PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

Aspekt

#10351 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Aspekt »

goran16v wrote:
Aspekt wrote:Nijedan narod na svijetu ne bi izabrao ono sto mu ne valja . Za koga god ti glasao ne valja , ne valja jer ne valja sistem . Politicari koriste sistem . On je ovo omogucio . Nije narod kriv ni za rat ni za glad ni za propast privrede . Rat je uvezen . Dayton je izrodio i omogucio mafiji da vodi drzavu . Ti nemas izbor . Koga god zaokruzis pogrijesio si . Najbolji primjer je SDP . Narod je prestao birati nacionaliste i izabrao jos goru opciju . SDP . Jednostavno ne mozes . Sve sto ti ponudjeno je go bandit i kriminalc . Samo rusenje , potpuno rusenje genocidnog entiteta moze donijeti promjene . To je jedini put . Ne moras ga ti traziti . On mora nemonovno doci na tapet . Bosna moze biti samo podijeljena na dva dijela izmedju Hrvatske i Srbije ili biti cjelovita gradjanska drzava kakva je bila prije rata . Treci put ne postoji . Treca opcija ne postoji . Vi mozete pricati koliko hocete da je Sarajevo i Tuzla i Zenica opljackana iznutra i da zato nisu krivi cetnici . Tacno , ali to nije nikakvo otkrice niti rjesenje . Sve politicare od Sarajeva do tuzle i od bihaca do zenice mozes pohapsiti i nista neces rijesiti . Nista ama bas nista jer u Mostaru i Laktasima stoji tvoj katil koji ti ne da dises na 23 posto teritorije . ni prdnut ne smijes a da Covic i Dodik ne uzmu mikrofon i kazu ,, eno ih prde turci ne mozemo punim plucima udisati cisti srpski i hrvatski zrak . bosna je zemlja pod okupacijom . Banja Luka i sve tamo je okupirano . Fasisticki rezim je okupirao tvoju drzavu . sve pare ovog sviojeta da udju u Sarajevo i svi nobelovci svijeta da sjednu u fotelje ovih razbojnika Radoncica Tihica Lagumdzija nece promijeniti situaciju ni za jotu .
Osim komicne teorije o svjetskoj zavjeri i uvozu rata, cijenici koja ti je vec pomenuta, da Covic i Dodik nemaju nikakve veze sa stanjem u KS, podsjeticu te na jos jednu,
do rata Bosna nije bila cjelovita gradjanska drzava nego Socijalisticka republika u sasravu SFRJ sto u mnogome i bitno mijenja stanje stvari
.
Nisam nigdje spomenuo svjetsku urotu ( nemoj da podmeces ) rat je skovan u Kardjordevu i uvezen je iz Hrvatske i Srbije . Nemoj da trosim vrijeme na Arkana i JNA i logore i genocid . a ovo sto sam oznacio velikim slovima ne zelim komentirati .
Last edited by Aspekt on 16/02/2014 22:49, edited 1 time in total.
hellue

#10352 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

Ali kad se čaršijska kuhinja aktivira, džaba im cenzure i zabrane snimanja... htjedoh reći, na pljenumu se danas mikrofona ufatila i Tijana C., poznatija kao đevojka Darke Brkana
:shock: :shock: :shock: :shock: Ono ima djevojku???....kako ta izgleda
goran16v

#10353 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by goran16v »

Aspekt wrote:
goran16v wrote:
Osim komicne teorije o svjetskoj zavjeri i uvozu rata, cijenici koja ti je vec pomenuta, da Covic i Dodik nemaju nikakve veze sa stanjem u KS, podsjeticu te na jos jednu,
do rata Bosna nije bila cjelovita gradjanska drzava nego Socijalisticka republika u sasravu SFRJ sto u mnogome i bitno mijenja stanje stvari
.
Nisam nigdje spomenuo svjetsku urotu ( nemoj da podmeces ) rat je skovan u Kardjordevu i uvezen je iz Hrvatske i Srbije . Nemoj da trosim vrijeme na Arkana i JNA i logore i genocid . a ovo sto sam oznacio velikim slovima ne zelim komentirati . To vrijedja malo pameti u glavi . Meni je jasna tvoja prica i vjeruj mi da bi sa velikim zadovoljvstvom s tobom razgovaro jedino preko nisana puske koja ima 4 cijevi .
Tebi decko nije jasno sta znaci da je do rata BiH bila Socijalisticka republika u sastavu SFRJ i koliko je to po ustavotvornom uredjenju daleko od cjelovite gradjanske drzave, a kamo li da ti bude jasna moja prica, tako da se poslije svog zadnjeg komentara mozes komotno udariti tom 4-cjevnom puskom medju rogove da ti istjeras i to malo uvrjedjene pameti iz glave.
Aspekt

