PROTESTI!!! - aktuelnosti
-
vade_mecum
#10326 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
http://www.klix.ba/vijesti/bih/gradjani ... /140216059
kad ce se znati imena clanova radnih grupa?
-
Eniac
#10327 Re: Odg: PROTESTI!!! - aktuelnosti
malo se saberi kume[/quote]Aspekt wrote:.Eniac wrote: Imas ti i frisko cijedjenjih sokova, ali narodu skupi a i navikli na ove pa im mrsko da probaju i plate ove nove i skupe.
U psihologiji nije nepoznata situacija u kojoj ljudi izaberu da ostanu u losem jer su na to navikli i znaju sta da ocekuju umjesto da rizikuju i probaju nesto novo. To je cesto na primjer kada zlostavljane osob, zene pogotovo ostanu u zajednici sa zlostavljacem. Voljela bi ona otici, ali je strah. A ovako zna dok mu skuha rucak, da mu koke i ne pita gdje je bio mozda je i ne udari, mozda joj cak i da za nove carape. Pa joj situacija poznata i zna se snaci u njoj. A zamisli da ode od njega, nadje drugog, ova jdrugi je nece tuci, ali ce ocekoivati da ona radi na sebi, da se skoluje, da obrati paznju na izgled, manire, da se zaposli itd. Pa se uplaszi moze li ona to i onda ostane kod zlostavljaca[/size]
?
To st ti ne znas, ne znaci da toga nema. Jesi cuo za Stokholmski sindrom? A mi smo ti ovih 20 godina bas takvi. Voljeli bi mi da nam je bolje, ali kada skontas da u sredjenom sistemu treba raditi, da ne mozes kupiti diplomu nego moras uciti, mnogi odustanu i kazu da ce se lakse snaci u ovom sistemu. Nisam jednom cuo nekoga da kaze da nece da radi sa fakultetom za platu koju ja primam sa srednjom skolom. Pa odustane od posla za 400 KM koji ce ga voditi do posla od 800 a taj do posla od 1000 KM, pa 1500 KM itd, nego kuka kako sistem na valja. I valjao bi mu sistem da odmah ima platu 2000. Ali da se muci sa malom platom dok ne dodje u priliku za veliku, to ne bi, tada sistem ne valja.
- guber90
#10328 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Vjerovatno nikadvade_mecum wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/gradjani ... /140216059
Brate mili, ako ne mozete ovo fino i transparentno da radite, nemojte nikako, jer nam i politicari vec rade netransparentno, pa nista bolji od njih necete biti.
Razumijem da te moze biti strah za zivot, ali onda nemoj ni raditi ovakvo nesto, gdje motkom cackas po osinjaku.
-
jastuk1
#10329 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Joj Janičare, čitam te već nekoliko dana, činiš se stvarno fina i iskrena osoba ali brate dragi shvati već jednom kako sistem funkcioniše.Janjicar wrote: Ja tebe u potpunosti razumijem ali te ne razumijem kako se isplati ljudima u EU privremeno zaposliti studente ? A kod nas se ne isplati, a to da su se samo vodili na papiru ko je za to kriv? To je ponovo kriva inspekcija dakle drzavni resor.
A to je jedna od stvari u ovoj drzavi koja ne stima a gdje je jos hiljadu?
Zamisli da su odmah doneseni zahtjevi hocemo privremeno zaposljenje studenata, smanjenje pausala, smjena rektora univerziteta, revizija privatizacije itd., kakva bi pometnja onda nastala ? I ovako ljudi govore previse je ovo , hoce oni svega i svacega. Znaci mora se od neceg krenuti i ti kao savjesni gradjanin (recimo da jesi jer te ne poznajem) bi trebao podrzati ove zahtjeve plenuma TK.
Plenum je dobra stvar ako sam sebe ne pojede, a sve su prilike da hoće. Kto Alfons super navede gore Wannabe budžetlije. Pa se zbog tog sjetih one pjesme od Spice klix, a naročito dijela If you wanna be my lover, you gotta get with my friends. Meni se ne sviđa, ali taj "quid pro quo" - ja tebi ti meni, ali on će uvijek postojati.
Vidjet ćeš za par dana ili hefti kad plenum krene izlazit sa ozbiljnim prijedlozima i imenima i domunđavat se sa skupštinom ili kome već šalju poruke. Plenum je samo platforma za lansiranje novih imena koja će se priključiti nekoj od političkih opcija kasnije. I to apsolutno ne osuđujem. Naprotiv.
