Hajde na stranu sto ovo izgleda za forumase kao video igrica. Sjedis ispred kompjutera, i navijas: nasi protiv njihovih.Seamus wrote:sluga_okupatora wrote:Seamus wrote:
Znaci aneksiranje nije "big deal" a i ovo sto rusi rade nije problem, jerbo kad mogu ameri sto ne bi mogli i oni.
Trebas poceti zagovarati i genocid, jbg kad mogu oni u Ruandi da pomlate milion sto i mi ne bi mogli jelda![]()
Ha ja, naci cemo kakvu nejac i izgenocidisati ih i ako nas upitaju "sto ba" mi cemo im samo spomenuti Ruandu i gotovo.
pa ti si na strani genocidasa i nacista pa me bas zanima kako to sebi objasnjavas i kako to dovodis u vezu sa "aneksijom" krima? krim se odvojio bez ispaljenog metka, ljudi glasali i otcjepili se kao bosna od krnje juge, u cemu je problem?
mislim, kako odvajanje neke teritorije bez zrtava moze biti uporedivo sa ubijanjem, genocidom, ruandom i ratom i kako ubijanje moze imati ikakve veze sa s tim sto se neka teritorija odvojila vecinskom voljom stanovnistva, ne kontam.
Ali, toliko sljepilo je fakat vec da se zabrines.
Sam Putin je rekao da ce aneksirati Krim. Tako da ne kontam sto stavljas rijes aneksija u navodnike? Lider drzave koja je aneksirala dio druge suverene drzave (a pazi sad, Rusija se obavezala da ce garantovati suverenitet Ukrajine) potpisuje akt koji spominje aneksiju, ali ti ovdje stavljas u navodnike aneksiju kao da eto to nije tacno
Ali najbolja provala je da su oni mirnos e odvojili i glasali kao sto se BiH odvojila od juge. Mislim, hajde prvo sto vrjedjas inteligenciju forumasa koji su dovoljno stari da se sjecaju tih vremena (jer haman ovdje ima i previse djece) ali tvrditi bez ispaljenog metka izjava je kao reci nekome: e nebo nije plavo nego crno. Pa sta su one ruske trupe radile na Krimu? Mislim hajde sve to sto bi bulje dao rusima, ali jbt, tolika zasljepljenost necim o cemu nemas pojma (jerbo cisto sumnjam da si u Ukrajini na mjestu dogadjaja) samo govori da ovo vrijeme mozes potrositi trazeci posao i slicno.