Tako je. Veteranski minimum, tj. minimalni ugovor koji se u NBA može potpisati u NBA za 2024-25 je $3,3M. To je u rangu plate top 5 najplaćenijih igrača u EL.hzsa22 wrote: ↑16/01/2025 23:41Ma nije budala, ima garantovano 20 miliona za sezonu 25/26. U EL ga ne moze/nece niko platiti vise od 1.5m eura.hrasno38 wrote: ↑16/01/2025 22:57On da je pametan vratio bi se u Evropu i nema kluba u EL gdje ne bi bio prvi centar i laganini do penzijeThorgerson wrote: ↑14/01/2025 11:03 Nurkic je prespor. Prespor za njihovu igru. Nakon sto mu je receno da ide na klupu nakon losih igaraz sujeta proradila i ocito se sa svima tamo posvadjao.
Covjek je ocito takav.
Ne znam, mozda je on normala, ali mi izgleda fkt pun sebe. Pa covjek posvadjan sa ocem, sa savezom, sa trenerima, sa igracima.
Jbmu. Pa nije moguce da je jedino on ispravan.
Mislim, boli njega qrac naravno, zaradio je lovu moze sad lezat do kraja zivota. Nego eto onako, meni je zao da nije napravio.jos bolju karijeru, a mogao je. Jbt, pa bio je opcija ispred Jokica.
Jusuf Nurkić
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- canvra888
#10351 Re: Jusuf Nurkić
- spree
#10352 Re: Jusuf Nurkić
ma ima on kvalitet za nba. valjda ga ovo malo trzne. šutiš, odradiš, odbaciš emocije i uzmeš lovu.
- insaneinthebrain
#10353 Re: Jusuf Nurkić
Draymond svaku drugu utakmicu nekog opali, ufati za vrat i nista. Gsw ga nagradjuje, nba ga nagradjuje. Juka nakon jednog incidenta ko da je pola tima pobio. Sunsi su samo trazili razlog da ga ne igraju vise. I ono im je ko kec na deset doslo. Raspala ekipa koja nece nista uraditi u po. Sad cekaju buttlera spasioca da im dodje 
- Altsa
#10354 Re: Jusuf Nurkić
Nurkicu bi bilo najbolje da se vrati u evropu. Ima 31 godinu, zaradio je dovoljno u NBA i kraj karijere odraditi u nekom euroligasu.
-
moke_31
#10355 Re: Jusuf Nurkić
Gledo sam dosta utakmica Phoenixa i očajni su defanzivno a od Juke hoće da brani reket za cijeli tim, skače i postavlja blokove. Milion put Juka sam pod košem a Durant, Booker i Bral dođu na 3-4 metra od koša i neće da mu dodaju. Znajući njegov mentalitet vjerovatno mu puko film i dosadilo mu da se uvlači ovoj trojici šupaka za par asistencija po utakmici.
Mora se ohladiti i fokusirati na košarku šta god da se desi, trade bi bio najbolji jer on u drugim ekipama koje nisu natrpane zvijezdama može biti solidan igrač, double-double mašina svaku večer i uz dobru timsku odbranu često zatvoriti reket u defanzivnom smislu. Uz ovu trojicu u Phoenixu nema šta tražiti, likovi su zvijezde i tu su da nabijaju statistiku, ne interesuje ih timska košarka, igranje odbrane i sl., a sad su našli njega ko žrtvenog jarca za neuspjeh. Durant je uništio sve ekipe u kojima je igrao osim GS, a tu su se pitali Green i Curry pa nije mogao puno srati, ali ga je i odatle Green nabio nogom.
Butleru bi bolje bilo da ode bilo gdje osim u Phoenix, jer će tu tek nastati haos nakon još jednog debakla u playoffu i ne može im ni Jordan pomoći a kamoli Butler.
