FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
The 51st State

#10326 Re: FK Zeljeznicar

Post by The 51st State »

Plavih_11 wrote:KATASTROFA!

Rezultat nije pravo mjerilo snaga na terenu jer da se gledala igra jednih i drugih trebala je biti dvocifrena razlika u korist domacina. Samo "dobrota" domaceg trenera i povlacenje igraca Hapoela u drugom poluvremenu te donekle dobre intervencije Ibrahima Sehica su sprijecile potpunu katastrofu.
5:0 od ovog istog Hapoela prosle godine je izgubio i Rapid iz Beca koji je opet za nas "ekipa" pa se nije nista strasno desilo ali nasa (ne)igra veceras je prava SRAMOTA!
Odbrambena linija je pravila nekakve ofsajd zamke iz kojih primismo 2 gola. Pored toga katastrofalno su cuvali i pokrivali protivnicke igrace pa su se isti bez imalo muke nalazili u prilikama. Onaj Lala nas je ubio po lijevoj strani.
Shvatam ja da je bila velika vrucina i sparina i da su domaci igraci navikli na to ALI to nikako nije razlog onakvoj indolenciji, nezalaganju, setanju, igri bez faulova tj. muskoj igri i startovima na protivnicke igrace. Ne mogu vjerovati da jedna ekipa u 90 minuta jednom opuca u okvir gola i jednom prema golu. Da u 90 minuta izvedu samo tri kornera od kojih su dva nakon opustanja domace ekipe.
Vjerovao sam da cemo izgubiti i ni pod razno nisam bio optimista od momenta kad smo izvukli ove. Znao sam da nemamo sanse da prodjemo dalje ali sam se potajno nadao nekom rezultatu 2:0 ili 3:1 i da ne dozivimo debakl ali eto, desilo se ono najgore.

Sta da se radi, lagano na uzvrat 21.07. i opusteno gledati utakmicu.
svaka cast covjek, jedan od rijetkih...
cunga lunga

#10327 Re: FK Zeljeznicar

Post by cunga lunga »

The 51st State wrote:

Jest jest Brkovic je kriv sto smo vas na kraju sezone ostavili 11 bodova tj 14 jer ste nam na jesen bjezali 3. Brkovic je kriv sto imamo drugog strijelca, najboljeg pakera, najvise publike, najvise golova dali,najmanje primili. Pa stvarno je covjek carobnjak i toliko jak da bi se i Tito postidio, jer ubjediti sve ligase da puste utakmice Zelji je stvarno umjetnicko djelo. Nijaza za predsjednika momentalno jer nam trebaju ljudi koji prave cuda.
Ne, nije bas tako, istina je da ste proslu sezonu osim Borca vi bili u grupi onih klubova koji su bili smjesni bez obzira sto ste nas dobili na Grbavici i normalno je da to strasno boli kao sto boli gledati u TV program pa vidjeti da igraju Zeljo, Siroki, Zrinjski i Borac ali Sarajeva nema ni na TV Vogosci. Boli to, pa makar i ovaj jadni Zeljo dozivio debakl veceras u Evropi.
Zeljo je veceras odigrao jadno i bijedno isto kao i Sarajevo protiv Basela ali ja nisam otisao na vas forum i nad tim likovao jer mi nije bilo drago ali navijaci Sarajeva to niti ce niti mogu shvatiti (cast izuzetcima). Ali kaze se "cega se pametan stidi time se blentav ponosi". Vidimo se na jesen ako nam se liga bude i igrala.!!
da je nijaz brkovic, barak netanjahu mozda bi i bolje prosli, ali ako nista veceras si bio prisutan stvaranju nove definicije merhameta, trener hapoela mase rukama u tridesetoj minuti, stipu ih, valja im kuci.
Ide od UEFE nagrada za Fair Play ove sezone za ovaj potez :)
vinnie_jones

