kamen spoticanja wrote:Fahro i zeljko?Banksy wrote:Stalno postavljaš istu tezu, da je u pitanju ''zaćeravanje''. Nije, Alfonse. U pitanju sje kidanje kriminalno - mafijaške SDA/SDP hobotnice koja nam je u zadnjih 20 godina od života napravila pakao.Alfons Kauders wrote:
e sta sad pitam ja vas? jer ispade da u DF ima mjesta za otpadnike iz partije kojima je prioritet da zaceraju istoj... sto me brine, jer sujeti u politici nema mjesta - sujeta je sahranila i bivsu im stranku i njenog lidera, a sad DF radi isto...
Jedini cilj i jedina svrha izlaska na izbore u oktobru je skinuti zlo. Ko će to učiniti i na koji način, ne znam, ali znam da mu, ma ko to bio, treba pomoći i pogurati ga iz sve snage.
Izvini a cega su oni bili dio zadnjih 20 godina?
Demokratska fronta Željko Komšić
-
vade_mecum
#10326 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- Havatar
#10327 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Okrece se kolo sreceAlfons Kauders wrote:ma ja ba.... dobar argument, al ono pravo... jbg shefice to znaci da je nestalo boljih, jel tak?Banksy wrote:Tvoj glas nikad nisu ni imali, to je jasno.Alfons Kauders wrote:
zao mi je, ali to me ne privlaci - zijanili su i moj glas...
sjecas se kad si ti meni vazda prije par godina govorila kako "branim neodbranjivo"? e pa sad je na tebe red
- Banksy
#10328 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nema tu boljih ili lošijih. Jasno je, ne ulazeći u tvoje osobne razloge, da od samog početka nisi bio za ovu ideju i da ti je SDP, uprkos dosad neviđenom kriminalu, korupciji, bahatosti, ugađanja Dodiku i rasprodaji države, i dalje na srcu. Poštujem tvoju odluku i opredjeljenje.Alfons Kauders wrote:ma ja ba.... dobar argument, al ono pravo... jbg shefice to znaci da je nestalo boljih, jel tak?Banksy wrote:Tvoj glas nikad nisu ni imali, to je jasno.Alfons Kauders wrote:
zao mi je, ali to me ne privlaci - zijanili su i moj glas...
sjecas se kad si ti meni vazda prije par godina govorila kako "branim neodbranjivo"? e pa sad je na tebe red
Ne znam ni sama. Vidjećemo, kad vidimo liste i objašnjenje.
Jedno je sigurno - da bi ova država krenula naprijed, SDA i SDP se moraju skinuti s vlasti.
- Alfons Kauders
#10329 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ma da, ja sam se zapravo svo vrijeme pretvarao da podrzavam DF kako bi im zacero... na forumu... hajmo sad i teorije zavjere maloBanksy wrote: Nema tu boljih ili lošijih. Jasno je, ne ulazeći u tvoje osobne razloge, da od samog početka nisi bio za ovu ideju i da ti je SDP, uprkos dosad neviđenom kriminalu, korupciji, bahatosti, ugađanja Dodiku i rasprodaji države, i dalje na srcu. Poštujem tvoju odluku i opredjeljenje.
Ne znam ni sama. Vidjećemo, kad vidimo liste i objašnjenje.
Jedno je sigurno - da bi ova država krenula naprijed, SDA i SDP se moraju skinuti s vlasti.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#10330 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
E jbg.ovo sa Marjanovicem nikako ne valja.
Nego koje su to stranke sa kojima DF vec sada ima tajne koalicije za poslije izbora, vezano za ovo sto Damir spominje?
Bude li SDA ili mrtvi SDP...i deginitivno i zadnja nada umire.
Nego koje su to stranke sa kojima DF vec sada ima tajne koalicije za poslije izbora, vezano za ovo sto Damir spominje?
-
VjecitiStudent
#10331 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
SDA je naravno u pitanju, pa s njima su bili u koaliciji od prvog dana osnivanja, sve skupa sa Marjanovićem.-LIBERO- wrote:E jbg.ovo sa Marjanovicem nikako ne valja.
Na čemu utemeljiste bilo kakvu nadu, ne kontam nikako.