#10354 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Aspekt »

.
Last edited by Aspekt on 16/02/2014 22:50, edited 1 time in total.
Aspekt

#10355 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Aspekt »

,
Last edited by Aspekt on 16/02/2014 22:50, edited 1 time in total.
jastuk1

#10356 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by jastuk1 »

Aspekt wrote:eniac
Nekadasnje republike su sve bile drzave.
goran16v
bile ko sto je Iowa ili Nordrhein-Westfalen drzava
:lol:

Eniac je možda mislio/la na vrijeme prije, prije, prije Jugoslavije, kada neke ili sve (kako god) jesu bile države. :!:

Evo vam malo Iowe za opuštanje:

Eniac

#10357 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Eniac »

jastuk1 wrote:
Aspekt wrote:eniac
Nekadasnje republike su sve bile drzave.
goran16v
bile ko sto je Iowa ili Nordrhein-Westfalen drzava
:lol:

Eniac je možda mislio/la na vrijeme prije, prije, prije Jugoslavije, kada neke ili sve (kako god) jesu bile države. :!:

Evo vam malo Iowe za opuštanje:

Da, prije SFRJ. Jer drzave su formirale FNRJ (SFRJ), nije to bila jedna jedinstvena drzava koja je podijeljena na republike.

Ali ovo nije tema.
Pirdzica

#10358 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Pirdzica »

MuaDib wrote:Suma sumarum dosadašnjih plenuma, posebno u Tuzli, Zenici i Mostaru jeste da je stvorena jedna objektivna grupa za pritisak, naspram nesposobne i korumpirane vlasti.

Nažalost Sarajevo je opet pokazalo skoro potpunu nesposobnost da masovno podrži bilo koga izvan granica ovog kantona, prije svega što je stanovništvo KS najvećim dijelom najkorumpiranije u cijeloj državi, a to trebamo zahvaliti stranačkim klanovima i sistemu koji su stvorile SDA i SBIH, a vjerno odražavo SDP. Ne trebam ni govoriti koliko je razgranata ta stranačka mreža, koja je stvorila masu konformista koji za minimalan rad primaju plate i uživaju u "blagodetima grada Sarajeva". Dio stanovništva koji nije dio te mreže se guši od tog primitivnog načina ponašanja i razmišljanja, stranačkih krda koja su okupirala institucije svih 5 nivoa vlasti u Sarajevu. Nažalost posljedica tih procesa je potpuno marginalizovanje sarajevskih radnika i obespravljene radničke klase, zatim boraca koji iz principa nisu ušli u boračke organizacije, ljudi koji nisu članovi stranaka, i što je najbolnije ljudi koji su u ratu iskreno stali na branik domovine, dok su profiteri pravili svoje mreže. E sada kada su počinju buditi obespravljeni građani Sarajeva, ovi djelovi koruptivnog aparata odmah kukaju i ko papagaji ponavljaju stranačke floskule i malograđanske poštapalice, ko fol zatečeni situacijom.

Sarajevo još nije zrelo za građanski otpor, a to pokazuje vrlo mali broj demonstranata na ulicama. Dok pred Predsjedništvo stoji nas 300, puna Ferhadija kahvedžija i fejzbukaša koji uz kafu se sablažnjavaju nad protestima, ismijavaju ih, nazivaju pogrnim imenima, demonstrante šupcima zbog kojih tramvaj ne ide do Baščaršije i glume "finu gradsku raju" sa profesionalnim fb-forum-komentar pljuvanjem. Ili dođu pred zgarište Centra i napuće usne da se slikaju, jer je kul slikati se kraj zgarišta. Zato nije Ćopić bezveze rekao za sve Bosance - Znam ja nas - jebo ti nas.

Šta je rješenje, rješenje je da mi kojima u ovom društvu nije dobro, izađemo svi na ulice. I da više nikad ne dozvolimo "False flag" operacije vladajućih bandi, kakve smo vidjeli prošlog petka i ne može me niko uvjeriti da iza onog ne stoje SDA i SDP, koji su ovaj momenat apsolutno eskpolatisali kako bi obnovili partnerstvo. Još samo čekam da Bakir kaže, Zlatko je dobar, on je bio uz mog babu kad smo mi branili Predsjedništvo drugog maja 1992. godine. I opet ce se široke narodne mase zaljepiti na to ko muha na gov*o.

