Premijer liga BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Max Bunker
#103451 Re: Premijer liga BiH
Ma ništa ovo, motaj kablove i spremaj se za sezonu 2020/2021.
Sloboda predložila neki play-off, play-out koji je Savez odmah odbio i rekao da će se igrati ili svih jedanaest kola ili nijedno. Samim ovim stavom Saveza, otpada i ovaj prijedlog kona.
Zrinjski na svojoj fb stranici između redova napisao da od lige nema ništa, da je to to i da se okreću pripremama za sezonu 2020/2021.
Vicko i Borac zapeli i ne popuštaju ni milimetra u stavu da se liga ne može nastaviti.
Mislim da sam negdje vidio da ni Radnik nije za nastavak.
Šeranić danas izjavio da se može trenirati od 18.maja ali ne može igrati do 01.jula.
Ovo je ostalo samo da se dogovore ko je prvak i ko ispada a ko ulazi i to je to.
Sloboda predložila neki play-off, play-out koji je Savez odmah odbio i rekao da će se igrati ili svih jedanaest kola ili nijedno. Samim ovim stavom Saveza, otpada i ovaj prijedlog kona.
Zrinjski na svojoj fb stranici između redova napisao da od lige nema ništa, da je to to i da se okreću pripremama za sezonu 2020/2021.
Vicko i Borac zapeli i ne popuštaju ni milimetra u stavu da se liga ne može nastaviti.
Mislim da sam negdje vidio da ni Radnik nije za nastavak.
Šeranić danas izjavio da se može trenirati od 18.maja ali ne može igrati do 01.jula.
Ovo je ostalo samo da se dogovore ko je prvak i ko ispada a ko ulazi i to je to.
-
elk
#103452 Re: Premijer liga BiH
Ne mogu(a i ne trebaju) se dogovoriti ko je prvak, ko ce u evropu, a ko ispada, ni uz meditaciju ohr-a iz najboljih dana(ako je ikad i bilo takvih, dana). Jedino holbruk iz mezara da ustane....
Sezona plbih ce se ponistiti, nova neka pocne na vrijeme i to je to.
Sezona plbih ce se ponistiti, nova neka pocne na vrijeme i to je to.
-
Juliuscezar
#103453 Re: Premijer liga BiH
Ako ponište sezonu onda nek niko ne ide ni u Europu, ne može do pola
- sve_ovo_ja
#103454 Re: Premijer liga BiH
Ovi se nafurali na ligu nacija.
Daj ti nama da prva 4 samo igraju, u najgorem slučaju da 4 budemo da se tu za Europu borimo i manje utakmica da se odigra da ne pocrkaju
Daj ti nama da prva 4 samo igraju, u najgorem slučaju da 4 budemo da se tu za Europu borimo i manje utakmica da se odigra da ne pocrkaju
- Logovan
#103455 Re: Premijer liga BiH
Krupa sampion. Eto ih u PL.
- Nike af1 white
#103456 Re: Premijer liga BiH
dok vi kao zadnje hinje sutite i ne smijete glasno reci da se ne igra mi barem nesto pokusavamo i haj objasni logiku ako se ne moze liga igrati sta je problem sa kupom sve su ekipe iz FBiH al bitno je staviti red smajlija i misliti da si glavni u rajiPitar sa Kariba wrote: ↑08/05/2020 16:33 Al' zar moze ovo biti?!?!
FK Željezničar ponudio rješenje za završetak sezone
Prijedlog Plavih s Grbavice
FK Željezničar ponudio je danas rješenje za završetak sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.
Tim s Grbavice je na sastanku klubova s NSBiH ponudio rješenje za početak lige od 1. jula i to stvaranjem tri mini lige.
U prvoj mini ligi igrali bi klubovi koji su trenutno po plasmanu smješteni od 1. do 4. mjesta, drugu bi činilo timovi od 5. do 8. mjesta, a treću mini ligu klubovi koji su trenutno na tabeli od 9. do 12. mjesta.![]()
Ovo samo oni mogu fakat.
