Dobrica ih tako ucio.Nomo wrote: tata ti laze i mama i baba i djed i prababa ti laze jer to je nasljedna bolest .
Izrael je opet pocinio zlocin!
- Cyrax
#10326 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
- Sezam
#10327 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
spinel_ wrote:jel se to salvatore vratio u vidu zenska...koja bolest covjece, promjenio spol da bi ovdje istu propagandu vrtio![]()
i naravno da ga moderator nece otkriti, sjede samo za drugi racunar i to je to..
hajd sto su stanovnici BiH nacionalno zbunjeni ali da postoje oni koji imaju krizu spolnog identiteta to jos nisam znao
mada, ko zna mozda je trandzotakvi su danas u modi
Salu na stranu, sa trolovima poput njega, koji slaze cim zine, ne treba uopste raspravljati.
-
kanaan
#10328 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Znaci,stvari stoje 'vako?! Ovi sto razmisljaju svojom glavom i mozgom i sto su objektivni,glavni krivac je hamas,tj.Palestinci za ovaj sukob, za híljade poginulih civila,od kojih je veliki broj zena i djece. Hm, e hebem tí takav mozak,u magarca je kapacitetniji.
-
Nomo
#10330 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
ja kada cujem da covjek kaze ,, ja koristim vlastitu glavu za razliku od vas ,, ja bijezim od njega , to je hijena , hulja , bestija koja siri cetnicke bljuvotine . dakle nije u pitanju mozak . imaju oni malo veci mozak od magarca ali imaju obraz manji nego sto ga ima morski krastavac koji se u narodu zove morsko qouno .kanaan wrote:Znaci,stvari stoje 'vako?! Ovi sto razmisljaju svojom glavom i mozgom i sto su objektivni,glavni krivac je hamas,tj.Palestinci za ovaj sukob, za híljade poginulih civila,od kojih je veliki broj zena i djece. Hm, e hebem tí takav mozak,u magarca je kapacitetniji.
-
Nomo
#10331 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
tako nekakoCyrax wrote:Dobrica ih tako ucio.Nomo wrote: tata ti laze i mama i baba i djed i prababa ti laze jer to je nasljedna bolest .
- LBVIEW
#10332 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Je li to neki srpski eufemizam za logor ? U koji su potrpali dojucerasnje komsije i susjede,naravno zbog njihove osobne sigurnosti, da ih ne pobiju "ekstremisti" iz njihovih redova.Arata wrote:Opet lažešNomo wrote: moj stav je religiji je slican . ja sam heretik , bezboznik . oni su za mene sica sta ja mislim o svakoj religiji . u ime boga odjebo sam religiju davno . u ime istine odjebo sa religiju .Medjutim ima nesto drugo . Meni je ime Senad . I to to ne mozes pronijeniti sve da hoces . Ti si muliman htio ne htio . Cetnici su ubili svakoga kome je bilo senad bez obzira na to da li jede ili ne jede svinjetinu . Da su ovo likovi pali cetnicima u ruke cetnici im napravili kafu i iznjeli mezu i rakiju . itd itsl nemoj se praviti lud . Neko ko se zove Jonh Parker ili Bil Smith je krscanin u ocima drugih ljudi .Evo ja imam komšiju Senada i nije ga niko ubio iako je bio zarobljen od strane VRS. I čovjek nije nacionalista, možeš li to zamisliti? Da ne spominjem da su sve pokupili iz zgrade i odveli u kamp na Ilidži. Evo svi živi i zdravi, neki su umrli - al do starosti poslije rata.
- Grover
#10333 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/il ... iki-zatvorRazgovarao: Harun Karčić
Ilan Pappe, rođen u Haifi, jedan je od vodećih izraelskih historičara. Trenutno predaje na Univerzitetu u Exeter u Velikoj Britaniji. Autor je brojnih knjiga o Palestini i Izraelu, kao i jedan od prvih izraelskih autora koji je izraelsko protjerivanje Palestinaca 1948. godine nazvao etničkim čišćenjem. Društveni je aktivista, koji poziva na akademski bojkot Izraela, te jedan od rijetkih koji tu zemlju krivi za političku i sigurnosnu nestabilnost na Bliskom istoku. Za Al Jazeeru govori o najnovijoj izraelskoj vojnoj ofanzivi protiv Palestinaca u Pojasu Gaze.
