Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#10351 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
OK onda nek izađe u javnost i kaže cilj nije titula, cilj je profit. Ako to dvoje sastavimo elham. Ako ne, da znate sta je cilj. Pa cemo onda i mi razmisliti hocemo li dolaziti gledati klub kome je cilj finansijski a ne sportski rezultat.
- Cossack
#10352 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Zar ti neko mora reći da bi znao? Privatnom kapitalu je primarni cilj uvijek bio profit. Fudbal je u svijetu odavno postao čisti biznis. Kod nas to tek dolazi a kasni isključivo zbog neuređenog pravnog okvira. Svi znamo kakve su se pravne gimnastike radile da bi u klub ušao privatni kapital.
-
izbjeglica_iz_besmisla
#10353 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Dolazit cemo, jer smo bolesnici.
I tu ti je pojasnjenje sto je fudbal postao zanimljiv za investiranje - imas bazu ljudi sa jako adiktivnim navikama i davat ce svoje pare u tvoju firmu rado. Pogotovo ako se to upari sa strategijom kupovine/razvoja mladjih igraca koje prodas nakon 2 godine. Win-win za gazdu, a ako dodju beki dobri rezultati usput dobro je i nama.
Dokaz da je to "samo" biznis je sto sve vise amerikanaca ulaze u evropski fudbal, a gdje god su oni tu znas da je profit cilj #1
-
kakaljin
#10354 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
De ti odmah prestani dolaziti i pratiti FK Sarajevo, bolje i za tebe a bolje i za sve ostale.
-
Paradox76
#10355 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Poredis Dinamo i FK Sarajevo????izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑22/08/2024 09:54 Profit je glavni cilj (barem u klubovima sa vlasnickom steukturom kao kod nas), rezultati su samo stepenica ka tome.
Mislite da je dinamo radio sta je radio zbog rezultata i da usreci armiju navijaca?![]()
Znaš li ti da je Dinamo od 2000 do 2024 osvojio 20 titula prvaka države?
Itekako se može praviti profit i rezultat.
Naravno, R Hrvatska i BiH su dijametralno suprotne u svemu i nije neko poređenje.
Ali da se može oboje ostvariti, može.
-
izbjeglica_iz_besmisla
#10356 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Nisam rekao da su ili pare ili rezultat.
Kazem samo da su pare prece od rezultata kad klub ima jednog vlasnika koji je "privatnik".
Mozete to shvatiti kako hocete.
Kazem samo da su pare prece od rezultata kad klub ima jednog vlasnika koji je "privatnik".
Mozete to shvatiti kako hocete.
-
Adobeg
#10357 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
- GandalfSivi
#10358 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Opet iz supljeg u prazno. Sportski i finansijski uspjeh idu ruku pod ruku, normalno da je cilj i jedno i drugo, ali sta ako je trenutna cash situacija niska (ili ne samo sada, nego hronicno), ako se neko mora prodati da bi se rupe pokrile. Niko od nas ovdje nema pojma balansira li klub po nekoj ivici...
-
molotovljev
#10359 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Daj Boze da se pojavi neko ozbiljan, da ne gledam vise ovog Gringa.
-
sencobih
#10360 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
vjerovatno bi bili prvaci barem svake druge godine bez Mirvića , jes da bi vjerovatno nakamarali dugove kao čelik, ali sreća imamo podršku kroz budžete razne tako da bi se nekako izguralo. eto baš neki dan nam je grad dao 50 hiljada KM, finansijska injekcija zlata vrijedna .
- SmokingMan
#10361 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Na žalost, u Sarajevu se uspjeh ostvaruje mnogo teže, zbog različitih okolnosti. Ovako kako se radi je ok, biti solventan u ovakvom vremenu je prioritet, valjda moramo čekati da "nadođemo" kao kolektiv, a rezultati će sigurno pratiti ozbiljan rad, što se svakako očekuje ove sezone. Jedan trofej, pa makar kup bi bio neka mala kruna novog početka.