Mora se ohladiti i fokusirati na košarku šta god da se desi, trade bi bio najbolji jer on u drugim ekipama koje nisu natrpane zvijezdama može biti solidan igrač, double-double mašina svaku večer i uz dobru timsku odbranu često zatvoriti reket u defanzivnom smislu. Uz ovu trojicu u Phoenixu nema šta tražiti, likovi su zvijezde i tu su da nabijaju statistiku, ne interesuje ih timska košarka, igranje odbrane i sl., a sad su našli njega ko žrtvenog jarca za neuspjeh. Durant je uništio sve ekipe u kojima je igrao osim GS, a tu su se pitali Green i Curry pa nije mogao puno srati, ali ga je i odatle Green nabio nogom.
Butleru bi bolje bilo da ode bilo gdje osim u Phoenix, jer će tu tek nastati haos nakon još jednog debakla u playoffu i ne može im ni Jordan pomoći a kamoli Butler.
- Porodice Foht
#10356 Re: Jusuf Nurkić
Samo da se izvinio klubu nakon tuce, a on u novinama rece da bi opet isto ponovio, ne vjerujem da bi ista od ovoga bilo. Sta mu je falilo kazati: "ljudi, isprovocirao me, nece se ponoviti", ali bosanski inat ide ispred pameti. Sam si je kriv. Plate su puno manje u Evropi i s 30 g. tesko ce se vratiti. Pokusat ce garant jos negdje pa mozda s 34 u "voljeni Zadar".insaneinthebrain wrote: ↑17/01/2025 08:17 Draymond svaku drugu utakmicu nekog opali, ufati za vrat i nista. Gsw ga nagradjuje, nba ga nagradjuje. Juka nakon jednog incidenta ko da je pola tima pobio. Sunsi su samo trazili razlog da ga ne igraju vise. I ono im je ko kec na deset doslo. Raspala ekipa koja nece nista uraditi u po. Sad cekaju buttlera spasioca da im dodje![]()
- Haris.ba
#10357 Re: Jusuf Nurkić
Ma samo neka uzme para sto vise moze. Nakon penzije se samo to pika.Porodice Foht wrote: ↑17/01/2025 11:48 Samo da se izvinio klubu nakon tuce, a on u novinama rece da bi opet isto ponovio, ne vjerujem da bi ista od ovoga bilo. Sta mu je falilo kazati: "ljudi, isprovocirao me, nece se ponoviti", ali bosanski inat ide ispred pameti. Sam si je kriv. Plate su puno manje u Evropi i s 30 g. tesko ce se vratiti. Pokusat ce garant jos negdje pa mozda s 34 u "voljeni Zadar".
Vjerovatno je skontao da u Feniksu nema srece pa se nije ni povukao i izvinio nakon "tuce". Da isprovocira da ga tusnu nekom drugom. A, ako ne uspiju - barem ce se cuvati od povrede.
Ne mora znaciti da uvjek trebas klapnuti Amerima.
Ovako ce imati jos oko 25 miliona KM za zadnju godinu. Pola nek ode na poreze i agente i troskove - 10 miliona KM u dzepic.
Onda ce naci neki nba ti. Za manje love. Odraditi dvije tri godinice i onda vidjeti za dalje.
Nek se u Feniksu znoje sta ce sa njim.
https://basketnews.com/news-218022-suns ... cerns.html
- Thorgerson
#10358 Re: Jusuf Nurkić
Da, ali pitanje je sta je ovaj uradio u svlacionici sa svojim suigracima. Jer s obzirom da je prilicno prgav, svadljiv i sujetan, veoma je lako da je poslao u pm od kd-a, bookera i ostalih do vrha kluba.insaneinthebrain wrote: ↑17/01/2025 08:17 Draymond svaku drugu utakmicu nekog opali, ufati za vrat i nista. Gsw ga nagradjuje, nba ga nagradjuje. Juka nakon jednog incidenta ko da je pola tima pobio. Sunsi su samo trazili razlog da ga ne igraju vise. I ono im je ko kec na deset doslo. Raspala ekipa koja nece nista uraditi u po. Sad cekaju buttlera spasioca da im dodje![]()
Kako mislis trazili razlog da ne igra. Pa neigranje Juke njima ne donosi nista dobro? To se evo pokazalo, kome ces uvaliti igraca koji ne igra? I jos ima takvu platu? Kome? Evo ti dokaza da ga nece niko. Znaci da im je cilj bio da ga se otarase, uradili bi oni to na drugi nacin. Zna u juka to, ima i on savjetnike. Pa nije niko glup.