Ali na njih se ne treba obazirati, nikad promjene nije većina pokretala, već uvjek progresivna manjina. I zato Plenum treba podržati u što većem broju i pružiti mu podršku da pritisne vlast. I uvjeren sam ako probiju led, da će lažni sindikati, lažna udruženja i lažne grupe NVO sektora, nestati, jer obespravljenim i ušutkanim ljudima dosta je prevara i ubleha. samo se čeka prava figura da povede obespravljene, i to figura koja nije iz političkog miljea. Moraju se iznjeti jasni zahtjevi i jasno se uključiti u promjene gdje je najlakše početi. U ovom trenutku najbolje je pokušati povezati širok spektar ljudi i u sklopu socio-ekonomskih mjera, tražiti reorganizaciju federacije i smanjenje administracije, te stvaranje jasnog ekonomskog programa, koji mora da riješi problem nezaposlenosti, na principima javno-privatnog partnerstva.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
animus

#10359 Re: Odg: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by animus »

Naravno da sam upravu jer konstatacija da su te prevarili ne mjenja cinjenicu da si glasao za njih, sto si svojim kontradiktornim postom i sam potvrdio. To da si svakome dao sansu je komicna konstatacija, vec 20 god su opticaju isti ljudi, a u kojoj su trenutno stranci je samo tehnicko pitanje.[/quote]
Hajde pametnjakovicu reci sta je kontradiktorno u mom postu. Svaki put glasamo za druge jer zelimo promjenu i jer nas prevare oni prosli. Sta ti sistem vise dozvoljava osim da ne glasas. Nisu isti ljudi bili u tim strankama. Neki naravno mijenjaju dresove ali ne i vecina stranke. Sta je tvoj prijedlog za narod. Sta je trebao raditi da ga ti ne krivis. Najlakse se praviti pametan i govoriti narod je kriv. Podsjecas me na Incka. Ja ti kazem da narod nije kriv jer narod nema izbora odnosno nije imao do protesta. Zato svi i napadaju demonstrante sto su se pobogu imali obraza pobuniti.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk[/quote]

Zar stvarno treba da ti nacrtam sta je kontradiktorno? Kontradiktorno je to sto u istom postu negiras moju tvrdnju da je narod kriv sto glasa za one koji ga varaju i levate, a u sljedecoj recenici to potvrdujes. Ocigledno je ko je ovdje pametnjakovic.
Da si malo mudriji znao bio da moj komentar nema veze sa prijedlogom za narod nego sa pricom o nevinosti naroda. Ako 20 god glasas za onog ko te vara onda si kriv sto ti je ovako kako ti je. To ti je otprilike kao kad bi optuzivao zeninog jebaca sto te zena vara, a nju branio da je nevina. Kad vec tjeras mak na konac o krivici i izboru, jel narod imao razlog za proteste prije 15 god kad kad je prvi put prevaren. Jest. Jel ih napravio? Nije! I tako jos 5 puta. Ko je kriv sto ih nije napravio? Ne moras odgovarati...[/quote]

Ti znas kad izlazis na izbore da te neko nece prevariti jeli tako. Mi ostali to ne znamo ali znamo sta god od sada da izaberemo da ne bude tako. Shvatas li ti vremenski redoslijed. Prije izbora svi obecavaju I zbog toga glasaju za njih, oni slazu I narod da ih kazni glasa za druge I tako 20 godina dok ne dodje do tacke kad se vise odustane od te igre I zatrazi odgovornost svih koji varaju. Ne znam sta je tu tesko shvatiti. Narod nema izbora jer svi varaju a narod nkom mora pokloniti povjerenje, vrlo jednostavno. Zajebana igra kad je samo jedan posten onda taj uvijek gubi I mora nekad da se naljuti. Nisi odgovorio sta je tvoj prijedlog za narod, kako da ga ne prevare. Lako je kritikovati ali puno teze dati neki konstruktivan prijedlog.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#10360 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by JoseMujica »

L u c i f e r wrote:moto, manifest i program rada plenumaša:
NEK KOMŠIJI BUDŽETLIJI CRKNE KRAVA
barem u Sarajevu plenum je:
pusta frustracija onih što su iz sve snage željeli a nisu uspjeli da se domognu budžeta :-)

to je samo kanalizacija frustracije očajnika koji ne znaju šta će od sebe, a isto tako, idealna prilika za mnoge ublehaše da opravdaju svoje postojanje i decenijsko plaćeno mudroseranje. I za njih prilika da, za one koji ih finansiraju, prave socijalne eksperimente u jednom kontroliranom okruženju.

