Usporavas li sve vježbe ili samo određene?enisss wrote:Ja mogu uraditi 20 ponavljanja nekad za 10 sekundi, s isto tako mogu raditi 10 ponavljanja za 40 sec.moa wrote:@enis,
Molim te mozes li ponoviti pp, bio mi pun inbox o dok sam pobriso.. Helem haj jopet pliz.
Mnogo je vaznije vrijeme koje provedes u setu od broja ponavljanja, zato mnogi treneri postave vrijeme trajanja svakog ponavljanja. Recimo 1:3, to znaci ako radis bench press, pozitivno ponavljanje, tj kad tezinu dizes sa prsa ti traje sekundu a kad spustas, spustas 3 sekunde.
Nadam se da je ovo sad puno jasnije.
Teretana
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
channel10
#10326 Re: Teretana
-
Bambino Blu
#10327 Re: Teretana
To sto si odvojio i to je dobro i to sam radio i vidio sam napredak neki. Samo ovo oko trbusnjaka me iz cipela izbacilo, kazes radis trbusnjake svaki dan sve vise i vise ?golman wrote:Ja sam u početku radio prsa-triceps,leđa-biceps,noge-ramena i tako u krug..s tim što sam pravio dan pauze jednom nedeljno
a sad radim svaki dan odvojeno prsa,pa leđa,pa noge,pa ramena..triceps,pa opet noge,jer ih kao treba češće raditi,pa biceps,pa opet prsa,leđa itd...,...i tako ukrug
s tim što svaki dan idu obavezno trbušnjaci iz dana u dan sve više i više
Pa haj ovako trbusnjaci su relativno mala skupina misica, potrebno im je do 48 sati da se oporave. A ti iz dana u dan pumpas ponavljanja i ponavljanja. Eh haj mi sad logicki reci ima li to logike haha al fakat. Pa to bi bilo isto da radis biceps svaki dan. Trbusnjaci su isto kao i drugi misici potreban im je odmor. Pripazi ti malo na to
-
enisss
#10328 Re: Teretana
Dosta mijenjam, sve zavisi sta sam radio trening prije, no obicno radim sporije ali ne presporo. Gledam da osjetim tezinu kroz cijeli pokret, bilo sta da radim. Ne vidim poentu da se nesto radi cisto da se mice tezina, to je ipak powerlifting, ovo je bodybuilding.channel10 wrote:Usporavas li sve vježbe ili samo određene?enisss wrote:Ja mogu uraditi 20 ponavljanja nekad za 10 sekundi, s isto tako mogu raditi 10 ponavljanja za 40 sec.moa wrote:@enis,
Molim te mozes li ponoviti pp, bio mi pun inbox o dok sam pobriso.. Helem haj jopet pliz.
Mnogo je vaznije vrijeme koje provedes u setu od broja ponavljanja, zato mnogi treneri postave vrijeme trajanja svakog ponavljanja. Recimo 1:3, to znaci ako radis bench press, pozitivno ponavljanje, tj kad tezinu dizes sa prsa ti traje sekundu a kad spustas, spustas 3 sekunde.
Nadam se da je ovo sad puno jasnije.
- konahawaii
#10329 Re: Teretana
naidjoh na ovaj clanak i kontam ko ce sve ovo procitat, ali predobra prica. Vrijedi procitati
http://www.fitnessandpower.com/fitness- ... ot-seen-it
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#10330 Re: Teretana
Ja cu isprintat, lakse mi jekonahawaii wrote:naidjoh na ovaj clanak i kontam ko ce sve ovo procitat, ali predobra prica. Vrijedi procitati![]()
- Raigor Stonehoof
#10331 Re: Teretana
citam malo o overtrainingu (nisam siguran kako to prevesti, pretreniranje?) i cini mi se da sam na dobrom putu da i to iskusim
ima li neko iskustva s tim?
-
enisss
#10332 Re: Teretana
Ako ne spavas nekoliko noci kao sto spavas inace, ako ti snaga opada iz treninga u trening onda sigurno jesi, no, cisto da napomenem da je mnogo tesko pretrenirati, gotovo nemoguce...Raigor Stonehoof wrote:citam malo o overtrainingu (nisam siguran kako to prevesti, pretreniranje?) i cini mi se da sam na dobrom putu da i to iskusimima li neko iskustva s tim?
-
hali gali halid
#10333 Re: Teretana
Imam ja, opao mi imunitet, fasovao herpes zoster...Raigor Stonehoof wrote:citam malo o overtrainingu (nisam siguran kako to prevesti, pretreniranje?) i cini mi se da sam na dobrom putu da i to iskusimima li neko iskustva s tim?