U ovoj poziciji, Juka ima sve poluge. Phx je donji. Mada ja mislim da su ovdje saigraci ovo trazili. Vjerovatno donosi u ekipu nemir, neslaganje... ne znam. Jer da je samo do menadzmenta, njima su pare bitne. I juka bi igrao da je ubio nekog. A ne da se potukao.
- Thorgerson
- Altsa
#10360 Re: Jusuf Nurkić
Il ce ga otjerati iz NBA jer je sve stariji i losiji ili ce sam otici ko gospodin. Nek sam bira.Thorgerson wrote: ↑17/01/2025 12:53Da li bi ti otisao na nizu platu. I ne malo nizu nego 10x nizu. Bi al u qrcu. Sto ce to raditi, nije lud.
- Thorgerson
#10361 Re: Jusuf Nurkić
18mil USd ove sezone + 19 mil iduce. To je potpisano. Nema tamo da te posalje na biro jbt. Ima ugovor.Altsa wrote: ↑17/01/2025 12:55Il ce ga otjerati iz NBA jer je sve stariji i losiji ili ce sam otici ko gospodin. Nek sam bira.Thorgerson wrote: ↑17/01/2025 12:53Da li bi ti otisao na nizu platu. I ne malo nizu nego 10x nizu. Bi al u qrcu. Sto ce to raditi, nije lud.
Kakva jebena evropa, ne moze mu niko ponuditi ni priblizno ovako dobre uslove.
Pare su bitne. A lik nije mlad, 31 godina sa uzasno teskom povredom. Ono nije da mu je 23 godine pa sad ganja da igra stalno.
Boli qa qrac. Dobro neko napisa gore, nek se sad Phx znoji oko ovoga. Sami su krivi.
Ja opet mislim da j3 ovdje cisto do KD-a. Takve zvijezde upravljaju timovima. Ako se takvom nagazi na zulj jbg. Jer da je samo do trenera i mgmt rijesilo bi se to. Ko ce lud drzati igraca na klupi, i ovako ga placati. Al ako ti se bune zvijezde u timu, onda nrmas izbora.
- n;hill
- insaneinthebrain
#10363 Re: Jusuf Nurkić
od kud ti znas ta je uradio ili nije uradio u svlacionici. mozes samo izmisljati. nista drugo. ko zna sta stoji iza ovog. cuj ne donosi im nista dobro, pa naravno da im donosi jer su htjeli da ga se rijese ocigledno. samo su gledali priliku kako i kad da to urade i da ga zamijene novim centrom. sad imaju problem sto ne mogu da nikom da ga trejdaju zbog plate. i nije umro da ne igra, nego ne igra zato sto mu ne daju da igra. jest da je malo slabije igrao u posljednje vrijeme al je igrao. neca ga niko kome su ga ponudili. niko ne zna kome su ga sunsi ponudili i koliko ekipa je bilo u pitanu. ne znaci da su citavu ligu pitali i eto sad niko nece da uzme juku. prelazni rok je do 6. februara i vidjećemo hoce li naci ekipu koja bi ga preuzela.Thorgerson wrote: ↑17/01/2025 12:49Da, ali pitanje je sta je ovaj uradio u svlacionici sa svojim suigracima. Jer s obzirom da je prilicno prgav, svadljiv i sujetan, veoma je lako da je poslao u pm od kd-a, bookera i ostalih do vrha kluba.insaneinthebrain wrote: ↑17/01/2025 08:17 Draymond svaku drugu utakmicu nekog opali, ufati za vrat i nista. Gsw ga nagradjuje, nba ga nagradjuje. Juka nakon jednog incidenta ko da je pola tima pobio. Sunsi su samo trazili razlog da ga ne igraju vise. I ono im je ko kec na deset doslo. Raspala ekipa koja nece nista uraditi u po. Sad cekaju buttlera spasioca da im dodje![]()
Kako mislis trazili razlog da ne igra. Pa neigranje Juke njima ne donosi nista dobro? To se evo pokazalo, kome ces uvaliti igraca koji ne igra? I jos ima takvu platu? Kome? Evo ti dokaza da ga nece niko. Znaci da im je cilj bio da ga se otarase, uradili bi oni to na drugi nacin. Zna u juka to, ima i on savjetnike. Pa nije niko glup.