Pored toga plenum još jednu važnu funkciju, koja u potpunosti odgovara vladajućoj kasti. A to je da je plenum kolektivna psihoanalitička seansa kroz koju će sva frustracija i bijes koji pokrenuše "dešavanje naroda" biti kanalizirani, amortizirani i neutralizirani pretvaranjem u beskonačni set besmislenih "zahtjeva građana" od kojih 99,99% nema nikakvog cilja (osim neka komšiji crkne krava) smisla ili pravnog utemeljenja. Sa plenumom protesti su svedeni na ulične preformanse.

Bolje bi bilo da su nas sve zapalili nego što sad plenumaju :( posebno što su ovi isti likovi koji danas plenumaju prije 24 godine sahranili jedan sistem koji je počivao na plenumanju i samoupravljanju...ko sad došli tobe...e jesu moj qurac!

Pravi glas naroda je onaj glas koji svako od nas daje 1. oktobra, svake četiri godine! Sve ostalo je mazanje očiju...i da mi je sad vidjeti sad one debile što propagiraše po forumu da se ne glasa :-) e svaki vaš ne-glas dragi moj je zapravo glas za SDA, HDZ, SDP, SDS, SBB, i ostale qurcoglaviće jer su to mašine koje imaju svoje članstvo (čitaj: osigurane glasove u startu) koji neće biti glupi poput vas i ostati kući taj dan, nego će glasati. I sutra ćete opet iste njuške gledati po TV-u, a za to ste sami krivi! A vi se i dalje zanosite da ćete bilo šta promjeniti ovdje mimo izbora, parlamenata i drugih institucija.

ps

i plenumaše nabijem na qurac
goran16v

#10361 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by goran16v »

Aspekt wrote:A ti imas pamet i znanje kada drzavu Bosnu poredis sa Floridom ili kojom vec americkom saveznom drzavom :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kad se malo saberes od silnog kontanja obrati paznju ko je sta napisao i sta citiras.
vade_mecum

#10362 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by vade_mecum »

Aspekt wrote:A ti imas pamet i znanje kada drzavu Bosnu poredis sa Floridom ili kojom vec americkom saveznom drzavom :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ne poredim drzavu Bosnu, niti SR BIH sa bilo kim vec pokusavam uz pomoc vrlo jednostavne analogije objasniti par stvari
jastuk1 wrote: Eniac je možda mislio/la na vrijeme prije, prije, prije Jugoslavije, kada neke ili sve (kako god) jesu bile države. :!:
prije jugoslavije BIH je bila u sastavu NDH, pa onda u sastavu kraljevine jugoslavije, SHS, austro-ugarske, osmanskog carstva. jedino ako ne mislite na period prije 1463. godine?
vade_mecum

#10363 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by vade_mecum »

nagib uzbrdica wrote:Bolje bi ti bilo da podrzis proteste gradjana nego to mlatis praznu slamu je li BiH bila drzava ili S.R.
Time bi mogao pokazat svoj patriotizam.
kad pogledam koji sve likovi i uhljupi se nazivaju patriotama, rado bih se ogradio od tog termina :roll:

a da podrzavam glupost, neka hvala, vise volim gubiti vrijeme na forumu
mali_balon

#10364 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by mali_balon »

Tek zasjedoh za kompjuter pa ne znam jeste li elaborirali izjavu sefa federalne policije da je napad na Predsjednistvo pokusaj drzvanog udara, posto su to ozbiljne optuzbe i dolaze od visokopoziciranog policajca kako to da ga niko od vrlih novinara ne upita KO JE TAJ NEKO KO JE TO POKUSAO DA TO URADI (naravno od dupelizca senada nije bilo ni za ocekivat da postavi tako neugodno pitanje).
Naravno mi mozemo naglabati da su to mzda bili Semirovi graditelji piramide koju se nekako otovili vremensku crvotocinu i dosli da belaje.
x_lecter

#10365 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by x_lecter »

Najpametniju izjavu je dao Zeljkovic ... Koji gladni i koja nezaposlenost u Sarajevu??? Kad bolje skontam bS dobro zivimo i ne znam ih puno koji su nezaposleni

Sent from my GT-S5670 using Tapatalk 2
goran16v

#10366 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by goran16v »

Eniac wrote:
Da, prije SFRJ. Jer drzave su formirale FNRJ (SFRJ), nije to bila jedna jedinstvena drzava koja je podijeljena na republike.