A svi koji su još mladi, mlađi od 30 ili šta ja znam koliko godina, evo izgleda da stalno traže programere i slične branše, pa fino knjiga u šake, i manje forumskog gubljenja vremena, dok ste još mladi i možete učiti.
Eniac,
Last edited by jastuk1 on 16/02/2014 15:46, edited 1 time in total.
-
L u c i f e r
#10330 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
naša poslaguber90 wrote:Vjerovatno nikadvade_mecum wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/gradjani ... /140216059
kad ce se znati imena clanova radnih grupa?jer su rekli da strahuju za svoj zivot, da ne dobiju otkaz itd.
Brate mili, ako ne mozete ovo fino i transparentno da radite, nemojte nikako, jer nam i politicari vec rade netransparentno, pa nista bolji od njih necete biti.
Razumijem da te moze biti strah za zivot, ali onda nemoj ni raditi ovakvo nesto, gdje motkom cackas po osinjaku.
da je kakve dobre jebačine
al nikom da ne uđe
-
vade_mecum
#10331 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
imena me cisto zanimaju da vidim o kojem stepenu ublehe se radi na skali od 1 do Darko Brkanguber90 wrote:Vjerovatno nikadvade_mecum wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/gradjani ... /140216059
kad ce se znati imena clanova radnih grupa?jer su rekli da strahuju za svoj zivot, da ne dobiju otkaz itd.
-
goran16v
#10332 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Osim komicne teorije o svjetskoj zavjeri i uvozu rata, cijenici koja ti je vec pomenuta, da Covic i Dodik nemaju nikakve veze sa stanjem u KS, podsjeticu te na jos jednu, do rata Bosna nije bila cjelovita gradjanska drzava nego Socijalisticka republika u sasravu SFRJ sto u mnogome i bitno mijenja stanje stvari.Aspekt wrote:Nijedan narod na svijetu ne bi izabrao ono sto mu ne valja . Za koga god ti glasao ne valja , ne valja jer ne valja sistem . Politicari koriste sistem . On je ovo omogucio . Nije narod kriv ni za rat ni za glad ni za propast privrede . Rat je uvezen . Dayton je izrodio i omogucio mafiji da vodi drzavu . Ti nemas izbor . Koga god zaokruzis pogrijesio si . Najbolji primjer je SDP . Narod je prestao birati nacionaliste i izabrao jos goru opciju . SDP . Jednostavno ne mozes . Sve sto ti ponudjeno je go bandit i kriminalc . Samo rusenje , potpuno rusenje genocidnog entiteta moze donijeti promjene . To je jedini put . Ne moras ga ti traziti . On mora nemonovno doci na tapet . Bosna moze biti samo podijeljena na dva dijela izmedju Hrvatske i Srbije ili biti cjelovita gradjanska drzava kakva je bila prije rata . Treci put ne postoji . Treca opcija ne postoji . Vi mozete pricati koliko hocete da je Sarajevo i Tuzla i Zenica opljackana iznutra i da zato nisu krivi cetnici . Tacno , ali to nije nikakvo otkrice niti rjesenje . Sve politicare od Sarajeva do tuzle i od bihaca do zenice mozes pohapsiti i nista neces rijesiti . Nista ama bas nista jer u Mostaru i Laktasima stoji tvoj katil koji ti ne da dises na 23 posto teritorije . ni prdnut ne smijes a da Covic i Dodik ne uzmu mikrofon i kazu ,, eno ih prde turci ne mozemo punim plucima udisati cisti srpski i hrvatski zrak . bosna je zemlja pod okupacijom . Banja Luka i sve tamo je okupirano . Fasisticki rezim je okupirao tvoju drzavu . sve pare ovog sviojeta da udju u Sarajevo i svi nobelovci svijeta da sjednu u fotelje ovih razbojnika Radoncica Tihica Lagumdzija nece promijeniti situaciju ni za jotu .