#10328 Re: FK Zeljeznicar

Post by vinnie_jones »

utakmica je u mnogo cemu podsjecala na onu u Sofiji protiv levskog....ne samo zbog rezultata nego i kompletna situacija na terenu je bila identicna: izgubljenost na terenu, nedostatak motiva, agonija, anemicnost...

sve u svemu moglo je biti i puno gore kako je krenulo petarda je mogla biti mila majka

ps. ovaj olos sto se nasladjuje podsjeti me na jedan momenat sa hadsona kad je dyer zabio gol...tri-cetiri orangutana na sjeveru, gore u cosku tribine blizu engleza skocise od radosti ko da je torpedo zabio gol a ne englezi...mozda su bili u pitanju clanovi newcastle fan cluba sa obhodze...jednom smece uvijek smece :x :x :x
salle_eh1986

#10329 Re: FK Zeljeznicar

Post by salle_eh1986 »

cunga lunga wrote:
salle_eh1986 wrote:Vjerovao sam u naš prolazak i davao šanse 40-60 za Izraelce ali ovo je sve pokazalo. Nije meni krivo što su nas dobili, ljudi bili bolji, više ulažu u nogomet, imaju bolje uslove, ma sve je bolje kod njih, ali imaju talenta ko mi nafte-nikakvog
Ova naša liga postaje smiješna tek kada naši klubovi igraju u europi, dok se igra naše prvenstvo imaš jednu sliku ali kad dođu ove utakmice onda je to samo fatamorgana...I iz ovoga nema izlaza, tonemo sve dublje i dublje dok drugi napreduju mi nazadujemo duplo...Još malo nećemo biti favoriti ni protiv ekipa iz Luksemburga, Andore, Lihtenštajna, Makedonije, F.ostrva...
TUGA
JAD
ČEMER
BIH
Reci to u svoje ime, mi smo i slovake i svedjane tukli i na kraju Cluj drzali u saci do zadnje minute..
Dakle, mi predstavljamo BH fudbal na pravi nacin za razliku od kupljenih sampiona...
Ma džaba nama što vi osvjetljavate obraz, ili neko drugi, kad uvijek na kraju izlazimo kao poraženi, ako me razumiješ
nije isto izgubiti 5:0 i 1:0 ali više od ovih sramornih 5:0 me boli to što ekipe iz liga koje su prije 10-ak godina bile smiješne za sve koji se bave nogometom, sada nas shvataju kao malene...
Joey Tribbiani

#10330 Re: FK Zeljeznicar

Post by Joey Tribbiani »

-LIBERO- wrote:Image
to ti malo iz pitarskog iskustva??? nema sta, to je ono sto ste vi davno stekli u evropi
Imamopobjednika wrote:
Joey Tribbiani wrote:ljubi te babo pametnog, ali Osim nije bio kad se igralo sa litexom. Kupit cemo i vas i cijelu ligu ako ce ti biti lakse ali kad tad cete se pobrinuti za sva govna koja serete u proteklih godinu dana
A da se necete slucajno vi pobrinuti da do toga dodje? :lol:

Vi sto ste kupovali, kupovali ste. Slijedi raspad sistema i novi post od najmanje sedam godina.
jah, mora se covjek necemu nadati u zivotu kad mi nista ne ide ko tebi i slicnima :D
Imamopobjednika

#10331 Re: FK Zeljeznicar

Post by Imamopobjednika »

Litex - Zeljeznicar 7:0
Hapoel - Zeljeznicar 5:0

"Cuva Bog Zelju svog"
androJId

#10332 Re: FK Zeljeznicar

Post by androJId »

vinnie_jones wrote:utakmica je u mnogo cemu podsjecala na onu u Sofiji protiv levskog....ne samo zbog rezultata nego i kompletna situacija na terenu je bila identicna: izgubljenost na terenu, nedostatak motiva, agonija, anemicnost...

