Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
- HardcoreMX
#10351 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
'ateizam ateista' je najbolji misionar, a tebe o Karlin.. nitko ne tjera da pratis religiju...

- vatrogasac
#10352 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Moj 'abrahamski' Bog je tebi dao slobodu na dunjaluku da uređuješ svoj život kako hoćeš i što bih se ja petljao u Njegove poslove.Connaisseur Karlin wrote:pa ti cijelo vrijeme pises o svom abrhamskom Bogu, a kojeg odlicno poznajesvatrogasac wrote:Misionarenje? Trebaš mi u džamiji ili crkvi? Nekada sam se trošio na razbijanje stereotipa, ali baš me više briga. Bog je to dobro uredio da svako od nas odgovara za svoje postupke i ja ni u kom slučaju nisam odgovoran za tvoje. Rahmetli Đozo je znao reći da je lijepo čovjeku objasniti nešto u čemu luta, a da je kontraproduktivno ubjeđivati ga. Nema dva puta spoznaje ista i džaba je da ja tebi prenosim svoje iskustvo jer ti od njega nemaš ništa.Connaisseur Karlin wrote:21 soljece, forumsko misionarenje vjernika na temi Ateizam/Agnosticizam
imam pravo vjerovati da postoji spiritulanost u humanizmu, a za tako nesto mi ne treba abrhamski Bog
tvoj abrhamski Bog diskiminira ljudsku populaciju jer ga je ista upravo opisala, intereptirala , tj. vas Bog je iskljucivo vizija jedne populacije na Zemlji
"Da Gospodar tvoj hoće, na Zemlji bi doista bili svi vjernici. Pa zašto onda ti da nagoniš ljude da budu vjernici?" (10:99)
A on je Er-Rahman i neće ti zbog negiranja Njega uskratiti nafaku pa iskoristi dok si još u mogućnosti. On je i Er-Rahim, ali to već tebe ne zanima.
- Connaisseur Karlin
#10353 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
pa o tome pricam, ti si uvjeren da je tvoj abrahamski Bog uradio nesto u skladu sa tvojim uvjernjima iskljucivo iz tvoje relgijevatrogasac wrote:Moj 'abrahamski' Bog je tebi dao slobodu na dunjaluku da uređuješ svoj život kako hoćeš i što bih se ja petljao u Njegove poslove.Connaisseur Karlin wrote:pa ti cijelo vrijeme pises o svom abrhamskom Bogu, a kojeg odlicno poznajesvatrogasac wrote: Misionarenje? Trebaš mi u džamiji ili crkvi? Nekada sam se trošio na razbijanje stereotipa, ali baš me više briga. Bog je to dobro uredio da svako od nas odgovara za svoje postupke i ja ni u kom slučaju nisam odgovoran za tvoje. Rahmetli Đozo je znao reći da je lijepo čovjeku objasniti nešto u čemu luta, a da je kontraproduktivno ubjeđivati ga. Nema dva puta spoznaje ista i džaba je da ja tebi prenosim svoje iskustvo jer ti od njega nemaš ništa.
imam pravo vjerovati da postoji spiritulanost u humanizmu, a za tako nesto mi ne treba abrhamski Bog
tvoj abrhamski Bog diskiminira ljudsku populaciju jer ga je ista upravo opisala, intereptirala , tj. vas Bog je iskljucivo vizija jedne populacije na Zemlji
"Da Gospodar tvoj hoće, na Zemlji bi doista bili svi vjernici. Pa zašto onda ti da nagoniš ljude da budu vjernici?" (10:99)
A on je Er-Rahman i neće ti zbog negiranja Njega uskratiti nafaku pa iskoristi dok si još u mogućnosti. On je i Er-Rahim, ali to već tebe ne zanima.
to jeste problem kod vas vjernika, jednsotavno niste sposbni razumjeti da se svijet ne okrece onako kako ste vi zamislili u skladu sa svojim religijskim skriptama
ja imam svoj spiritulani humanisticki stav , i doticna spritulanost se ne moze definirati cak ni na polju metafizike, jer je spritulanost jednsotavno nemoguce ukoviriti , to je fluidan pojam
zasto je to tebi, i drugim religjskim vjernicima jednsotavno tesko razumjeti ?
- Connaisseur Karlin
#10354 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
religija je drustevni ,ljudski produkt, a koji ukljucuje tradiciju, kulture i obicaje ljduskih civiliacija, zato citam o relgijamaHardcoreMX wrote:'ateizam ateista' je najbolji misionar, a tebe o Karlin.. nitko ne tjera da pratis religiju...
