Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Hakiz

#103426 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hakiz »

Haris.ba wrote: 17/05/2023 10:57 Sta se ocekuje? Niksic u camcu? Vlaisavljevic puni vrece pjeska?
Zašto da ne? Prije neki dan slika, Švarceneger, guverner Kalifornije, popravlja trotoar u nekoj ulici. Kandiduje se čovjek za novi mandat.

Marketing je čudo.

Doduše, ovi spomenuti su osvojli vlast i dobili funkcije, ne moraju se više reklamirati i praviti fini, barem do godinu pred sljedeće izbore. Onda će biti i u čamcu i puniti vreće.
Vaya

#103427 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

Haris.ba wrote: 17/05/2023 11:12
Vaya wrote: 17/05/2023 11:03

Da se aktiviraju sredstva iz tekucih sredstava i preusmjere za potrebe ljudi koji zakacani poplavama...

Da se aktivira Federalna civilna zastita i da se ljudi posalju u USK da se radi na sanaciji i pripremi zq dodatne poplave...

Da se formira krizni stab, koji ce nadgledati stanje i skladu sa istim djelovati...

Jesi li zaista ozbiljan kada pitas, sta je vlada FBiH trebala da uradi ili si Trojkin botovski provokator kao Sajber i slicni?
Kada se donese odluka o nesreci aktiviraju se stredstva civilne zastite posebno namjenjena za to.

Sredstva tzv. tekuce rezerve da li su potrebna? Za sta?

Postoji citava struktura civilne zastite.

To nepostoje strukture civilne zastite od opcine i kantona koje ne nadgledaju situaciju i koje svakako komuniciraju sa federalnom?

Pitam kontetno. Sta to treba kupiti da nedostaje da eto treba ta neka tekuca rezerva?
Ma ne trebaju sredstva ni zasta...sve je ok...

Najvece poplave u Krajini u zadnjih 50 godina, a Niksicu je bitno da odrzi govor na Sarajevo Business Forumu..
Haris.ba

#103428 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Haris.ba »

Vaya wrote: 17/05/2023 11:14 Ma ne trebaju sredstva ni zasta...sve je ok...

Najvece poplave u Krajini u zadnjih 50 godina, a Niksicu je bitno da odrzi govor na Sarajevo Business Forumu..
Pa pitam te konkretno?

Ne sumnjam da ce se Niksic pojaviti u zutim gumenjacima sa medijima da se slika.

Nego, de konkretno. Sta to fali? Vrece pjeska? Camci?

Ili je ovo ona nasa standardna. Pisaj po vlastima jer ne rade, ali kad pitas sta ne rade, sta treba da urade - ne zna se.

Evo, ima vijest na kliksu. Jesu li iz Sarajeva dosli i rusili nasipe obaloutvrde da pridju vikendicama?

Ili, treba Niksic staviti policiju na obale i reci im ko rusi obaloutvrdu metak u celo?
Vaya

#103429 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

Haris.ba wrote: 17/05/2023 11:19

Pa pitam te konkretno?

Ne sumnjam da ce se Niksic pojaviti u zutim gumenjacima sa medijima da se slika.

Ili je ovo ona nasa standardna. Pisaj po vlastima jer ne rade, ali kad pitas sta ne rade, sta treba da urade - ne zna se.
Tako je, u pravu si...vlasti FBiH po pitanju poplava u Krajini ne trebaju raditi bilo sta, kao sto i nisu ni uradili...
Haris.ba

#103430 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Haris.ba »

Vaya wrote: 17/05/2023 11:23 Tako je, u pravu si...vlasti FBiH po pitanju poplava u Krajini ne trebaju raditi bilo sta, kao sto i nisu ni uradili...
Tako je. Treba pozivati vlasti FBiH da nesta urade, a i ne znati sta treba da urade.

Zar je tako tesko napisati sta konkretno treba uraditi sada u Krajini?
BHCluster

#103431 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

Pa pitam te konkretno?