sve u svemu moglo je biti i puno gore kako je krenulo petarda je mogla biti mila majka

ps. ovaj olos sto se nasladjuje podsjeti me na jedan momenat sa hadsona kad je dyer zabio gol...tri-cetiri orangutana na sjeveru, gore u cosku tribine blizu engleza skocise od radosti ko da je torpedo zabio gol a ne englezi...mozda su bili u pitanju clanovi newcastle fan cluba sa obhodze...jednom smece uvijek smece :x :x :x
sta vrijedjas papchino, ako ne znas prezivjeti poraz i malo zezancije onda si fakat...
cuj smece, bijedo ljudska...
The 51st State

#10333 Re: FK Zeljeznicar

Post by The 51st State »

A ne vidjeh nigdje niti jedan post nekog Pitara,kako se žali na vašeg Nijaza u liku Blekića,koji svašta nešta priča,i kojem je glavni cilj,kao i svim malenim,da mu Željo gleda u pete. :oops:
Blekica i Baraka moze staviti u istu recenicu samo manijak isfrustriran vecerasnjom predstavom galaktikosa iz novog sarajeva.
LSD

#10334 Re: FK Zeljeznicar

Post by LSD »

vinnie_jones wrote:utakmica je u mnogo cemu podsjecala na onu u Sofiji protiv levskog....ne samo zbog rezultata nego i kompletna situacija na terenu je bila identicna: izgubljenost na terenu, nedostatak motiva, agonija, anemicnost...

:thumbup: Vazda bili i ostali...što je najžalosnije to isto smece ti dođe na temu prije utakmice i ko fol želi ti puno srece, a poslije utakmice dođe na tu istu temu da ko nešto provocira i zbija šale (samo pogledaj nickove koju su nam "davali podršku" prije i isti se sad javljaju,glume velike strucnjake i nešto podjebavaju...klasicno licemjerje koje je samo njima dostojno.
Cyrax

#10335 Re: FK Zeljeznicar

Post by Cyrax »

androJId wrote:

sta vrijedjas papchino, ako ne znas prezivjeti poraz i malo zezancije onda si fakat...
cuj smece, bijedo ljudska...
Manje srdzbe,manje srdzbe...
Deriguz

#10336 Re: FK Zeljeznicar

Post by Deriguz »

alo Basel i Besiktas ... :roll: sta mai

VOLIM TE ZELJO!!!

EDIT: volim te ZELJO... Zeljeznicar kao instituciju...
MRZIM ... ono sto su veceras igraci prikazali :(
manijak1

#10337 Re: FK Zeljeznicar

Post by manijak1 »

Ako iko ima ikakve frustracije u mahali , onda su to pitari.
Šibicar

#10338 Re: FK Zeljeznicar

Post by Šibicar »

The 51st State wrote:
A ne vidjeh nigdje niti jedan post nekog Pitara,kako se žali na vašeg Nijaza u liku Blekića,koji svašta nešta priča,i kojem je glavni cilj,kao i svim malenim,da mu Željo gleda u pete. :oops:
Blekica i Baraka moze staviti u istu recenicu samo manijak isfrustriran vecerasnjom predstavom galaktikosa iz novog sarajeva.
Da u pravu si,ovaj je duplo gori,on će kupiti i derbi.Za vas,kojima je jedini i najveći cilj u pišljivoj istoriji kluba,da vam mi gledamo u pete,smo galaktikosi. ;-)
stochar

#10339 Re: FK Zeljeznicar

Post by stochar »

LSD wrote:

:thumbup: Vazda bili i ostali...što je najžalosnije to isto smece ti dođe na temu prije utakmice i ko fol želi ti puno srece, a poslije utakmice dođe na tu istu temu da ko nešto provocira i zbija šale (samo pogledaj nickove koju su nam "davali podršku" prije i isti se sad javljaju,glume velike strucnjake i nešto podjebavaju...klasicno licemjerje koje je samo njima dostojno.
nikad mi necemo shvatiti da poraz nije pobjeda, i zato cemo uvijek ostati dno. kao, oni drzali Cluj u saci. jeste, ali ste na kraju popusili, i?! vec 1.000 puta ponavljam da je debilno slaviti poraz, bio on 5:0. 6:0. ili 1:0, i da ce 'osvjetlati obraz' tek ona ekipa koja zaista NESTO POSTIGNE, A TO NESTO JE ULAZAK U GRUPNU FAZU (ZA POCETAK) I PROLAZ DALJE!!!!!!!!!!!!!!!!!
JThomas