-
VjecitiStudent
#10332 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Hobotnicu skinuti tako što ćeš pomoći da se na njeno mjesto instalira SBB?Banksy wrote:Stalno postavljaš istu tezu, da je u pitanju ''zaćeravanje''. Nije, Alfonse. U pitanju sje skidanje kriminalno - mafijaške SDA/SDP hobotnice koja nam je u zadnjih 20 godina od života napravila pakao.Alfons Kauders wrote:
e sta sad pitam ja vas? jer ispade da u DF ima mjesta za otpadnike iz partije kojima je prioritet da zaceraju istoj... sto me brine, jer sujeti u politici nema mjesta - sujeta je sahranila i bivsu im stranku i njenog lidera, a sad DF radi isto...
Jedini cilj i jedina svrha izlaska na izbore u oktobru je skinuti zlo. Ko će to učiniti i na koji način, ne znam, ali znam da mu, ma ko to bio, treba pomoći i pogurati ga iz sve snage.
Kome je dobro i ko misli da živimo u dobrom i pravednom društvu, vjerujem da neće glasati za promjene i da će se boriti da se status quo zadrži što dulje.
-
VjecitiStudent
#10333 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sad je i SBB alternativa?Banksy wrote:Vrlo važno:Banksy wrote:
Kome je dobro i ko misli da živimo u dobrom i pravednom društvu, vjerujem da neće glasati za promjene i da će se boriti da se status quo zadrži što dulje.
- Iza nas je period visokih političkih tenzija, a malih rezultata. Ljudi su razočarani u politiku, stranke i političare. Misle da su gotovo svi jednaki, da nema dobrih i loših političara. A, to je jako loše, jer nisu svi političari isti niti su sve stranke i pojedinci loši.
Neko namjerno pravi taj privid "istosti" da bi zadržao status quo, podgrijava tu apatiju osigurava nižu izlaznost na izborima koja garantira da ostaje ovako stanje – smatra Adis Arapović, projekt menadžer Centra civilnih inicijativa (CCI).
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#10334 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
tesko im je zaboraviti sto su od Lagumdzije nauciliProf dr. Damir Marjanović
Prije 2 sata/i · Edited
U protekle skoro dvije godine koliko postoji ova Facebook stranica pokušavao sam zaobići priču o svakodnevnoj, stranačkoj politici. No, ovaj put ću morati da napišem par riječi.
Zbog toga sve one koji se gnušaju iste upozoravam da je vrijeme da pređu na neki drugi post .
Naime, u protekla 24 sata, a nakon jučerašnje objave jednog od portala, mnogo me je ljudi pitalo da li je istina kako nisam više član „jedne od stranaka“ te da li je istina da jesam/nisam bio kandidat za člana predsjedništva.
Obzirom da je ta objava potaknuta od strane „pouzdanih izvora te stranke“ bilo bi neozbiljno od mene da ne odgovorim, zar ne? Kao i svaki put do sada idemo redom: NE – nisam više član „jedne od stranaka“.
Prije dvije sedmice sam vratio svoju člansku kartu i napustio mjesto člana predsjedništva.
RAZLOZI!? Ima ih više, ali je presudilo to što su vodeći ljudi „te stranke“ ušli u zvanične predizborne koalicije i nezvanične predizborne kalkulacije sa već postojećim strankama koje su dobrim dijelom odgovorne za stanje u kojoj se BiH nalazi.
Time je narušen polazni princip po kojem smo, kao novi pokret, trebali sami da se predstavimo svim Bosancima i Hercegovcima i ponudimo neka nova rješenja, ali i da se iskreno i snažno obračunamo sa svima onima koji su se u prošlosti dobrano ogriješili o ovu zemlju. DA – u jednoj fazi, do napuštanja „jedne od stranaka“, bio sam jedan od nezvaničnih kandidata za člana predsjedništva.
Zanimljivo je da sam tek nakon napuštanja postao i zvanični kandidat, no sa zadnjom odlukom vodećih ljudi „te stranke“ da se ide sa dva člana u izbornu trku, koja je po mojoj (nadam se pogrešnoj) procjeni samo prelazna faza ka odluci o jednom kandidatu čije se ime u medijima počelo spominjati simbolično baš jučer, moje je ime, na moje insistiranje, povučeno iz svakog opticaja.
Da li sam bio spreman i zainteresiran za ovu poziciju!? DA, jesam, no, čini se da smo, vodeći ljudi stranke sa jedne i ja sa druge strane, imali različite poglede na ovaj čin. Da li nekoga krivim za ovo što se desilo? DA – isključivo sebe! Jedan mudar čovjek mi je davno rekao da budem spreman da u politici oprostim sve ono što u braku i poslu ne bih!
