trenutno nalazi u Dubaiju na seminaru za menadžere, da je "jako teško govoriti o njegovoj budućnosti u Real Madridu"...to je prilično teška izjava ako se uzmu u obzir one prethodne, i dosta je kontradiktorna u odnosu na ono što je trener golmana Louro neki dan rekao "svi smo tu do 2016."

ali vidjećemo, nadam se da je opet u pitanju novinarska "patka".
burekdzijabezmesa

#10359 Re: Real Madrid C.F.

Real priprema ponudu za Davida de Geu
Image
Prema navodima engleskog tabloida The Suna, Real Madrid bi na ljeto mogao krenuti u lov na golmana Manchester Uniteda Davida de Geu.

http://www.klix.ba/sport/nogomet/real-p ... /121230032

:lol: :lol: :lol: direktno u zube :lol: :D
Logovan

#10360 Re: Real Madrid C.F.

Post by Logovan »

Sve se više i više govori o odlasku Casillasa. :-) Pa neće valjda otići? :shock: Nadam se da su ovo šuplje priče. Ja Real ne mogu zamisliti bez njega...
burekdzijabezmesa

#10361 Re: Real Madrid C.F.

zlo87 wrote:Sve se više i više govori o odlasku Casillasa. :-) Pa neće valjda otići? :shock: Nadam se da su ovo šuplje priče. Ja Real ne mogu zamisliti bez njega...
bas zbog te price i treba novi golman :D
DonVito

#10362 Re: Real Madrid C.F.

Post by DonVito »

Kasiljas svake godine kupi ove nagrade za najboljeg golmana godine a kao trazi mu se konkurencija koja ce ga motivisati kako tvrdi Murinjo.. :roll: :lol: ko moze biti Kasiljasu - onaj iz Celzija, Totenhama, Stoke, Bajerna, Intera :roll: nebi rekao da je pametno placati nekog golmana 4, 5, 6 mill da sjedi na klupi tj. da pravi konk. Kasiljasu kako tvrdi Murinjo ali et moze se ima se.. ne placa Murinjo iz svog dzepa i sad mu je kriv rez. golman koji ne moze da motivise Kasiljasa kako tvrdi Murinjo veliki motivator koji nije usp. da motivise vise neke igrace iz veznog reda o onog zutog sto je doveo iz Portugala za 30 mill.. o sto Pepe pravi greske u odbrani i izvodi aut tj. dodaje protivniku da zabije stim koliko ronaldo promasi zicera pa nikad na klupi al et on zabije gol sa 40 m pa sve sto zicere promasi nist.. :roll:
BHF_Manijak

#10363 Re: Real Madrid C.F.

Post by BHF_Manijak »

Casillas vec dvije godine je daleko od one forme kojom je bio najbolji svjetski golman, al' hajd nejse... Ne kazem da treba ici iz Reala, i dalje je zvjerka, no ne bih se usudio reci i da je i sad najbolji golman svijeta. Previse kikseva u zadnje dvije godine za moj ukus.
Better Man

#10364 Re: Real Madrid C.F.

Post by Better Man »

Svaka čast Casillasu kao golmanu, ali jedan Edwin Van Der Sar je meni uvijek bio daleko bolji golman od njega! Treba biti realan i priznati da za jednog golmana koji se smatra najboljim na svijetu ipak puno golova prima!
ultima_palabra

#10365 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Iker nikad nije bio bezgrešan, u svakoj sezoni možeš naći bar 5-6 njegovih kikseva. I pored toga je najbolji na svijetu ;-)

Kakav Van der Sar, u najboljim godinama napucan iz Juventusa u Fulham :-)
BHF_Manijak

#10366 Re: Real Madrid C.F.

Post by BHF_Manijak »

Fazon je sto Van der Saar nije nikad bio na onom nivou na kojem je bio Casillas prije 3-4 godine tj konstatno svejtski nivo. Van der Saar je tek pred kraj karijere prelaskom u United postao bas vrhunski golman, a dotad dobar ali nikad medju top 5 golmana Evrope ili svijeta.
Da me pogresno ne shvatis i Edwin je odlican golman! :wink:

@Ultima, Neuer je posljednje dvije godine ispred Ikera! :mrgreen: :skoljka:
Verocious

#10367 Re: Real Madrid C.F.

Post by Verocious »

Image

Nastavite raspravljati, samo vas posmatram 8-) :mrgreen:
LSD

#10368 Re: Real Madrid C.F.