Ali ovo nije tema.
Nije tema ali tebi ne smeta da se gadjas cinjenicama i da lupetas samo tako! Kakva drzava i li republika BiH prije SFRJ, osim ako pod "prije SFRJ" ne mislis na srednjevjekovnu Bosnu prije 1463. godine i pada pod Tursko carstvo?!?!?!?!
Elementarna istorija kaze da poslije pada Turskoj carstva Bosna 1878. ulazi u sastav Austrougarske, 1918 u sastav Kraljevine SHS, 1929. godine u sastav Kraljevine Jugoslavije, a 1941. u sastav NDH, a da za svo to vrijeme nije imala elemenata drzavnosti ili samostalnosti. Razmisli zasto se Dan drzavnosti BiH slavi bas 25.11.1943 i zasto se pod "prije rata", osim ako ne mislis na kratki period izmedju proglasenja Nzavisnosti i zvanicni pocetak rata (rat u BiH je poceo napadom JNA na sela Ravno i Hrasno 01.10.1991.) moze misliti samo i iskljucivo na SR BiH u periodu 1943/45 - 1992.
omar little

#10367 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by omar little »

JoseMujica wrote:
pusta frustracija onih što su iz sve snage željeli a nisu uspjeli da se domognu budžeta :-)

to je samo kanalizacija frustracije očajnika koji ne znaju šta će od sebe, a isto tako, idealna prilika za mnoge ublehaše da opravdaju svoje postojanje i decenijsko plaćeno mudroseranje. I za njih prilika da, za one koji ih finansiraju, prave socijalne eksperimente u jednom kontroliranom okruženju.

Pored toga plenum još jednu važnu funkciju, koja u potpunosti odgovara vladajućoj kasti. A to je da je plenum kolektivna psihoanalitička seansa kroz koju će sva frustracija i bijes koji pokrenuše "dešavanje naroda" biti kanalizirani, amortizirani i neutralizirani pretvaranjem u beskonačni set besmislenih "zahtjeva građana" od kojih 99,99% nema nikakvog cilja (osim neka komšiji crkne krava) smisla ili pravnog utemeljenja. Sa plenumom protesti su svedeni na ulične preformanse.

Bolje bi bilo da su nas sve zapalili nego što sad plenumaju :( posebno što su ovi isti likovi koji danas plenumaju prije 24 godine sahranili jedan sistem koji je počivao na plenumanju i samoupravljanju...ko sad došli tobe...e jesu moj qurac!

Pravi glas naroda je onaj glas koji svako od nas daje 1. oktobra, svake četiri godine! Sve ostalo je mazanje očiju...i da mi je sad vidjeti sad one debile što propagiraše po forumu da se ne glasa :-) e svaki vaš ne-glas dragi moj je zapravo glas za SDA, HDZ, SDP, SDS, SBB, i ostale qurcoglaviće jer su to mašine koje imaju svoje članstvo (čitaj: osigurane glasove u startu) koji neće biti glupi poput vas i ostati kući taj dan, nego će glasati. I sutra ćete opet iste njuške gledati po TV-u, a za to ste sami krivi! A vi se i dalje zanosite da ćete bilo šta promjeniti ovdje mimo izbora, parlamenata i drugih institucija.

ps

aferim. da si ziv i zdrav sto godina. :)
goran16v

#10368 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by goran16v »

JoseMujica wrote:

Tacno! :thumbup:
Eniac

#10369 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Eniac »

goran16v wrote:
Eniac wrote:

Ali ovo nije tema.
Nije tema ali tebi ne smeta da se gadjas cinjenicama i da lupetas samo tako! Kakva drzava i li republika BiH prije SFRJ, osim ako pod "prije SFRJ" ne mislis na srednjevjekovnu Bosnu prije 1463. godine i pada pod Tursko carstvo?!?!?!?!
Elementarna istorija kaze da poslije pada Turskoj carstva Bosna 1878. ulazi u sastav Austrougarske, 1918 u sastav Kraljevine SHS, 1929. godine u sastav Kraljevine Jugoslavije, a 1941. u sastav NDH, a da za svo to vrijeme nije imala elemenata drzavnosti ili samostalnosti. Razmisli zasto se Dan drzavnosti BiH slavi bas 25.11.1943 i zasto se pod "prije rata", osim ako ne mislis na kratki period izmedju proglasenja Nzavisnosti i zvanicni pocetak rata (rat u BiH je poceo napadom JNA na sela Ravno i Hrasno 01.10.1991.) moze misliti samo i iskljucivo na SR BiH u periodu 1943/45 - 1992.
Okupacija ne znaci da ti je drzava nestala. To samo znaci da si okupiran.
daddy-kool