E pa nisam spreman! Nikada neću ni biti spreman!
Mogu shvatiti političke igre, iskorištavanje prilika, promjene strategije i sklapanje novih saveza. No, jednostavno ne mogu da shvatim fige u džepu, neiskrene riječi i tajne sastanke i dogovore „ljutih neprijatelja“ početkom jula u jednom "širokom hercegovačkom gradu" (koji se naravno nikada nisu „zvanično“ desili).
Da li je ovo kraj? Pa naravno da nije, jer idemo dalje – a kako bi drugačije !
citam da su se u Tuzli vec za vratove pohvatali..
SDA I SDP like this
- Prpa.ba
#10335 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
BiH ne posjeduje dovoljno brojne i dovoljno kvalitetne ljudske resurse koji bi u ovakvoj fragmentaciji politicke vlasti omogucili nastanak i odrzavanje novih politickih opcija bez mnogih kompromisa. Politika nisu lijepe ideje i predizborni programi, romantika i zelja za promjenom, vec umjetnost moguceg i ostvarivog u skladu sa onim sto trenutno imamo plus zadovoljavanje privatnih interesa.
Nazalost, moderni bosanski politicki diskurs je tog formata da obiluje klisejima poput "zelimo nova lica u politici", "politicari samo kradu jadni i obespravljeni narod" i slicno. Ovom forumu nedostaje kvalitetna tema gdje bi se raspravilo o uzrocima i posljedicama stanja u kojem smo bez politickih konotacija, cisto da vidimo sta trenutno imamo i sta je ostvarivo uz postojeci mentalitet i generacije koje izbacuje ovakvo drustvo i odgojno-obrazovni sistem.
Da se vratim na temu, DF je od trenutka u kojem je ideja o utemeljenju DF-a nastala imao sljedece perspektive:
1) postati svenarodni pokret koji bi pokupio ljudstvo i organizaciju od SDA i SDP uz drugacije principe djelovanja. O tome se ocito nije razmisljalo jer je SDA po svim parametrima ostala dominantan pobjednik sljedecih izbora, a samo osnivanje je bilo jako skromno, bez mnogo prebjega. Politicki realisti ce vam reci da je ovo bio kraj perspektive DF-a kao najvece stranke u Federaciji kojoj bi trebao jedan satelit u bosnjackim kantonima i jedan satelit iz hrvatskih kantona, politicki idealisti ce vam reci da je ovo bila prilika za mobilizaciju do sad neotkrivenih i nepoznatih zaliha sposobnih a ne podobnih ljudi voljnih trositi svoj zivot na borbu protiv sistema i naroda koji ga je stvorio i odrzava.
2) postati nisa za razocarane SDP-ovce i SBiH-ovce sto bi ih stavilo tu negdje ispod SDA. Posto SDA ima siri koalicioni potencijal buduci da postoji njeno lijevo krilo (tzv. SDP), to bi znacilo ili koaliciju sa SDA sa ekipom po SDA izboru i uslovima, ili opoziciju.
Ocito je koja je perspektiva DF-a: posto nemaju ni teorijske sanse pomesti na izborima (nemaju ni dovoljno ljudi, ni dovoljno infrastrukture, ni dovoljno "boje"), nastojace ostvariti sto bolji rezultat naustrb tzv. SDP-a (uz malo populizma da se smanji broj glasova za SDA), kako bi se pozicionirali taman tako da SDA ne moze sa svojim lijevim ogrankom, vec mora sa DF-om.
Dakle, ocekivana formacija je SDA-DF-HDZ, sto u biti i nije lose. Vlast bi bila stabilna i ista po nivoima tako da ne bi bilo ublehoznih blokada odluka visih ili nizih nivoa, a to nam trenutno treba vise od Mesije.
Nazalost, moderni bosanski politicki diskurs je tog formata da obiluje klisejima poput "zelimo nova lica u politici", "politicari samo kradu jadni i obespravljeni narod" i slicno. Ovom forumu nedostaje kvalitetna tema gdje bi se raspravilo o uzrocima i posljedicama stanja u kojem smo bez politickih konotacija, cisto da vidimo sta trenutno imamo i sta je ostvarivo uz postojeci mentalitet i generacije koje izbacuje ovakvo drustvo i odgojno-obrazovni sistem.
