Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije
Moderator: anex
- Nisrin
#10351 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ako je majka skocila za djetetom u vodu, znaci da su vjerovatno bili zajedno, mozda se vracali iz skole, mozda su isli do marketa, ipak je to selo, u selu djeca imaju vise slobode, igraju se vani po bilo kakvim vremenskim uslovima...jedino znam da je zeni zivot unisten i da se nadam da ce pronaci djecaka... 
-
90minut
#10352 Re: Poplave u cijeloj BiH
Joj i dalje neki optimizam traže ljudi tijelo djeteta od 6 godina- 6!
Ne vjerovatno vec su bili zajedno dijete upalo ona skocila i cini se da nije krenula skroz za sinom jer je spašena.Dijete vec nestalo..
Ne vjerovatno vec su bili zajedno dijete upalo ona skocila i cini se da nije krenula skroz za sinom jer je spašena.Dijete vec nestalo..
- Ommadawn
#10353 Re: Poplave u cijeloj BiH
Na jednoj slici prikazan mali mostic bez ograde. Ako je tuda krenula sa djetetom od 6 godina...
- sadie_forever
#10354 Re: Poplave u cijeloj BiH
Lako je pametovati ovako ,ali navika je cudna stvar,ako tu zive onda su navikli sigurno.i sve je ok dok se jednom ne desi katastrofa,nazalost sad se desilaOmmadawn wrote:Na jednoj slici prikazan mali mostic bez ograde. Ako je tuda krenula sa djetetom od 6 godina...
- sadie_forever
#10355 Re: Poplave u cijeloj BiH
optimizam zadnji nestaje,dijete meni nije nista niti ih znam ali plakala sam i place mi se kad god pomislim90minut wrote:Joj i dalje neki optimizam traže ljudi tijelo djeteta od 6 godina- 6!![]()
- Ommadawn
#10356 Re: Poplave u cijeloj BiH
Znam... Isto kad nekome u Bosni kazes da bi bilo pametno da veze dijete od 6 godina koje sjedi naprijed a on tebi "Sta tebe boli kurac, ne mozes ti voljeti moje dijete vise od mene?" i onda kad se desi nesreca "Aj!!".sadie_forever wrote:Lako je pametovati ovako ,ali navika je cudna stvar,ako tu zive onda su navikli sigurno.i sve je ok dok se jednom ne desi katastrofa,nazalost sad se desilaOmmadawn wrote:Na jednoj slici prikazan mali mostic bez ograde. Ako je tuda krenula sa djetetom od 6 godina...
Sto kaze jedan dobar stih iz pjesme Z. Pusenja:
"Predvidit, namjestit
Niko ovdje nema tu pamet"
- sadie_forever
#10357 Re: Poplave u cijeloj BiH
Daj ne seri nije ovo isto,mozda je to jedini prelaz kuci,mozda su zajedno isli negdje i vracali se,bila je s njima ocito znaci kako drugacije ako drugog prelaza nema?Ommadawn wrote:Znam... Isto kad nekome u Bosni kazes da bi bilo pametno da veze dijete od 6 godina koje sjedi naprijed a on tebi "Sta tebe boli kurac, ne mozes ti voljeti moje dijete vise od mene?" i onda kad se desi nesreca "Aj!!".sadie_forever wrote:Lako je pametovati ovako ,ali navika je cudna stvar,ako tu zive onda su navikli sigurno.i sve je ok dok se jednom ne desi katastrofa,nazalost sad se desilaOmmadawn wrote:Na jednoj slici prikazan mali mostic bez ograde. Ako je tuda krenula sa djetetom od 6 godina...
Sto kaze jedan dobar stih iz pjesme Z. Pusenja:
"Predvidit, namjestit
Niko ovdje nema tu pamet"
umjesto sto napadas zenu bolje se pomoli ,ili bar usuti ,,mozda ovo neko cita,vjerovtnoca da ce nekad traziti po internetu o svom djetetu je velika
- Dori
#10358 Re: Poplave u cijeloj BiH
Tuga prevelikaNisrin wrote:Ako je majka skocila za djetetom u vodu, znaci da su vjerovatno bili zajedno, mozda se vracali iz skole, mozda su isli do marketa, ipak je to selo, u selu djeca imaju vise slobode, igraju se vani po bilo kakvim vremenskim uslovima...jedino znam da je zeni zivot unisten i da se nadam da ce pronaci djecaka...