Izrael je napao Gazu pod izgovorom da je Hamas odgovoran za ubistvo tri izraelska tinejdžera. Sada je izraelska policija priznala da su ubistva djelo nezavisne terorističke ćelije, koja nije povezana s Hamasom. Zašto Izrael nije pričekao dok se nije provela odgovarajuća istraga prije nego što je odlučio granatirati Gazu? Ili je vojni napad bio smišljen?
Ilan Pappe: Mislim da je Vlada Izraela tražila izgovor da politički uništi Hamas na Zapadnoj obali i da oslabi novoformirano jedinstvo Vlade Palestine. Izrael je strahovao da bi nova Vlada mogla poboljšati alternativni palestinski plan da se obrati Ujedinjenim narodima kako je mirovni proces propadao, te da bi se mogla obratiti međunarodnoj zajednici i zahtijevati djelovanje na temelju ljudskih i građanskih prava.
Broj ubijenih palestinskih civila do sada je zapanjujući, pa, ipak, ne čini se da je Hamas izbačen iz ravnoteže najnovijim izraelskim vojnim operacijama. Da li Izrael riskira stvaranje još ekstremnije grupe od Hamasa? (Sjetite se kako se Islamska država Iraka i Levanta, sada Islamska država, razvila od sirijskih pobunjenika.)
Ilan Pappe: Slažem se da riskira, ali mislim da nije zabrinut zbog toga. Za Izrael je bilo kakva asocijacija antikolonijalističke borbe Palestinaca s islamskim džihadom najbolja strategija da se nastavi dobivati imunitet od Zapada, a kako bi se nastavila okrutna politika u Palestini.
Neki analitičari su predložili da Izrael namjerava okupirati i raseliti stanovništvo u Pojasu Gaze s ciljem pravljenja još jednog koraka prema stvaranju "eretz Yisrael" (Zemlje Izraelove). Koliko je vjerovatno da će se takav prijedlog ostvariti?
Ilan Pappe: Nisam siguran da Izraelci imaju jasnu strategiju u Gazi. Oni bi je željeli zadržati kao veliki zatvor i zaboraviti na nju. Za njih je "Zemlja Izraelova" cijela Zapadna obala i Izrael, ali bi se mogla razviti u takvu politiku ako politika "getoizacije" ne uspije.
Od svrgavanja Muhameda Mursija vojna egipatska Vlada, pod vodstvom generala Abdul-Fattaha Al-Sissija, zatvorila je prelaz Rafah, granatirala brojne tunele koji spajaju Gazu s Egiptom i izolirala Hamasovo vodstvo u Gazi. Da li vidite Egipat kao saučesnika u najnovijem napadu protiv Gaze? Da li i jedna druga zemlja igra ulogu u suzbijanju ideološkog partnera Muslimanske braće u Pojasu Gaze?
Ilan Pappe: Mislim da je egipatska politika, nažalost, olakšala Izraelu da provede sadašnji brutalni napad na Gazu i, također, propustila stvarnu mogućnosti da prekine krvoproliće u ranijoj fazi.
Dok glavne organizacije za ljudska prava kritiziraju izraelsko neprestano granatiranje civila, zapadni i američki mediji škrti su u kritiziranju Izraela. Koliko duboko je ukorijenjen proizraelski lobi u zapadnim medijima?
Ilan Pappe: Nažalost, još jako puno. Najgori primjer u ovom trenutku je BBC. On je odlučio prihvatiti izraelska objašnjenja i narativ, te je zaboravio da predstavi naizgled uravnotežen pogled. France 24 je bio ovakav na početku, ali su se kasnije malo popravili. Iznenađujuće, CNN je imao trenutak jasnoće i transparentnosti. Međutim, sve u svemu, vodeći mediji, politika i akademska zajednica su još na strani Izraela.
- vatrogasac
#10334 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Stvaraju se osovine kao da je pred svjetski rat. Ovaj ne iznenađuje.
