Automobilizam - sve o tome

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Quaresma

#10326 Re: Automobilizam - All about

Post by Quaresma »

Ja 4 godine vozam auto s el. Kocnicom

Takodjer vecinu vremena upaljen auto-stop sistem, kad stanem negdje na nizbrdicu upali se to cudo, a kad krecem uz uzbrdicu, u momentu kad auto krene sama rucna se povuce, tako da je meni el kocnica super stvar.

Sent from my E6653 using Tapatalk
commendatore

#10327 Re: Automobilizam - All about

Post by commendatore »

NediM17 wrote:Kontaktirao je BMW Hrvatska, mislim da su nesto pokusavali, ali bezuspjesno.

Na kraju jedva da su auto i na slepu navukli. Muke samo takve.
te parking kocnice se po standardu prave namjerno ili ne od losih materijala - a vise bih rekao namjerno :izet:
po nekom rezonu tako izlozen opasan sigurnosni elemenat bi trebao da bude zasticen dobrim materijalima a ne plastikom izlozenoj velikoj temperaturi, hladnoci, prasini, vlagi, vodi.....

gledaj ti smeca... ne do bog da ti fluktuira nekim slucajem napon negdje na autu, slab akumulator ili alternator da prdneš u šišu kako već rekoh na autocesti npr....

Image

Image

pogledaj ti smetljarskih materijala....

kod mene je na autu bila plasticna kosuljica koja je stitila motoric remen i prenosnik sile - naravno kosuljica je napukla usljed toga sto dvotonska mrcina pregrije kocnice toliko da toplinu prenese i na pišanu plastiku koja oblaze sastavne dijelove i polako vremenom razjebe kocioni sklop.... :izet: jedina stvar za koju mogu reci da sam siguran je ta da se problem desava postepeno nekad proradi nekad blokira nekad proradi opet.... ja sam jebi ga odlagao rjesavanje tog problema jer nisam imao vremena za zajebavanje - tako da je problem na naplatu dosao tek kad se razjebalo sve totalmente.....

zao mi je ovog covjeka.... vjerovatno je vjerovao previse bmwu......
commendatore

#10328 Re: Automobilizam - All about

Post by commendatore »

Quaresma wrote:Ja 4 godine vozam auto s el. Kocnicom

Takodjer vecinu vremena upaljen auto-stop sistem, kad stanem negdje na nizbrdicu upali se to cudo, a kad krecem uz uzbrdicu, u momentu kad auto krene sama rucna se povuce, tako da je meni el kocnica super stvar.

Sent from my E6653 using Tapatalk
kao sto rekoh problem je u tome sto se u dizajnu pristupilo razlicito sa razlicitih strana.... taj problem je izrazen na passatu B6 recimo.... a ima ga u nevidjenim kolicinama na cesti jer je kosuljica el rucne od krte plastike....
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#10329 Re: Automobilizam - All about

Post by konektovan »

commendatore wrote:mozes se jebat kad ti rikne.... a ne smijem ni da pomislim da je motoric poludio npr pri brzini od 180km/h na autocesti :-)

upravo ovih dana deveram sa reparacijom motorica elektricne kocnice na svom autu - i malo je reci da sam se sjebo ko da sam kopo..... BTW isto mi se desilo sa ovim sranjem kao i sa bembarom na slici..... a nova košta oko 300€ za moj auto a obe su mi riknule :lol: :-)

ne znam ima li veceg moronluka od idiotluka zvanog elektricna rucna kocnica..... jebo je otac i ko je namnozi....

samo jos da pitam je l ovo i8 u kvaru pa ovako stoji ili sta drugo?
i8 nije bio u kvaru, :mrgreen: bar dok sam ga slikao. Otisao cojek na sljadoled u blizini. :mrgreen: Pojava je samo takva, valjda mu nije el. rucna?! :lol:
commendatore

#10330 Re: Automobilizam - All about

Post by commendatore »

konektovan wrote:
commendatore wrote:mozes se jebat kad ti rikne.... a ne smijem ni da pomislim da je motoric poludio npr pri brzini od 180km/h na autocesti :-)

upravo ovih dana deveram sa reparacijom motorica elektricne kocnice na svom autu - i malo je reci da sam se sjebo ko da sam kopo..... BTW isto mi se desilo sa ovim sranjem kao i sa bembarom na slici..... a nova košta oko 300€ za moj auto a obe su mi riknule :lol: :-)

ne znam ima li veceg moronluka od idiotluka zvanog elektricna rucna kocnica..... jebo je otac i ko je namnozi....

i8 nije bio u kvaru, :mrgreen: bar dok sam ga slikao. Otisao cojek na sljadoled u blizini. :mrgreen: Pojava je samo takva, valjda mu nije el. rucna?! :lol:
zalim slucaj ali jest :mrgreen:

Image
konektovan

#10331 Re: Automobilizam - All about

Post by konektovan »

commendatore wrote:
konektovan wrote:

zalim slucaj ali jest :mrgreen:

Image
Ma zahebajem se, pa na tom autu je sve elektricno, a da rucna ne bude. :mrgreen:
commendatore

#10332 Re: Automobilizam - All about

Post by commendatore »

jesi l 100% siguran da je sve elektricno :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#10333 Re: Automobilizam - All about

Post by _BataZiv_0809 »

Još jednom :roll: :

Raja moze li me neko uputiti u proces i cijenu "sredjivanja" felgi.

Naime na felgama imam odredjenih ostecenja od prebacivanja guma, ogrebotina i tako ostalih zezancija koje dodju sa upotrebom i to je to. Dakle estetski su problemi, ne upotrebni.