-
Eniac
#10333 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Nekadasnje republike su sve bile drzave.goran16v wrote:Osim komicne teorije o svjetskoj zavjeri i uvozu rata, cijenici koja ti je vec pomenuta, da Covic i Dodik nemaju nikakve veze sa stanjem u KS, podsjeticu te na jos jednu, do rata Bosna nije bila cjelovita gradjanska drzava nego Socijalisticka republika u sasravu SFRJ sto u mnogome i bitno mijenja stanje stvari.Aspekt wrote:Nijedan narod na svijetu ne bi izabrao ono sto mu ne valja . Za koga god ti glasao ne valja , ne valja jer ne valja sistem . Politicari koriste sistem . On je ovo omogucio . Nije narod kriv ni za rat ni za glad ni za propast privrede . Rat je uvezen . Dayton je izrodio i omogucio mafiji da vodi drzavu . Ti nemas izbor . Koga god zaokruzis pogrijesio si . Najbolji primjer je SDP . Narod je prestao birati nacionaliste i izabrao jos goru opciju . SDP . Jednostavno ne mozes . Sve sto ti ponudjeno je go bandit i kriminalc . Samo rusenje , potpuno rusenje genocidnog entiteta moze donijeti promjene . To je jedini put . Ne moras ga ti traziti . On mora nemonovno doci na tapet . Bosna moze biti samo podijeljena na dva dijela izmedju Hrvatske i Srbije ili biti cjelovita gradjanska drzava kakva je bila prije rata . Treci put ne postoji . Treca opcija ne postoji . Vi mozete pricati koliko hocete da je Sarajevo i Tuzla i Zenica opljackana iznutra i da zato nisu krivi cetnici . Tacno , ali to nije nikakvo otkrice niti rjesenje . Sve politicare od Sarajeva do tuzle i od bihaca do zenice mozes pohapsiti i nista neces rijesiti . Nista ama bas nista jer u Mostaru i Laktasima stoji tvoj katil koji ti ne da dises na 23 posto teritorije . ni prdnut ne smijes a da Covic i Dodik ne uzmu mikrofon i kazu ,, eno ih prde turci ne mozemo punim plucima udisati cisti srpski i hrvatski zrak . bosna je zemlja pod okupacijom . Banja Luka i sve tamo je okupirano . Fasisticki rezim je okupirao tvoju drzavu . sve pare ovog sviojeta da udju u Sarajevo i svi nobelovci svijeta da sjednu u fotelje ovih razbojnika Radoncica Tihica Lagumdzija nece promijeniti situaciju ni za jotu .
-
vade_mecum
#10334 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
bile ko sto je Iowa ili Nordrhein-Westfalen drzavaEniac wrote:Nekadasnje republike su sve bile drzave.goran16v wrote:Osim komicne teorije o svjetskoj zavjeri i uvozu rata, cijenici koja ti je vec pomenuta, da Covic i Dodik nemaju nikakve veze sa stanjem u KS, podsjeticu te na jos jednu, do rata Bosna nije bila cjelovita gradjanska drzava nego Socijalisticka republika u sasravu SFRJ sto u mnogome i bitno mijenja stanje stvari.Aspekt wrote:Nijedan narod na svijetu ne bi izabrao ono sto mu ne valja . Za koga god ti glasao ne valja , ne valja jer ne valja sistem . Politicari koriste sistem . On je ovo omogucio . Nije narod kriv ni za rat ni za glad ni za propast privrede . Rat je uvezen . Dayton je izrodio i omogucio mafiji da vodi drzavu . Ti nemas izbor . Koga god zaokruzis pogrijesio si . Najbolji primjer je SDP . Narod je prestao birati nacionaliste i izabrao jos goru opciju . SDP . Jednostavno ne mozes . Sve sto ti ponudjeno je go bandit i kriminalc . Samo rusenje , potpuno rusenje genocidnog entiteta moze donijeti promjene . To je jedini put . Ne moras ga ti traziti . On mora nemonovno doci na tapet . Bosna moze biti samo podijeljena na dva dijela izmedju Hrvatske i Srbije ili biti cjelovita gradjanska drzava kakva je bila prije rata . Treci put ne postoji . Treca opcija ne postoji . Vi mozete pricati koliko hocete da je Sarajevo i Tuzla i Zenica opljackana iznutra i da zato nisu krivi cetnici . Tacno , ali to nije nikakvo otkrice niti rjesenje . Sve politicare od Sarajeva do tuzle i od bihaca do zenice mozes pohapsiti i nista neces rijesiti . Nista ama bas nista jer u Mostaru i Laktasima stoji tvoj katil koji ti ne da dises na 23 posto teritorije . ni prdnut ne smijes a da Covic i Dodik ne uzmu mikrofon i kazu ,, eno ih prde turci ne mozemo punim plucima udisati cisti srpski i hrvatski zrak . bosna je zemlja pod okupacijom . Banja Luka i sve tamo je okupirano . Fasisticki rezim je okupirao tvoju drzavu . sve pare ovog sviojeta da udju u Sarajevo i svi nobelovci svijeta da sjednu u fotelje ovih razbojnika Radoncica Tihica Lagumdzija nece promijeniti situaciju ni za jotu .