- Ommadawn
#10359 Re: Poplave u cijeloj BiH
Predvidit, namjestit... Razumijes?sadie_forever wrote:
Daj ne seri nije ovo isto,mozda je to jedini prelaz kuci,mozda su zajedno isli negdje i vracali se,bila je s njima ocito znaci kako drugacije ako drugog prelaza nema?
umjesto sto napadas zenu bolje se pomoli ,ili bar usuti ,,mozda ovo neko cita,vjerovtnoca da ce nekad traziti po internetu o svom djetetu je velika
Ne mozes zastititi 100% ali nisu ljudi stoljecima pravili ograde na prelazima i mostovima dzabe.
Naravno da mi je zao djeteta.
- Sanjarko
#10360 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ovo u vezi dijeta je tuga prava. A i njegove majke mi je pravo zao. Pricao juce o ovome i cuo da je davno nekad ovdje u Zenici se slicno nesto desilo i da otac tog dijeteta nikako nije mogao to prezaliti i na kraju na sebe ruku digao.
Narod, ko narod odmah na prvu iako ne zna sve o ovome i u vezi ovoga.
Narod, ko narod odmah na prvu iako ne zna sve o ovome i u vezi ovoga.
-
emirolini
#10361 Re: Poplave u cijeloj BiH
Jala izlila u Tuzli kod Fakulteta, veoma je rijetko da se to desi

Kakvo je stanje sa drugim gradovima?

Kakvo je stanje sa drugim gradovima?
-
emirolini
#10362 Re: Poplave u cijeloj BiH
Lipnica, isto kod Tuzle

- escobar__
#10363 Re: Poplave u cijeloj BiH
Jovo nanovo... 
-
zippoo87
#10364 Re: Poplave u cijeloj BiH
kisa je padala ,nebo se otvorilo...ovo je najgore za poplave...ogromna kolicina vode u kratkom vremenu
potoci takodjer nisu produbljeni i voda se odmah razlije po privatnoj imovini
potoci takodjer nisu produbljeni i voda se odmah razlije po privatnoj imovini
- Bullet Tooth Tony
- Ommadawn
#10366 Re: Poplave u cijeloj BiH
“Ma ko mu jebe majku, neću se ja kupat’ tu, bacali su ljudi i prije u rijeku pa nikom ništ’ ha ja...”Bullet Tooth Tony wrote:Kae poplavilo mu ... sto li Boze ...
https://www.klix.ba/vijesti/bih/kontejn ... /190806121
A kad poplavi “Joj jebem ti Alija majku...”
-
sumirprimus
#10367 Re: Poplave u cijeloj BiH
jel ovo repriza 2014 u tk boze me sacuvaj 
-
archi_a
#10368 Re: Poplave u cijeloj BiH
https://www.klix.ba/vijesti/bih/poplave ... /200622064
https://www.faktor.ba/vijest/rijeka-brk ... raja/87776
https://www.faktor.ba/vijest/poplave-pr ... leme/87765
https://www.faktor.ba/vijest/u-kladnju- ... nta-/87789
https://avaz.ba/vijesti/bih/577298/apok ... zlijevanje
Ne znam, jel vrijeme da postavimo pitanja: " šta ste, struĆnjaci, naučili iz poplava 2014 godine? Šta je bilo sa utvrdama, plavnim koridorima i džepovima, nasipima?!? Đe su pare otišle? Ima li odgovornih?!? Jel ovo tek početak? Hoćel nas "vile" pronosati? Hoćemo li imati sreće? Gledal se u nebo?!?"
https://www.faktor.ba/vijest/rijeka-brk ... raja/87776
https://www.faktor.ba/vijest/poplave-pr ... leme/87765
https://www.faktor.ba/vijest/u-kladnju- ... nta-/87789
https://avaz.ba/vijesti/bih/577298/apok ... zlijevanje
Ne znam, jel vrijeme da postavimo pitanja: " šta ste, struĆnjaci, naučili iz poplava 2014 godine? Šta je bilo sa utvrdama, plavnim koridorima i džepovima, nasipima?!? Đe su pare otišle? Ima li odgovornih?!? Jel ovo tek početak? Hoćel nas "vile" pronosati? Hoćemo li imati sreće? Gledal se u nebo?!?"
-
sumirprimus
#10369 Re: Poplave u cijeloj BiH
kazu veceras tek ocekuju vrhunac 
- Maraschino
#10370 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ovo je drugi put u relativno kratkom vremenu da se desavaju slicne stvari sa poplavama. Krajnje je vrijeme da se ozbiljno pozabavimo tim problemom.
Mislim da bi krediti za ovo bili svrsishodniji nego za auto puteve.