Post by LSD »

Better Man wrote:Svaka čast Casillasu kao golmanu, ali jedan Edwin Van Der Sar je meni uvijek bio daleko bolji golman od njega! Treba biti realan i priznati da za jednog golmana koji se smatra najboljim na svijetu ipak puno golova prima!
Casillas je vec godinama najbolji golman svijeta, i nema šanse da Van der Sar može u istu klasu ;-) (ništa protiv VDS koji je bio jako dobar golman)
kory_galaktikos

#10369 Re: Real Madrid C.F.

Post by kory_galaktikos »

joj jel to vi bogati vjerujete svim novinama??? sad odjednom taj iz mancestera..nekazem da on ne treba,ajmo rec iker je vec u nekim godinama i za 2-3 god mislim da ce mu bas trebat zamjena al u pola sezone tako nesto uradit,pa to he cista patka,ono real u krizi sta cemo sad ajmo preselit ikera,eno prvo prica otiso u barsu sad ovaj de gea....nzm cisto sumnjam po menito je 0.000000000000001 % moguce al ajd

a sto se tice usporedbe golmana...zadnjih 10 godina prvo mjesto iker i buffon ljudi su najkonstatniji i vazda u vrhu..edwin je odlican golman bio 3 god..prije toga cisti prosjek
Better Man

#10370 Re: Real Madrid C.F.

Post by Better Man »

Stavite Ikera sad u neki prosječni klub ili stavite Ikera iz najboljih dana u prosječni klub, pa će te vidjeti da nije baš toliko vrhunski golman koliko se priča o njemu. On je dobra zato što ima u reprezentaciji savršenu odbranu koja ga pokriva. Evo ćim šteka odbrana u Realu Iker lako prima golove. Iker je vrhunski golman, ali ja ipak Van Der Sara smatram boljim. Ne računajući reprezentaciju, Van Der Sar na klupskom nivou je osvojio sve moguće trofeje koje može jedan golman osvojiti sa svojim klubom i uz to je bio jedan od najvećih gospodina u nogometu. I ono što je posebno bitno, a to je da se oprostio na vrhuncu, tj. bio je u top formi kao golman kad se oprostio. A ima još tu vrhunski golmana koji su aktivni. Nikad nisam volio Olivera Kahna, ali mu se mora priznati da je bio zvijer od golmana i da je nosio i repku i Bayern. Njemu je nebitno bilo kakva mu je odbrana, jer taj luđak je izlazio u duele i branio ono što mnogi drugi ne bi ni pokušali.
Better Man

#10371 Re: Real Madrid C.F.

Post by Better Man »

LSD wrote:
Better Man wrote:Svaka čast Casillasu kao golmanu, ali jedan Edwin Van Der Sar je meni uvijek bio daleko bolji golman od njega! Treba biti realan i priznati da za jednog golmana koji se smatra najboljim na svijetu ipak puno golova prima!
Casillas je vec godinama najbolji golman svijeta, i nema šanse da Van der Sar može u istu klasu ;-) (ništa protiv VDS koji je bio jako dobar golman)
Itekako mogu! Šta je Iker kao Golman Reala osvojio više trofeja od Van Der Sara? Ništa! Jedino je na reprezentativnom planu uspješniji, a i koji golman ne bi bio sa onakvom veznom linijom i napadom. Iker jeste vrhunski golman, ali ne i najbolji.
BHF_Manijak

#10372 Re: Real Madrid C.F.

Post by BHF_Manijak »

Better Man wrote:Stavite Ikera sad u neki prosječni klub ili stavite Ikera iz najboljih dana u prosječni klub, pa će te vidjeti da nije baš toliko vrhunski golman koliko se priča o njemu. On je dobra zato što ima u reprezentaciji savršenu odbranu koja ga pokriva. Evo ćim šteka odbrana u Realu Iker lako prima golove. Iker je vrhunski golman, ali ja ipak Van Der Sara smatram boljim. Ne računajući reprezentaciju, Van Der Sar na klupskom nivou je osvojio sve moguće trofeje koje može jedan golman osvojiti sa svojim klubom i uz to je bio jedan od najvećih gospodina u nogometu. I ono što je posebno bitno, a to je da se oprostio na vrhuncu, tj. bio je u top formi kao golman kad se oprostio. A ima još tu vrhunski golmana koji su aktivni. Nikad nisam volio Olivera Kahna, ali mu se mora priznati da je bio zvijer od golmana i da je nosio i repku i Bayern. Njemu je nebitno bilo kakva mu je odbrana, jer taj luđak je izlazio u duele i branio ono što mnogi drugi ne bi ni pokušali.
Pa stavi i Messia u Zelju pa nece biti ni sjena ovog sad igraca! Daj ba smijesno ti je poredjenje!
Iker se i prije ovog strasnog Reala dokazao tj na pocetku karijere, kako sa repkom tako i sa klubom! Iker je branio u Spaniji, i zo odlicno, i dok su odbranu ove cinili Sergi Barjuan, Abelardo, Albelda, Helguera i ostali...