- Raigor Stonehoof
#103457 Re: Premijer liga BiH
jedno je pokusavat nesto normalno
drugo je bit glup ko kurac ko autori ovog prijedloga
drugo je bit glup ko kurac ko autori ovog prijedloga
- Logovan
#103458 Re: Premijer liga BiH
Pa kao prvo, nasi su rekli da su za nastavak, ali tek kada se steknu za to uslovi.Nike af1 white wrote: ↑08/05/2020 20:37 dok vi kao zadnje hinje sutite i ne smijete glasno reci da se ne igra mi barem nesto pokusavamo i haj objasni logiku ako se ne moze liga igrati sta je problem sa kupom sve su ekipe iz FBiH al bitno je staviti red smajlija i misliti da si glavni u raji
A kao drugo, to da ne smijemo glasno reci da se treba prekinuti, to mozes samo pretpostavljati.
I kao trece, ponekad je bolje sutiti, nego lupati sa prijedlozima. U ovoj situaciji, mozes skontati stotinu prijedloga, a da ih ni 10 ne bude glupo.
- Zlocin&Kazna
#103459 Re: Premijer liga BiH
Ovdje se radi samo o tome da Savez uzme novce od uefe, a onda ne potrosi nista na klubove, hebe se njima za premijer ligu. Njima je svejedno, samo da ne moraju potrositi €. Druga stvar je sto su klubovi glupi ko ku*ac, pa 20 godina ne mogu da formiraju neko udruženje. Kako god da se zavrsilo svi su na gubitku. Nasi fudbaleri bez takmičarskih utakmica od marta do augusta ce biti ko amateri. To jest jos veci amateri.
Jedino je sigurno da Savez nece potrositi znacajan novac na Premijer ligu.
Jedino je sigurno da Savez nece potrositi znacajan novac na Premijer ligu.
- N.N.
#103460 Re: Premijer liga BiH
Nece niko ispasti, ulaze jos dva kluba, liga se siri...sljedece sezone ispadaju cetri kluba.
Celik sampion!

Celik sampion!
- animus
#103461 Re: Premijer liga BiH
Mi smo uvijek bili da se nastavi. Nismo djaba pojacanja dovodili. I to do kraja mjeseca da krene ali ne pita se nas a izgleda ni vas. Zavisimo svi izgleda od šumske jer Don Begic nece da presijece i godi mu da se ne igra jer bi onda mogao sve EUR da zadrzi za sebe. Mi cemo uzeti krunu svakako. Jedino da se poništi prvenstvo ali onda bi isli u sudske postupke.
- studiorum_tuzlaensis
#103462 Re: Premijer liga BiH
Igrat će se sigurno.
- Ricken
- armin071
#103464 Re: Premijer liga BiH
Ma realno ništa od prvenstva. Svi se nešto ko deklarativno zalažu za ovo ili ono ali konkretno ništa.. Najveći kamen spoticanja je PC a tu je politički da se spasi Borcu mjesto u Evropi. Igrači su sjebani nema tu ni forme ni ništa još kad bi nakon plafon dvije sedmice priprema krenuli u ritam sri-sub to bi bila pogibija. Oni ne mogu ni normalni tempo da izdrže. Ali eto ovo se sve malo rasteže zbog dramaturgije ko i za koronu ali u biti to je u njihovim glavama već završeno.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#103465 Re: Premijer liga BiH
U pola godine oni su igrali 2 hefte
Njihov fudbal bi licio na onog plivaca sa OI u Sidneyu 2000, borba za goli život. Neki dan sam rekao, ne znam kako ovi iz Borca ocekuju da idu kao 4, ako nema pobjednika Kupa, a pritom je on Zeljo ili Zrinjski.
Onda Široki moze potegnuti pitanje, zasto on ne bi išao u Evropu umjesto Borca kao 1/2 finalista, jer su Zeljo i Zrinjski po tabeli vec u Evropi.
Njihov fudbal bi licio na onog plivaca sa OI u Sidneyu 2000, borba za goli život. Neki dan sam rekao, ne znam kako ovi iz Borca ocekuju da idu kao 4, ako nema pobjednika Kupa, a pritom je on Zeljo ili Zrinjski.
Onda Široki moze potegnuti pitanje, zasto on ne bi išao u Evropu umjesto Borca kao 1/2 finalista, jer su Zeljo i Zrinjski po tabeli vec u Evropi.
- animus
#103466 Re: Premijer liga BiH
Pricinjena šteta. Nepostivanje propozicija. Neispunjavanje obaveza. Svasta se moze pronaci.
Ipak smo mi jedini u Evropi zavrsili dva kruga igranja sto je inace standardno da se zavrsi sezona. Ako se ne bude igralo onda moraju nas proglasiti prvakom.
-
Max Bunker
#103467 Re: Premijer liga BiH
Ma za šta će ga tužiti?