Da se vratim na temu, DF je od trenutka u kojem je ideja o utemeljenju DF-a nastala imao sljedece perspektive:
1) postati svenarodni pokret koji bi pokupio ljudstvo i organizaciju od SDA i SDP uz drugacije principe djelovanja. O tome se ocito nije razmisljalo jer je SDA po svim parametrima ostala dominantan pobjednik sljedecih izbora, a samo osnivanje je bilo jako skromno, bez mnogo prebjega. Politicki realisti ce vam reci da je ovo bio kraj perspektive DF-a kao najvece stranke u Federaciji kojoj bi trebao jedan satelit u bosnjackim kantonima i jedan satelit iz hrvatskih kantona, politicki idealisti ce vam reci da je ovo bila prilika za mobilizaciju do sad neotkrivenih i nepoznatih zaliha sposobnih a ne podobnih ljudi voljnih trositi svoj zivot na borbu protiv sistema i naroda koji ga je stvorio i odrzava.
2) postati nisa za razocarane SDP-ovce i SBiH-ovce sto bi ih stavilo tu negdje ispod SDA. Posto SDA ima siri koalicioni potencijal buduci da postoji njeno lijevo krilo (tzv. SDP), to bi znacilo ili koaliciju sa SDA sa ekipom po SDA izboru i uslovima, ili opoziciju.
Ocito je koja je perspektiva DF-a: posto nemaju ni teorijske sanse pomesti na izborima (nemaju ni dovoljno ljudi, ni dovoljno infrastrukture, ni dovoljno "boje"), nastojace ostvariti sto bolji rezultat naustrb tzv. SDP-a (uz malo populizma da se smanji broj glasova za SDA), kako bi se pozicionirali taman tako da SDA ne moze sa svojim lijevim ogrankom, vec mora sa DF-om.
Dakle, ocekivana formacija je SDA-DF-HDZ, sto u biti i nije lose. Vlast bi bila stabilna i ista po nivoima tako da ne bi bilo ublehoznih blokada odluka visih ili nizih nivoa, a to nam trenutno treba vise od Mesije.
- Banksy
#10336 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Previše strasti za političku objavu. Liči na mahalanje, što nije dobro, ni po njega ni po stranku. Očito je bio previše vruć dok je ovo pisao. Ovakve stvari se prvo prespavaju par dana.
Prof dr. Damir Marjanović
Prije 2 sata/i · Edited
U protekle skoro dvije godine koliko postoji ova Facebook stranica pokušavao sam zaobići priču o svakodnevnoj, stranačkoj politici. No, ovaj put ću morati da napišem par riječi. ...
- plain vanilla
#10337 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kako sam rece, nije vise clan stranke, vratio je clanski kartu. A ovu strast smo voljeli kod Komsica. Ja bih voljela da je i on strastveno,kad je napustio SDP, ispricao sve sto zna.. pocev od reketa pa nadalje.. ali, nazalost, prespavao je i nikad nije progovorio.Banksy wrote:Previše strasti za političku objavu. Liči na mahalanje, što nije dobro, ni po njega ni po stranku. Očito je bio previše vruć dok je ovo pisao. Ovakve stvari se prvo prespavaju par dana.
Prije 2 sata/i · Edited
U protekle skoro dvije godine koliko postoji ova Facebook stranica pokušavao sam zaobići priču o svakodnevnoj, stranačkoj politici. No, ovaj put ću morati da napišem par riječi. ...
- Banksy
#10338 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Strast koju smo, kako kažeš, voljeli kod Komšića nije bila iskazana u strastvenom olajavanju bivših političkih saradnika.plain vanilla wrote:Kako sam rece, nije vise clan stranke, vratio je clanski kartu. A ovu strast smo voljeli kod Komsica. Ja bih voljela da je i on strastveno,kad je napustio SDP, ispricao sve sto zna.. pocev od reketa pa nadalje.. ali, nazalost, prespavao je i nikad nije progovorio.Banksy wrote:Previše strasti za političku objavu. Liči na mahalanje, što nije dobro, ni po njega ni po stranku. Očito je bio previše vruć dok je ovo pisao. Ovakve stvari se prvo prespavaju par dana.
Prije 2 sata/i · Edited
Naravno da nije ispričao sve, zato jer to onda izgleda kao mahalanje uvrijeđene mlade. Mislim da je, kad je trebalo, rekao dovoljno.
Iako ga jako volim i poštujem, mislim da DM griješi.
- plain vanilla
#10339 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Bgm,ne volim nijednog politicara, pa ni njega, samo eto pratim sta se dogadja na 'estradi'.