- Janjicar
#10335 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Hvalajastuk1 wrote:Joj Janičare, čitam te već nekoliko dana, činiš se stvarno fina i iskrena osoba ali brate dragi shvati već jednom kako sistem funkcioniše.Janjicar wrote: Ja tebe u potpunosti razumijem ali te ne razumijem kako se isplati ljudima u EU privremeno zaposliti studente ? A kod nas se ne isplati, a to da su se samo vodili na papiru ko je za to kriv? To je ponovo kriva inspekcija dakle drzavni resor.
A to je jedna od stvari u ovoj drzavi koja ne stima a gdje je jos hiljadu?
Zamisli da su odmah doneseni zahtjevi hocemo privremeno zaposljenje studenata, smanjenje pausala, smjena rektora univerziteta, revizija privatizacije itd., kakva bi pometnja onda nastala ? I ovako ljudi govore previse je ovo , hoce oni svega i svacega. Znaci mora se od neceg krenuti i ti kao savjesni gradjanin (recimo da jesi jer te ne poznajem) bi trebao podrzati ove zahtjeve plenuma TK.
Plenum je dobra stvar ako sam sebe ne pojede, a sve su prilike da hoće. Kto Alfons super navede gore Wannabe budžetlije. Pa se zbog tog sjetih one pjesme od Spice klix, a naročito dijela If you wanna be my lover, you gotta get with my friends. Meni se ne sviđa, ali taj "quid pro quo" - ja tebi ti meni, ali on će uvijek postojati.
Vidjet ćeš za par dana ili hefti kad plenum krene izlazit sa ozbiljnim prijedlozima i imenima i domunđavat se sa skupštinom ili kome već šalju poruke. Plenum je samo platforma za lansiranje novih imena koja će se priključiti nekoj od političkih opcija kasnije. I to apsolutno ne osuđujem. Naprotiv.
A svi koji su još mladi, mlađi od 30 ili šta ja znam koliko godina, evo izgleda da stalno traže programere i slične branše, pa fino knjiga u šake, i manje forumskog gubljenja vremena, dok ste još mladi i možete učiti.
Eniac,
Znam kod nas je sistem vrlo jednostavan u tome i jest problem i mozes ga opisat u jednoj recenici :" Necu da se petljam tamo gdje nemam koristi."
Vidjet cemo kakve ce plenum osobe lansirati do tada imaju moju podrsku jer mi je najjbitnije da se nesto pokrenulo, nesto sto se nije desavalo 20 godina.
Ali ne mozemo mi osudjivati odmah i reci "mah kasnije ce biti stranacki ljudi sve". Iako budu stranacki ljudi za godinu dana ce narod ponovo na ulice, sta cemo onda? Ja smijem "glavu staviti" da je u Tuzli bio Socijalni Bunt i nista drugo. Ako se nesto ne promijeni bit ce gore od ovog zadnji put sto se desilo ja vam garantujem.
