Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
The BEN10

#10351 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by The BEN10 »

Hafis wrote:Rekoh li ja davno (u bezbroj navrata) da su na terenu žešći tanjež i jednostavno nemaju ljudi, i da se sve vrti oko ŽK i njegovih borbenih poskočica. Taj čovjek objektivno nije u stanju voditi ni malo uhodaniji restoran, a ne stranku s tako ''grandiozno'' najavljenim programom.
Jedno je prosipati demagogiju a drugo je znati izgraditi jaku infrastrukturu.
A kako li je to Corto samo dobro skužio još kad je ŽK napustio SDP to mi nikad neće biti jasno.
Alfons Kauders

#10352 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

Država wrote:Baš me zanima da li će AVAZ objaviti (i kako) vijest da je Damir Marjanović napustio DF...

:lol:
zavisi

fahri bi DF super odgovarao kao potencijalni partner... ali... samo pod uslovom da imaju dovoljno dobar rezultat da mogu zajedno formirati vlast u par kantona i na federalnom nivou

to bi odgovaralo i HDZ-u, ali ne i 90tci

medjutim, to je opcija samo ako DF bude imao dobar rezultat, tj koalicioni kapacitet... a ako ne bude? ili ide u opoziciju, ili se mora prikloniti SDA... nijedna opcija SBBu ne odgovara, nimalo... fahri treba jak DF otvoren za saradnju ili nikakav DF, jer bi mu samo ukrao dio glasova (i naravno mogao bi se prikloniti SDA)

sta bi onda ti uradio da si Fahro? jer ja bi na njegovom mjestu DF pustio niz vodu... ili gurnuo u vodu... s betonskim cipelama
oakville

#10353 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by oakville »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:
plain vanilla wrote:Bgm,ne volim nijednog politicara, pa ni njega, samo eto pratim sta se dogadja na 'estradi'.

Sto se mene tice, DF je krenuo Zlatkovim stazama revolucije i nece daleko dogurati. Pocev od one izjave kako je Fahro jedini cist, preko prepucavanja u OO i KO (sto je bilo svojestveno za SDP), pa evo sada do sastanaka koji se nisu dogodili, nemoralnih koalicija i sl.

Vidjet cemo, ali ... tuzno je sve ovo,

ovo ce DF na kraju kostati vise od fahre, damira i svih ostalih pizdarija

bez dobre organizacije na lokalnom nivou jednostavno nema sanse... ne radi se o velikoj, etabliranoj stranci sa desetinama hiljada uhljeba poput sdp, sda, hdz... nema se love i resursa, najvise se moze napraviti na lokalnom nivou, radom na terenu, kroz direktni kontakt s ljudima, poznanstva, angazmanom neokaljanih, novih faca - a umjesto toga upravo tu haman najvise steka... tuzla, mostar, novi grad - pa samo tu se radi o 350,000 ljudi i oko 100,000 potencijalnih glasaca, a vec sve otislo u pm
Rekoh li ja davno (u bezbroj navrata) da su na terenu žešći tanjež i jednostavno nemaju ljudi, i da se sve vrti oko ŽK i njegovih borbenih poskočica. Taj čovjek objektivno nije u stanju voditi ni malo uhodaniji restoran, a ne stranku s tako ''grandiozno'' najavljenim programom.

Što kaže hećim iz vica: ništa ne dirati, otpast će samo.
Ne osudjuj preostro, tesko je organizovati lanac malih standova na pijaci da sve funkcionise a kamoli politicku stranku. Trenutno df puca iz vazdusne puske uz nadu da ce prave vojne snage tu vazdusnu puskuu zabludi zamjeniti za dvocijevku i prihvatit ga kao saveznika .
Alfons Kauders

#10354 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:
plain vanilla wrote:Bgm,ne volim nijednog politicara, pa ni njega, samo eto pratim sta se dogadja na 'estradi'.

Sto se mene tice, DF je krenuo Zlatkovim stazama revolucije i nece daleko dogurati. Pocev od one izjave kako je Fahro jedini cist, preko prepucavanja u OO i KO (sto je bilo svojestveno za SDP), pa evo sada do sastanaka koji se nisu dogodili, nemoralnih koalicija i sl.

Vidjet cemo, ali ... tuzno je sve ovo,

ovo ce DF na kraju kostati vise od fahre, damira i svih ostalih pizdarija

bez dobre organizacije na lokalnom nivou jednostavno nema sanse... ne radi se o velikoj, etabliranoj stranci sa desetinama hiljada uhljeba poput sdp, sda, hdz... nema se love i resursa, najvise se moze napraviti na lokalnom nivou, radom na terenu, kroz direktni kontakt s ljudima, poznanstva, angazmanom neokaljanih, novih faca - a umjesto toga upravo tu haman najvise steka... tuzla, mostar, novi grad - pa samo tu se radi o 350,000 ljudi i oko 100,000 potencijalnih glasaca, a vec sve otislo u pm
Rekoh li ja davno (u bezbroj navrata) da su na terenu žešći tanjež i jednostavno nemaju ljudi, i da se sve vrti oko ŽK i njegovih borbenih poskočica. Taj čovjek objektivno nije u stanju voditi ni malo uhodaniji restoran, a ne stranku s tako ''grandiozno'' najavljenim programom.

