supercali wrote:A inace svi imaju poziciju da pregovaraju?
Naravno da nemaju, nazalost, zatoi kazem, ali ovakvom podanickom metodologijom necemo nigdje stici.
supercali wrote:A inace svi imaju poziciju da pregovaraju?
ma znam da je lopovluk, uzasno tretiranje radnikadjevojka bez imena wrote:Connaisseur Karlin wrote:
ali, nisam sigurna sto je pokusala reci djevojka bez imenaako osoba pita kolika je plata, da li ista osoba zna, kolika je prosjecna plata za doticnu poziciiju
Joj dijasporo mojaU Bosni da znas prosjek bilo cega sto ima veze s parama? Jedno kazu, drugo jeste, trece bude
Mislila sam na osobe koje se ne usude pitati a vjeruj mi vecina je takvih. Daj da radi pa kolko god bude.
Prvo pitanje koje sam ja postavila na razgovoru za posao je bilo, koliko je to kaemcicima? I ispregovarala platu, hoces neces, kazu hoce i eto.
ne treba maltretirati radnike, bez obzira na struku, znanje i slicnosupercali wrote:Nema to veze sa podanickom ideologijom
Ako sam kopac kanala mogu ja pitati koliko hocu on ce reci dnevnica 20 i ja cu prihvatiti jer nemam drugo sta
Ako sam programer menadzer na glasu i sl naravno da cu onda pitati
Ustvari necu ni pitati nego ces ti postaviti cifru ispod koje ne ides pa on tebe onda pita koliku ces platu
Connaisseur Karlin wrote:ne treba maltretirati radnike, bez obzira na struku, znanje i slicnosupercali wrote:Nema to veze sa podanickom ideologijom
Ako sam kopac kanala mogu ja pitati koliko hocu on ce reci dnevnica 20 i ja cu prihvatiti jer nemam drugo sta
Ustvari necu ni pitati nego ces ti postaviti cifru ispod koje ne ides pa on tebe onda pita koliku ces platuda li postoji zastitia radnika na radnom mjestu
pa supercali je podvukao da ljudi moraju trpiti u sutitidjevojka bez imena wrote:Connaisseur Karlin wrote:ne treba maltretirati radnike, bez obzira na struku, znanje i slicnosupercali wrote:Nema to veze sa podanickom ideologijom
Ustvari necu ni pitati nego ces ti postaviti cifru ispod koje ne ides pa on tebe onda pita koliku ces platuda li postoji zastitia radnika na radnom mjestu
zezas?
O parama se prica tek onda kada dobijes ponudu za posao... Nema nista gore nego pitati koliko je posao placen za vrijeme interview-a.djevojka bez imena wrote:Connaisseur Karlin wrote:
ali, nisam sigurna sto je pokusala reci djevojka bez imenaako osoba pita kolika je plata, da li ista osoba zna, kolika je prosjecna plata za doticnu poziciiju
Joj dijasporo mojaU Bosni da znas prosjek bilo cega sto ima veze s parama? Jedno kazu, drugo jeste, trece bude
Mislila sam na osobe koje se ne usude pitati a vjeruj mi vecina je takvih. Daj da radi pa kolko god bude.
Prvo pitanje koje sam ja postavila na razgovoru za posao je bilo, koliko je to kaemcicima? I ispregovarala platu, hoces neces, kazu hoce i eto.
Naravno da ide nakon intervjua, ja sam imala dva intervjua, treci je bio taj pregovor o plati sa najglavnim i njegovim sefom finansija. A imala sam dobre kvalifikacije, nista stela nije radila, poslije se kolegice cudile kako to (tamo se inace prima po rodjackoj liniji, bar je tako bilo 2010, mozda se sta i promijenilo za ovih 6 godina) da nikog ne znam...MyTao wrote:O parama se prica tek onda kada dobijes ponudu za posao... Nema nista gore nego pitati koliko je posao placen za vrijeme interview-a.djevojka bez imena wrote:Connaisseur Karlin wrote:
Netacno. Ok, u prvoj rundi ne pitas. U drugoj? Obavezno. Mislim kome je u interesu da se mjesec dana zavlaci da bi se na kraju nasmijao na visinu plate. Ni firmama to niie u interesuMyTao wrote:O parama se prica tek onda kada dobijes ponudu za posao... Nema nista gore nego pitati koliko je posao placen za vrijeme interview-a.djevojka bez imena wrote:Connaisseur Karlin wrote:
To ti je ono....kao kad pričaš....pa onda zastaneš...misliš....kontaš?!triconja wrote:Ne kontam kako neko postavlja dvije ili cetiri tacke u recenici umjesto zareza.
Npr. "Danas sam jeo grah..ubi vrucina....proliv."
Tomahawk11 wrote:To ti je ono....kao kad pričaš....pa onda zastaneš...misliš....kontaš?!triconja wrote:Ne kontam kako neko postavlja dvije ili cetiri tacke u recenici umjesto zareza.
....a ja se uvijek zabrojim..Velkoski wrote:Ja previše kucam tri tačke...
Džaba....ne konta....triconja wrote:Tomahawk11 wrote:To ti je ono....kao kad pričaš....pa onda zastaneš...misliš....kontaš?!triconja wrote:Ne kontam kako neko postavlja dvije ili cetiri tacke u recenici umjesto zareza.
Ma nije problem pitati fora je sto jr neko pomenuo ja ispregovarala platudjevojka bez imena wrote:To je kod situacija, siri krug-uzi krug, i u pravu si, svi znamo da je visina plate odlucujuci faktor u vecini slucajeva, sto se prije to rijesi manje se vremena gubi.
@ supercali
vidis upravo tako razmislja poslodavac, on unaprijed zna da je ponuda mala potraznja velika, i zauzima takav robovlasnicko-manipulativan stav, ali pravo radnika je da pita i treba da pita, ma kakav posao da je u pitanju, da bar nagovijesti da nece raditi za crkavicu.
dobor je sve dok se ne za...zforumas wrote:....a ja se uvijek zabrojim..Velkoski wrote:Ja previše kucam tri tačke...