SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
amrica

#10326 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by amrica »

:shock: :?
sta je sega?

poginulo dvoje ljydi, pjesaci :sad:
zateznistub

#10327 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zateznistub »

ssmmiilleeyy wrote::lol: :lol: :lol: :lol:
Iskreno se nadam da nisi toliko bolestan da se smijes ovoj nesreci!
ssmmiilleeyy

#10328 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ssmmiilleeyy »

zateznistub wrote:
ssmmiilleeyy wrote::lol: :lol: :lol: :lol:
Iskreno se nadam da nisi toliko bolestan da se smijes ovoj nesreci!

Šega mi je da nadješ auto bez Guma i felgi :lol: :lol: :lol: :lol:

nadam se da ti nisi toliko bolestan da mislis da bi se neko mogao smijati tudjoj Smrti
zonbirile

#10329 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

postoje za 30KM špijun šarafi za felge,pogotovo za bolje aluminijske je to permus u sarajevu.
Creasy

#10330 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Creasy »

stochar wrote:

:lol:

Jao lika! :-)
udrch

#10331 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by udrch »

Šta imaju ovi papci sa Sarajevskom crnom hronikom?
udrch

#10332 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by udrch »

Ovaj vikend haman primirje u Sarajevu..
O'zone
Globalni moderator

#10333 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by O'zone »

Vidjoh sad ispod groblja Lav povaljano 4-5 stubića jedan čak i na drugoj strani ulice odbačen neko pošteno izletio na žalost nisam uspio slikati.
Urban B.

#10334 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Urban B. »

Zatisje pred buru :D
ema_

#10335 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ema_ »

http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /110904056

Nikad mi neće biti jasno kako vlak može udariti pješaka/automobil, tj. kako pješaka ili automobil može takvo što da strefi :-) :roll:
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#10336 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Entropio »

Ne kontam za šta im trebaju točkovi i gume?
Don Zivconi

#10337 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Don Zivconi »

ema_ wrote:http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /110904056

Nikad mi neće biti jasno kako vlak može udariti pješaka/automobil, tj. kako pješaka ili automobil može takvo što da strefi :-) :roll:
Kažu ovi pružni radnici da ima neki fol kad si na šinama apsolutno ne cujes voz da dolazi :-?
ema_

#10338 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ema_ »

Pa šta ga imaš čuti :? Lijevo, desno, lijevo, desno... POGLEDATI dobro.. I furaj, bez stajanja...
Last edited by ema_ on 04/09/2011 22:10, edited 1 time in total.
Cholina_Lokica

#10339 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Cholina_Lokica »

Don Zivconi wrote:

Kažu ovi pružni radnici da ima neki fol kad si na šinama apsolutno ne cujes voz da dolazi :-?
U tom slucaju moras malo duze biti na pruzi, jer ako prilazis cujes/vidis ga... I onda mi opet nije jasno koji klinac imas da stojis na tom mjesto, ono nece naici voz sta li :-)
terra_incognita

#10340 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by terra_incognita »

Haj stani u Raljovcu na prugu, na prelazu prema Robotu pa probaj pogledati lijevo (krivina, grmlje itd).
Ako se vratiš prepričaj nam.
Budi tamo oko 08:20 kada prolazi ovaj lokalac.
Better Man

#10341 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Better Man »

Nije moguce da nisu vidjeli voz! Mislim da su razmislajli kao mi smo brzi i uspjet cemo preci,ali desi se tragedija! Da li ste primjetili da nisu prelazili na regularnom prelazu vec na divljem mjestu. Ne znam kako ovakvim prelazom ne ostete auto.
kurty

#10342 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by kurty »

Better Man wrote:Nije moguce da nisu vidjeli voz! Mislim da su razmislajli kao mi smo brzi i uspjet cemo preci,ali desi se tragedija! Da li ste primjetili da nisu prelazili na regularnom prelazu vec na divljem mjestu. Ne znam kako ovakvim prelazom ne ostete auto.
na kojoj slici vidis divlji prelaz???
MAN-lion's coach

#10343 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by MAN-lion's coach »

Better Man wrote:Nije moguce da nisu vidjeli voz! Mislim da su razmislajli kao mi smo brzi i uspjet cemo preci,ali desi se tragedija! Da li ste primjetili da nisu prelazili na regularnom prelazu vec na divljem mjestu. Ne znam kako ovakvim prelazom ne ostete auto.
Koji divlji prelaz ti vidiš ovdje,znaš li koliki je zaustavni put voza?Vozilo je udareno i gurnuto po šinama.
Moguće je da nisu vidjeli voz od šikare i trave okolo, a nije bilo rampe niti bilo kakve signalizacije da voz nailazi.Moguće da je nepažnja bila da je čovjek hitio,a da nije gledao. :run:
Last edited by MAN-lion's coach on 04/09/2011 22:19, edited 1 time in total.
brazzo19

#10344 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by brazzo19 »

