Ti si napisao: "U Belgiji u kojoj je prvenstvo prekinuto i u kojoj je 29. kolo kompletirano, prvakom je proglašen Club Brugge".Max Bunker wrote: ↑03/05/2020 00:49Dobro mitomaneRicken wrote: ↑03/05/2020 00:20JahMax Bunker wrote: ↑02/05/2020 23:42
Ma šta veliš![]()
U našem prvenstu kompletirana dvadesetidva kola i svako igrao sa svakim te je odigrano cirka 66% prvenstva.
U Francuskoj u kojoj je prvenstvo prekinuto i u kojoj je 28. kolo ne kompletirano, prvakom je proglašen PSG.
U Belgiji u kojoj je prvenstvo prekinuto i u kojoj je 29. kolo kompletirano, prvakom je proglašen Club Brugge.
Ako ćemo govoriti o UEFA stavu po ovome pitanju, UEFA je odluku o tome da li će se ili ne proglasiti prvak u nacionalnim prvenstvima a koja su prekinuta, odluku prepustila nacionalnim savezima a jedino im je bitno da se odrede ekipe za evropska takmičenja i tu je savjet da se odrede po trenutnom stanju na tabeli.
Ako ćemo govoriti kada se prekinuto prvenstvo smatra regularnim, onda je to situacija u kojoj je prvenstvo prekinuto od strane države (Francuska npr.) ili ne postoji siguran datum za nastavak prvenstva a koji će se poslati UEFA do 31.05.2020. godine jer država zaključno sa tim datumom još nije izdala saglasnost za održavanje sportskih događaja (npr. u Italiji i u BiH očekuju odluku od strane državnih organa).
Prvenstvo prekinuto od strane nacionalnih saveza a bez opravdanih razloga (tipa nije prekinuto od strane države, pandemia virusa COVID-19 prestala ili je u velikom padu itd.) se smatra neregularnim od strane UEFA i za sobom povlači suspenziju klubova iz tog prvenstva u evropskim takmičenjima za iduću sezonu.
Kod nas su se klubovi i NS saglasili da se prvenstvo nastavi a sada se čekaju odluke entiteta u vezi donešenih mjera a među kojima je i zabrana održavanja sportskih događaja.
Kao čovjek i kao neko voli ovu zemlju i u njoj živi, iskreno se nadam da će se mjere ublažiti, da će se dozvoliti održavanje sportskih događaja i da će se prvenstvo nastavaiti.
Kao navijaču Sarajeva, u neku ruku mi je i svejedno jer znam da titulu može osvojiti na zelenom terenu a i u slučaju prekida prvenstva, titula je naša a što sam već gore objasnio.![]()
Pitarske bajke, Vol 12111...................
https://gol.dnevnik.hr/clanak/rubrika/n ... 02436.html![]()
I šta piše? Zašto su poništili odluku kojom je Brugge dodijeljen naslov prvaka?
"Belgijska nogometna liga poništila je svoju odluku od 25. ožujka prema kojoj se tamošnje prvenstvo neće nastaviti te proglasila Club Brugge prvakom, a u ponedjeljak će održati novu skupštinu."
Dakle, poništili odluku kako se prvenstvo neće nastaviti pa samim tim poništili i odluku po kojoj je Brugge prvak.
Nisi ni pročitao članak koji si ovdje postavio, već samo naslov![]()
![]()
![]()
Nadalje, u istom članku (koji nisi ni pročitao), dalje piše:
"Europski nogometni savez (UEFA) protivi se preuranjenim odlukama o završetku aktualne sezone prekinute zbog pandemije koronavirusa te je zaprijetio onim zemljama koje donesu takvu odluku kako njihovi klubovi neće imati pravo nastupa u eurokupovima sljedeće sezone."
A to je upravo ono što sam ja napisao u prethodnom postu da nema prekida prvenstva od strane nacionalnog saveza jednostrano i neopravdano (a ovdje je tek bio početak pandemije COVID-19 u Belgiji) jer isto (takva odluka) vodi suspenziji nastupa klubova u evropskim takmičenjima.
Prekinuli ligu, proglasili Brugge prvakom usmenom odlukom koja je trebala da bude potvrđena na sastanku 15.04.2020. godine.
UEFA rekla da je još rano (kao što i jeste tada bilo), oni suspendovali odluku i zakazali donošenje konačne odluke o prvaku i natavku lige za 15.04.2020. godine pa onda pomjerili za 24.04.2020. godine pa opet pomjerili da vide šta će se dalje dešavati za 04.05.2020.godine
But on Thursday that meeting was moved back without any explanation to April 24, prompting speculation about possible moves to overturn the decision.
"Should this proposal be accepted, Club Brugge will be awarded the title.[2] In the meantime UEFA has threatened to ban teams in Europe in case their respective leagues were terminated early without trying to have all remaining matches completed.[3] The final decision of whether to accept this proposal will be decided by a vote at a meeting on 4 May 2020.[4]"
Nemoj mi se previše nervirati![]()
Ja dopunio tendencioznu informaciju. Čemu lične kvalifikacije i esej koji sigurno neću pročitati, jer je baziran na nepotpunim informacijama i polučinjenicama, s ciljem neke propagande i obmanjivanja javnosti.
Optužuješ me da nisam pročitao članak i kopiraš neki treći članak na engleskom jeziku, a koji opet potvrđuje da informacija da je proglašen prvak u Belgiji nije tačna dana 03. maja 2020. godine.
Zamolio bih te za malo ozbiljnosti u pristupu.