-
svi u napad
#10362 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Bez rezultata nema ni love. Kad imas rezultat je dokaz da imas i kvalitet. To znaci da ce i bolji igraci biti zainteresovani da igraju za tebe a to za posljedicu ima i vecu posjetu. Da Dinamo nije imao rezultate ne bi ni bilo love. Igraju ljudi svake godine Evropu i samim tim salju signale menadzerima da imaju dobre igrace sto ima za posljedicu prodaju istih u bolje klubove od turskih i azijskih. Da li je Dinamo prodalo Olma ili nekog drugog igraca odmah nakon jedne sezone. Nije jer oni dobro znaju da onda nema igre i nema pobjeda sto za posljedicu ima da nema publike i nema love. Evo vam primjeri Borca i Zrinjskog. Zahvaljujuci novim pravilima kao prvaci su usli u grupne faze evropskog takmicenja. To im je donjelo vecu lovu nego prodaja najboljeg igraca (Buljubasica). Mora se imati rezultat ako zelis lovu to je jasno i malom djetetu. Kad se nesto postigne onda se javljaju mnogi sponzori a do tada ih nigdje nema ili dadnu poneku sadaku u vidu 2-3 000 km.
Nadam se da ce i gazda razmisljati u ovom pravcu te raditi zajedno sa igracima i trenerom da budemo prvaci sto ti zahvaljujuci novim pravlima omogucuje u 80% da ces zavrsiti u grupnoj fazi. Evo najboljeg primjera u vezi toga. Zrinjski nije nista bio bolji prosle nego ove godine ali nece igrati grupnu fazu ove godine. Borac zahvaljujuci tome sto je prvak ode u grupnu fazu kao sto je Zrinja prosle godine. Dakle mi moramo u sto skorije vrijeme biti prvaci kako bi dosli do vise love i kako bi bili atraktivni za publiku i nove bolje igrace od sadasnjih. Tad nam se ne bi desilo da nas odbije igrac i izmedju nas i Osjeka izabere Osjek. Prije rata se to nikad ne bi desilo jer Osjek je bio povremeni prvoligas a Sarajevo stalni i uz to sampion onakve lige.
Dakle pustimo suplje nego prionimo na posao. Napraviti plan i staviti zahtjeve pred igrace te administraciju. Vec sam ranije pisao da o konama pocnu pisati od ponedeljka stvarajuci atmosferu kod navijaca da utakmica npr sa Igmanom je finale kupa sampiona dok o nama nema ni rijeci ni na sam dan tekme. Ovo se desilo dvije semice zaredom i gazda to ne vidi i ne reaguje umjesto da upadne u prostorije i otrese marketinsku sluzbu za nerad. Nadam se da ce Zekic ostati bar 3 godine i da se vise nece prodavati ili tjerati najbolji igraci a ostavljati skart (prodas Buljubasica, Vrancica, Jaltu a ostavis Julardziju, Matanovica i slicne). Moramo preci sa rijeci na djela i djelima pokazati da smo mi zaista najveci klub u zemlji a ne zivjeti od stare slave. Mi to mozemo i moramo. Zivjeli.
Nadam se da ce i gazda razmisljati u ovom pravcu te raditi zajedno sa igracima i trenerom da budemo prvaci sto ti zahvaljujuci novim pravlima omogucuje u 80% da ces zavrsiti u grupnoj fazi. Evo najboljeg primjera u vezi toga. Zrinjski nije nista bio bolji prosle nego ove godine ali nece igrati grupnu fazu ove godine. Borac zahvaljujuci tome sto je prvak ode u grupnu fazu kao sto je Zrinja prosle godine. Dakle mi moramo u sto skorije vrijeme biti prvaci kako bi dosli do vise love i kako bi bili atraktivni za publiku i nove bolje igrace od sadasnjih. Tad nam se ne bi desilo da nas odbije igrac i izmedju nas i Osjeka izabere Osjek. Prije rata se to nikad ne bi desilo jer Osjek je bio povremeni prvoligas a Sarajevo stalni i uz to sampion onakve lige.
Dakle pustimo suplje nego prionimo na posao. Napraviti plan i staviti zahtjeve pred igrace te administraciju. Vec sam ranije pisao da o konama pocnu pisati od ponedeljka stvarajuci atmosferu kod navijaca da utakmica npr sa Igmanom je finale kupa sampiona dok o nama nema ni rijeci ni na sam dan tekme. Ovo se desilo dvije semice zaredom i gazda to ne vidi i ne reaguje umjesto da upadne u prostorije i otrese marketinsku sluzbu za nerad. Nadam se da ce Zekic ostati bar 3 godine i da se vise nece prodavati ili tjerati najbolji igraci a ostavljati skart (prodas Buljubasica, Vrancica, Jaltu a ostavis Julardziju, Matanovica i slicne). Moramo preci sa rijeci na djela i djelima pokazati da smo mi zaista najveci klub u zemlji a ne zivjeti od stare slave. Mi to mozemo i moramo. Zivjeli.
