Sirija

Locked
sarajevoxxxx

#10351 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

- Žestoke borbe u En-Nebeku - Grad je u okruženju već 15 dan, do sada 80 poginulih i oko 200 ranjenih. Režimske snage su prije dva dana javile da su zauzele 70 % grada.

- U Halebu u toku napad na bolnicu El-Kenedi koja je mjesecima u okruženju snaga sirijske opozicije. Jutros je napad započeo velikom eksplozijom, u toku su žestoke borbe. Bolnica se nalazi na sjeveru Haleba.
Opetja033

#10352 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Opetja033 wrote:Sinoc u Bejrutu, ispred svoje kuce, ubijen jedan od glavnih komandanata teroristicke organizacije Hizbushejtan.

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/ubije ... /131204015
Inace ovaj teroristicki sljam je bio jedan od vodecih operativaca Hizbušejtana u Siriji.

Izrael odlucno negira bilo kakvu umijesanost u ovaj napad, sto je poprilicno cudno jer im je politika da ne komentarisu slicne slucajeve. Koliko sam upoznat ovo je prvi put da negiraju svoje ucesce u slicnim akcijama. Do sada jedino teroristi iz Hizbušejtana tvrde da je Izrael uljepsao ovu nasu planetu time sto je maknuo ovaj sljam sa lica Zemlje.

Vjerovatno se radi o osvetnickoj akciji muslimana.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#10353 Re: Sirija

Post by arman1 »

Opetja033 wrote:
Opetja033 wrote:Sinoc u Bejrutu, ispred svoje kuce, ubijen jedan od glavnih komandanata teroristicke organizacije Hizbushejtan.

Inace ovaj teroristicki sljam je bio jedan od vodecih operativaca Hizbušejtana u Siriji.

Izrael odlucno negira bilo kakvu umijesanost u ovaj napad, sto je poprilicno cudno jer im je politika da ne komentarisu slicne slucajeve. Koliko sam upoznat ovo je prvi put da negiraju svoje ucesce u slicnim akcijama. Do sada jedino teroristi iz Hizbušejtana tvrde da je Izrael uljepsao ovu nasu planetu time sto je maknuo ovaj sljam sa lica Zemlje.

Ili su cionisti skontali da je bolje zasad da ne traže šejtana dok s drugim vodu srću.
Challenger__

#10354 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Rusko ministarstvo vanjskih poslova najoštrije osuđuje kidnapovanje monahinja iz Malule i traži da se iste puste na slobodu: "Russian Foreign Ministry called on the kidnappers of Mar Takla Monastery 's nun in Syria to release them immediately":
Commissioner of Russian Foreign Ministry for human rights wrote in his page on Twitter , "we call on the kidnappers of the nuns to release them immediately without abusing them . the abduction of the nuns in the monastery of Mar Takla in Syria should be strongly condemned , in addition to naming those responsible for this criminal act " .
_____

Zahtjevu za puštanje monahinja na slobodu se pridrižio i poglavar RKC papa Franjo.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#10355 Re: Sirija

Post by arman1 »

Challenger__ wrote:Rusko ministarstvo vanjskih poslova najoštrije osuđuje kidnapovanje monahinja iz Malule i traži da se iste puste na slobodu: "Russian Foreign Ministry called on the kidnappers of Mar Takla Monastery 's nun in Syria to release them immediately":
Commissioner of Russian Foreign Ministry for human rights wrote in his page on Twitter , "we call on the kidnappers of the nuns to release them immediately without abusing them . the abduction of the nuns in the monastery of Mar Takla in Syria should be strongly condemned , in addition to naming those responsible for this criminal act " .
_____

Zahtjevu za puštanje monahinja na slobodu se pridrižio i poglavar RKC papa Franjo.
Neki novopečeni šejh/emir htio da napravi harem ali je "malo" fulio. :(
Challenger__

#10356 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Ljude iz Malule nije niko dirao u skoro 2000 godina koliko postoje kao naselje i kao hrišćani. Nije zapamćen slučaj da je iko dirao monahinje, a nema vojske koja nije prošla tim krajem, od Rimljana, Vizantinaca, Arapa, krstaša, Osmanlija, kolonista sa zapada...

Ovdje nije riječ o muslimanima, niti samozvanim šejhovima, već o notornim kriminalcima koji se kriju iza islama.
salik79

#10357 Re: Sirija

Post by salik79 »

pluspunkt wrote:
Opetja033 wrote:

bilo kako bilo, bitno je da je šljam počišćen ! :thumbup:
Sigurno vam i braca cionisti danas proslavljaju ovo "herojsko" smaknuce. :-)

Da mu dragi Allah dz.s. podari stepen sehida, a ubici/ubicama (i njihovim mentorima) da ono sto zasluzuju. Amin.
basar

#10358 Re: Sirija

Post by basar »

Što se raduju cionisti i vehabo-cionisti.

