Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
HardcoreMX

#10351 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by HardcoreMX »

'ateizam ateista' je najbolji misionar, a tebe o Karlin.. nitko ne tjera da pratis religiju...
:D
vatrogasac

#10352 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by vatrogasac »

Connaisseur Karlin wrote:
vatrogasac wrote:
Connaisseur Karlin wrote:21 soljece, forumsko misionarenje vjernika na temi Ateizam/Agnosticizam :D
Misionarenje? Trebaš mi u džamiji ili crkvi? Nekada sam se trošio na razbijanje stereotipa, ali baš me više briga. Bog je to dobro uredio da svako od nas odgovara za svoje postupke i ja ni u kom slučaju nisam odgovoran za tvoje. Rahmetli Đozo je znao reći da je lijepo čovjeku objasniti nešto u čemu luta, a da je kontraproduktivno ubjeđivati ga. Nema dva puta spoznaje ista i džaba je da ja tebi prenosim svoje iskustvo jer ti od njega nemaš ništa.
pa ti cijelo vrijeme pises o svom abrhamskom Bogu, a kojeg odlicno poznajes

imam pravo vjerovati da postoji spiritulanost u humanizmu, a za tako nesto mi ne treba abrhamski Bog

tvoj abrhamski Bog diskiminira ljudsku populaciju jer ga je ista upravo opisala, intereptirala , tj. vas Bog je iskljucivo vizija jedne populacije na Zemlji
Moj 'abrahamski' Bog je tebi dao slobodu na dunjaluku da uređuješ svoj život kako hoćeš i što bih se ja petljao u Njegove poslove.

"Da Gospodar tvoj hoće, na Zemlji bi doista bili svi vjernici. Pa zašto onda ti da nagoniš ljude da budu vjernici?" (10:99)

A on je Er-Rahman i neće ti zbog negiranja Njega uskratiti nafaku pa iskoristi dok si još u mogućnosti. On je i Er-Rahim, ali to već tebe ne zanima.
Connaisseur Karlin

#10353 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Connaisseur Karlin »

vatrogasac wrote:
vatrogasac wrote: Misionarenje? Trebaš mi u džamiji ili crkvi? Nekada sam se trošio na razbijanje stereotipa, ali baš me više briga. Bog je to dobro uredio da svako od nas odgovara za svoje postupke i ja ni u kom slučaju nisam odgovoran za tvoje. Rahmetli Đozo je znao reći da je lijepo čovjeku objasniti nešto u čemu luta, a da je kontraproduktivno ubjeđivati ga. Nema dva puta spoznaje ista i džaba je da ja tebi prenosim svoje iskustvo jer ti od njega nemaš ništa.
pa ti cijelo vrijeme pises o svom abrhamskom Bogu, a kojeg odlicno poznajes

imam pravo vjerovati da postoji spiritulanost u humanizmu, a za tako nesto mi ne treba abrhamski Bog

tvoj abrhamski Bog diskiminira ljudsku populaciju jer ga je ista upravo opisala, intereptirala , tj. vas Bog je iskljucivo vizija jedne populacije na Zemlji
Moj 'abrahamski' Bog je tebi dao slobodu na dunjaluku da uređuješ svoj život kako hoćeš i što bih se ja petljao u Njegove poslove.

"Da Gospodar tvoj hoće, na Zemlji bi doista bili svi vjernici. Pa zašto onda ti da nagoniš ljude da budu vjernici?" (10:99)

A on je Er-Rahman i neće ti zbog negiranja Njega uskratiti nafaku pa iskoristi dok si još u mogućnosti. On je i Er-Rahim, ali to već tebe ne zanima.
pa o tome pricam, ti si uvjeren da je tvoj abrahamski Bog uradio nesto u skladu sa tvojim uvjernjima iskljucivo iz tvoje relgije :)

to jeste problem kod vas vjernika, jednsotavno niste sposbni razumjeti da se svijet ne okrece onako kako ste vi zamislili u skladu sa svojim religijskim skriptama

ja imam svoj spiritulani humanisticki stav , i doticna spritulanost se ne moze definirati cak ni na polju metafizike, jer je spritulanost jednsotavno nemoguce ukoviriti , to je fluidan pojam

zasto je to tebi, i drugim religjskim vjernicima jednsotavno tesko razumjeti ?
Connaisseur Karlin

#10354 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

HardcoreMX wrote:'ateizam ateista' je najbolji misionar, a tebe o Karlin.. nitko ne tjera da pratis religiju...
religija je drustevni ,ljudski produkt, a koji ukljucuje tradiciju, kulture i obicaje ljduskih civiliacija, zato citam o relgijama :)

ja nikoga ne tjeram da pocne vjerovati van vlastitih relgijskih okivra, a na temi o relgijama pisem izkljucivo iz povijesnog kutka civilizacija :)
vatrogasac

