Republika Turska
- madner
#10351 Re: Republika Turska
Srbija nije garant, nego podpisnik sporazuma. Strana u sukobu. To sto Bosnjaci nisu spremni za taj scenario je do Bosnjaka.
- Gojeni H
#10352 Re: Republika Turska
Ne tako daleka historija na uci da onaj ko se pouzdaje da ga neko drugi brani, obicno zavrsi trazenjem svojih najblizih u zemlji - spartlom.von_admir wrote:asker wrote:Jel iko komentarisao onu vanrednu/hitnu sjednicu vlade Srbije te iste noci? Sta bi se desilo da je drzavni udar uspjeo, ili usao u vece krvoprolice koje bi trajalo danima/sedmicama, sa neizvjesnim ishodom?
Dal' bi se moglo ocekivati saopcenje za javnost gospodina Vucica koje bi glasilo nesto slicno ovome
Vlada Srbije je veoma zabrinuta zbog desavanja u Turskoj i kakve posljedice to moze imati na Srbiju i region. Na hitnoj sjednici odluceno je da se stepen pripravnosti vojske Srbije podigne na najveci nivo. Nas primarni cilj je da obezbjedimo granice zbog eventualnog rizika priliva 3 miliona migranata trenutno stacioniranih u Turskoj. Isto tako, nasa je duznost kao garanta Dejtonskog sporazuma da osiguramo mir i stabilnost u Bosni i Hercegovini. Bojimo se mogucih sukoba u Bosni i Hercegovini, imajuci u vidu naklonjenost politckog Sarajeva svrgnutim vlastima u Turskoj. Shodno tome, a sve u cilju mira i stabilnosti regiona, i u skladu sa Dejtonskim obavezama, odluceno je da u saradnji sa predstavnicima vlasti Bosne i Hercegovine (onih iz Banja Luke) posaljemo jedan dio vojske Srbije u Bosnu i Hercegovinu.
A sta da posalju?Nisu ovo 90te pa hajmo malo horuk i tako to.Zaboravljas prisustvo Amera u Bondsteel bazi koja je tik uz Srbiju . Ujedno je jedna od najvecih baza amera u Evropi stalno se prosiruju dole.
- Gojeni H
#10353 Re: Republika Turska
Upravo tako.madner wrote:Srbija nije garant, nego podpisnik sporazuma. Strana u sukobu. To sto Bosnjaci nisu spremni za taj scenario je do Bosnjaka.
-
Drvenija87
#10354 Re: Republika Turska
Neka se pobratimi sa Putasom ,buducim i jedinim punopravnim saveznikom Erdogana u Europi lol!Challenger__ wrote:- za ovaj haos u Turskoj, Erdogan snosi punu odgovornost jer su sve to posljedice njegove promašene politike u Libiji, Egiptu i Siriji, ponajprije u Siriji. Zato načelno ne podržavam Tajipa Erdogana, ali ne bih se mogao radovati raketi koja bi ga usmrtila jer dolazi iz istih onih ruku koje su opalile prvi metak na Bagdad, Tripoli, Damask i Kijev. Ta raketa bi Malu Aziju pretvorila u okean krvi. Erdogan i Jildirim su dali do znanja da žele izmirenje sa susjedima i svijetom, pokušavaju da eliminišu strukture duboke države i mislim da im treba dati još jednu šansu. U tom smislu se danas i ovdje mogu svrstati u one koji mu, za sada, ne žele pad.
.
Svaki otpor i inat Imperiji je cista iluzija!
- k3ngur
#10355 Re: Republika Turska
Puscen na privtemenu slobodu brigadni general Ismail Gürgen, zapovjednik 18 mehanizovane brigade u Galipolju.
-
Drvenija87
#10356 Re: Republika Turska
Amerikanci vjerojatno naredili ratobornim Srbaljima da izvrse i genocoid u Srebrenici?Satelit_ wrote:Ti imas nisku sposobnost pojimanja teksta. Ili sto bi Englezi rekli "poor comprehension ability". Ja sam govorio o Amerikancima, a Alija je tu samo objekat. Amerikanci su igrali ulogu i u neoustaškim i u šiptarskim aktivnostima.Drvenija87 wrote:Daj ne mlati o Aliji i nebitnom Kutiljeru.Satelit_ wrote:
Pare za vojsku nisu dosle iz Amerike. Turska izvozi duplo vise u Ujedinjene Arapske Emirate nego u US, a 4 puta vise u Njemacku. Turci, naravno, kupuju od tih koje si pobrojao jer su u NATO savezu, sto je za Ameriku bolje nego da kupuju od Rusa. Naravno, svakoga Amerika moze staviti na "crnu listu". Ako je to sto nisu glavni doprinos Turskom ekonomakom rastu, onda si upravu.