Što kaže hećim iz vica: ništa ne dirati, otpast će samo.
to sam i ja govorio, dok nisam postao izdajnik i kriminalac - pa za pocetak SDPu i ostalim velikim strankama fali kadra, kamoli DFu... odakle onda da "namaknu"?

jedine dvije spinoff stranke koje su uspjele za sobom povuci mahere koji su radili dobar posao na terenu su 90tka i SBiH... (ne ulazim u to koliko je taj posao bio dobar za narod - ali za stranku je bio itekako dobar)

sve ostale stranke nastale osipanjem drugih - taraba, mrtva taraba... nazalost DF nije izuzetak
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#10355 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by plain vanilla »

Banksy wrote:
plain vanilla wrote:
Banksy wrote:
Previše strasti za političku objavu. Liči na mahalanje, što nije dobro, ni po njega ni po stranku. Očito je bio previše vruć dok je ovo pisao. Ovakve stvari se prvo prespavaju par dana.
Kako sam rece, nije vise clan stranke, vratio je clanski kartu. A ovu strast smo voljeli kod Komsica. Ja bih voljela da je i on strastveno,kad je napustio SDP, ispricao sve sto zna.. pocev od reketa pa nadalje.. ali, nazalost, prespavao je i nikad nije progovorio.
Strast koju smo, kako kažeš, voljeli kod Komšića nije bila iskazana u strastvenom olajavanju bivših političkih saradnika.
Naravno da nije ispričao sve, zato jer to onda izgleda kao mahalanje uvrijeđene mlade. Mislim da je, kad je trebalo, rekao dovoljno.
Iako ga jako volim i poštujem, mislim da DM griješi.

I jos nesto, mozda je on sto se tebe tice rekao dovoljno, ali nije. Da je rekao dovoljno, sahranio bi ih, strpao u zatvor, nikad vise ih ne bismo vidjeli osim na snimkama sa sudjenja.

Mogao je to uraditi, ali ko zna zasto, nije. Otkriti malverzacije, kriminal, strpati kriminalce iza resetaka nije mahalanje, to bi trebao biti cilj.

Prije ce bti da su se rastali uz dogovor-ne dirajte me, necu vas dirati.
Hafis

#10356 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

I jest tako najbolje.
i sad i jedni i drugi u utrci za pozicije s kojih će najbolje pomoći narodu.
Ne bi me čudilo ni da koaliraju nakon izbora. u stvari čudilo mi me da ne dođe do koalicije SDP i DF.
Banksy

#10357 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Neprocjenjivo je iskustvo vidjeti na forumu, ali i u RL, združene snage SDP, HDZ, SDA, (SNSD) zagrljene u borbi protiv zajedničkog neprijatelja koji prijeti da im ugrozi pozicije.

Treba dobro zapamtiti ovaj povjesni trenutak ... :mrgreen: ...
I pustiti vas, bez ometanja, da nabacujete jedni drugima ...
I gledati sa strane ... neprocjenjivo ... :mrgreen:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#10358 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by plain vanilla »

Banksy wrote:Neprocjenjivo je iskustvo vidjeti na forumu, ali i u RL, združene snage SDP, HDZ, SDA, (SNSD) zagrljene u borbi protiv zajedničkog neprijatelja koji prijeti da im ugrozi pozicije.

To je sve sto imas reci? auuu, ostalo se vez argumenata

de mi bgt reci, koja sam to ja snaga kad zamjeram Komsicu sto nije Zlaju & co strpao u zatvor?

elem, ja cu ionako vjerovatno glasati za Cerica, mozda mi se makar u sevap upise :mrgreen:
putokaz1

#10359 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by putokaz1 »

DF
Ideja nije loša infrastruktura loša
Seudin Hodžić iz Tuzle u DF?
katastrofa!!!
The BEN10

#10360 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by The BEN10 »

plain vanilla wrote:
Banksy wrote:Neprocjenjivo je iskustvo vidjeti na forumu, ali i u RL, združene snage SDP, HDZ, SDA, (SNSD) zagrljene u borbi protiv zajedničkog neprijatelja koji prijeti da im ugrozi pozicije.
To je sve sto imas reci? auuu, ostalo se vez argumenata
Neki forumaši sa dužim stažom su očigledno postali jači trollovi. Ne sekiraj se radi toga. ;-)
putokaz1