#10355 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by vatrogasac »

ja imam svoj spiritulani humanisticki stav , i doticna spritulanost se ne moze definirati cak ni na polju metafizike, jer je spritulanost jednsotavno nemoguce ukoviriti , to je fluidan pojam

A šta sam ja gore napisao, a što je @harač pokušao da ismije? Ako je fluidno i nemoguće sve to strpati u epruvetu onda treba vjeru.
Connaisseur Karlin

#10356 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

vatrogasac wrote:

A šta sam ja gore napisao, a što je @harač pokušao da ismije? Ako je fluidno i nemoguće sve to strpati u epruvetu onda treba vjeru.
pa morat ces pitati forumasha harac, a ne mene, kako ja mogu tebi odogvarati umjesto njega :)

nema potrebe da se nesto negdje strpa, meni je potpuno dobro i bez toga :)

ne mozes ti ili neko drugi posjedovati narocito pravo za standardizaciju necijeg vjerovanja :)
HardcoreMX

#10357 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by HardcoreMX »

HardcoreMX wrote:'ateizam ateista' je najbolji misionar, a tebe o Karlin.. nitko ne tjera da pratis religiju...
religija je drustevni ,ljudski produkt, a koji ukljucuje tradiciju, kulture i obicaje ljduskih civiliacija, zato citam o relgijama

ja nikoga ne tjeram da pocne vjerovati van vlastitih relgijskih okivra, a na temi o relgijama pisem izkljucivo iz povijesnog kutka civilizacija
u povijest vjernici ne vjeruju...tako da imas razlog vise da ides na pdf povijest ako iskljucivo gledas iz tog kuta...i ako ti je svako drugo od drugog pisanje na religiji 'misionarsko'...
Connaisseur Karlin wrote: ja imam svoj spiritulani humanisticki stav , i doticna spritulanost se ne moze definirati cak ni na polju metafizike, jer je spritulanost jednsotavno nemoguce ukoviriti , to je fluidan pojam
humanizam vjernik dokazuje u djelima, a ne u supljoj prici...
Connaisseur Karlin

#10358 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

HardcoreMX wrote:
religija je drustevni ,ljudski produkt, a koji ukljucuje tradiciju, kulture i obicaje ljduskih civiliacija, zato citam o relgijama

ja nikoga ne tjeram da pocne vjerovati van vlastitih relgijskih okivra, a na temi o relgijama pisem izkljucivo iz povijesnog kutka civilizacija
u povijest vjernici ne vjeruju...tako da imas razlog vise da ides na pdf povijest ako iskljucivo gledas iz tog kuta...i ako ti je svako drugo od drugog pisanje na religiji 'misionarsko'...
Connaisseur Karlin wrote: ja imam svoj spiritulani humanisticki stav , i doticna spritulanost se ne moze definirati cak ni na polju metafizike, jer je spritulanost jednsotavno nemoguce ukoviriti , to je fluidan pojam
humanizam vjernik dokazuje u djelima, a ne u supljoj prici...
prestani glumiti forumskog Boga na temi :thumbup:
HardcoreMX

#10359 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by HardcoreMX »

poprilicna doza otrovnog cinizma u tvom nazovi 'spriritualnom humanistickom stavu'...valjda ti ponestalo povijesni argumenata...
Connaisseur Karlin

#10360 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

o HardcoreMX, o ti forumski Boze, o ti sve znas :lujka:
HardcoreMX

#10361 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by HardcoreMX »

pamet nije niposto skupa :roll:
Connaisseur Karlin

#10362 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

HardcoreMX

#10363 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by HardcoreMX »

:roll: pamet nije niposto skupa
:zoka: :run:
Connaisseur Karlin

#10364 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Zaitsev

#10365 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Zaitsev »

Image
aurora313

#10366 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by aurora313 »

Smrcak15 wrote:...pa ti nemozes znati ima li ili nema vanzemaljaca u nasem univerzumu a da znas ima li BOga van naseg univerzuma ili nema :-)
E moj Smrle, vanzemaljaca i vanzemaljkinja ima. Kada pođem od ove naše malene planete, pa kada tu vjerovatnoću pomnožim sa trilion triliona puta, nekako mi logički prestaje da samo bude vjerovatnoća. Dakle, siguran sam.

A kada se vi ovozemaljci dogovorite da postoji samo jedan bog, prestanete nametati svaki svog boga, pa nam date njegove odredbe, propise i misli samo u jednom formatu koji se može svariti kao moguć, onda ću ja da načuljim uši. Ok?
Smrcak15

#10367 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Smrcak15 »

Zaitsev wrote:Image
:thumbup:

do sta sam dosao, da cak i ateisti rade posao za mene, postiraju stvari ono sto ja treba da postiram :thumbup:

promovisu ono sto ja promovisem, jer dok taj Kinesin nanorobot hoda u tvoj tijelu i svih drugih ateista, to je najveci nereligijski dokaz inteligentnog dizajna.

dobro je ponekad to postirat da se narod podsjeti :thumbup:
Smrcak15

#10368 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Smrcak15 »

aurora313 wrote:
Smrcak15 wrote:...pa ti nemozes znati ima li ili nema vanzemaljaca u nasem univerzumu a da znas ima li BOga van naseg univerzuma ili nema :-)
E moj Smrle, vanzemaljaca i vanzemaljkinja ima. Kada pođem od ove naše malene planete, pa kada tu vjerovatnoću pomnožim sa trilion triliona puta, nekako mi logički prestaje da samo bude vjerovatnoća. Dakle, siguran sam.