ja nikoga ne tjeram da pocne vjerovati van vlastitih relgijskih okivra, a na temi o relgijama pisem izkljucivo iz povijesnog kutka civilizacija
- vatrogasac
#10355 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
A šta sam ja gore napisao, a što je @harač pokušao da ismije? Ako je fluidno i nemoguće sve to strpati u epruvetu onda treba vjeru.Connaisseur Karlin wrote:
ja imam svoj spiritulani humanisticki stav , i doticna spritulanost se ne moze definirati cak ni na polju metafizike, jer je spritulanost jednsotavno nemoguce ukoviriti , to je fluidan pojam
- Connaisseur Karlin
#10356 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
pa morat ces pitati forumasha harac, a ne mene, kako ja mogu tebi odogvarati umjesto njegavatrogasac wrote:A šta sam ja gore napisao, a što je @harač pokušao da ismije? Ako je fluidno i nemoguće sve to strpati u epruvetu onda treba vjeru.Connaisseur Karlin wrote:
nema potrebe da se nesto negdje strpa, meni je potpuno dobro i bez toga
ne mozes ti ili neko drugi posjedovati narocito pravo za standardizaciju necijeg vjerovanja
- HardcoreMX
#10357 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
u povijest vjernici ne vjeruju...tako da imas razlog vise da ides na pdf povijest ako iskljucivo gledas iz tog kuta...i ako ti je svako drugo od drugog pisanje na religiji 'misionarsko'...Connaisseur Karlin wrote:religija je drustevni ,ljudski produkt, a koji ukljucuje tradiciju, kulture i obicaje ljduskih civiliacija, zato citam o relgijamaHardcoreMX wrote:'ateizam ateista' je najbolji misionar, a tebe o Karlin.. nitko ne tjera da pratis religiju...
ja nikoga ne tjeram da pocne vjerovati van vlastitih relgijskih okivra, a na temi o relgijama pisem izkljucivo iz povijesnog kutka civilizacija
humanizam vjernik dokazuje u djelima, a ne u supljoj prici...Connaisseur Karlin wrote: ja imam svoj spiritulani humanisticki stav , i doticna spritulanost se ne moze definirati cak ni na polju metafizike, jer je spritulanost jednsotavno nemoguce ukoviriti , to je fluidan pojam
- Connaisseur Karlin
#10358 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
prestani glumiti forumskog Boga na temiHardcoreMX wrote:u povijest vjernici ne vjeruju...tako da imas razlog vise da ides na pdf povijest ako iskljucivo gledas iz tog kuta...i ako ti je svako drugo od drugog pisanje na religiji 'misionarsko'...Connaisseur Karlin wrote:religija je drustevni ,ljudski produkt, a koji ukljucuje tradiciju, kulture i obicaje ljduskih civiliacija, zato citam o relgijamaHardcoreMX wrote:'ateizam ateista' je najbolji misionar, a tebe o Karlin.. nitko ne tjera da pratis religiju...
ja nikoga ne tjeram da pocne vjerovati van vlastitih relgijskih okivra, a na temi o relgijama pisem izkljucivo iz povijesnog kutka civilizacijahumanizam vjernik dokazuje u djelima, a ne u supljoj prici...Connaisseur Karlin wrote: ja imam svoj spiritulani humanisticki stav , i doticna spritulanost se ne moze definirati cak ni na polju metafizike, jer je spritulanost jednsotavno nemoguce ukoviriti , to je fluidan pojam
- HardcoreMX
#10359 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
poprilicna doza otrovnog cinizma u tvom nazovi 'spriritualnom humanistickom stavu'...valjda ti ponestalo povijesni argumenata...
- Connaisseur Karlin
#10360 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
o HardcoreMX, o ti forumski Boze, o ti sve znas 
- HardcoreMX
#10361 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
pamet nije niposto skupa 
- Connaisseur Karlin
#10362 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
- HardcoreMX
#10363 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
- Connaisseur Karlin
#10364 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
- Zaitsev
- aurora313
#10366 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
E moj Smrle, vanzemaljaca i vanzemaljkinja ima. Kada pođem od ove naše malene planete, pa kada tu vjerovatnoću pomnožim sa trilion triliona puta, nekako mi logički prestaje da samo bude vjerovatnoća. Dakle, siguran sam.Smrcak15 wrote:...pa ti nemozes znati ima li ili nema vanzemaljaca u nasem univerzumu a da znas ima li BOga van naseg univerzuma ili nema![]()
A kada se vi ovozemaljci dogovorite da postoji samo jedan bog, prestanete nametati svaki svog boga, pa nam date njegove odredbe, propise i misli samo u jednom formatu koji se može svariti kao moguć, onda ću ja da načuljim uši. Ok?
- Smrcak15
#10367 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Zaitsev wrote:
do sta sam dosao, da cak i ateisti rade posao za mene, postiraju stvari ono sto ja treba da postiram
promovisu ono sto ja promovisem, jer dok taj Kinesin nanorobot hoda u tvoj tijelu i svih drugih ateista, to je najveci nereligijski dokaz inteligentnog dizajna.
dobro je ponekad to postirat da se narod podsjeti
- Smrcak15
#10368 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
aurora313 wrote:E moj Smrle, vanzemaljaca i vanzemaljkinja ima. Kada pođem od ove naše malene planete, pa kada tu vjerovatnoću pomnožim sa trilion triliona puta, nekako mi logički prestaje da samo bude vjerovatnoća. Dakle, siguran sam.Smrcak15 wrote:...pa ti nemozes znati ima li ili nema vanzemaljaca u nasem univerzumu a da znas ima li BOga van naseg univerzuma ili nema![]()
A kada se vi ovozemaljci dogovorite da postoji samo jedan bog, prestanete nametati svaki svog boga, pa nam date njegove odredbe, propise i misli samo u jednom formatu koji se može svariti kao moguć, onda ću ja da načuljim uši. Ok?