Ja sam hvala Bogu i upisao fakultet koji se manje vise bavi stim ali s obzirom na nas sistem obrazovanja vise naucim preko interneta za mjesec dana nego na faksu semestar citav
-
goran16v
#10336 Re: Odg: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Zar stvarno treba da ti nacrtam sta je kontradiktorno? Kontradiktorno je to sto u istom postu negiras moju tvrdnju da je narod kriv sto glasa za one koji ga varaju i levate, a u sljedecoj recenici to potvrdujes. Ocigledno je ko je ovdje pametnjakovic.animus wrote:Hajde pametnjakovicu reci sta je kontradiktorno u mom postu. Svaki put glasamo za druge jer zelimo promjenu i jer nas prevare oni prosli. Sta ti sistem vise dozvoljava osim da ne glasas. Nisu isti ljudi bili u tim strankama. Neki naravno mijenjaju dresove ali ne i vecina stranke. Sta je tvoj prijedlog za narod. Sta je trebao raditi da ga ti ne krivis. Najlakse se praviti pametan i govoriti narod je kriv. Podsjecas me na Incka. Ja ti kazem da narod nije kriv jer narod nema izbora odnosno nije imao do protesta. Zato svi i napadaju demonstrante sto su se pobogu imali obraza pobuniti.goran16v wrote:Naravno da sam upravu jer konstatacija da su te prevarili ne mjenja cinjenicu da si glasao za njih, sto si svojim kontradiktornim postom i sam potvrdio. To da si svakome dao sansu je komicna konstatacija, vec 20 god su opticaju isti ljudi, a u kojoj su trenutno stranci je samo tehnicko pitanje.animus wrote: Nisi upravu jer narod upravno varaju cijelo vrijeme. Pogledaj obecanja stranaka prije izbora i u sta se pretvori to obecanje. To bi se u krivicnom pravu zvalo prijevara. Zato smo glasali za SDA SDP SDA S BIH SDP i SBB do sada. Svake izbore mijenjali ali nikakvog progresa nego svaki put gore osim onog perioda sa Harisom kad je bilo mali pomaka ali su ga SDA i SDP tada minirale. Sta je narod vise i mogao promijeniti. Svima dali sansu jednako.
Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
Da si malo mudriji znao bio da moj komentar nema veze sa prijedlogom za narod nego sa pricom o nevinosti naroda. Ako 20 god glasas za onog ko te vara onda si kriv sto ti je ovako kako ti je. To ti je otprilike kao kad bi optuzivao zeninog jebaca sto te zena vara, a nju branio da je nevina. Kad vec tjeras mak na konac o krivici i izboru, jel narod imao razlog za proteste prije 15 god kad kad je prvi put prevaren. Jest. Jel ih napravio? Nije! I tako jos 5 puta. Ko je kriv sto ih nije napravio? Ne moras odgovarati...
-
Eniac
#10337 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
je li t oja treba da vjerujem da me vodi neko ko ne smije reci svoje ime i prezime? Kada se sada plasi za zivot i posao, ko zna kakve bi kompromise bio taj neko spreman praviti u buducnosti?guber90 wrote:Vjerovatno nikadvade_mecum wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/gradjani ... /140216059
Jebi ga, kada pogledas i Ce Gevara i Kastro i Lenjin i Torcki i Tito itd svi su oni rizikovali zivote, ali su svi imenima i prezimenima stajali iza svojih stavova. A ovi bi da malo ruse vlast, ali ako se ne uspije, da ipak niko ne zna ko su da bi zadrzali poslove.
I takvima trebam vjerovati?
Last edited by Eniac on 16/02/2014 16:15, edited 1 time in total.
- say_cheese
#10338 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Smrt diktaturi. Zivjela diktatura plenuma. Toliko na temu gradjanskog prava i pravo glasa"Na plenumu svi su jednaki i niko nije iznad nikoga. Pozvali su i intelektualce Kruga 99, kojim se danas nisu dali obratiti.
Moze li mi neko objasniti ovu foru sa paljenjem i gasenjem kamera?
Plenum, gradjanski skup vs tajno drustvo.
-
goran16v
#10339 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ti mora da se salis?Eniac wrote:Nekadasnje republike su sve bile drzave.goran16v wrote:
Osim komicne teorije o svjetskoj zavjeri i uvozu rata, cijenici koja ti je vec pomenuta, da Covic i Dodik nemaju nikakve veze sa stanjem u KS, podsjeticu te na jos jednu, do rata Bosna nije bila cjelovita gradjanska drzava nego Socijalisticka republika u sasravu SFRJ sto u mnogome i bitno mijenja stanje stvari.
-
goran16v
#10340 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
S tim sto su neki od danasnjih anonimnih revolucionara u svoj svojoj neimastini i jadu uspjeli napraviti 2 strahovita sudara u centru grada i unistiti 2 automobila, a poslije toga divljanjem trecim autom po Mdvoru proslavljati plasnam BiH u Brazil.Eniac wrote:
Jebi ga, kada pogledas i Ce Gevara i Kastro i Lenjin i Torcki i Tito itd svi su oni rizikovali zivote, ali su svi imenima i prezimenima stajali iza svojih stavova. A ovi bi da malo ruse vlast, ali ako se ne uspije, da ipak niko ne zna ko su da bi zadrzali poslove.