A kada se vi ovozemaljci dogovorite da postoji samo jedan bog, prestanete nametati svaki svog boga, pa nam date njegove odredbe, propise i misli samo u jednom formatu koji se može svariti kao moguć, onda ću ja da načuljim uši. Ok?
interesantna pojava
siguran si da postoje vanzemaljci zato sto ima puno planeta, iako nemas uvid u cijelu kreaciju, to jeste cijelu univerzum i kreaciju van univerzum

a siguran si isto tako da nema Boga iako nemas uvid u cijelu kreaciju, to jeste cijelu univerzum i kreaciju van univerzum

e svaka ti cast, kad kazes sigurno nema, onda znaci da imas uvid u cijelu kreaciju, sve sto bistvuje, unutar univerzuma i van univerzuma, kad vidis sve to i vidis da nema Boga , onda mozes reci nema Boga.
aurora313

#10369 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by aurora313 »

Smrcak15 wrote:e svaka ti cast, kad kazes sigurno nema, onda znaci da imas uvid u cijelu kreaciju, sve sto bistvuje, unutar univerzuma i van univerzuma, kad vidis sve to i vidis da nema Boga , onda mozes reci nema Boga.
Nejma kreacije... utuvi to već jednom! Nejma!
Bloo
Globalna šefica

#10370 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Bloo »

Jutriček :D
malo humora nije naodmet :D

god: i have made Mankind
angels: you fucked up a perfectly good monkey is what you did. look at it. it's got anxiety
Smrcak15

#10371 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Smrcak15 »

aurora313 wrote:
Smrcak15 wrote:e svaka ti cast, kad kazes sigurno nema, onda znaci da imas uvid u cijelu kreaciju, sve sto bistvuje, unutar univerzuma i van univerzuma, kad vidis sve to i vidis da nema Boga , onda mozes reci nema Boga.
jos samo kad bi naucio da nema J u rijeci Nejma koju si napisao i to dva puta.

kako nema kreacije, kad su se konstante podesile prilikom stvaranja univerzuma da bi univerzum mogao opstati i stvoriti se zivot na zemlji.

kako mozes reci nema kreacije, ako razlicite stvari suradjuju jedno sa drugim da bi nesto sasvim deseto opstalo, znaci povezano je stimanjem, kalibriranje, kodiranjem, zar to nije kreacija.
aurora313

#10372 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by aurora313 »

Smrcak15 wrote:
aurora313 wrote:
jos samo kad bi naucio da nema J u rijeci Nejma koju si napisao i to dva puta.

kako nema kreacije, kad su se konstante podesile prilikom stvaranja univerzuma da bi univerzum mogao opstati i stvoriti se zivot na zemlji.

kako mozes reci nema kreacije, ako razlicite stvari suradjuju jedno sa drugim da bi nesto sasvim deseto opstalo, znaci povezano je stimanjem, kalibriranje, kodiranjem, zar to nije kreacija.
Hajdemo ponovo:

Nejma kreacije... utuvi to već jednom! Nejma!... x 100
Zaitsev

#10373 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Zaitsev »

Smrcak15 wrote:
do sta sam dosao, da cak i ateisti rade posao za mene, postiraju stvari ono sto ja treba da postiram :thumbup:

promovisu ono sto ja promovisem, jer dok taj Kinesin nanorobot hoda u tvoj tijelu i svih drugih ateista, to je najveci nereligijski dokaz inteligentnog dizajna.

dobro je ponekad to postirat da se narod podsjeti :thumbup:
Šta ću brate kad ubijaš argumentima...
Smrcak15 wrote:ima i u kelvinima , ne brini, a to sto se odluci na jednu, to je stvar autora Kur'ana, ako on odluci na jednu to je onda njegov izbor.
P.S. Valjda se kaže hvala, ili hvala pripada samo dragom Allahu dž.š. ...
Smrcak15

#10374 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Smrcak15 »

aurora313 wrote:Hajdemo ponovo:

Nejma kreacije... utuvi to već jednom! Nejma!... x 100
tacno me bode u oci to J u Nema, a to sto kazes da nema kreacije, mogu preci Preko toga, ali Preko toga J nemogu, bas me nesto iritira.
irac300

#10375 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by irac300 »

Sreća vaša da ovdje @Charuga nije moderator, bila bi metla, ovo je trollanje expert level.
Post Reply