Velike kolicine padavina zemlja ne moze da apsorbuje i dolazi do slijevanja. Sa velikih povrsina koje ne mogu da prime tu kolicinu vode nastaju divlji potoci koji idu nizbrdo a niko ne zna gdje ce zavrsiti. Mi imamo neke male skoro zanemarive rjecice ili potoke koji su vis ekanalizacija neko voda u nekim normalnim uslovima. Htjeli ili ne htjeli te potoke moramu urediti da bi mogli prihvatiti ovu povrsinsku vodu od nevremena koje se desi mozda u 5, 10 ili 20 god. Bez uredjenja tih potoka dzaba kuce gradimo.
Velike kolicine padavina zemlja ne moze da apsorbuje i dolazi do slijevanja. Sa velikih povrsina koje ne mogu da prime tu kolicinu vode nastaju divlji potoci koji idu nizbrdo a niko ne zna gdje ce zavrsiti. Mi imamo neke male skoro zanemarive rjecice ili potoke koji su vis ekanalizacija neko voda u nekim normalnim uslovima. Htjeli ili ne htjeli te potoke moramu urediti da bi mogli prihvatiti ovu povrsinsku vodu od nevremena koje se desi mozda u 5, 10 ili 20 god. Bez uredjenja tih potoka dzaba kuce gradimo.
- pepeljara
#10371 Re: Poplave u cijeloj BiH
Jos svemu dodamo masovna, neplanska,ilegalna, strucno kordinirana sjeca suma...
i tako...
Dobro Damir Niksic upita , dje su pare??? Mozes to pitanje postaviti za bilo sta,tj nase politicare pitat
i tako...
Dobro Damir Niksic upita , dje su pare??? Mozes to pitanje postaviti za bilo sta,tj nase politicare pitat
-
high_volume
#10372 Re: Poplave u cijeloj BiH
archi_a wrote: ↑22/06/2020 13:53 Ne znam, jel vrijeme da postavimo pitanja: " šta ste, struĆnjaci, naučili iz poplava 2014 godine? Šta je bilo sa utvrdama, plavnim koridorima i džepovima, nasipima?!? Đe su pare otišle? Ima li odgovornih?!? Jel ovo tek početak? Hoćel nas "vile" pronosati? Hoćemo li imati sreće? Gledal se u nebo?!?"![]()
CIVILNA ZAŠTITA! Imali su novac, gdje je sada?Maraschino wrote: ↑22/06/2020 14:31 Ovo je drugi put u relativno kratkom vremenu da se desavaju slicne stvari sa poplavama. Krajnje je vrijeme da se ozbiljno pozabavimo tim problemom.
Kompletan vrh, cijelu liniju odgovornosti Civilne zaštite u FBiH treba najuriti i procesuirati krivičnom odgovornošću.
Što prije Federacija BiH mora uspostaviti novu liniju rukovođenja i upravljanja Civilnom zaštitom na svim nivoima.
-
archi_a
#10373 Re: Poplave u cijeloj BiH
https://faktor.ba/vijest/prekinuta-putn ... osta/87804
Nisu znali bar urediti i obezbjediti koridor, žilu kucavicu između dva privredna centra, kantona!!!!! Jedna jača kiša, bujice, nanosi i potoci na Karauli haos naprave!!!! Šta da onda očekuju svi oni "jadnici" izvan fokusa, u ruralnim dijelovima?!? Prepušteni su sami sebi! Strašno.
Nisu znali bar urediti i obezbjediti koridor, žilu kucavicu između dva privredna centra, kantona!!!!! Jedna jača kiša, bujice, nanosi i potoci na Karauli haos naprave!!!! Šta da onda očekuju svi oni "jadnici" izvan fokusa, u ruralnim dijelovima?!? Prepušteni su sami sebi! Strašno.
- eluna
#10374 Re: Poplave u cijeloj BiH
pa nikad glupi bošnjo pameti doć!!!!!!!!!!!!!!!!!
svi u slivu krivaje znaju da žive u plavnom području i da su pomjeranja tla i klizišta STALNA pojava jer su posjekli svu šumu, i svake godine jedno te isto - svi čekaju kiše da počnu da kukaju umjesto da RADE nešto ................
ma
svi u slivu krivaje znaju da žive u plavnom području i da su pomjeranja tla i klizišta STALNA pojava jer su posjekli svu šumu, i svake godine jedno te isto - svi čekaju kiše da počnu da kukaju umjesto da RADE nešto ................
ma
- eluna
#10375 Re: Poplave u cijeloj BiH
naravno ...... samo čekam da se iz brčkog za 2 dana jave i krenu da kukaju ....budale
joooooooooooooooooooooooooooooooooooooj, lijepi naš Tito