Neka, neka... Hizbullah još malo sa revolucionarnom gardom oslobađa jehudi arabiju od cionizma, ako Bog da.
Opetja033

#10359 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

basar wrote:Što se raduju cionisti i vehabo-cionisti.

Neka, neka... Hizbullah još malo sa revolucionarnom gardom oslobađa jehudi arabiju od cionizma, ako Bog da.
Opet si poceo lagati, klevetati i etiketirati ljude. Niti sam cionista niti sam vehabija. A tvoj cu komentar prijaviti administraciji jer konstantno etiketiras i lazes. I to cu raditi sve dok ne prestanes sa klevetanjem i podmetanjima. Kao da te dosadasnji banovi nijednom nisu opametili.

Da, pseto je otislo na onaj svijet i ovaj svijet je sada mirnije i ljepse mjesto.
salik79

#10360 Re: Sirija

Post by salik79 »

arman1 wrote:
sarajevoxxxx wrote:Džamija El-Halil Ibrahim - Jedna je od mnogobrojnih džamija u Siriji koju su razorile Asadove snage. Džamija se nalazi u gradu El-Merdžu koji je pod kontrolom sirijske opozicije:

Image
Pomalo dosadno prikazivanje Đamija za koje se ne može dokazati ko ih je uhelačio. Naletio sam na dva snimak na Netu na kojima se vidi kako tekbiraši Kuću upotrebljavaju kao borbeni položaj. Na jednom je manj grupa na kraju odrađena tenkom, a na drugom je snajperista na Munari dezintegrisan Pamovim mecima. Kasnije su sliku Munare rebelsi upotrijebili kao propagandni aterijal navodeći da je krv koja se na jednom dijelu vidi od ubijenog mujezina koji je pozivao vjernike na namaz. Nisu naveli da je to radio Browingom. :run:
Oplakah. :lol:

A evo kako to rade "jedini istinski mumini i sljedbenici ehli-sunneta vel-dzema(t)a", i to s dzamija s kojih se jedino ezanom (nista Browing) poziva na molitvu:

Usput je i biblioteka zijanila, ali sta ce im knjige kada oni uce ono sto im treba, sto bi se reklo, s "izvora". :skoljka:
basar

#10361 Re: Sirija

Post by basar »

Opetja033 wrote:

Opet si poceo lagati, klevetati i etiketirati ljude. Niti sam cionista niti sam vehabija. A tvoj cu komentar prijaviti administraciji jer konstantno etiketiras i lazes. I to cu raditi sve dok ne prestanes sa klevetanjem i podmetanjima. Kao da te dosadasnji banovi nijednom nisu opametili.

Da, pseto je otislo na onaj svijet i ovaj svijet je sada mirnije i ljepse mjesto.
"pseto" je šehid, kao i njegov sin koji je poginuo u ratu protiv izraela 2006 godin. Još malo jehudi arabija je na udaru ako Bog da, mnoge stvari će se morati izmjestiti iz Medine ako Bog da.
salik79

#10362 Re: Sirija

Post by salik79 »

basar wrote:
Opetja033 wrote:

"pseto" je šehid, kao i njegov sin koji je poginuo u ratu protiv izraela 2006 godin. Još malo jehudi arabija je na udaru ako Bog da, mnoge stvari će se morati izmjestiti iz Medine ako Bog da.
Ovo im je razlog za duplo slavlje. Nesto kao nacionalni praznik. Dvojica istinskih/dokazanih anticionista manje.
Challenger__

#10363 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

- južna predgrađa Yalda i Babbila (Rif Dimešk - okolina Damaska) pod punom kontrolom SAA, promjena unešena na mapu - ratna mapa.

_______

- sirijski ministar informisanja Omran al-Zoubi: američki projekat tzv. "arapsko proljeća" je propao u regionu i neće biti u stanju da ponove scenario Afganistana i Somalije".