#10340 Re: FK Zeljeznicar

Post by JThomas »

došla fina gradska raja na svoje, u pauzi demoliranja svog stadiona i ganjanja igrača da ih ubiju.

al' razumijem, spašena je sezona, nije propala. imate fore još do 31. ovog mjeseca da likujete.
Cyrax

#10341 Re: FK Zeljeznicar

Post by Cyrax »

JThomas wrote:došla fina gradska raja na svoje, u pauzi demoliranja svog stadiona i ganjanja igrača da ih ubiju.

al' razumijem, spašena je sezona, nije propala. imate fore još do 31. ovog mjeseca da likujete.
Ispravka,inferiorni klub nema svoj stadion.
The 51st State

#10342 Re: FK Zeljeznicar

Post by The 51st State »

manijak1 wrote:Ako iko ima ikakve frustracije u mahali , onda su to pitari.
naftalin.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#10343 Re: FK Zeljeznicar

Post by hrasno38 »

Imamopobjednika wrote:Litex - Zeljeznicar 7:0

"Cuva Bog Zelju svog"
Sarajevo : Besiktas 0 : 5
Basel : Sarajevo 6 :0

Ja razlike u P.M!!!!!!!

Doduse niko nije priredio veci debakl u svojoj zemlji od Pitara.
ibizza

#10344 Re: FK Zeljeznicar

Post by ibizza »

Pita Šehić Bešliju:" Gdje ba lopta"? kaže Bešlija :"Pa peti put ti govorim eto je u golu" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
The 51st State

#10345 Re: FK Zeljeznicar

Post by The 51st State »

LSD wrote:

ne predavati se emocijama..., posumnjacu da ista znas o fudbalu...dobro ste prosli.
androJId

#10346 Re: FK Zeljeznicar

Post by androJId »

pade mi na pamet kako je sir amar obrijao brkove tako ste se i raspali... ima li kakve sanse da mu narastu do revansa?
...doceka i zeljeznicar svojih PET minuta :D
cunga lunga

#10347 Re: FK Zeljeznicar

Post by cunga lunga »

hrasno38 wrote:

"Cuva Bog Zelju svog"

Ja razlike u P.M!!!!!!!

Bilo bi vama 15:0 da niej covjek povukao ekipu kod 5:0...
Onaj potrez rukama: "Dosta je, nazad, ne napadaj vise" ulazi u anale sporta a doticni trener dobija nagradu za Fair Play!
Imamopobjednika

#10348 Re: FK Zeljeznicar

Post by Imamopobjednika »

hrasno38 wrote:

"Cuva Bog Zelju svog"

Ja razlike u P.M!!!!!!!
Razlika je u tome sto sam ja naveo vasa zadnja dva rezultata na euro(azijskoj) sceni. Jako bitna razlika. Svakom jednom lose krene, vama ne prestaje.. :D
androJId

#10349 Re: FK Zeljeznicar

Post by androJId »

cunga lunga wrote:
hrasno38 wrote:

"Cuva Bog Zelju svog"

Ja razlike u P.M!!!!!!!

Bilo bi vama 15:0 da niej covjek povukao ekipu kod 5:0...
Onaj potrez rukama: "Dosta je, nazad, ne napadaj vise" ulazi u anale sporta a doticni trener dobija nagradu za Fair Play!
mislim da je ovo na poluvremenu bilo...
Last edited by androJId on 13/07/2010 23:37, edited 1 time in total.
manijak1

#10350 Re: FK Zeljeznicar

Post by manijak1 »

ne predavati se emocijama...,
a šta vi pitarski mahalaši radite večeras?
Post Reply