#10361 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by putokaz1 »

DF nekom neprijatelj ne ,DF će svoje biračke odbore dat ovim stranka,ako prođe prag uć u koaliciju s istim
Dr. Kuca

#10362 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Dr. Kuca »

Od kad ja ljudima govorim da je df smijesna stranka i da je Komsic smijesan politicar i nikakav lider.
Hafis

#10363 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

putokaz1 wrote:DF
Ideja nije loša infrastruktura loša
Seudin Hodžić iz Tuzle u DF?
katastrofa!!!
Ma ni blizu Nisi vidio kadar u Mostaru. Svaki ima u nogama utakmica i promjenjenih dreseva više od Anelce.
Alfons Kauders

#10364 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

dobro, sve i da je tako... to ne mijenja cinjenicu da se prica prebacuje na nas koje se ne slazemo umjesto na poteze (promasaje) stranke...

ok razumijem ako ti je tako lakse... stvarno razumijem... i meni bi bilo drago da izbore uzmu neke nove snage.. ali jbg ja sam realista - sto je haman sad smrtni grijeh

samo pazi shefice... taj "ako nisi s nama..." pristup me podsjeca na nasu zajednicku prijateljicu i plenumashe... :)
putokaz1

#10365 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by putokaz1 »

Željko nije loš čovjek.Pošten je.
Političar i lider nije kvalitetan.
Pobjedio je glasovima Bošnjaka/Sdp i dr stranaka.
Ne smije ići u Srbiju,a i u Hrvatsku izbjegava.
Prijeti prstima.
Bio je 8 godina član predsjedništva,za loše stanje u zemlji je odgovoran kao i ostali članovi.
Bio je član SDP sad baca ljagu.
Bosni i Hercegovini treba lider poput Josipovića ili Vučića(uzimam u obzir samo novija djela i ideje ne njegova djela i riječi u prošlosti koje ne odobravam)
Bosna i Hercegovina nema takvog lidera,niti jedan njen narod,Bošnjači nemaju nikakvog(Tihić iako ima 90% načelnika u''Bošnjačkom'' dijelu FBIH,ne može se nazvat kvalitetnim liderom),Hrvati Čovića(Nekad veliki komunista,dugogodišnji vladar HDZ time i Hrvata,koji propadaju kao narod,usput ima(ili je imao) zabranu vršenja izvršne vlasti u BH od strane OHR a),Srbi imaju Dodika(imat će ga možda do oktobra),iako je čvrsta ruka,lider u pravom smislu riječi,ponekad i diktator,ali ''seljak'' u duši,vulgaran,primitivan nije lider kojeg treba EU.
It_is_a_Leclerc

#10366 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by It_is_a_Leclerc »

Bit će zanimljivo vidjeti ko je Bošnjacima draži - preživjela žrtva genocida koja živi kao povratnik i radi sve što može na ukidanju dejtonske nepravde, ili neko ko je sve u životu, od fakulteta do žene stekao na osnovu prezimena.
O'zone
Globalni moderator

#10367 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by O'zone »

Nekad na početku ove teme ja rekoh da se u politku ulazi i stranke se osnivaju radi ličnih interesa a ne radi naroda i boljitka države i društva, te da pojedinci koji ulaze u politku sa željom da rade za dobrobit društva i države ili budu ubiVeni ili uvučeni u amorfnu masu političkog klera BiH.

Bijah popljuvan tad jer sam negativsta :-?

Sve u svemu i ono malo ljudi na političkoj sceni koji su i vrijedili glasa na izborima nestaje, jedan po jedan.
L u c i f e r

#10368 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by L u c i f e r »

dustaban wrote:Cuj, kabadahija Suljagic uso, Marjanovic izaso...

I haj ti sad izadji na izbore!
Upravo sam to pomislio... :-?

Plus romansa sa SBB... :-x
putokaz1

#10369 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by putokaz1 »

L u c i f e r wrote:
dustaban wrote:Cuj, kabadahija Suljagic uso, Marjanovic izaso...

I haj ti sad izadji na izbore!
Upravo sam to pomislio... :-?

Plus romansa sa SBB... :-x
Zanimljiva romansa SBB i DF
Ekonomija,ekonomija,ekonomija to mi sviđa ,ostalo ne
Df mnogo priče -tresla se gora rodio se koMIŠić
Alfons Kauders

#10370 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

O'zone wrote:Nekad na početku ove teme ja rekoh da se u politku ulazi i stranke se osnivaju radi ličnih interesa a ne radi naroda i boljitka države i društva, te da pojedinci koji ulaze u politku sa željom da rade za dobrobit društva i države ili budu ubiVeni ili uvučeni u amorfnu masu političkog klera BiH.