Ono sto je evidentno je da, po ko zna koji put, americki saveznik najebe. I Sadam je nekad bio americki saveznik, kao i mnogi drugi. Najrizicnija vanjska politika je uvlaciti se Amerima u paksu, iako intuitivno izgleda upravo suprotno.
Za BiH je velika sreca (neki bi rekli u nesreci) sto nije u NATO savezu i dobro bi bilo da nikad ne bude. Uostalom, da Ameri nisu ohrabrivali Aliju da se cjepa od Yu i trazi unitarnu BiHpa kaanije jos i odbija Kitiljerov plan, ne bi smo ni imali rat.
Alije nije bilo u Hrvatskoj i na Kosovu,pa ste opet zapoceli ratove.
Pripremali ste se jos od Titine smrti za Veliku Srbiju.
Poor Serbs /comprehension/ ability ,or what?
Last edited by Drvenija87 on 19/07/2016 07:32, edited 1 time in total.
- Kombat
#10357 Re: Republika Turska
Nego...pitanje za turkofile.
Ne brinite, svaki od vas sigurno zna odgovor jer je pitanje vezano za biografiju Gollum Erdogana.
A pitanje glasi; da li je Gollum sa Bosfora služio vojsku, te da li je dostigao čin kaplara i da li voli slikati? Hvala
Sent from my D6603 using Tapatalk
Ne brinite, svaki od vas sigurno zna odgovor jer je pitanje vezano za biografiju Gollum Erdogana.
A pitanje glasi; da li je Gollum sa Bosfora služio vojsku, te da li je dostigao čin kaplara i da li voli slikati? Hvala
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#10358 Re: Republika Turska
Banned user for reason “kršenje pravila foruma”Progressive House wrote:smori ovaj hrvat kikibrate, pušku u ruke i brani jebene kurde.
ali i njima će doći kraj
» Progressive House
mjesec
- insomnia78
#10359 Re: Republika Turska
Svi to znaju al' nece da vide, borila se braca protiv alqaidesumirprimus wrote:Svetosavsko otadzbinsko antiteroristicka.da skratim lafinuomar little wrote:ne rece ti nama, koja je bila uloga srbije?
S moje sokoćalo
- madner
#10360 Re: Republika Turska
Jaci je unutar Turske. Slabiji izvan.
Inace ovo odpustanje ljudi zbog asocijacija je drzavni udar. Nezavisnost sudstva zdravo.
Sada vojska ima razlog.
Inace ovo odpustanje ljudi zbog asocijacija je drzavni udar. Nezavisnost sudstva zdravo.
Sada vojska ima razlog.
- Matzan
#10361 Re: Republika Turska
MERKEL ZAPRIJETILA ERDOGANU: „Uvedete li ponovno smrtnu kaznu, nikada nećete ući u EU“
A boba je falila, 2-3 poglavlja maksimalno.
Last edited by Matzan on 19/07/2016 08:39, edited 1 time in total.
- Kombat
#10362 Re: RE: Re: Republika Turska
[emoji7] [emoji16] [emoji23] [emoji23]animus wrote:Erdoan se proglasio prijateljem Bosne i njenim zastitnikom. Takav je automatski svrstan u neprijatelje velikosrba koji sada pate sto je prezivio ovaj mucki napad izdajnika. Ovdje sve vrvi od srbocetnika koji nas pokusavaju uvjeriti u svoju istinu. Nece da prihvate da je Erdoan sad puno jaci nego sto je bio i da ce se nastaviti siriti njegov uticaj na balkanu. Misle da ce njihovo kmecanje po forumu nesto promijeniti.
Klasični subjekat iz viceva...
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
- plain vanilla
#10364 Re: Republika Turska
vala basMatzan wrote:MERKEL ZAPRIJETILA ERDOGANU: „Uvedete li ponovno smrtnu kaznu, nikada nećete ući u EU“
A boba je falila, 2-3 poglavlja maksimalno.![]()
- KB9
#10365 Re: Republika Turska
madner wrote:Fatmir je lud, no covjek zna barem historiju.
- Matzan
#10366 Re: Republika Turska
plain vanilla wrote:
Prevelika za moj ukus.
- arzuhal
#10367 Re: Republika Turska
Da je Srbija garant Dejtona ona bi sjedila u PIC-u i pitala se nešto. Ovako, potpisom Slobodana Miloševića, Srbija je garant mira i stabilnosti onoliko koliko je i Bakir Izetbegović potpisom svog rahmetli babe...
Balkanska sklonost mitomaniji je čudo...Da nas kakve nuklearke razvale samo bi žohari i mitomanska svijest preživjeli...