Evo, ima vijest na kliksu. Jesu li iz Sarajeva dosli i rusili nasipe obaloutvrde da pridju vikendicama?

Ili, treba Niksic staviti policiju na obale i reci im ko rusi obaloutvrdu metak u celo?
Realno gledajuci, brze su poslali timove u Tursku nego u Krajinu, evo jutros od 5-9 mi obicni gradjani u svojim camcima obilazimo komsije koji se nalaze u kriticnim lokacijama. Neke smo evkuirali kod komsija nekima dostavili hrane i lijekove. Nadleznih ni u kurcu neJma osim naravno za medije. Totalno smo promrzli ali idemo oped za koji minut. Jebiga sve van trokutistana je dijaspora. :bih:
Hakiz

#103432 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hakiz »

Haris.ba wrote: 17/05/2023 11:19 Ili, treba Niksic staviti policiju na obale i reci im ko rusi obaloutvrdu metak u celo?
Sada ozbiljno, policija i bi trebala neke od takvih stvari raditi. Recimo, u Sarajevu autobus ne može stati na stanicu zbog parkiranih automobila na stanicama. Nigdje policije.

Policija bi trebala biti vidljivija, da i oni koji bace smeće u potok, parkiraju na stanicu, uklone nasip misle da je moguće da tu u žbunu neki policajac možda vreba.

A i kamere nisu više skupe, ko kaže da kamera mora biti samo na raskrsnici u gradu? Neka policija postavi kamere i u "divljinu", na mjesta na kojima je uobičajeno da se recimo ilegalno odlaže smeće itd, pa neka po snimcima hapsi prekršioce.
Haris.ba

#103433 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Haris.ba »

BHCluster wrote: 17/05/2023 11:29

Pa pitam te konkretno?

Realno gledajuci, brze su poslali timove u Tursku nego u Krajinu, evo jutros od 5-9 mi obicni gradjani u svojim camcima obilazimo komsije koji se nalaze u kriticnim lokacijama. Neke smo evkuirali kod komsija nekima dostavili hrane i lijekove. Nadleznih ni u kurcu neJma osim naravno za medije. Totalno smo promrzli ali idemo oped za koji minut. Jebiga sve van trokutistana je dijaspora. :bih:
Vama svaka cast.

Nego, sta vam fali? Camci? Vrece? Ljudi?

Ko su nadlezni kojih nema? Ima li opcinske civilne? Ima li kantonalne? Odakle vam camci? Privatno vlasnistvo?
BHCluster

#103434 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

Haris.ba wrote: 17/05/2023 11:32

Vama svaka cast.

Ko su nadlezni? Ima li opcinske civilne? Ima li kantonalne? Odakle vam camci? Privatno vlasnistvo?
Jebo to "svaka cast". Ako ne mozes da skontas iz tog napisanog sta fali ja stvarno ne mogu tu nista.
Vaya

#103435 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

Haris.ba wrote: 17/05/2023 11:25
Vaya wrote: 17/05/2023 11:23 Tako je, u pravu si...vlasti FBiH po pitanju poplava u Krajini ne trebaju raditi bilo sta, kao sto i nisu ni uradili...
Tako je. Treba pozivati vlasti FBiH da nesta urade, a i ne znati sta treba da urade.

Zar je tako tesko napisati sta konkretno treba uraditi sada u Krajini?
Pa konstatovali smo da ne treba nista...
Nije nadleznost Federacije ili sta god vec...
Znas ti gdje je Krajina...valja se vozit 5 sati do gore iz Sarajeva...
Kakvo ti je to debilno pitanje? Ja da znam sta treba da se konkretno radi, ja bih bio premijer, a ne Niksic i primao bih premijersku platu za to?

Poplave ubise vec 4 dan i poplavljen citav kanton...najvece poplave u 50 godina i ti mene pitas sta treba Niksic da uradi? Jel me jebes ili sta?