#10370 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by daddy-kool »

JoseMujica wrote: barem u Sarajevu plenum je:

ps

:thumbup:

Kad narod hoćeš da zajebeš, daš im da se dogovaraju (radnički odbori, plenumi, ..). Prave odluke su se uvijek donosile na drugim mjestima.
goran16v

#10371 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by goran16v »

nagib uzbrdica wrote:Bolje bi ti bilo da podrzis proteste gradjana nego to mlatis praznu slamu je li BiH bila drzava ili S.R.
Time bi mogao pokazat svoj patriotizam.
Ako je patriota ugrozeni i obespravljeni papak od Olova koji je u centru grada napravio lom i uspio unistiti 2 automobila, a u treceme divljanjem po Mdvoru slaviti plasma u Brazil - ja nisam patriota.

p.s. Novi nacelnik Opstine Banovici Midhat Husic iz SDA. Vidim - dosli smo pameti! :lol:
SundanceKid

#10372 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by SundanceKid »

omar little wrote:
JoseMujica wrote:

ps

aferim. da si ziv i zdrav sto godina. :)

Vrlo razumno i tacno, realno.
goran16v

#10373 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by goran16v »

Eniac wrote:
goran16v wrote:
Okupacija ne znaci da ti je drzava nestala. To samo znaci da si okupiran.
Eno sad, prvo BiH kao republika, pardon, gradjanjska drzava prije SFRJ, a sad ovo?! Kako ce biti okupirano nesto sto nema obiljezja drzavnosti ili republike, svoju vojsku, vladu i granice?!?! :lol: :-)
guber90

#10374 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by guber90 »

Da povucem neke paralele izmedju TK i SK plenuma.
Ja koliko sam upratio, ovaj Tuzlanski i Sarajevski plenum imaju vrlo malo dodirnih tacaka, a najveca im je ime.

U Tuzli je dozvoljeno svima da prisustvuju, da li se radi o nekome iz stranke ili obicnom gradjaninu. Jedina zabrana, po meni logicna, onaj ko je bio na vlasti u bilo kom svojstvu, ne moze biti u pregovarackim timovima sa vladom i ne moze biti izabran u strucnu vladu (ukoliko ovo bude uopste moguce), jer je vec imao priliku da nesto promjeni i ocito da nije uspio.
U Sarajevu je princip totalne iskljucivosti za sve stranacki aktivne, sto oni i ne mogu da kontrolisu i mogu samo da pricaju o tome.

U Tuzli plenum je trazio od RTVTK da prenosi sastanke plenuma, slikao je prisutne, obezbjedio je kakav takav stream, te je tokom streama insistirao na imenu, prezimenu, te cime se bavi svako ko je dobio pravo na rijec.
U Sarajevu pak, zabrana koristenja kamera i trude se da obezbjede sto vecu anonimnost (razumijem razloga, ali meni nisu prihvatljivi), te samim time poprilicna cenzura.

Mozda je ovaj plenum ubleha, kako ga neki zovu, medjutim u TK se barem trude, sto je vise moguce, dok u SK, meni licno, ovo izgleda poprilicno neozbiljno.
ljetna kiša

#10375 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by ljetna kiša »

Nastavak zakazan za sutra je samo da se spase obraz. Kakav plenum, kakvi bakrači. Prekjuče 250 ljudi na ulici, juče 200, danas (nedelja) jedva 150.
Džabe dolazili iz Ukrajine "novinari", samo su konstatovali da je ljudi malo.
Poenta svega je da u osnovi protesti nisu bili socijalni bunt, nego politički.
Gladni ljudi koji su zaista gladni su skontali da su izmanipulisani pa neće da dolaze džabe.
Da li su gladni ljudi palili zgrade? Nisu.
Da li gladan čovjek ispisuje političke zahtjeve dok mu krče crijeva?
Da li gladan čovjek traži ukidanje entiteta (RS-a)? Naročito, čim ukine RS, Miljackom će poteći med, mlijeko i pare.
Nestane li RS-a, otvoriće se u Federaciji 100 000 radnih mjesta.
Dakle, protesti se završavaju jer to nisu iskreni i dosljedni protesti gladnih. Što neko napisa - dolaze na proteste u jaknama od 200 maraka.
Post Reply