Vučić: Podržavamo i poštujemo državu Izrael
- area51
#10335 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Moravatrogasac wrote:Stvaraju se osovine kao da je pred svjetski rat. Ovaj ne iznenađuje.
Vučić: Podržavamo i poštujemo državu Izrael
- Arata
#10336 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nije, nego je na Ilidži bio kamp prostor na koji su odvedeni svi, uključujući i pojedine članove moje rodbine. Nego smije li se ko kladiti u pare da je ovo što sam napisao tačno? Vidim jaki ste na riječima, pa da vidim kakvi ste na djelimaLBVIEW wrote:Je li to neki srpski eufemizam za logor ? U koji su potrpali dojucerasnje komsije i susjede,naravno zbog njihove osobne sigurnosti, da ih ne pobiju "ekstremisti" iz njihovih redova.Arata wrote:Opet lažešNomo wrote: moj stav je religiji je slican . ja sam heretik , bezboznik . oni su za mene sica sta ja mislim o svakoj religiji . u ime boga odjebo sam religiju davno . u ime istine odjebo sa religiju .Medjutim ima nesto drugo . Meni je ime Senad . I to to ne mozes pronijeniti sve da hoces . Ti si muliman htio ne htio . Cetnici su ubili svakoga kome je bilo senad bez obzira na to da li jede ili ne jede svinjetinu . Da su ovo likovi pali cetnicima u ruke cetnici im napravili kafu i iznjeli mezu i rakiju . itd itsl nemoj se praviti lud . Neko ko se zove Jonh Parker ili Bil Smith je krscanin u ocima drugih ljudi .Evo ja imam komšiju Senada i nije ga niko ubio iako je bio zarobljen od strane VRS. I čovjek nije nacionalista, možeš li to zamisliti? Da ne spominjem da su sve pokupili iz zgrade i odveli u kamp na Ilidži. Evo svi živi i zdravi, neki su umrli - al do starosti poslije rata.
Tako su ti nekad sunarodnjaci opravdavali osnivanje logora za civile nesrspske nacionalnosti, od Foce do Prijedora, cini se kako se laz prenosi s koljena na koljeno pa dos'o red da nekadasnja nejac da svoj doprinos sirenju iste.
- Sezam
#10337 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Eto, sve je tacno, istinu pises. Kakve sve to ima veze sa temom?Arata wrote:
Nije, nego je na Ilidži bio kamp prostor na koji su odvedeni svi, uključujući i pojedine članove moje rodbine. Nego smije li se ko kladiti u pare da je ovo što sam napisao tačno? Vidim jaki ste na riječima, pa da vidim kakvi ste na djelimaNaravno bi to trebalo nekako srediti pred advokatom da mi se ne izvlačite kasnije. Evo ih puna zgrada, svi bili zarobljeni i svi su sad živi i zdravi. Provjeriti bi bilo trivijalno.
- Arata
#10338 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nemam pojma, samo znam da je neko ovdje počeo da laže na sav glas o ovim stvarima i o vjerskoj pripadnosti tvoraca South Parka, pa reko' da skrenem pažnju na to. NastaviteSezam wrote:Eto, sve je tacno, istinu pises. Kakve sve to ima veze sa temom?Arata wrote:
Nije, nego je na Ilidži bio kamp prostor na koji su odvedeni svi, uključujući i pojedine članove moje rodbine. Nego smije li se ko kladiti u pare da je ovo što sam napisao tačno? Vidim jaki ste na riječima, pa da vidim kakvi ste na djelimaNaravno bi to trebalo nekako srediti pred advokatom da mi se ne izvlačite kasnije. Evo ih puna zgrada, svi bili zarobljeni i svi su sad živi i zdravi. Provjeriti bi bilo trivijalno.
- spinel_
#10339 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
gdje su oni koji tvrde kako hamas krsi primirje ?
napad za vrijeme "PRIMIRJA"

napad za vrijeme "PRIMIRJA"

-
Kat
- Cyrax
#10341 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/zastr ... /140731111
Dodick: Bibi bre tuci pijace, garantovan dvocifren broj mrtvi. Znamo mi iz bratskog entiteta. Sa'ce internet brigada "realnih i razumnih" ljudi to da opere.