I takvima trebam vjerovati?
Doduse ovaj nio bio prva liga revolucionara kao Tito, Lenjin, Che ili Bolivar, vise kao druga liga tipa Fadil jahic Spanac i dr...
-
L u c i f e r
-
hellue
#10342 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Oni su uspjeli okrenuti javnost protiv sebeL u c i f e r wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/gradjani ... /140216059
svi top komentari su odlični
- relativno84
#10343 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Juce plamenasi, danas plenumasi, a sutra politicari
Pokazuju sve znakove ovisnosti, samo jos d se otkrije sta koriste. Iz dana u dan sve vise prelaze u parodiju, neka giljotina propisa preko koljena, bez nekog plana samo liste zelja cija ce realizacija biti skoro pa nemoguca, sad i medijska blokada, uskoro ce traziti uvodjenje diktature
Pokazuju sve znakove ovisnosti, samo jos d se otkrije sta koriste. Iz dana u dan sve vise prelaze u parodiju, neka giljotina propisa preko koljena, bez nekog plana samo liste zelja cija ce realizacija biti skoro pa nemoguca, sad i medijska blokada, uskoro ce traziti uvodjenje diktature
-
rokan
#10344 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Styling wrote:Dobro, genije, izvini. Ti su pravu, kao i uvijek.rokan wrote:
ma da, kriv je zubac, kriv dodik, momci iz srbije, duge cijevi, 12 kg spida...svi su krivi samo nie kriva 20-ogodisnja vladavina dinastije izetbegovic-lagumdzija.
a lukac je obicna kukavica, neznalica, demagog, neradnik i kerber sdaovsko-sdpovski.
Ne znam odakle mi pravo da iznesem svoje misljenje. Duboko se izvinjavam.
ne trebas se izvinjavati samo malo vise misli svojom glavom a ne lukacevom, niksicevom, lagumdzijinom...
-
de balzac
#10346 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
hellue wrote:Oni su uspjeli okrenuti javnost protiv sebeL u c i f e r wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/gradjani ... /140216059
svi top komentari su odlični
Ali kad se čaršijska kuhinja aktivira, džaba im cenzure i zabrane snimanja... htjedoh reći, na pljenumu se danas mikrofona ufatila i Tijana C., poznatija kao đevojka Darke Brkana
-
Istina boli
#10347 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
U vise postova sam objasnila da za mene od 96., a mozda cak i od vremena Ante Markovica nema niti jedne stranke niti pojedinca kojem sam dala glas. Sa danasnjim danom takodje hocu reci da su se sve to ista Govna. E sada nastranu i ove demostracije, i ove plenume, imam jednu konstataciju koja se sigurno namece i ljudima van BiH.
Narodu je dobro, dobro se zivi i ne treba nista mijenjati. Jer evo ako su ovi koji su izlazili kako se pise; narkomani, huligani, fahrini, ovakvi i onakvi, sta sprijecava penzionere, poljoprivrednike, studente, prosvjetare da izadju sa transparentima i na njima napisu "Lose nam je a svi ste vi ista Bagra". Ponekad mi je bivalo zao, penzionera, radnika Krivaje, Hidrogradnje, Klasa, Feroelektra pa cak i Grasa....
Ali me fakat nakon svega njihova navodna "patnja" fakat ne dotice. Na dnu smo ali zasluzili smo. Jednu stvar ne treba zaboraviti a to je da ce vrlo skoro drzava i zvanicno "bankrotirati ili je vec ali nam nisu saopstili. E tada ce i svi koji su na drzavnim i kantonalnim jaslama roviti po kontejnerima.
U svemu ovome mi se posebno gadi moj Seher, i ne zovu nas bezveze "sarajlijicama", sa kafe na kafu "s guza na guz".
Narodu je dobro, dobro se zivi i ne treba nista mijenjati. Jer evo ako su ovi koji su izlazili kako se pise; narkomani, huligani, fahrini, ovakvi i onakvi, sta sprijecava penzionere, poljoprivrednike, studente, prosvjetare da izadju sa transparentima i na njima napisu "Lose nam je a svi ste vi ista Bagra". Ponekad mi je bivalo zao, penzionera, radnika Krivaje, Hidrogradnje, Klasa, Feroelektra pa cak i Grasa....