Bijah popljuvan tad jer sam negativsta :-?

Sve u svemu i ono malo ljudi na političkoj sceni koji su i vrijedili glasa na izborima nestaje, jedan po jedan.
DF je imao dobru startnu poziciju, mogucnost da privuce dosta glasova razocaranih ljevicara, kao i apstinenata koji traze neke nove face bez 'repova'. Marjanovic je bio dobar, odlican iz vise razloga. I covjek ode. Iz politike odose svi, jer je postala tako prljava da se jednostavno ne isplati.

I kraj nemira i kraj svih drugih zajebancija, po svemu sudeci cemo na ovim izborima imati rekordan broj apstinenata. Da je DF krenu bolje, mozda bi nekoliko desetina hiljada izveo na biralista - ovako cisto sumnjam.

Ali caka je sto Marjanovic nije otisao zato jer mu je bilo mrsko trpiti blacenje u medijima i politicki djeriz. Covjek kaze da je otisao jer se radilo iza njegovih ledja. Kandidat za predsjednistvo, naucnik zestokog kalibra - a genijalci su ga pokusali iskoristiti kao ikebanu? Dakle otisao je jer su se radile neke stvari o kojim nije imao pojma, krilo se od njega a covjek kandidat za sefa drzave i jedan od najjacih aduta stranke?! Cija je to bila jebena ideja pobogu?!
VjecitiStudent

#10371 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

Dok god novosnovanim strankama bude cilj sudjelovanje u vlasti odmah po osnivanju, pri tome ne birajući sredstva i saveznike, naš politički izbor će ostati jadan i oskudan.
VjecitiStudent

#10372 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

Alfons Kauders wrote:Ali caka je sto Marjanovic nije otisao zato jer mu je bilo mrsko trpiti blacenje u medijima i politicki djeriz. Covjek kaze da je otisao jer se radilo iza njegovih ledja. Kandidat za predsjednistvo, naucnik zestokog kalibra - a genijalci su ga pokusali iskoristiti kao ikebanu? Dakle otisao je jer su se radile neke stvari o kojim nije imao pojma, krilo se od njega a covjek kandidat za sefa drzave i jedan od najjacih aduta stranke?! Cija je to bila jebena ideja pobogu?!
S obzirom kako je upao u kantonalnu vladu, ne bi se nipošto moglo tvrditi da je Marjanović politički čistunac, naivac, naučnik tek pokupljen sa ledine.
putokaz1

#10373 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by putokaz1 »

Ideje narod ne voli
infrastruktora prolazi
jedna momak doveze 10 starijih ,tri momka ih uvedu, i slično.
Jedna osoba tri puta glasa(tri biračka jedno mjesto),sa vlastitim glasom 4 puta.Glasa za pare,za nacionalizam,il za komšiju,za ideju rijetko.
DF NEMA svoje momke,nema pare,nema kontinuitet glasača,ovi koji izađu iz SDP od stranke budu ignorisani,infrastruktura ostaje vezana za SDP,Sela pobjeđuju a DF u gradu ima pristalica u selu gdje narod misli tuđom glavom ne
VjecitiStudent

#10374 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

Rekao bi neuki posmatrač da im je nekakav Gandi ili Jose Mujica (onaj pravi, ne forumski) protivnik, a ne ŽK, dojučerašnji saučesnik ili barem nijemi svjedok u 1001 prljavštini stranke na vlasti, sa Hankom kao desnom rukom.
Maystor

#10375 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

Upečatljiva osobina ljudi sa ovih prostora je da trabunjaju o stvarima o kojima pojma nemaju.

Veoma me obradovala vijest da je hohštapler Damir Marjanović napustio stranku. O njemu sam pisao sve najgore na ovom forumu još dok je bio ministar u Zeljkovićevoj vladi. Goreg ministra Kanton Sarajevo nije imao. Rezultati njegovog rada nisu nula, već debelo ispod nule. Smanjio je budžet UNSA za 20%, do propasti doveo osnovne i srednje škole, donio katastrofalan Statut UNSA, izazvao masovne ulične proteste profesora, nakon čega je podnio ostavku. Nije uradio apsolutno ništa, ali je svojim šalabajzerskim fazonima pokupio simpatije naivnog puka. Interesantno, tada su ga od mene branili ekstremni poltroni SDA (nije ni čudo, za njih je radio). U politiku ga je uvela Hanka Vajzović i zajedno su radili za ekipu SDA+radeljaš. Hanka je svoje naplatila na tradicionalan način, a hohštapler Marjanović je bio suptilniji: njega su kupili tako što su mu dopustili da svoju firmu (institut za genetiku) uvrsti u Statut UNSA. Time je sebe, direktno, nakačio na budžetsku sisu.
Post Reply