Sto se mene tice, DF je krenuo Zlatkovim stazama revolucije i nece daleko dogurati. Pocev od one izjave kako je Fahro jedini cist, preko prepucavanja u OO i KO (sto je bilo svojestveno za SDP), pa evo sada do sastanaka koji se nisu dogodili, nemoralnih koalicija i sl.
Vidjet cemo, ali ... tuzno je sve ovo,
Sto se mene tice, DF je krenuo Zlatkovim stazama revolucije i nece daleko dogurati. Pocev od one izjave kako je Fahro jedini cist, preko prepucavanja u OO i KO (sto je bilo svojestveno za SDP), pa evo sada do sastanaka koji se nisu dogodili, nemoralnih koalicija i sl.
- Alfons Kauders
#10340 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
pitam se koliko ce trebati da i DM postane izdajnik, prodana dusa, kriminalac i simpatizer "hobotnice"?
jer mi se cini da vec pocinje pljuvacina...
jer mi se cini da vec pocinje pljuvacina...
- Država
#10341 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Željko + Fahro, to su para dva.
Ljubili se, grlili se sve do pola dva...
Željko je najveću grešku napravio što se slizao sa Fahrom...
Jbg Željko, tako se ne mere borit' protiv korupcije...

-
Marko Zarko
#10342 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne griješi Damir, nije vrijeme zrelo za politički pokret velikih razmjera, vjerovatno će nastati tek na masovnijim protestima koji slijede, jer novca više nema ni za budžetske korisnike (nastavnike, profesore, radnike u zdravstvu), a kamoli državna preduzeća. Kada srednji sloj osjeti krizu onda će i protesti biti organizovaniji i žešći. A onda će i ovakav anemični DF stajati takvima na putu.
- Banksy
#10343 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Prpa.ba wrote:
BiH ne posjeduje dovoljno brojne i dovoljno kvalitetne ljudske resurse koji bi u ovakvoj fragmentaciji politicke vlasti omogucili nastanak i odrzavanje novih politickih opcija bez mnogih kompromisa. Politika nisu lijepe ideje i predizborni programi, romantika i zelja za promjenom, vec umjetnost moguceg i ostvarivog u skladu sa onim sto trenutno imamo plus zadovoljavanje privatnih interesa.
Nazalost, moderni bosanski politicki diskurs je tog formata da obiluje klisejima poput "zelimo nova lica u politici", "politicari samo kradu jadni i obespravljeni narod" i slicno.
(Ovom forumu nedostaje kvalitetna tema gdje bi se raspravilo o uzrocima i posljedicama stanja u kojem smo bez politickih konotacija, cisto da vidimo sta trenutno imamo i sta je ostvarivo uz postojeci mentalitet i generacije koje izbacuje ovakvo drustvo i odgojno-obrazovni sistem.)
Vlast stabilna i ista po nivoima nam trenutno treba vise od Mesije.
- Alfons Kauders
#10344 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
plain vanilla wrote:Bgm,ne volim nijednog politicara, pa ni njega, samo eto pratim sta se dogadja na 'estradi'.
ovo ce DF na kraju kostati vise od fahre, damira i svih ostalih pizdarija
bez dobre organizacije na lokalnom nivou jednostavno nema sanse... ne radi se o velikoj, etabliranoj stranci sa desetinama hiljada uhljeba poput sdp, sda, hdz... nema se love i resursa, najvise se moze napraviti na lokalnom nivou, radom na terenu, kroz direktni kontakt s ljudima, poznanstva, angazmanom neokaljanih, novih faca - a umjesto toga upravo tu haman najvise steka... tuzla, mostar, novi grad - pa samo tu se radi o 350,000 ljudi i oko 100,000 potencijalnih glasaca, a vec sve otislo u pm
- Država
#10345 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Baš me zanima da li će AVAZ objaviti (i kako) vijest da je Damir Marjanović napustio DF...

- Alfons Kauders
#10346 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ko god je fahrom tikve sadio... bio je da prostite dobro jebanDržava wrote:Željko + Fahro, to su para dva.
ta odluka sama po sebi pokazuje naivnost i nezrelost - sjebo je sve, ali eto nece nas... nevjerovatno... malo fahro, malo bratija iz sdp-a, malo sda - i skrsise stranku jos prije izbora...
sto je najsmjesnije, po svemu sudeci to najvise odgovara upravo kolegi fahri... koji ce kad-tad prije izbora kidisati na DF da osigura mjesto za SBB... samo pratite kako ce to da odrade, kad iza godisnjih avaz krene forsirati price u rasulu u DF (jer nemaju oraha u dzepovima pa im ne mogu prisiti nekakve afere i kurce palce)...