-
golman
#10334 Re: Teretana
Bambino Blu wrote:To sto si odvojio i to je dobro i to sam radio i vidio sam napredak neki. Samo ovo oko trbusnjaka me iz cipela izbacilo, kazes radis trbusnjake svaki dan sve vise i vise ?golman wrote:Ja sam u početku radio prsa-triceps,leđa-biceps,noge-ramena i tako u krug..s tim što sam pravio dan pauze jednom nedeljno
a sad radim svaki dan odvojeno prsa,pa leđa,pa noge,pa ramena..triceps,pa opet noge,jer ih kao treba češće raditi,pa biceps,pa opet prsa,leđa itd...,...i tako ukrug
s tim što svaki dan idu obavezno trbušnjaci iz dana u dan sve više i više
Pa haj ovako trbusnjaci su relativno mala skupina misica, potrebno im je do 48 sati da se oporave. A ti iz dana u dan pumpas ponavljanja i ponavljanja. Eh haj mi sad logicki reci ima li to logike haha al fakat. Pa to bi bilo isto da radis biceps svaki dan. Trbusnjaci su isto kao i drugi misici potreban im je odmor. Pripazi ti malo na to
Razumijem šta hoćeš da kažeš,ali ja radim pojačano trbušne,jer su mi preslabi i radim ih sad trenutno,što ne znači da ću ih raditi stalno narednih mjesec dana....bio sam ih baš zapostavio,e u tome je poenta
- Raigor Stonehoof
#10335 Re: Teretana
ma i inace malo spavam, ali mi se cini da se teze budim u zadnje vrijeme. a sve me vise hvata "gym fever", isao bih haman svaki danenisss wrote:Ako ne spavas nekoliko noci kao sto spavas inace, ako ti snaga opada iz treninga u trening onda sigurno jesi, no, cisto da napomenem da je mnogo tesko pretrenirati, gotovo nemoguce...Raigor Stonehoof wrote:citam malo o overtrainingu (nisam siguran kako to prevesti, pretreniranje?) i cini mi se da sam na dobrom putu da i to iskusimima li neko iskustva s tim?
hali gali, imao sam i ja to, ali nisam tad ni trenirao... gadna stvar ako ti iskoce oni kurcici na ruci
-
Leon16v
#10336 Re: Teretana
I mene neki dan spuco neki nalet snage i volje, svaki dan bi mogao trenirati, 4, 5 dana sam za redom isao. I max gurao sve.
I onda kasnije reko sebi koji mi je k, i odmorim se fino i nastavim po starom opet.
I onda kasnije reko sebi koji mi je k, i odmorim se fino i nastavim po starom opet.
-
enisss
#10337 Re: Teretana
Ja sam promijenio radno mjesto i sad ustajem u 4 ujutro a radim od 5, vidjecemo kako ce mi to uticati na pripreme za show. Moguce je cak i da ne odem na ovaj maja 6 tog.
Sinoc sam noge radio i vjerovatno nisam mogao odraditi ni 50% stvari koje inace uradim.
Jbg.
Sinoc sam noge radio i vjerovatno nisam mogao odraditi ni 50% stvari koje inace uradim.
Jbg.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#10338 Re: Teretana
enisss wrote:Ja sam promijenio radno mjesto i sad ustajem u 4 ujutro a radim od 5, vidjecemo kako ce mi to uticati na pripreme za show. Moguce je cak i da ne odem na ovaj maja 6 tog.
Jbg.
Hebeno radno vrijeme, kako sa spavanjem???
- Dosadno mii
#10339 Re: Teretana
Pa moras ici. Reorganizuj se.enisss wrote:Ja sam promijenio radno mjesto i sad ustajem u 4 ujutro a radim od 5, vidjecemo kako ce mi to uticati na pripreme za show. Moguce je cak i da ne odem na ovaj maja 6 tog.
Jbg.
-
enisss
#10340 Re: Teretana
Ma prihvatio sam ovo zbog dobre love al nema sanse da izdrzim, trening mi je previse jak da spavam samo 4 sata, radicu jos sutra i to je to...
-
Leon16v
-
enisss
#10344 Re: Teretana
Ima ljudi opsjednuti bicepsom i samo biceps rade haha..Mustang1 wrote:Biceps je najlakse napucati.
Juce jednog pitam reko jarane sto samo prsa radis, kaze pa hocu da izgledam veci
Ljudi ne kontaju da te zapravo ramena i ledja cine da izgledas veci
-
Leon16v
#10345 Re: Teretana
Pratite li vi ovako plan treninga, ono kada odmarate, kada trenirate.