Mislim ne gotivim nesto Ikera, recimo da su mi Neuer, Buffon ili Cech drazi, ali ti pricas o covjeku ko da je Miroslav Kruzik.
A i to da je osvojio EP i SP dosta govori o njemu, jer daleko od toga da SPanija ima najbolju odbranu svijeta. Pogledaj recimo utakmicu Spanija - Paragvaj sa SP 2010 i vidjet ces ko je Spaniju odveo dalje!

A sto se tice toga "najbolji na svijetu" i to je relativno i nemjerljivo, koga god da stave nece pogrijesiti, ha Ikera, ha Cecha ha Neuera, pa i jos nekoliko golmana, jer su svi oni imali svoje momente tokom sezone, kako pozitivne tako i negativne.
Bosanski_kralj

#10373 Re: Real Madrid C.F.

Post by Bosanski_kralj »

Iker je stalno među 2-3 najbolja svjetska golmana, ali nikad se za njega nije moglo reći da je najbolji na svijetu. Nekad je ispred njega bio Khan, nekad Buffon, a sada imamo i Ceha i Neura koji su bolji od njega.
LSD

#10374 Re: Real Madrid C.F.

Post by LSD »

BHF_Manijak wrote:
Better Man wrote:Stavite Ikera sad u neki prosječni klub ili stavite Ikera iz najboljih dana u prosječni klub, pa će te vidjeti da nije baš toliko vrhunski golman koliko se priča o njemu. On je dobra zato što ima u reprezentaciji savršenu odbranu koja ga pokriva. Evo ćim šteka odbrana u Realu Iker lako prima golove. Iker je vrhunski golman, ali ja ipak Van Der Sara smatram boljim. Ne računajući reprezentaciju, Van Der Sar na klupskom nivou je osvojio sve moguće trofeje koje može jedan golman osvojiti sa svojim klubom i uz to je bio jedan od najvećih gospodina u nogometu. I ono što je posebno bitno, a to je da se oprostio na vrhuncu, tj. bio je u top formi kao golman kad se oprostio. A ima još tu vrhunski golmana koji su aktivni. Nikad nisam volio Olivera Kahna, ali mu se mora priznati da je bio zvijer od golmana i da je nosio i repku i Bayern. Njemu je nebitno bilo kakva mu je odbrana, jer taj luđak je izlazio u duele i branio ono što mnogi drugi ne bi ni pokušali.
Pa stavi i Messia u Zelju pa nece biti ni sjena ovog sad igraca! Daj ba smijesno ti je poredjenje!
Iker se i prije ovog strasnog Reala dokazao tj na pocetku karijere, kako sa repkom tako i sa klubom! Iker je branio u Spaniji, i zo odlicno, i dok su odbranu ove cinili Sergi Barjuan, Abelardo, Albelda, Helguera i ostali...

Mislim ne gotivim nesto Ikera, recimo da su mi Neuer, Buffon ili Cech drazi, ali ti pricas o covjeku ko da je Miroslav Kruzik.
A i to da je osvojio EP i SP dosta govori o njemu, jer daleko od toga da SPanija ima najbolju odbranu svijeta. Pogledaj recimo utakmicu Spanija - Paragvaj sa SP 2010 i vidjet ces ko je Spaniju odveo dalje!

A sto se tice toga "najbolji na svijetu" i to je relativno i nemjerljivo, koga god da stave nece pogrijesiti, ha Ikera, ha Cecha ha Neuera, pa i jos nekoliko golmana, jer su svi oni imali svoje momente tokom sezone, kako pozitivne tako i negativne.
aaaa dobro ih se prisjeti :-) :mrgreen: ti likovi su bili šminka

Image

Vidi ljepotana, isti Nedžad Latić iz mlađih dana 8-)
Layne

#10375 Re: Real Madrid C.F.

Post by Layne »

Mislim da betterman želi reći da kad bi stavio Ikera u neki prosječni klub u kakvom je jelte, branio Van Der Sar (Man Utd), on ne bi bio ni upola ovako dobar, jel' tako bettermane?
Post Reply