Ovi će odmah odgovoriti kako je na snazi bilo stanje nesreće uzrokovane pandemijom korona virusa, kako nije do njih, već do države itd.
Ja vam kažem, liga se prekida a ostalo je samo da se dogovore oko prvaka i ekipa koje ispadaju.
Eventualno, da je zakažu od 01.jula pa da je završe do 03.augusta ali to je na duku štapu...
Mada, bilo bi predobro...ljeto, fino ugrijalo, hladna pivka i magija naše PL na tv-u
- sime_cipol
#103468 Re: Premijer liga BiH
Nepostivanje propozicija?
Pa prva propozicija je da prvenstvo ima 33 kola.
Mi smo odigrali 2/3 prvenstva, vjerovatno najmanje od svih liga u evropi.
Najlogičnije je da se sezona ponisti, u evropu da se ide po stanju na tabeli. Niko ne ispada, iduće sezone liga ima 14 klubova, igra se dvokruzno, 4 ispadaju i vozdra.
Eventualno, kao sto se po tabeli ide u evropu, da se i po tabeli dva najlošija izbace u nize lige, dva da udju i da se igra u istom formatu kao i ove godine.
- Logovan
#103469 Re: Premijer liga BiH
Poništavanje uopšte nije opcija.
Pa prekidanjem kupa svi klubovi gube pravo da ostvare plasman u Europu kroz ovo takmičenje i ide onaj četvrti. Nema nikakve logike da polufinalista ostvari plasman. Široki ako potegne pitanje, ljudi iz saveza će se samo nasmijati. A nije tu samo Široki, već i GOŠK.sime_cipol wrote: ↑08/05/2020 23:11 U pola godine oni su igrali 2 hefte![]()
- sime_cipol
#103470 Re: Premijer liga BiH
Al cetvrti u evropu ide samo i ako neko od prva tri osvoji Kup. Nema osvajača Kupa, na osnovu kojeg pravila bi 4. Isao u evropu? 
- Logovan
#103471 Re: Premijer liga BiH
Ide četvrti u tom slučaju ako se dobio pobjednik kupa, a ovdje to nije stvar. Pobjednika kupa nema. Ne možeš onda ni poslati nikoga iz kupa. Džaba to što su Željezničar i Zrinjski među prve tri ekipe.sime_cipol wrote: ↑09/05/2020 00:43 Al cetvrti u evropu ide samo i ako neko od prva tri osvoji Kup. Nema osvajača Kupa, na osnovu kojeg pravila bi 4. Isao u evropu?![]()
Kako odabrati između Širokog i GOŠK-a ko će ići u Europu?
Meni je skroz logično da ide četvrti. Kup se prekinuo - nema pobjednika. Liga se prekinula - idu prva četiri.
- sime_cipol
#103472 Re: Premijer liga BiH
Ja bih da idu samo prva tri, da zajebemu Vicu 
- Logovan
#103473 Re: Premijer liga BiH
Teško da ćeš taj film gledati.
Jedino ako se liga nastavi.
-
Max Bunker
#103474 Re: Premijer liga BiH
Pa propozicija da se odigraju sva planirana kola je predviđena i u Francuskoj i u Belgiji pa i jedni i drugi prekinuše prvenstvo (u Francuskoj proglasili prvaka a u Belgiji će ako se do 14.05 ne stvore uslovi za nastavak proglasiti Brugge).sime_cipol wrote: ↑09/05/2020 00:36
Nepostivanje propozicija?
Pa prva propozicija je da prvenstvo ima 33 kola.
Mi smo odigrali 2/3 prvenstva, vjerovatno najmanje od svih liga u evropi.
Najlogičnije je da se sezona ponisti, u evropu da se ide po stanju na tabeli. Niko ne ispada, iduće sezone liga ima 14 klubova, igra se dvokruzno, 4 ispadaju i vozdra.
Eventualno, kao sto se po tabeli ide u evropu, da se i po tabeli dva najlošija izbace u nize lige, dva da udju i da se igra u istom formatu kao i ove godine.
Zavisi kako gledaš ali od planiranog da se odigra i broja kola, odigrali smo isto kao i Francuzi i Belgijanci.
Francuzi su odigrali nekompletno 28.kolo, nije igrao svako sa svakim, do kraja im je ostalo 11/12 kola i proglasili su prvaka.
Belgijanci su prvenstvo prekinuli nakon 29.kola i ostalo im je još jedno kolo da odigra svako sa svakim.