Eh sta se takvim felgama "radi" (joj ja pitanja :D ) u smislu procesa (cuo sam za pjeskarenje :roll: ) i koliko to otprilike kosta?
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#10334 Re: Automobilizam - All about

Post by mali_milojica »

:shock:
Joj garaze kod coeka
:meza1:
commendatore

#10335 Re: Automobilizam - All about

Post by commendatore »

a ja strojare jebote :lol: covjeka kad ufati depresija ode u garazu ha ja :lol:
promaha

#10336 Re: Automobilizam - All about

Post by promaha »

u mene auto ima hill-assist a nemam dugme da ga iskljucim i mehanicka mi rucna :D

postavlja se pitanje kako :D
commendatore

#10337 Re: Automobilizam - All about

Post by commendatore »

promaha wrote:u mene auto ima hill-assist a nemam dugme da ga iskljucim i mehanicka mi rucna :D

pa je l ti automatik?
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#10338 Re: Automobilizam - All about

Post by mali_milojica »

Alal vera domacine :thumbup:
promaha

#10339 Re: Automobilizam - All about

Post by promaha »

commendatore wrote:
promaha wrote:u mene auto ima hill-assist a nemam dugme da ga iskljucim i mehanicka mi rucna :D

pa je l ti automatik?

jock :)

obicni rucni mjenjac

opel astra K
corsa

#10340 Re: Automobilizam - All about

Post by corsa »

Moj stari ima Astru J i ima hill assist i ni on nema mogućnost isključivanja. Kod njega je električna ručna.
Bakir1

#10341 Re: Automobilizam - All about

Post by Bakir1 »

corsa wrote:Moj stari ima Astru J i ima hill assist i ni on nema mogućnost isključivanja. Kod njega je električna ručna.
ti si profulio stranicu prije ove ;-)
ranger

#10342 Re: Automobilizam - All about

Post by ranger »

commendatore wrote:
NediM17 wrote:Kontaktirao je BMW Hrvatska, mislim da su nesto pokusavali, ali bezuspjesno.

te parking kocnice se po standardu prave namjerno ili ne od losih materijala - a vise bih rekao namjerno :izet:
po nekom rezonu tako izlozen opasan sigurnosni elemenat bi trebao da bude zasticen dobrim materijalima a ne plastikom izlozenoj velikoj temperaturi, hladnoci, prasini, vlagi, vodi.....

gledaj ti smeca... ne do bog da ti fluktuira nekim slucajem napon negdje na autu, slab akumulator ili alternator da prdneš u šišu kako već rekoh na autocesti npr....

Image

Image

kod mene je na autu bila plasticna kosuljica koja je stitila motoric remen i prenosnik sile - naravno kosuljica je napukla usljed toga sto dvotonska mrcina pregrije kocnice toliko da toplinu prenese i na pišanu plastiku koja oblaze sastavne dijelove i polako vremenom razjebe kocioni sklop.... :izet: jedina stvar za koju mogu reci da sam siguran je ta da se problem desava postepeno nekad proradi nekad blokira nekad proradi opet.... ja sam jebi ga odlagao rjesavanje tog problema jer nisam imao vremena za zajebavanje - tako da je problem na naplatu dosao tek kad se razjebalo sve totalmente.....

ova el.rucna je najvece govno koje je ugradjeno u auta od kad ista postoje.
na zalost nakon vag-grupe i bmw je ta govna poceo gurat u svoja auta... tuzno.
konektovan

#10343 Re: Automobilizam - All about

Post by konektovan »

commendatore wrote:jesi l 100% siguran da je sve elektricno :mrgreen:
Ovaj je mozda pola pola, :mrgreen: al' koliko znam u ponudi ima i potpuno el. verzija.
amar1994

#10344 Re: Automobilizam - All about

Post by amar1994 »

commendatore wrote:

Image

Image

:-) :-) :shock:

zato sam ciljano trazio auto bez tog smeca, pa nije dzaba u ferrarija, budattija i mclerane rucna "normalna" :-) :mrgreen: :mrgreen:
commendatore

#10345 Re: Automobilizam - All about

Post by commendatore »

ma dobro - tvoj auto je sinonim za pouzdanost
amar1994

#10346 Re: Automobilizam - All about

Post by amar1994 »

commendatore wrote:ma dobro - tvoj auto je sinonim za pouzdanost
mah, nije honda da bi bio 8-) :) , al et blizu je :mrgreen: :mrgreen:
al fakat mi nije jasna smisao el. rucne, sta ne daj boze otkazu kocnice, kako stat bez rucne :shock: :-) :-)
commendatore

#10347 Re: Automobilizam - All about

Post by commendatore »

amar1994 wrote:
al fakat mi nije jasna smisao el. rucne, sta ne daj boze otkazu kocnice, kako stat bez rucne :shock: :-) :-)
ima smisla - na Audiju A6 (novom kupljenom) usljed pada napona (vjerovatno crknuce alternatora pa baterije) rokne DSG i EPB na sred njemacke autoceste - svi tockovi blokirali - eto sta :mrgreen: :mrgreen: saseres se ko grlica :mrgreen:
amar1994

#10348 Re: Automobilizam - All about

Post by amar1994 »

commendatore wrote:
amar1994 wrote:
ima smisla - na Audiju A6 (novom kupljenom) usljed pada napona (vjerovatno crknuce alternatora pa baterije) rokne DSG i EPB na sred njemacke autoceste - svi tockovi blokirali - eto sta :mrgreen: :mrgreen: saseres se ko grlica :mrgreen:
:-) :-) :mrgreen: :mrgreen:
insomnia78

#10349 Re: Automobilizam - All about

Post by insomnia78 »

ImageImageImageImageImage

S moje sokoćalo
insomnia78

#10350 Re: Automobilizam - All about

Post by insomnia78 »

ImageImageImageImageImage

S moje sokoćalo
Post Reply