Ja u zadnje vrijeme sve po osjecaju nekako, nekada imam snage i volje po 3 4 dana treninga spojim, nekad odmorim dva...
Da li bi trebao vise odmora uzimat? Iako dođem ima 4ti dan treninga i max odradim, i onda odmorim dva dana.
Ja u zadnje vrijeme sve po osjecaju nekako, nekada imam snage i volje po 3 4 dana treninga spojim, nekad odmorim dva...
Da li bi trebao vise odmora uzimat? Iako dođem ima 4ti dan treninga i max odradim, i onda odmorim dva dana.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#10346 Re: Teretana
brojim kalorije, pratim dane, nisam normalan

-
zetareticula
#10347 Re: Teretana
Ja sam evo isao cetiri dana bez pauze i četvrti dan sam radio grudi ali osjetim da vec snaga odkazuje, brze se umaram i nesto sto sam prije normalno dizao sad mi bilo potesko i uzeo pauzu. Inace se najbolje osjecam kad idem dva dana pa pauziram.Leon16v wrote:Pratite li vi ovako plan treninga, ono kada odmarate, kada trenirate.
-
Mustang1
#10348 Re: Teretana
Ma ja nisam nikada forsirao nista, idem redom. Ima likova koji su nabildani u majici, kad se skine nema sise nema nicegenisss wrote:Ima ljudi opsjednuti bicepsom i samo biceps rade haha..Mustang1 wrote:Biceps je najlakse napucati.
Juce jednog pitam reko jarane sto samo prsa radis, kaze pa hocu da izgledam veci
-
Bambino Blu
#10349 Re: Teretana
enisss wrote:Ima ljudi opsjednuti bicepsom i samo biceps rade haha..Mustang1 wrote:Biceps je najlakse napucati.
He moj buraz kupim ti ja sa jaranom kuci teretanu lapo lapo. I haj uzeli smo ti mi standardno bench sipka ravna, ez, tengova, bucice i vrecu. A on uzme lat masinu na njoj ono mozes raditi i ledja i leptir i noge ma sve. I haj krenuli ti mi trenirati i sa ja vidim on biceps poceo haj kontam ruke ce samo. I tako bi prvi trening ruke odradi znam ja da je on tanak sa teretanom al' eto kontam dam mu koji savjet ovo ono i vidjet ce skontat ce.
Ma kakvi ja se 2 mjeseca ubio dokazivajuci brate ne radi samo ruke, i to haj da radi triceps barem radi ga samo na sajli i to je to a bicepsom se ubija haha. Kupio poretin i kreatin narasla mu ruka malkice viidim ja ne mogu sa njim trenirati haj ti rek'o svojim ja cu svojim putem i odvojimo se.
Neki dan nakon pola godine ga vidim ruka narasla na nekih 39 cm kad je napumpana bas bas bas. Hvali se on haj kaze tebi (meni) da izmjerimo haj kad meni ono 40cm na suho.
Kaze on meni eto jebo te tvoj trening ruka nam haman ista, ja stao gledam ma jasta upravu si Boga mi si pametniji ( kontam u sebi to sto ides na trokut al odozdo kukovi su ti siri od ramena, i ruka narasla biceps narasto kad nategne triceps haman ravan. Nije ni svjestan kako ruzno izgleda al on je i rek'o meni je bitno da me majica zateze na ruci i to je to ledja sise to cu kasnije.
Da nas dragi Bog ovakve zabldue od treninga sacuva jer ovo je promasaj nad promasajima. Ne moram ni spominjati da noge nikad nije uradio na treningu haha
- MOSALJOZE
#10350 Re: Teretana
Ja kao početnik nisam puno znao,ali sreća imao sam mnogo iskusniju raju,koja je pomagala i sve sam usvajao+youtube i mislim da je to sada na nekom pristojnom nivou.
U teretani prvo i osnovno što bi svakom preporučio da NE RADI jeste da daje drugom savjet.Kad god sam pokušao skrenuti pažnju,uvijek sam pojeo govno,svi sve znaju,tako da što se mene tiče mogu se lomiti koliko hoće...
Neka svako radi kako misli da treba.
U teretani prvo i osnovno što bi svakom preporučio da NE RADI jeste da daje drugom savjet.Kad god sam pokušao skrenuti pažnju,uvijek sam pojeo govno,svi sve znaju,tako da što se mene tiče mogu se lomiti koliko hoće...
Neka svako radi kako misli da treba.