Dodick: Bibi bre tuci pijace, garantovan dvocifren broj mrtvi. Znamo mi iz bratskog entiteta. Sa'ce internet brigada "realnih i razumnih" ljudi to da opere.
- sinuhe
#10342 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Malo je OT ali sta rade jugoslovenski jevreji u Izraelu? Odrzavaju li vezu sa starom domovinom, kojim jezikom u kuci govore?
Znam za generala Elazara i forumasicu Renattu
Ko su drugi? Renatta je bila jedina Izraelka na forumu i mislim da je niste trebali banovati.
Znam za generala Elazara i forumasicu Renattu
-
L u c i f e r
#10343 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Koji ljigavac. Ničija nije do zore gorila...‘If European Countries Fail To Protect Their Jews, The State of Israel Will’
July 29, 2014 5:22 PM by JP Newsroom Leave a comment (0) Go to comments
Courtesy of EJP
Courtesy of EJP
“If the European countries fail to protect the Jews within their territory, the State of Israel will. Jewish blood is not cheap blood,” Former Shin Bet chief, Knesset Member Yisrael Hasson told European envoys at the Knesset on Monday.
The Danish, Swedish and Dutch ambassadors to Israel, as well as officials from the embassies of Britain, Belgium, Italy, Hungary, Austria and Germany took part on Monday in an urgent meeting of the Knesset Immigration, Absorption and Diaspora Affairs Committee on the situation of Jewish communities in Europe.
Nathan Gelbart, the head of Germany’s Keren Hayesod (United Jewish Appeal) in Berlin, reported that the German Jewish community is scared “because these are things that have not occurred since 1933.” He cited demonstrators shouting “death to the Jews” and other anti-Semitic slogans.
“These demonstrators are marching in the heart of Berlin shouting these slogans, in front of the police. Shouting ‘Jews are pigs’ is an incitement: Why isn’t the Germany police taking the details of these people shouting in an aggressive way ‘Death to the Jews’?” asked Gelbart.
”These protesters (against Israel’s Gaza operation) don`t know how to say `hello` in German, but they know very well how to shout that Israel is fascist and cruel,” he said.
Benjamin Albalas, president of the Jewish Community of Greece, declared: “The attitude in Europe is promoting delegitimization of the State of Israel… and is a first step toward the intimidation of the Jews’ right to live in their own home countries.”
The European envoys condemned the anti-Semitic attacks in their countries and described the tools their governments use to combat the phenomenon. A representative of the French embassy in Tel Aviv said his country pledges ”zero tolerance for displays of anti-Semitism, adding that ”every attack on France`s Jews is an attack on all of France.” France, he said, has beefed up security around the Jewish communities even before the recent anti-Israel demonstrations. ”France is not denying that there is a problem…The French government`s efforts against acts of racism will gradually increase,” said the official. .
During the meeting. MK Hasson told the ambassadors, ”NATO bombed 5,000 civilians in Kosovo just because it was insulted; 27,000 Iraqi civilians were bombed during the American invasion because they posed a danger to the US; there is not a country in the world that can talk to us about morality.”
“If you do not stand by our side, the day when Islamic terror will reach your homes, your beds and your kindergartens will come soon,” he warned.
- sinuhe
#10344 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ambasadori evropskih drzava se sastaju sa takvim likom

- Grover
#10345 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ubijeno je 19 ljudi, što je izavalo ljutitu rekaciju UN. Generalai sekretar UN Ban Ki- mun je istakao da se napad ne može opravdati, zahtevajući odgovrnost i pravdu. Osudu je izrekla i Bela kuća, ali je izbegla da pomene Izrael. " SAD osuđuju granatiranje škole UNWRA (Agencije UN za pomoć palestinskim izbeglicama) u Gazi u kome su ubijeni i ranjeni nevini Palestinci, uključujući decu i humanitarne radnike UN", navedeno je u saopštenju.