U ovoj poziciji, Juka ima sve poluge. Phx je donji. Mada ja mislim da su ovdje saigraci ovo trazili. Vjerovatno donosi u ekipu nemir, neslaganje... ne znam. Jer da je samo do menadzmenta, njima su pare bitne. I juka bi igrao da je ubio nekog. A ne da se potukao.
ti znas sta im je cilj.
- canvra888
#10364 Re: Jusuf Nurkić
Što toga ne bi u Portlandu onda?Thorgerson wrote: ↑17/01/2025 12:49Vjerovatno donosi u ekipu nemir, neslaganje...insaneinthebrain wrote: ↑17/01/2025 08:17 Draymond svaku drugu utakmicu nekog opali, ufati za vrat i nista. Gsw ga nagradjuje, nba ga nagradjuje. Juka nakon jednog incidenta ko da je pola tima pobio. Sunsi su samo trazili razlog da ga ne igraju vise. I ono im je ko kec na deset doslo. Raspala ekipa koja nece nista uraditi u po. Sad cekaju buttlera spasioca da im dodje![]()
- Porodice Foht
#10365 Re: Jusuf Nurkić
Ne bih rekao da Juka bas s 30 g. gleda sve kroz novac. Ima on jos ambicija da se dokaze i ostvari u NBA. Zaradio je dovoljno miliona i otvoreno je rekao prosle godine da zeli da se u odbrani nametne medju najbolje centre lige. Tu je svakako dugo medju deset najboljih. Dobro ga je krenulo prosle godine, pa cak i prvih deset utakmica ove sezone od kojih je u 7-8 bio odlican ili vrlo solidan, ali onda je sve krenulo nizbrdo. Zbog posljednje kazne i nacina kako je dobio nogu u guzu malo ko ce htjeti takvog igraca. Mislim da bi sam dao love da ga uzmu Lakersi, kako negdje pricaju, ali nije to realno, po meni. Da nisu napeti odnosi u svlacionici a i vanity kod uprave kluba, mozda bi ga i pustili u februaru za kvale Eurobasketa jer tesko ce on vise skociti na parketu Arizone.Haris.ba wrote: ↑17/01/2025 11:53Ma samo neka uzme para sto vise moze. Nakon penzije se samo to pika.Porodice Foht wrote: ↑17/01/2025 11:48 Samo da se izvinio klubu nakon tuce, a on u novinama rece da bi opet isto ponovio, ne vjerujem da bi ista od ovoga bilo. Sta mu je falilo kazati: "ljudi, isprovocirao me, nece se ponoviti", ali bosanski inat ide ispred pameti. Sam si je kriv. Plate su puno manje u Evropi i s 30 g. tesko ce se vratiti. Pokusat ce garant jos negdje pa mozda s 34 u "voljeni Zadar".
Vjerovatno je skontao da u Feniksu nema srece pa se nije ni povukao i izvinio nakon "tuce". Da isprovocira da ga tusnu nekom drugom. A, ako ne uspiju - barem ce se cuvati od povrede.
Ne mora znaciti da uvjek trebas klapnuti Amerima.
Ovako ce imati jos oko 25 miliona KM za zadnju godinu. Pola nek ode na poreze i agente i troskove - 10 miliona KM u dzepic.
Onda ce naci neki nba ti. Za manje love. Odraditi dvije tri godinice i onda vidjeti za dalje.