Hajd mi odgovori, ako ne treba nista Niksuc da uradi po pitanju poplava, sto ce onda poplave uopce da budu na dnevnom redu danasnje vanredne sjednice?

Ne mogu da vjerujem s kakvim mamlazima se ja ovdje raspravljam...

Cuj matere ti, nije Niksic mogao da uradi bilo sta, jok eto ja sam trebao da uradim...
Hakiz

#103436 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hakiz »

Vama svaka cast.

Ko su nadlezni? Ima li opcinske civilne? Ima li kantonalne? Odakle vam camci? Privatno vlasnistvo?
Sad će Nikšić poslati inspektore da vide otkud ljudima čamci, imaju li registrovanu djelatnost za obavljanje poslova za koje čamci trebaju i ako nemaju kako su kupili čamce bez registracije, zarađuju li tim čamcima a da ne plate porez, pa da kazni ljude. Da ne bude da vlada ne radi ništa.

A eto mu i prilike za slikanje.

:lol:
DonieBrasco

#103437 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by DonieBrasco »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/ponovo- ... /230517056

Sve je ovo sracunato, sve ovo radi HDZ sa ciljem.
laik1981

#103438 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laik1981 »

anelsol wrote: 17/05/2023 10:26
laik1981 wrote: 17/05/2023 10:16
Sreca sto im je SDA na vlasti u kantonu, pa nece ni osjetiti posljedice nepogoda.
Da, vjerovatno tako razmišljaju i u Vladi FBiH koja bi trebala biti odgovorna za cijelu FBiH a ne samo neke dijelove.
Prihvatiti pomoc od ove krstaske uzp vlade bi bio teski haram. Patriotska SDA ce to sve rijesiti. Allah je na njihovoj strani.
Javier Pena

#103439 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Javier Pena »

Bitno je prditi
- Imamo informaciju da će Vlada FBiH danas vanredno zasjedati i staviti na raspolaganje materijalno-tehnička i finansijska sredstva da se nadoknadi šteta koja će biti ogromna. Mi se još nismo oporavili od poplave u decembru prošle godine, ljudima još nisu isplaćene odštete koje su u proceduri, a ponovo su u istoj ili još goroj situaciji - ističe gradonačelnik Bihaća Elvedin Sedić.
MUNAFIK

#103440 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by MUNAFIK »

"Vlada FBIH prati situaciju u poplavljenim područjima"

Je vjerovatno jedna od TOP 3 najgluplje i najgore izjave koje jedan premijer moze reci u ovom trenutku, a da pri tome NISTA NE RADI.
Haris.ba

#103441 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Haris.ba »

BHCluster wrote: 17/05/2023 11:35

Vama svaka cast.

Jebo to "svaka cast". Ako ne mozes da skontas iz tog napisanog sta fali ja stvarno ne mogu tu nista.
Pa nista. Nemojte glasati za Niksica.
Kaznite ga na izborima.
Vaya wrote: 17/05/2023 11:36 Hajd mi odgovori, ako ne treba nista Niksuc da uradi po pitanju poplava, sto ce onda poplave uopce da budu na dnevnom redu danasnje vanredne sjednice?
Da se ispune zakonom predvidjena procedura da kada prodju poplave moze da se koriste sredstva da se isplati steta. To je sustina te odluke i svrha.
Hakiz

#103442 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hakiz »

MUNAFIK wrote: 17/05/2023 11:49 "Vlada FBIH prati situaciju u poplavljenim područjima"

Je vjerovatno jedna od TOP 3 najgluplje i najgore izjave koje jedan premijer moze reci u ovom trenutku, a da pri tome NISTA NE RADI.
Premijer bi trebao djelovati, i to u skladu sa zakonom. Otići, obići, ponuditi pomoć, a onima koji imaju nelegalno izgrađene objekte jasno reći da pomoć neće dobiti. Jer, nelegalan objekat zakonski i ne postoji, pa nema pomoći za nešto šta nije uništeno jer ne postoji.