Balkanska sklonost mitomaniji je čudo...Da nas kakve nuklearke razvale samo bi žohari i mitomanska svijest preživjeli...
- arzuhal
#10368 Re: Republika Turska
plain vanilla wrote:vala basMatzan wrote:MERKEL ZAPRIJETILA ERDOGANU: „Uvedete li ponovno smrtnu kaznu, nikada nećete ući u EU“
A boba je falila, 2-3 poglavlja maksimalno.![]()
Ima onaj vic kada su se trkala dva puža koji će prije stić na vr' bandere. I furaju oni tako, prošle dvije sedmice i onaj jedan što je malo brži od drugog odlijepi se na par metara pred kraj i padne. Gleda tužno iz trave prema vrhu i veli:" E ...em ti hiću!"
- Gojeni H
#10369 Re: Republika Turska
Fatmir je oportunista, iako njegovi povici haman nisu dzabe, barem u Sarajevu.madner wrote:Fatmir je lud, no covjek zna barem historiju.
Ali, da se ne lazemo ... da je ovo napisao za Srbe:
Kad meni kažeš da je neko Turčin - ja odmah zamislim Sinana Sakića u špicokama, sa petom, kako se malehan šepuri tamte-vamte, A onda ovu šejtansku sliku zagušim ubjeđenjem da smo, ipak, muslimani, i da je to važnije od turskih špicoka.
Ipak... Ja se nikako ne mogu pomiriti sa pojavom da postoje Bošnjaci koji u tom turskom šabanluku vide uzor bošnjaštva.
- JThomas
#10370 Re: Republika Turska
a da je srbin napisao za turke? ili ono najgore, bosanac?
taktika stara koliko i svijet za opipavanje pulsa - pusti njega, on ti je lud.
taktika stara koliko i svijet za opipavanje pulsa - pusti njega, on ti je lud.
- Point.
#10371 Re: Republika Turska
Fatmir izdominirao.
Ponavljam tezu da za Erdu Brku mogu biti samo polupismeni ljudi. Ovdje mislim i na turke a i na ove nase turke, jadj teski.
Ponavljam tezu da za Erdu Brku mogu biti samo polupismeni ljudi. Ovdje mislim i na turke a i na ove nase turke, jadj teski.
- stakasa
#10372 Re: Republika Turska
Joj sto ovo podsjeca na jedanesti septembar... Napad sumnjivog morala a nakon toga promjene zakona, klime i kursa. Neshvatljivo je jedino da je ostatak svijeta cekao ovako dugo da implementira foru. Vjerovatno ce na kraju najvise platit ovi Kikijevi a opozicija ce mu se vremenom priklonit ako znao vuci pametne ekonomske poteze
- sinuhe
#10373 Re: Republika Turska
Bosnjaci su mozda i veci grandovci od Srba. Oni barem imaju saroliku scenu.
- madner
#10374 Re: Republika Turska
Bosanski nacionalista i rasista, moj covjek. Jos da ima malo skepse prema vjeri, bio bi u NVZu.Gojeni H wrote:Fatmir je oportunista, iako njegovi povici haman nisu dzabe, barem u Sarajevu.madner wrote:Fatmir je lud, no covjek zna barem historiju.
Ali, da se ne lazemo ... da je ovo napisao za Srbe:
Kad meni kažeš da je neko Turčin - ja odmah zamislim Sinana Sakića u špicokama, sa petom, kako se malehan šepuri tamte-vamte, A onda ovu šejtansku sliku zagušim ubjeđenjem da smo, ipak, muslimani, i da je to važnije od turskih špicoka.
Ipak... Ja se nikako ne mogu pomiriti sa pojavom da postoje Bošnjaci koji u tom turskom šabanluku vide uzor bošnjaštva.
Fakat i meni je smijesno, ali kao sto rekoh ... da je ovo napisao za Srbe, digla bi se "progresivna" kuka i motika u vidu Dana, Slobodne Bosne, a bogami i branilaca forumske "gradjanstine".
Sto se tice rasizma, Bosanski Vlasi, Rvati i Bosnjaci su geneticki ne razlikuju, jedino ima neka razlika sjever-jug, tesko je tu potencirati visinu i stas a ne ispasti smjesan.
Bitan je njet, a Fatmirov njet je ispravan, da ljudi odvoje nase i njihove interese. Ovim cistim rasizmom se salje poruka: Bosna != Turska.
- plain vanilla
#10375 Re: Republika Turska
sve je to u pet dekasinuhe wrote:Bosnjaci su mozda i veci grandovci od Srba. Oni barem imaju saroliku scenu.
inace, sjecam se kad je Fatmir crveni bio