Image
the U.S. so-called "Arab Spring" project in the region has failed, stressing that Syria's enemies will not be able to repeat the scenarios of Somalia and Afghanistan in it.
Syriaonline
tesanj

#10364 Re: Sirija

Post by tesanj »

pluspunkt wrote:
Opetja033 wrote:

bilo kako bilo, bitno je da je šljam počišćen ! :thumbup:
sreci nikad kraja narocito izraelu :mrgreen:
Challenger__

#10365 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Evo i ljudi iz Bosne u vijestima oko Damaska i Istočne Gute:
Watan newspaper quoted Syrian source as saying that the fighting is still going on in East Gouta.
source pointed out " transfer 200 bodies of the gunmen yet to Mowasat Hospital in Damascus. Suffered armed opposition losses field and human, most of them Arab nationals and foreign, were coincidence also the presence of armed countries have emerged for the first time as "Romania" for example, which landed them gunmen, while the distributed corpses between countries, Bosnia, Chechnya, Afghanistan, and between Saudi Arabia, Qatar, Oman, Iraq and Tunisia. According to information, 75% of deaths opposition are foreigners.

" U bolnicu u Damasku je prebačeno oko 200 tijela poginulih militanata, medju kojima ima stranih državljana iz Rumunije, Bosne, S.Arabije, Katara,Omana, Iraka, Tunisa , Čečenije. 75% poginulih su stranci, koji su živote izgubili u udarima SAA oko Damaska, posebno na području I.Gute..."
Last edited by Challenger__ on 04/12/2013 15:10, edited 1 time in total.
basar

#10366 Re: Sirija

Post by basar »

Challenger__ wrote:Evo i ljudi iz Bosne u vijestima oko Damaska i Istočne Gute:
Watan newspaper quoted Syrian source as saying that the fighting is still going on in East Gouta.
source pointed out " transfer 200 bodies of the gunmen yet to Mowasat Hospital in Damascus. Suffered armed opposition losses field and human, most of them Arab nationals and foreign, were coincidence also the presence of armed countries have emerged for the first time as "Romania" for example, which landed them gunmen, while the distributed corpses between countries, Bosnia, Chechnya, Afghanistan, and between Saudi Arabia, Qatar, Oman, Iraq and Tunisia. According to information, 75% of deaths opposition are foreigners.

" U bolnicu u Damasku je prebačeno oko 200 tijela poginulih militanata, medju kojima ima stranih državljana iz Rumunije, Bosne, S.Arabije, Katara,Omana, Iraka, Tunisa , Čečenije. 75% poginulih su stranci, koji su živote izgubili u snažnim udarima SAA oko Damaska, posebno na području I.Gute..."
Maša´Allah
Avetinho

#10367 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:Saudijska delegacija (na čelu sa Bandarom) po drugi put ove godine u Moskvi. Teme razgovora: Sirija i Iran.

Press TV
A gdje je iranska delegacija danas.
Avetinho

#10368 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:Rusko ministarstvo vanjskih poslova najoštrije osuđuje kidnapovanje monahinja iz Malule i traži da se iste puste na slobodu: "Russian Foreign Ministry called on the kidnappers of Mar Takla Monastery 's nun in Syria to release them immediately":
_____

Putinko bi prvo mogao pustiti muzicare iz svojih zatvora, kad vec od nekog nesto zahtijeva.
Challenger__

#10369 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Image

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Avetinho

#10370 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Maske su pale! Joker!
Challenger__

#10371 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Ajjj, umrijeću... :lol: Svo "arapsko proljeće", sva "revolucija", sva njihova "pamet" u jednoj sličici.

LooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooL!!!

:lol: :lol: :lol:
Soslan

#10372 Re: Sirija

Post by Soslan »

Ja Sam Odavle wrote:
_____

Putinko bi prvo mogao pustiti muzicare iz svojih zatvora, kad vec od nekog nesto zahtijeva.
Pa zar jeans, kroasoni , muzikanti, žene za volanom i slične stvari, nisu zabranjene šerijatom?

Challenger__

#10373 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Image

Zatvarajte temu, magarčina je sve rek'o!

:lol: :lol: :lol:
Avetinho

#10374 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Soslan wrote:
Ja Sam Odavle wrote: Putinko bi prvo mogao pustiti muzicare iz svojih zatvora, kad vec od nekog nesto zahtijeva.
Pa zar jeans, kroasoni , muzikanti, žene za volanom i slične stvari, nisu zabranjene šerijatom?
Sta? Zar je vec i u Rusiji serijat? Kad prije?
Soslan

#10375 Re: Sirija

Post by Soslan »

Ja Sam Odavle wrote:
Soslan wrote:
Ja Sam Odavle wrote: Putinko bi prvo mogao pustiti muzicare iz svojih zatvora, kad vec od nekog nesto zahtijeva.
Sta? Zar je vec i u Rusiji serijat? Kad prije?
Ja konto da se ti zalažeš za šerijat na cijelom dunjaluku, izgleda da sam te pomiješao sa nekim. :roll: Sry .Maske su pale! Joker.
Locked