Pentagon je kasnije rekao da će ispuniti zahtev Izraela za municijom, uključujući neke zalihe koje vojska SAD drži u Izaelu za hitne potrebe jevrejske države. Ali portparol Pentagona Džon Kirbi naveo je u saopštenju da je američki ministar odbrane Čak Hejgel rekao svom kolegi u Izraelu Moši Jaalonu da je zabrinut za smrtonosne posledice sukoba i pozvao na prekid vatre i okončanje neprijateljstava.
http://www.tanjug.rs/novosti/139419/gra ... lo-un-.htm
Amerika je kao žena u telu muškarca.
-
statixx
#10346 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Mozda zvuci suludu, ali mislim da jedini razlog sto Izrael nije sravnio Gazu sa zemljom i usetao se jeste sto americki kongres ne dopusta. Ne vidim niti jedan drugi, svi sute kao kurve i sumnjam da bi se mjesali.Grover wrote:Ubijeno je 19 ljudi, što je izavalo ljutitu rekaciju UN. Generalai sekretar UN Ban Ki- mun je istakao da se napad ne može opravdati, zahtevajući odgovrnost i pravdu. Osudu je izrekla i Bela kuća, ali je izbegla da pomene Izrael. " SAD osuđuju granatiranje škole UNWRA (Agencije UN za pomoć palestinskim izbeglicama) u Gazi u kome su ubijeni i ranjeni nevini Palestinci, uključujući decu i humanitarne radnike UN", navedeno je u saopštenju.
Pentagon je kasnije rekao da će ispuniti zahtev Izraela za municijom, uključujući neke zalihe koje vojska SAD drži u Izaelu za hitne potrebe jevrejske države. Ali portparol Pentagona Džon Kirbi naveo je u saopštenju da je američki ministar odbrane Čak Hejgel rekao svom kolegi u Izraelu Moši Jaalonu da je zabrinut za smrtonosne posledice sukoba i pozvao na prekid vatre i okončanje neprijateljstava.
http://www.tanjug.rs/novosti/139419/gra ... lo-un-.htm
Amerika je kao žena u telu muškarca.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#10347 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
nije bila jedina. a itekako je ban bila zaslužila...sinuhe wrote:Malo je OT ali sta rade jugoslovenski jevreji u Izraelu? Odrzavaju li vezu sa starom domovinom, kojim jezikom u kuci govore?
Znam za generala Elazara i forumasicu RenattuKo su drugi? Renatta je bila jedina Izraelka na forumu i mislim da je niste trebali banovati.
-
5 0 5
#10348 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
'The world stands disgraced' - Israeli shelling of school kills at least 15
Collective Punishment in Gaza

Collective Punishment in Gaza

Last edited by 5 0 5 on 31/07/2014 20:48, edited 1 time in total.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#10349 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
sinuhe wrote:Malo je OT ali sta rade jugoslovenski jevreji u Izraelu? Odrzavaju li vezu sa starom domovinom, kojim jezikom u kuci govore?
Znam za generala Elazara i forumasicu RenattuKo su drugi? Renatta je bila jedina Izraelka na forumu i mislim da je niste trebali banovati.
ja im namaH na PePe posHaljem link onog ogavnog stromfronta pa da vide kolko iH obozavaju i kolko su nacisti ojacali...djaba im i hiljadu nuklearki kad poslije ovakviH zlocina nijedan dobar i posten covjek nece Qurcem mrdnut kad se ovi povampire a hoce ojacali su...
- sinuhe
#10350 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Osim Renatte druge nisam upratio.
Ali zanimljiva je Izrael drzava. Stanovnistvo cine jevreji sa svih strana Evrope, Sjeverne Afrike, Bliskog Istoka pa i iz Etiopije. Tamo ima cak i rasizma prema jevrejima iz arapskih zemalja i Etiopije. Najvece grupe cine ruski i arapski jevreji.
Ne vjerujem da je to neko homogeno drustvo. Ne moze biti.
Ali zanimljiva je Izrael drzava. Stanovnistvo cine jevreji sa svih strana Evrope, Sjeverne Afrike, Bliskog Istoka pa i iz Etiopije. Tamo ima cak i rasizma prema jevrejima iz arapskih zemalja i Etiopije. Najvece grupe cine ruski i arapski jevreji.
Ne vjerujem da je to neko homogeno drustvo. Ne moze biti.