I tako natjerati ljude na legalizaciju uz pomoć poplavljenima koji su ispoštovali zakone i time se kvalifikovali za pomoć.

Dvije muhe jednim udarcem.
Vaya

#103443 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

Haris.ba wrote: 17/05/2023 11:49
BHCluster wrote: 17/05/2023 11:35

Kaznite ga na izborima.

Vaya wrote: 17/05/2023 11:36 Hajd mi odgovori, ako ne treba nista Niksuc da uradi po pitanju poplava, sto ce onda poplave uopce da budu na dnevnom redu danasnje vanredne sjednice?
Da se ispune zakonom predvidjena procedura da kada prodju poplave moze da se koriste sredstva da se isplati steta. To je sustina te odluke i svrha.
Boze sacuvaj...ja ovdje govorim o operativnim aktivnostima, kako da se pomogne ljudima koje poplave satrase 4 dan, a ti pricas o izborima...jebote led...
I btw, kad vec spominjes izbore... Niksica se ne moze vise kazniti, nego sto je kaznjen sada...biti na kompenzacijskoj listi i ne uci u parlament, plus na to predsjednik jedne od najvecih stranaka u BiH moze samo nesposobni degenerik...a da je takav pokazuju i ove poplave...
Hakiz

#103444 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hakiz »

Vaya wrote: 17/05/2023 11:59
Haris.ba wrote: 17/05/2023 11:49

Kaznite ga na izborima.

Boze sacuvaj...ja ovdje govorim o operativnim aktivnostima, kako da se pomogne ljudima koje poplave satrase 4 dan, a ti pricas o izborima...jebote led...
I btw, kad vec spominjes izbore... Niksica se ne moze vise kazniti, nego sto je kaznjen sada...biti na kompenzacijskoj listi i ne uci u parlament, plus na to predsjednik jedne od najvecih stranaka u BiH moze samo nesposobni degenerik...a da je takav pokazuju i ove poplave...
Kako je kažnjen kada je postao premijer?
Haris.ba

#103445 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Haris.ba »

Vaya wrote: 17/05/2023 11:59 Boze sacuvaj...ja ovdje govorim o operativnim aktivnostima, kako da se pomogne ljudima koje poplave satrase 4 dan, a ti pricas o izborima...jebote led
Vlada ce izglasati sta treba sta joj Civilna zastita predlozi. Znaci, valjda Civilna zastita FBiH zna treba li ljudi, para, opreme. Na kraju, to joj se i javi sa terena od opcinskih i kantonalnih organa.

Hajmo malo zamisliti da nije Niksic - da je Fadil.

Ja sam ubjedjen da bi bila ista prica. Jer, uvijek je ista prica.

Niksic ce sutra obici Krajinu. Ako neko misli da nesta nije uradio - recite mu recite vasim predstavnicima u opcinama, kantonima - da ga ne prime. Izadjite ko moze licno gdje bude, pa mu recite.
Vaya

#103446 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

Hakiz wrote: 17/05/2023 12:02
Vaya wrote: 17/05/2023 11:59

Tako sto je isao pusit kurac Schmidtu svaki dan, dok ga ovaj na kraju nije i postavio za premijera...

Ja mislim da ovaj mamlaz je prvi u historiji odrzavanja izbora u BiH, koji preko kompenzacije nije uspio da se docepa fotrlje u parlamentu...
Student_u_Ostavci

#103447 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

On prati situaciju :-)

Ima li kraja blamovima koje na dnevnoj bazi HNSovci prevale preko usta?
Hakiz

#103448 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hakiz »

Vaya wrote: 17/05/2023 12:08
Hakiz wrote: 17/05/2023 12:02

Tako sto je isao pusit kurac Schmidtu svaki dan, dok ga ovaj na kraju nije i postavio za premijera...

Ja mislim da ovaj mamlaz je prvi u historiji odrzavanja izbora u BiH, koji preko kompenzacije nije uspio da se docepa fotrlje u parlamentu...
Ako je Nikić i pored ikakavih ličnih rezltata na izborima postao premijer, postao je zato što ga je neka struktura uprkos rezltatima tu postavila.