-
sencobih
#10363 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Svi dobro znamo kako je borac postao prvak tako da dok ne izgubi podršku saveza i politike uspjeh je uopšte izboriti europu. Borac bez podrške politike i saveza je ispao u drugu ligu i to je mjera. Ista stvar je bila i sa zrinjskim svojevremeno samo tada nije bilo ove konferencijske ligi pa nisu upadali u grupe.
Mi smo bili pored svih nedaća vrlo blizu grupa i to igrajući sa ozbiljnim ekipama,a ne nekakvim egnatijama i urartuima, i da je tada bilo ovih konferncija mi bi odavno u grupama igrali.
U nekim normalnim okolnistama za pare koje su uložili mirvić ,tan i ostali bilo bi sasvim dovoljno da se osvoji i prvenstvo i kup, ali pored ovakvog saveza i naših domaćih izdajnika, čolpe i ostalih ljigavaca ne možeš ništa bolje ni očekivati.
Mi smo bili pored svih nedaća vrlo blizu grupa i to igrajući sa ozbiljnim ekipama,a ne nekakvim egnatijama i urartuima, i da je tada bilo ovih konferncija mi bi odavno u grupama igrali.
U nekim normalnim okolnistama za pare koje su uložili mirvić ,tan i ostali bilo bi sasvim dovoljno da se osvoji i prvenstvo i kup, ali pored ovakvog saveza i naših domaćih izdajnika, čolpe i ostalih ljigavaca ne možeš ništa bolje ni očekivati.
-
kakaljin
#10364 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Tako je da dovedemo i Mesija i Ronalda i Mbappé-a, opet bi nam bilo upitno osvajanje titule u ovakvim okolnostima gdje imas savez protiv tebe, sudije koje silje za protivnike, i naravno domace i svoje izdajnike i dusmane koji ti zele zlo. Zato dok mi svi koji volimo FK Sarajevo ne stanemo jedan uz drugog i pokazemo da nas ima najvise u BiH tek tada cemo moci nesto konkretnije uraditi, a do tada cemo sve tavoriti i boriti se protiv svega drugog osim onoga za zelenom terenu.sencobih wrote: ↑23/08/2024 08:38 Svi dobro znamo kako je borac postao prvak tako da dok ne izgubi podršku saveza i politike uspjeh je uopšte izboriti europu. Borac bez podrške politike i saveza je ispao u drugu ligu i to je mjera. Ista stvar je bila i sa zrinjskim svojevremeno samo tada nije bilo ove konferencijske ligi pa nisu upadali u grupe.
-
svi u napad
#10365 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ovo je zasita tuzno da ne kazem pretuzno. Citam da Hamza nas najbolji strijela i grac odlazi u turskog drugoligasa. Hej ljudi najbolji odlazi u drugu ligu Turske. Kakva su to razmisljanja uprave a i samog Hamze. Covjece sta ces raditi za 2-3 godine. Zar mislis da neko prati tursku drugu ligu. Znam daj uzmi lovu dok mozes ali vjeruj lovu ces tu uzeti i za 2 godine igrajuci u Sarajevu. Ovaj odlazak Hamze pokazuje dvije stvari da gazda i uprava nemaju nikakve vizije i drugo (sto je za mene najopasnije) da imamo ekonomskih problema i daj sta das. U clanku se ne navodi ni suma koju ce Hamza dobiti. Dragi forumasi nadam se da vam je sad malo jasnije tj da se ovako ne pravi bosanski Dinamo gospodo. No nama ostaje da se i dalje sikiramo i navijamo u nadi da ce se ovaj nacin upravljanja klubom promjeniti i da ce gazda naci nokoga ko ima neku viziju i zna o kojem se klubu radi. Zivjeli.
- Cossack
#10366 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Prerano smo ispali iz Konferencijske lige a troškovi su ogromni. Možemo mi plakati koliko hoćemo ali ovo je bio jedini logičan potez. Zamjena je dovedena prije odlaska što je bitno. Hamzi je 27 godina i zadnji voz da uzme neke pare. Sigurno bi svi u klubu voljeli da je za Hamzu došla ponuda nekoga iz liga petice ali je kao u onoj staroj poslovici: daj Bože da te beg uzme, al' cigani se oko kuće vrzmaju.