Ali me fakat nakon svega njihova navodna "patnja" fakat ne dotice. Na dnu smo ali zasluzili smo. Jednu stvar ne treba zaboraviti a to je da ce vrlo skoro drzava i zvanicno "bankrotirati ili je vec ali nam nisu saopstili. E tada ce i svi koji su na drzavnim i kantonalnim jaslama roviti po kontejnerima.
U svemu ovome mi se posebno gadi moj Seher, i ne zovu nas bezveze "sarajlijicama", sa kafe na kafu "s guza na guz".
- MuaDib
#10348 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Suma sumarum dosadašnjih plenuma, posebno u Tuzli, Zenici i Mostaru jeste da je stvorena jedna objektivna grupa za pritisak, naspram nesposobne i korumpirane vlasti.
Nažalost Sarajevo je opet pokazalo skoro potpunu nesposobnost da masovno podrži bilo koga izvan granica ovog kantona, prije svega što je stanovništvo KS najvećim dijelom najkorumpiranije u cijeloj državi, a to trebamo zahvaliti stranačkim klanovima i sistemu koji su stvorile SDA i SBIH, a vjerno odražavo SDP. Ne trebam ni govoriti koliko je razgranata ta stranačka mreža, koja je stvorila masu konformista koji za minimalan rad primaju plate i uživaju u "blagodetima grada Sarajeva". Dio stanovništva koji nije dio te mreže se guši od tog primitivnog načina ponašanja i razmišljanja, stranačkih krda koja su okupirala institucije svih 5 nivoa vlasti u Sarajevu. Nažalost posljedica tih procesa je potpuno marginalizovanje sarajevskih radnika i obespravljene radničke klase, zatim boraca koji iz principa nisu ušli u boračke organizacije, ljudi koji nisu članovi stranaka, i što je najbolnije ljudi koji su u ratu iskreno stali na branik domovine, dok su profiteri pravili svoje mreže. E sada kada su počinju buditi obespravljeni građani Sarajeva, ovi djelovi koruptivnog aparata odmah kukaju i ko papagaji ponavljaju stranačke floskule i malograđanske poštapalice, ko fol zatečeni situacijom.
Sarajevo još nije zrelo za građanski otpor, a to pokazuje vrlo mali broj demonstranata na ulicama. Dok pred Predsjedništvo stoji nas 300, puna Ferhadija kahvedžija i fejzbukaša koji uz kafu se sablažnjavaju nad protestima, ismijavaju ih, nazivaju pogrnim imenima, demonstrante šupcima zbog kojih tramvaj ne ide do Baščaršije i glume "finu gradsku raju" sa profesionalnim fb-forum-komentar pljuvanjem. Ili dođu pred zgarište Centra i napuće usne da se slikaju, jer je kul slikati se kraj zgarišta. Zato nije Ćopić bezveze rekao za sve Bosance - Znam ja nas - jebo ti nas.
Šta je rješenje, rješenje je da mi kojima u ovom društvu nije dobro, izađemo svi na ulice. I da više nikad ne dozvolimo "False flag" operacije vladajućih bandi, kakve smo vidjeli prošlog petka i ne može me niko uvjeriti da iza onog ne stoje SDA i SDP, koji su ovaj momenat apsolutno eskpolatisali kako bi obnovili partnerstvo. Još samo čekam da Bakir kaže, Zlatko je dobar, on je bio uz mog babu kad smo mi branili Predsjedništvo drugog maja 1992. godine. I opet ce se široke narodne mase zaljepiti na to ko muha na gov*o.
Ali na njih se ne treba obazirati, nikad promjene nije većina pokretala, već uvjek progresivna manjina. I zato Plenum treba podržati u što većem broju i pružiti mu podršku da pritisne vlast. I uvjeren sam ako probiju led, da će lažni sindikati, lažna udruženja i lažne grupe NVO sektora, nestati, jer obespravljenim i ušutkanim ljudima dosta je prevara i ubleha. samo se čeka prava figura da povede obespravljene, i to figura koja nije iz političkog miljea. Moraju se iznjeti jasni zahtjevi i jasno se uključiti u promjene gdje je najlakše početi. U ovom trenutku najbolje je pokušati povezati širok spektar ljudi i u sklopu socio-ekonomskih mjera, tražiti reorganizaciju federacije i smanjenje administracije, te stvaranje jasnog ekonomskog programa, koji mora da riješi problem nezaposlenosti, na principima javno-privatnog partnerstva.