Nakon toga bi trebali igrati dvije lige i to za prvaka i evropska takmičenja i ligu za opstanak.
Ako uzmeš u obzir da im klubovi trebaju odigrati 30.kola regularnog prvenstva+10 kola lige za prvaka/opstanak=40 kola, do kraja im je ostalo 11.kola.
Dakle, tako posmatrajući, kod nas je u slučaju prekida prvenstva situacija najjasnija jer je igrao svako sa svakim i odigrano je (po formatu takmičenja) 2/3 prvenstva a u Belgiji nije ni toliko pa su proglasili prvaka, odnosno prolongirali odluku da vide da li će se ili ne prvenstvo nastaviti.
Najpoštenije je insistirati na nastavku prvenstva a ako to ne može, zbog okolnosti zdravlja, epidemiološke situacije i finasnsija (uvjeti koje UEFA dozvoljava kao dozvoljene zbog kojih se prvenstvo može prekinuti), onda jednostavno prvenstvo prekinuti, prihvatiti trenutno stanje i proglasiti Sarajevo prvakom a iz lige bi ispali Čelik i Zvijezda.
Ako poništiš prvenstvo, onda to tek nije pošteno prema ekipama, odnosno njihovom dosadašnjem trudu i radu i uloženim sredstvima.
-
Blackjack21
#103475 Re: Premijer liga BiH
Postoje tri opcije po mom mišljenju.
Prva, najbolja, ali čini mi se i najmanje realna u ovom trenutku je da se prvenstvo nastavi
Druga opcija je da se proglasi prvak po trenutnom stanju, ali ako se to uradi onda trebaju i dvije posljednjeplasirane ekipe ispaati iz lige. Pustite se selektivne pravde, ako Željo ima manje bodova po trenutnoj tabeli od Sarajeva, Radnik i Tuzla od Borca, tako isto i Čelik i Zvijezda imaju manje bodova od Mladosti i ne vidim razlog zašto ne bi ispali po ovom scenariju.
Treća opcija je naravno da se ne proglasi prvak, da niko ne ispadne i da ekipe po trenutnoj tabeli idu u Evropu.
Također, ako je Savez prebacio lopticu na krizne štabove, a krizni štab FBiH ne vidi prepreku u igranju, ne vidim razlog zašto se ne bi odigrala završnica Kupa BiH, a vidim da su svi polufinalisti za to. Naravno, u slučaju prekida lige i kupa samo bismo dobili potvrdu onoga što već znamo, da smo taoci jednog čovjeka i jednog kluba, da je odluka čisto politička i da Borac mora u Evropu. A Savezu ostale pare od UEFA-e, vuk sit, ovce na broju.
Klubovi su već u teškoj finansijskoj situaciji, a neigranje haman 6 mjeseci bi ostavilo ogromne posljedice na igrače, ne znam kako bi se igrači vratili u optimalnu formu i kako bi uopšte igrali tu Evropu.
Prva, najbolja, ali čini mi se i najmanje realna u ovom trenutku je da se prvenstvo nastavi
Druga opcija je da se proglasi prvak po trenutnom stanju, ali ako se to uradi onda trebaju i dvije posljednjeplasirane ekipe ispaati iz lige. Pustite se selektivne pravde, ako Željo ima manje bodova po trenutnoj tabeli od Sarajeva, Radnik i Tuzla od Borca, tako isto i Čelik i Zvijezda imaju manje bodova od Mladosti i ne vidim razlog zašto ne bi ispali po ovom scenariju.
Treća opcija je naravno da se ne proglasi prvak, da niko ne ispadne i da ekipe po trenutnoj tabeli idu u Evropu.
Također, ako je Savez prebacio lopticu na krizne štabove, a krizni štab FBiH ne vidi prepreku u igranju, ne vidim razlog zašto se ne bi odigrala završnica Kupa BiH, a vidim da su svi polufinalisti za to. Naravno, u slučaju prekida lige i kupa samo bismo dobili potvrdu onoga što već znamo, da smo taoci jednog čovjeka i jednog kluba, da je odluka čisto politička i da Borac mora u Evropu. A Savezu ostale pare od UEFA-e, vuk sit, ovce na broju.
Klubovi su već u teškoj finansijskoj situaciji, a neigranje haman 6 mjeseci bi ostavilo ogromne posljedice na igrače, ne znam kako bi se igrači vratili u optimalnu formu i kako bi uopšte igrali tu Evropu.