Ja mislim da bih uradila, i namjera je da ih uradim jednog dana kad budem imala viska love. Samo obrve, ne bih nista drugo. Ali nisam vidjela dovoljno radova na curama, pa jos uvijek ne mogu reci da bih se 100% usudila. Nocna mora mi je da izgledam k'o lutka iz izloga.Nadinka wrote:Da vas pitam i ovdje, ipak je ovo bolje mejsto za ovo pitanje
sta mislite o permanent make-upu, čini mi se da se spominjalo na prethodnim stranicama, ali da li biste vi uradile neki tretman? Ja bih jedino obrve uradila, čisto jer ih uvijek zaboravim popraviti a prilicnos u svijetle i rijetke.
Na MZT spremam članak o tome, i uz to ćemo imati i poklon tretman, pa me baš zanima vaše mišljenej iskusne moje šminkerice
SMINKA oliti MAKE-UP
Moderator: anex
- Aurora Borealis
#10351 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
- Partizzanka
#10352 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
e sad pitanje je koja vrsta permanenta ...
jel farbanje obrva i trepuski
ili tetoviranje
moja kolegica s posla radi trajno farbanje u salonu jednom mjesecno ili tako nesto
obrve i trepavice
i bogme joj se fino vidi ... ona je tipicna norvezanka jaaako je svijetla ali ovako ima nekog smisla koliko toliko su joj tamnije
meni ne treba za trepuske
ja cu se prijaviti za lasersku depilaciju - da me ocerupaju posteno hahahaha
jel farbanje obrva i trepuski
ili tetoviranje
moja kolegica s posla radi trajno farbanje u salonu jednom mjesecno ili tako nesto
obrve i trepavice
i bogme joj se fino vidi ... ona je tipicna norvezanka jaaako je svijetla ali ovako ima nekog smisla koliko toliko su joj tamnije
meni ne treba za trepuske
ja cu se prijaviti za lasersku depilaciju - da me ocerupaju posteno hahahaha
-
fatamorgana-oaza
#10353 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja kontam da i ja uzmem pa kakvi su dojmovi, cini mi se da je to ujedno i puder u krema, to mi se bas svidja pa me zanima kakvi su Vaši dojmoviboracha wrote:je li ovo kao korektor, ili krema, ili moze umjesto pudera...ja uzela jednom garnier hidratantnu kremu, hajde reko da uzmem neku kremu, ko sto vi stavljate ispod puderasigmabh wrote:Ja danas kupila ovo cudo... ispucala bodove u CM-u do nove godine...svasta kupila, a platila 16KMsamo kod mene je ova kreme u medium nijansi..iako bi mi bolje pasala light al nejmaju je...kiss to all
ali nema sanse, sjajim se ko tepsija, a isto ko i da se iscviljam poslije
- Michun
#10354 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Obrve ne bi permanentno radila - iz prostog razloga sto ko god je radio da ga ja znam ne izgleda prirodno ni najmanje. Ako je crno onda je fakat ko ugljem, ako je smedje onda ima crveni pigment i neprirodno izgleda.
Iskreno, meni je bezze.
Sto se tice farbanja trepusa, ko se ne sminka ili ko zeli na moru da ima look onda je ok. Ako stavljas maskaru, nema neke fajde. Obrve farbanje, skroz OK izgleda kad frizerke to isklade sa bojom kose. Ja htjela sama da kupim ali farba za obrve 20 KM, pa mi nesto mnogo.
Iskreno, meni je bezze.
Sto se tice farbanja trepusa, ko se ne sminka ili ko zeli na moru da ima look onda je ok. Ako stavljas maskaru, nema neke fajde. Obrve farbanje, skroz OK izgleda kad frizerke to isklade sa bojom kose. Ja htjela sama da kupim ali farba za obrve 20 KM, pa mi nesto mnogo.
- Aurora Borealis
#10355 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Kad smo kod tih farbi za obrve, ima li igdje uzeti neku nijansu izmedju? U DM-u imaju samo crnu i smedju, a ja bih s obje izgldala k'o klaun.
Ja to kad farbam kosu, pa ujedno ofarbam i obrve. Ali kako kosu rijetko farbam, svako mjesec i po', obrve odavno izblijede.
Ja to kad farbam kosu, pa ujedno ofarbam i obrve. Ali kako kosu rijetko farbam, svako mjesec i po', obrve odavno izblijede.
- Artemida84
#10356 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
_amy_ wrote:A kako doći do djevojkle od koje ti kupuješ i je li ima chanel aqua vitalumiere (pošto su mi ovdje neke od forumašice preporučile taj puder)?nera18 wrote:i tako ja odem traziti dramuuu, u cm u 48 KM al je nemaaaa, i nema je nigdjeee i nemaaaa
i da, djevojke koje su pitale ovdje i na pp (da ne odgovaram pojedinacno)
djevojka od koje ja kupujem pudere, a veceras kupih chanel -mat lumiere trenutno ima samo njihove pudere i to testere, ja platih 30, doduse 20ml
sjajila su po 30, lakovi za nokte, sjene..u sustini sve, sem maskara kojih nije imala (jer se sve kakokzu razgrabilo pred praznike) je u prosejku 30-40 KM
Mene zanimaju sjajila
-
boracha
#10357 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
super je post kod plavooke, ali su mi umjetne preduge pa me diraju i skakiljaju 
-
boracha
#10358 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
htjela sam napravit kao fake crease crnom bojom, neuredno je al ne znam bolje, i umjetne