To znači da treba kazniti tu strukturu da bi kaznio i Nikšića

A ta struktura je trojka-osmorka-HDZ-Šmit.

To je, valjda, jasno.

Problem je u tome što je jedina kazna za tu strukturu SDA. A to nije sreća.

Nema ni u Krajini, ni u ostataku BiH, političkih "djevica", ljudi i stranaka koje nikada nisu imale nikakavu vezu sa već postojećim, kompromitovanim, strankama pa da njih biramo i tako kaznimo ove koji ne rade ništa kada su poplave.

Pa, bujrum, birajmo. Manje zlo, doduše.
sajber87

#103449 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

Jordan1961 wrote: 17/05/2023 01:51
sajber87 wrote: 16/05/2023 19:42

Po obicaju botovi u stilu bjezite noge posra vas guzica, :mrgreen: pametovanje bez odgovora, ali i to govori dosta za onog ko zeli da cita
Odgovor na sta? Jesi li mozda primijetio neko pitanje u svome postu?
Da li mislis da nece biti promjene ustava i da li ce biti izglasan covicev zakon kako ga je usvojio dom naroda u vrijeme vlasti sda hdz df snsd koalicije. Procitas taj post sa razumijevanjem pa ces i primjetiti pitanje
Jordan1961

#103450 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Jordan1961 »

A_A_AKCIJA wrote: 17/05/2023 06:51
Jordan1961 wrote: 17/05/2023 04:38
Nema skretanja s teme.
Ozbiljno da raspravimo.
Notorne su slijedece cinjenice:
- Imali smo IZ izglasan u Parlamentu koji nije bio u skladu sa Ustavom
- Po tome zakonu smo imali vise ciklusa izbora i u skladu s tim je uspostavljana vlast
- Zakon prograsen neustavnim, uskladjen sa Ustavom 4 godine nakon presude i to intervencijom VP
Zasto nakon ovakvog iskustva mislis da je i dalje nemoguce usvojiti zakon za koji ce se (ko zna kada) ustanoviti da nije u skladu sa Ustavom a pitanje je da li ce se ikada uskladiti sa Ustavom (ima vec takvih slucajeva)?
Jeftini SDAovski whataboutism.
Sve što je SDA ostalo je prepadanje scenarijima, a šta ako...?

Uz to nije istina sve što si napisao.

Prvo, taj IZ je u vrijeme izglasavanja bio ustavan. Poslije se ustav mijenjao (konstitutivnost naroda, presude...), a zakon je trebalo uskladiti. I to se nikada nije desilo, pa je morao intervenirati VP.

Dakle, nije donesen neustavan zakon koji se godinama provodio. To si slagao.

Tu dolazimo do samog razloga zašto moramo i dobiti novi IZ, a to je implementacija presuda iz Strazbura.

Dakle, SDA prepada narod da je taj novi IZ neko iskonsko zlo, raspad države, a zapravo je zahtjev EU da se naš zakon uskladi sa evropskim standardima i konvencijama.

SDA je prodala muda pod bubrege, jer nisu bili u stanju da išta dogovore. I nisu htjeli, jer im savršeno odgovara, da se situacija drži na granici konflikta, a oni hajruju.da
Mislim da smo napravili napredak.
Jos samo malo pa smo na pragu da se slozimo.
Kratko pitanje: da li i koliko dugo smo imali zakon koji nije bio Ustavan i koliko smo izbornih ciklusa imali (i u skladu sa njim uspostavljenih vlada koji su bili radjeni po neustavnom zakonu? Mozes ti izvrtati koliko hoce ali se moras sloziti da postoje zakoni koji nisu u skladu sa Ustavom i koji se takvi provode godinama.
p.s. ovo o SDA botu necu komentirati. Obzirom koliko sam o tome pisao, i Sajber87 je do sada skont'o.
Locked