Nek se u Feniksu znoje sta ce sa njim.
https://basketnews.com/news-218022-suns ... cerns.html
- canvra888
#10366 Re: Jusuf Nurkić
A glede plate i poželjnosti, mislim da i dalje ima vrijednost da, u najgorem slučaju, skoro nema ekipe koja ga ne bi potpisala za veteranski minimum pa barem kao drugi/treći centar u ekipi, a kako napisah, veteranski minimum u NBA je u rangu par najplaćenijih igrača u EL.
-
last mohicans
#10367 Re: Jusuf Nurkić
Ima info da je otpratio sve glavne zvijezde, sigurno je bio neki kursluz. Jebo američke kita zvijezde, pa oni su jednog Drazena šikanirali.
- van Basten
#10368 Re: Jusuf Nurkić
Treba vidjeti sa Phoenixlm ako ne računaju na njega u februaru da nam ga posude za kvalifikacije malo 
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#10369 Re: Jusuf Nurkić
I to sto kazes jedino ako ima zelju da igra jer ima i takvih igracahzsa22 wrote: ↑16/01/2025 23:41Ma nije budala, ima garantovano 20 miliona za sezonu 25/26. U EL ga ne moze/nece niko platiti vise od 1.5m eura.hrasno38 wrote: ↑16/01/2025 22:57On da je pametan vratio bi se u Evropu i nema kluba u EL gdje ne bi bio prvi centar i laganini do penzijeThorgerson wrote: ↑14/01/2025 11:03 Nurkic je prespor. Prespor za njihovu igru. Nakon sto mu je receno da ide na klupu nakon losih igaraz sujeta proradila i ocito se sa svima tamo posvadjao.
Covjek je ocito takav.
Ne znam, mozda je on normala, ali mi izgleda fkt pun sebe. Pa covjek posvadjan sa ocem, sa savezom, sa trenerima, sa igracima.
Jbmu. Pa nije moguce da je jedino on ispravan.
Mislim, boli njega qrac naravno, zaradio je lovu moze sad lezat do kraja zivota. Nego eto onako, meni je zao da nije napravio.jos bolju karijeru, a mogao je. Jbt, pa bio je opcija ispred Jokica.
- insaneinthebrain
#10370 Re: Jusuf Nurkić
i s Minesotom, mogli bi i Garzu malo posuditivan Basten wrote: ↑17/01/2025 16:22 Treba vidjeti sa Phoenixlm ako ne računaju na njega u februaru da nam ga posude za kvalifikacije malo![]()
- karanana
#10371 Re: Jusuf Nurkić
jel se garza tretira kao bh igrac? znam da je nesto oko toga bilo frke. jer doveli su onog nekog iz francuske pointa ako se ne varam.
- Porodice Foht
-
giovanni008
#10373 Re: Jusuf Nurkić
Ma nek Juka predje u Dubai, oni ga jedini mogu platiti koliko - toliko, pa nek igra Euroligu i pomogne nam u kvalifikacijama za Eurobasket!
- insaneinthebrain
#10374 Re: Jusuf Nurkić
ma nek predje u Bosnu. oni ga mogu platiti 1000 KM. dosta mu. a jos ide i evropskogiovanni008 wrote: ↑18/01/2025 12:23 Ma nek Juka predje u Dubai, oni ga jedini mogu platiti koliko - toliko, pa nek igra Euroligu i pomogne nam u kvalifikacijama za Eurobasket!
-
Dzontra_Volta
#10375 Re: Jusuf Nurkić
Ma Juku mogu uvaliti samo nekoj franšizi koja je u rebuildingu, zbog njegovog ističućeg ugovora u ljeto 2026. Mogu ga "vejvati" odmah ovo ljeto, što će vjerovatno i učiniti (ili u toku sezone 2025/26).
Eh sad, ako se primiri s pameću, možda kao Jonas ili Drummond odradi koju sezonu šetajući od tima do tima, sa vet. ugovorom.
Eh sad, ako se primiri s pameću, možda kao Jonas ili Drummond odradi koju sezonu šetajući od tima do tima, sa vet. ugovorom.