- Michun
#10359 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ovo ti je skroz OK. samo ako zelis/volis malko sjajne bez sjene ispod obrva da to sto je "neuredno" malo zameljas. Super izgleda 
- VenomousV
#10360 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
dijelim misljenje sa michun 
samo sto me poceo drmat' moj opsesivno kompulsivni poremecaj da cupnem koju dlacicu i popunim sjenom
(do mene je, luda sam
)
samo sto me poceo drmat' moj opsesivno kompulsivni poremecaj da cupnem koju dlacicu i popunim sjenom
- Michun
#10361 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ma veno bona, ima raznih bolestiVenomousV wrote:dijelim misljenje sa michun
samo sto me poceo drmat' moj opsesivno kompulsivni poremecaj da cupnem koju dlacicu i popunim sjenom(do mene je, luda sam
)
tvoja je laksi oblik
ja sam mnogo ludja
- VenomousV
#10362 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
jest, ovo je u vezi sa sminkom, da vidis u ostalim segmentima zivota 
- niko_niko_kao_ja
#10363 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ovo je meni bas super, i ja bih takoboracha wrote:htjela sam napravit kao fake crease crnom bojom, neuredno je al ne znam bolje, i umjetne
- Michun
#10364 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ti u water line stavi bijelu boju - da ti poveca oci.
i sve isto ovako. trepuse povecaju oci.
- Deep red
#10365 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Potpisujem.Michun wrote:ovo ti je skroz OK. samo ako zelis/volis malko sjajne bez sjene ispod obrva da to sto je "neuredno" malo zameljas. Super izgleda
Sto se tice umjetnih trepavica, ja uzimam Essence i bas sam zadovoljna. Nekad ih prerezem na pola i zalijepim na krajeve, za malo prirodniji izgled. Dobre su mi i Artdeco br.10
- anestezija123
#10366 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
S rizikom da budem izingorisana po hiljaditi put na ovoj temi
...
Je li neko radio nadogradnju trepavica u salonu? Kako to ide? Koliko traju itd?
- Michun
#10367 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Nisam nikad.anestezija123 wrote:S rizikom da budem izingorisana po hiljaditi put na ovoj temi...
Mi ne ignorisemo, mi kad nemamo rjesenje ne pisemo.
- niko_niko_kao_ja
#10368 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Michun hvala na savjetu, ali nema meni pomoci, imam male tamne kose oci, sa velikim jastucicima iznad koji ih poklope, tako svaka tamnija varijanta meni ne odgovara, izgledam ko oni opsjednuti iz serija o vampirima, ili sto mi kaze moj sestric bona eto te ko Merlyn Manson.Michun wrote:ti u water line stavi bijelu boju - da ti poveca oci.
-
boracha
#10369 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
e hvala vam
tu sjenu ispod obrva cu stavit onda sutra, i obrve cu popunit, njih nikad ne pocupam kako treba, al ja se ne uzbudjujem oko toga
kod trepavica mi smeta sto me dodiruju gore, trebale bi mi malo krace...a i ja imam male oci, i hooded eyes, zato sam i zacrnila da kao povecam
na youtube-u rade, da okolo crnom nacrtaju kapak, a unutra ispune svjetlijom bojom, al ja to ne znam lijepo izblendat, pa mi je bilo lakse da sve zacrnim
- Nadinka
#10370 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
i meni se bas svidja!boracha wrote:htjela sam napravit kao fake crease crnom bojom, neuredno je al ne znam bolje, i umjetne
- VenomousV
#10371 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
boracha, kao sto rekoh, ja imam OCD
ne obaziri se previse
(zamisljala sam kako ti cupam obrve, eto dokle je doslo
)
(zamisljala sam kako ti cupam obrve, eto dokle je doslo
-
drekalica28
#10372 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
VenomousV wrote:boracha, kao sto rekoh, ja imam OCDne obaziri se previse
![]()
(zamisljala sam kako ti cupam obrve, eto dokle je doslo)
da mi je samo znati šta ćeš joj počupati...i ovako je tanka na obrvama.
- Aurora Borealis
#10373 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Treba mi pomoc, ne znam odrediti oblik svojih ociju. Gledam one tutorijale, i ne znam u koju kategoriju spadam: okrugle, hooded, standard ili koje vec. Znam da bademaste sigurno nisu
Evo slika mog oka, pa da vidim sta mislite:

Evo slika mog oka, pa da vidim sta mislite:

Last edited by Aurora Borealis on 30/12/2011 13:04, edited 1 time in total.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#10374 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Jes, jos da ima slike
Boracha, divno. Plaho mi se svidja.
Boracha, divno. Plaho mi se svidja.
- MedenoSrce
#10375 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Aurora baš ti je oko lijepo, obrve su isto baš dobre ne znam ko ti ih održava.
A oblik, oblik nemam pojma.
A oblik, oblik nemam pojma.