Posto sam bas ovim prelazom prosao bar 50 puta na kojem su momci stradali da i ja kazem koju . Ovo je veoma nezgodan prelaz zbog toga sto nema na njemu nikakve signalizacije rampe ni nicega a jos gore je sto se nalazi izmedju 2 mala "brezuljka" sa strana tako da je nemoguce vidjeti voz jos plus ljeti kad trava naraste koju niko ne odrzava tako da ako imate malo glasniju muziku pojacanu u autu tesko da se moze ista cuti ili vidjeti osim ako se ne zaustavite potpuno i ne "nagnete" se preko volana svaki put i jos nesto na bas ovom pruznom prelazu svake 2 godine neko nastrada tako da je prije dvije godine poginuo covjek a prije njih na istom ovom mjestu je voz udario kombi koji se ugasio na pruzi ....
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#10345 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Truba »

koja je vjerovatnoća da ti se auto ugasi na pruzi baš dok dolazi voz u zemlji koja baš i nema nešto mnogo vozova ako se ne varaš

to je baš kad hoće mislim :cry: :cry: :cry:
brazzo19

#10346 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by brazzo19 »

Neznam koja je vjerovatnoca ali upravo se to i desilo ....
correspondent

#10347 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by correspondent »

Black swan wrote:koja je vjerovatnoća da ti se auto ugasi na pruzi baš dok dolazi voz u zemlji koja baš i nema nešto mnogo vozova ako se ne varaš

to je baš kad hoće mislim :cry: :cry: :cry:
Bio sam u autu jednom prilikom (jaran je vozio) kada mu se ugasilo auto tačno na šinama (vjerovatno je nastojao da polahko prelazi da ne zezne amortizere - moja pretpostavka).

Htio sam reći ovo: znam za dva prelaza u gusto naseljenim mjestima. Lokalna omladina RAZVALJUJE rampe, tačnije prekine kablove/instalaciju i rampe već nekoliko puta ostaju u defektu. Ljudi dođu poprave i opet tako.

Drugo, u tim istim naseljima su bila postavljena ogledala (možda ima neki drugi način) da bi ljudi iz susjednih ulica lakše mogli uključiti se na glavnu ulicu, posebno u proljeće i ljeto kada trava i ostalo rastinje buja... I to su porazbijali.

Znam u jednom manjem tunelu/podvožnjaku da su omladinci porazbijali osvjetljenje, tako da ni vozači ni pješaci nemaju dobar pregled...

Poruka je ova: Ova država je odlična kakvi hajvani u njoj žive i kako je uništavaju.

Žao mi je ovih mladića i mislim da treba pričekati rezultate istrage pa tek onda davati ocjene i primjedbe.

Bilo kako bilo, opreza nikad dosta.
kokuz_sa

#10348 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by kokuz_sa »

jel ovo neki divljak prelaz koji su ono napravili ljudi da s ene mora ci duzim obilaznim putem ili je regularni prelaz na kojem fali rampa

a ovo za gasenje auta..pa brate mili to je do vozaca, ako s enije naucilo vozit auto onda nemoj ni sjedat u njega
nije za svakog dizelas isto kao sto nije za svakoga ni benzinac..

jednostavno ne shvatam kad gledam kad se nekome ugasi na semaforu auto ili na nekom prelazu..pa onda mucenje sa paljenjem ponovnim i svi trube i frka ispadne radi toga..ne znam sta ljudi u tom momentu rade,misle pa dozvole da im se ugase auta
brazzo19

#10349 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by brazzo19 »

kokuz_sa wrote:jel ovo neki divljak prelaz koji su ono napravili ljudi da s ene mora ci duzim obilaznim putem ili je regularni prelaz na kojem fali rampa

a ovo za gasenje auta..pa brate mili to je do vozaca, ako s enije naucilo vozit auto onda nemoj ni sjedat u njega
nije za svakog dizelas isto kao sto nije za svakoga ni benzinac..

jednostavno ne shvatam kad gledam kad se nekome ugasi na semaforu auto ili na nekom prelazu..pa onda mucenje sa paljenjem ponovnim i svi trube i frka ispadne radi toga..ne znam sta ljudi u tom momentu rade,misle pa dozvole da im se ugase auta
Ovo je regularni prelaz na kojem fali rampa i signalizacija i sve sto treba imati jedan pruzni prelaz !!!
Don Zivconi

#10350 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Don Zivconi »

Cholina_Lokica wrote:
Don Zivconi wrote:

U tom slucaju moras malo duze biti na pruzi, jer ako prilazis cujes/vidis ga... I onda mi opet nije jasno koji klinac imas da stojis na tom mjesto, ono nece naici voz sta li :-)
Kažem, da to kažu ljudi koji rade na pruzi da ima taj fenomen :? radi kojeg ne cuješ voz da dolazi, također mašinovođe kažu da ako se neko zadesi na šinama kad upale sirenu ovaj što je na šinama jednostavno se zaledi od straha i nemože da se pomakne sa mjesta. Pa se vjerovatno isto tako i auto od straha ugasi ili šta već :sad:
Locked