interesantna pojavaE moj Smrle, vanzemaljaca i vanzemaljkinja ima. Kada pođem od ove naše malene planete, pa kada tu vjerovatnoću pomnožim sa trilion triliona puta, nekako mi logički prestaje da samo bude vjerovatnoća. Dakle, siguran sam.
siguran si da postoje vanzemaljci zato sto ima puno planeta, iako nemas uvid u cijelu kreaciju, to jeste cijelu univerzum i kreaciju van univerzum
a siguran si isto tako da nema Boga iako nemas uvid u cijelu kreaciju, to jeste cijelu univerzum i kreaciju van univerzum
e svaka ti cast, kad kazes sigurno nema, onda znaci da imas uvid u cijelu kreaciju, sve sto bistvuje, unutar univerzuma i van univerzuma, kad vidis sve to i vidis da nema Boga , onda mozes reci nema Boga.
- aurora313
#10369 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Nejma kreacije... utuvi to već jednom! Nejma!Smrcak15 wrote:e svaka ti cast, kad kazes sigurno nema, onda znaci da imas uvid u cijelu kreaciju, sve sto bistvuje, unutar univerzuma i van univerzuma, kad vidis sve to i vidis da nema Boga , onda mozes reci nema Boga.
- Bloo
- Globalna šefica
#10370 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Jutriček 
malo humora nije naodmet
god: i have made Mankind
angels: you fucked up a perfectly good monkey is what you did. look at it. it's got anxiety
malo humora nije naodmet
god: i have made Mankind
angels: you fucked up a perfectly good monkey is what you did. look at it. it's got anxiety
- Smrcak15
#10371 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
jos samo kad bi naucio da nema J u rijeci Nejma koju si napisao i to dva puta.aurora313 wrote:Nejma kreacije... utuvi to već jednom! Nejma!Smrcak15 wrote:e svaka ti cast, kad kazes sigurno nema, onda znaci da imas uvid u cijelu kreaciju, sve sto bistvuje, unutar univerzuma i van univerzuma, kad vidis sve to i vidis da nema Boga , onda mozes reci nema Boga.
kako nema kreacije, kad su se konstante podesile prilikom stvaranja univerzuma da bi univerzum mogao opstati i stvoriti se zivot na zemlji.
kako mozes reci nema kreacije, ako razlicite stvari suradjuju jedno sa drugim da bi nesto sasvim deseto opstalo, znaci povezano je stimanjem, kalibriranje, kodiranjem, zar to nije kreacija.
- aurora313
#10372 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Hajdemo ponovo:Smrcak15 wrote:jos samo kad bi naucio da nema J u rijeci Nejma koju si napisao i to dva puta.aurora313 wrote:Nejma kreacije... utuvi to već jednom! Nejma!Smrcak15 wrote:e svaka ti cast, kad kazes sigurno nema, onda znaci da imas uvid u cijelu kreaciju, sve sto bistvuje, unutar univerzuma i van univerzuma, kad vidis sve to i vidis da nema Boga , onda mozes reci nema Boga.
kako nema kreacije, kad su se konstante podesile prilikom stvaranja univerzuma da bi univerzum mogao opstati i stvoriti se zivot na zemlji.
kako mozes reci nema kreacije, ako razlicite stvari suradjuju jedno sa drugim da bi nesto sasvim deseto opstalo, znaci povezano je stimanjem, kalibriranje, kodiranjem, zar to nije kreacija.
Nejma kreacije... utuvi to već jednom! Nejma!
Nejma kreacije... utuvi to već jednom! Nejma!... x 100
- Zaitsev
#10373 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Šta ću brate kad ubijaš argumentima...Smrcak15 wrote:
do sta sam dosao, da cak i ateisti rade posao za mene, postiraju stvari ono sto ja treba da postiram![]()
promovisu ono sto ja promovisem, jer dok taj Kinesin nanorobot hoda u tvoj tijelu i svih drugih ateista, to je najveci nereligijski dokaz inteligentnog dizajna.
dobro je ponekad to postirat da se narod podsjeti
P.S. Valjda se kaže hvala, ili hvala pripada samo dragom Allahu dž.š. ...Smrcak15 wrote:ima i u kelvinima , ne brini, a to sto se odluci na jednu, to je stvar autora Kur'ana, ako on odluci na jednu to je onda njegov izbor.
- Smrcak15
#10374 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
tacno me bode u oci to J u Nema, a to sto kazes da nema kreacije, mogu preci Preko toga, ali Preko toga J nemogu, bas me nesto iritira.aurora313 wrote:Hajdemo ponovo:
Nejma kreacije... utuvi to već jednom! Nejma!
Nejma kreacije... utuvi to već jednom! Nejma!... x 100
- irac300
#10375 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Sreća vaša da ovdje @Charuga nije moderator, bila bi metla, ovo je trollanje expert level.