-
oakville
#10347 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kao i uvijek, od tebe sve tacno, precizno i bez iluzija.Prpa.ba wrote:BiH ne posjeduje dovoljno brojne i dovoljno kvalitetne ljudske resurse koji bi u ovakvoj fragmentaciji politicke vlasti omogucili nastanak i odrzavanje novih politickih opcija bez mnogih kompromisa. Politika nisu lijepe ideje i predizborni programi, romantika i zelja za promjenom, vec umjetnost moguceg i ostvarivog u skladu sa onim sto trenutno imamo plus zadovoljavanje privatnih interesa.
1) postati svenarodni pokret koji bi pokupio ljudstvo i organizaciju od SDA i SDP uz drugacije principe djelovanja. O tome se ocito nije razmisljalo jer je SDA po svim parametrima ostala dominantan pobjednik sljedecih izbora, a samo osnivanje je bilo jako skromno, bez mnogo prebjega. Politicki realisti ce vam reci da je ovo bio kraj perspektive DF-a kao najvece stranke u Federaciji kojoj bi trebao jedan satelit u bosnjackim kantonima i jedan satelit iz hrvatskih kantona, politicki idealisti ce vam reci da je ovo bila prilika za mobilizaciju do sad neotkrivenih i nepoznatih zaliha sposobnih a ne podobnih ljudi voljnih trositi svoj zivot na borbu protiv sistema i naroda koji ga je stvorio i odrzava.![]()
-
Hafis
#10348 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Rekoh li ja davno (u bezbroj navrata) da su na terenu žešći tanjež i jednostavno nemaju ljudi, i da se sve vrti oko ŽK i njegovih borbenih poskočica. Taj čovjek objektivno nije u stanju voditi ni malo uhodaniji restoran, a ne stranku s tako ''grandiozno'' najavljenim programom.Alfons Kauders wrote:plain vanilla wrote:Bgm,ne volim nijednog politicara, pa ni njega, samo eto pratim sta se dogadja na 'estradi'.
bez dobre organizacije na lokalnom nivou jednostavno nema sanse... ne radi se o velikoj, etabliranoj stranci sa desetinama hiljada uhljeba poput sdp, sda, hdz... nema se love i resursa, najvise se moze napraviti na lokalnom nivou, radom na terenu, kroz direktni kontakt s ljudima, poznanstva, angazmanom neokaljanih, novih faca - a umjesto toga upravo tu haman najvise steka... tuzla, mostar, novi grad - pa samo tu se radi o 350,000 ljudi i oko 100,000 potencijalnih glasaca, a vec sve otislo u pm
Jedno je prosipati demagogiju a drugo je znati izgraditi jaku infrastrukturu.
Što kaže hećim iz vica: ništa ne dirati, otpast će samo.
-
The BEN10
#10349 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Odlično rečeno!plain vanilla wrote:Kako sam rece, nije vise clan stranke, vratio je clanski kartu. A ovu strast smo voljeli kod Komsica. Ja bih voljela da je i on strastveno,kad je napustio SDP, ispricao sve sto zna.. pocev od reketa pa nadalje.. ali, nazalost, prespavao je i nikad nije progovorio.Banksy wrote:Previše strasti za političku objavu. Liči na mahalanje, što nije dobro, ni po njega ni po stranku. Očito je bio previše vruć dok je ovo pisao. Ovakve stvari se prvo prespavaju par dana.
- plain vanilla
#10350 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
http://tuzlalive.ba/zasto-je-raspusten- ... e-u-tuzli/Alfons Kauders wrote:plain vanilla wrote:Bgm,ne volim nijednog politicara, pa ni njega, samo eto pratim sta se dogadja na 'estradi'.
Ovo procitah neki dan i nisam mogla vjerovati... Znaci, truHlo je u startu, jedna osoba vedri i oblaci, namjestaju se pozicije. Ne znam kako je bilo u drugim strankama, za SDP znam, i to je njihova skola.. oni nista nisu prepustali slucaju, namjestali su se izbori od opcinskog Foruma mladih, pa do najvisih pozicija u stranci..
Zato i kazem, meni je sve ovo tuzno..od toliko dobrih ljudi uvijek isplivaju govna (da izvinete) i sve pokvare.