- Logovan
#10367 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Hamza Čataković prelazi u turski Esenler Erokspor
https://fksarajevo.ba/vijesti/hamza-cat ... f3pB39kbWQ
Sretno majstore! Sve najbolje u nastavku karijere!
https://fksarajevo.ba/vijesti/hamza-cat ... f3pB39kbWQ
Sretno majstore! Sve najbolje u nastavku karijere!
-
Paradox76
#10368 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Sretno Hamza, pokazao si kako se bori za bordo dres.
Postići 17 golova prošle sezone, ove sezone već 2 gola.
Profesionalac od glave do pete, ljudina na terenu i izvan terena.
Ne znam stvarnu istinu oko ovog transfera, Hamza neće ništa da kaže jer tako je odgojen.
Definitivno se treba zapitati šta je cilj rukovodstva FK Sarajevo.
Nekoliko godina očekuješ neke sportske rezultate, sad konačno kad smo našli dobrog trenera, dobro startali u prvenstvu, prodaješ statistički najboljeg igrača.
Nema logike.
Znam sve, Ismir ulaze svoje pare i mi treba da se poklopimo, nije dužan da nam se pravda.
Na hajr i na dobro.
Postići 17 golova prošle sezone, ove sezone već 2 gola.
Profesionalac od glave do pete, ljudina na terenu i izvan terena.
Ne znam stvarnu istinu oko ovog transfera, Hamza neće ništa da kaže jer tako je odgojen.
Definitivno se treba zapitati šta je cilj rukovodstva FK Sarajevo.
Nekoliko godina očekuješ neke sportske rezultate, sad konačno kad smo našli dobrog trenera, dobro startali u prvenstvu, prodaješ statistički najboljeg igrača.
Nema logike.
Znam sve, Ismir ulaze svoje pare i mi treba da se poklopimo, nije dužan da nam se pravda.
Na hajr i na dobro.
-
last mohicans
#10369 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ma koje pare u II ligu, ako smo i 300k eura uzeli, pljuni me. Ovo je bezveze potez, ne znam je li Hamza insistiro na ovom transferu ili ga se klub riješio. Nama su sva trojica trebala za rostera, nek se jedan povrijedi, kartonira drugi, nemas zamjene.
- Cossack
#10372 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Mogu Nemanja ili Francis igrati ako bas do toga dodje.last mohicans wrote: ↑23/08/2024 15:41 Ma koje pare u II ligu, ako smo i 300k eura uzeli, pljuni me. Ovo je bezveze potez, ne znam je li Hamza insistiro na ovom transferu ili ga se klub riješio. Nama su sva trojica trebala za rostera, nek se jedan povrijedi, kartonira drugi, nemas zamjene.
-
last mohicans
#10373 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Oni nisu napadači, nego krila..Cossack wrote: ↑23/08/2024 16:04Mogu Nemanja ili Francis igrati ako bas do toga dodje.last mohicans wrote: ↑23/08/2024 15:41 Ma koje pare u II ligu, ako smo i 300k eura uzeli, pljuni me. Ovo je bezveze potez, ne znam je li Hamza insistiro na ovom transferu ili ga se klub riješio. Nama su sva trojica trebala za rostera, nek se jedan povrijedi, kartonira drugi, nemas zamjene.
- Cossack
#10374 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Nije Nemanja jednom igrao iza napadača a Francisu je opet prirodnije da igra napadača nego beka, što je igrao više puta. Kažem u nuždi... naravno da to nisu njihove pozicije.last mohicans wrote: ↑23/08/2024 16:20Oni nisu napadači, nego krila..Cossack wrote: ↑23/08/2024 16:04Mogu Nemanja ili Francis igrati ako bas do toga dodje.last mohicans wrote: ↑23/08/2024 15:41 Ma koje pare u II ligu, ako smo i 300k eura uzeli, pljuni me. Ovo je bezveze potez, ne znam je li Hamza insistiro na ovom transferu ili ga se klub riješio. Nama su sva trojica trebala za rostera, nek se jedan povrijedi, kartonira drugi, nemas zamjene.
-
last mohicans
#10375 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ma sve su to improvizacije. Hamza je i kad nije u formi znao rijesiti utakmicu, dok to sa Renanom nije baš slučaj. Pitanje je kako ce se snaci i koliko ce trebati ovom Turkešu da se snađe. Na hajr.