Nažalost Sarajevo je opet pokazalo skoro potpunu nesposobnost da masovno podrži bilo koga izvan granica ovog kantona, prije svega što je stanovništvo KS najvećim dijelom najkorumpiranije u cijeloj državi, a to trebamo zahvaliti stranačkim klanovima i sistemu koji su stvorile SDA i SBIH, a vjerno odražavo SDP. Ne trebam ni govoriti koliko je razgranata ta stranačka mreža, koja je stvorila masu konformista koji za minimalan rad primaju plate i uživaju u "blagodetima grada Sarajeva". Dio stanovništva koji nije dio te mreže se guši od tog primitivnog načina ponašanja i razmišljanja, stranačkih krda koja su okupirala institucije svih 5 nivoa vlasti u Sarajevu. Nažalost posljedica tih procesa je potpuno marginalizovanje sarajevskih radnika i obespravljene radničke klase, zatim boraca koji iz principa nisu ušli u boračke organizacije, ljudi koji nisu članovi stranaka, i što je najbolnije ljudi koji su u ratu iskreno stali na branik domovine, dok su profiteri pravili svoje mreže. E sada kada su počinju buditi obespravljeni građani Sarajeva, ovi djelovi koruptivnog aparata odmah kukaju i ko papagaji ponavljaju stranačke floskule i malograđanske poštapalice, ko fol zatečeni situacijom.
Sarajevo još nije zrelo za građanski otpor, a to pokazuje vrlo mali broj demonstranata na ulicama. Dok pred Predsjedništvo stoji nas 300, puna Ferhadija kahvedžija i fejzbukaša koji uz kafu se sablažnjavaju nad protestima, ismijavaju ih, nazivaju pogrnim imenima, demonstrante šupcima zbog kojih tramvaj ne ide do Baščaršije i glume "finu gradsku raju" sa profesionalnim fb-forum-komentar pljuvanjem. Ili dođu pred zgarište Centra i napuće usne da se slikaju, jer je kul slikati se kraj zgarišta. Zato nije Ćopić bezveze rekao za sve Bosance - Znam ja nas - jebo ti nas.
Šta je rješenje, rješenje je da mi kojima u ovom društvu nije dobro, izađemo svi na ulice. I da više nikad ne dozvolimo "False flag" operacije vladajućih bandi, kakve smo vidjeli prošlog petka i ne može me niko uvjeriti da iza onog ne stoje SDA i SDP, koji su ovaj momenat apsolutno eskpolatisali kako bi obnovili partnerstvo. Još samo čekam da Bakir kaže, Zlatko je dobar, on je bio uz mog babu kad smo mi branili Predsjedništvo drugog maja 1992. godine. I opet ce se široke narodne mase zaljepiti na to ko muha na gov*o.
Ali na njih se ne treba obazirati, nikad promjene nije većina pokretala, već uvjek progresivna manjina. I zato Plenum treba podržati u što većem broju i pružiti mu podršku da pritisne vlast. I uvjeren sam ako probiju led, da će lažni sindikati, lažna udruženja i lažne grupe NVO sektora, nestati, jer obespravljenim i ušutkanim ljudima dosta je prevara i ubleha. samo se čeka prava figura da povede obespravljene, i to figura koja nije iz političkog miljea. Moraju se iznjeti jasni zahtjevi i jasno se uključiti u promjene gdje je najlakše početi. U ovom trenutku najbolje je pokušati povezati širok spektar ljudi i u sklopu socio-ekonomskih mjera, tražiti reorganizaciju federacije i smanjenje administracije, te stvaranje jasnog ekonomskog programa, koji mora da riješi problem nezaposlenosti, na principima javno-privatnog partnerstva.
- nikad_vise
#10349 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Kako sta?Slusaj sta ti premijer federacije kaze-SPIDrelativno84 wrote:Juce plamenasi, danas plenumasi, a sutra politicari![]()
6-7 000 protestanata po 2 grama taman oko 13-14 kila koliko je nadjemo
Moglo se fino izbrijat na tome.
Treba uletiti i na plenum,prica Hanka iz treceg reda da dijele travu.Jedan prijedlog jedan gram
-
Istina boli
#10350 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
MuaDib wrote:Suma sumarum dosadašnjih plenuma, posebno u Tuzli, Zenici i Mostaru jeste da je stvorena jedna objektivna grupa za pritisak, naspram nesposobne i korumpirane vlasti.