Sirija

Locked
basar

#10301 Re: Sirija

Post by basar »

"islamisti" na forumu brane cionističku malignu tvorevinu i cionističke nedužne civile hahahah

jako zanimljivo. Daj šta daš samo da je protiv Hezbollaha, Sirije i Irana... E moji "islamisti", žalosni ste... Važe laži se brzo otkrivaju.. Svi smo svjesni da se vi upravo za njih i borite.

Ovo je vaš "islamizam" [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Z9IRn5b0 ... ture=share[/youtube]

Kakvi su vam postupci takva vam je i vjera, doviđenja i prijatno.
basar

#10302 Re: Sirija

Post by basar »

Ma ja, Turska će imat zadatak da završi posao pošto vehabije nisu uspjele. Ali neka, sve će se to Turskoj najviše obiti o glavu samo polahko. I oni će građanski da imaju.
Bosanski_kralj

#10303 Re: Sirija

Post by Bosanski_kralj »

Co0l wrote:
Pa sta je raketiranje civila na teritoriji druge drzave nego 'usadjivanje straha medju stanovnistvo ili vlast s ciljem iznudjivanja odredjenih,najcesce politickih ciljeva'!?I kad se radi o odbrani od agresora moraju se postovati neke konvencije,pogotovo ako izvodis napad ne na svojoj nego na teritoriju druge drzave.U protivnom nisi nista bolji od tog agresora i od branioca svoje teritorije pretvaras se teroristu.
Misliš na vlastiti teritorij koji je pod okupacijom strane agreskorske sile.

Kako se ovdje izvrću stvari. Izrael svako malo bombardira neko od zemalja iz okruženja, ne pazeći na civilne žrtve, a sve pod izgovorom "preventivnog napada". Zar isto (pa čak i veće) pravo nemaju i ostali da napadnu Izrael, onako radi prevencije i pokušaja oslobađanja od okupacije?
Co0l

#10304 Re: Sirija

Post by Co0l »

Bogomoljac wrote:
Co0l wrote:Nisu ni Palestinci cvjecke kad su na primjer eksplozije u punim autobusima bombasa samoubica u pitanju ali ne bih o tome.
Autobusi u kojima sjede do zuba naoruzani vojnici i naoruzani ljudi u civilnoj odjeci ? Ma daj kako imas odbraza biti tako drzak ....
Sad vec pricas ortodoksne gluposti,napamet i bez ikakvog smisla.Doduse,nije ti prvi put jer vecina argumenata u postovima ti je takva pa sam i oklijevao da li uopste danas da ti odgovorim ili da nastavim ignorisati tvoje postove kao i do sad al' hajd reko jos ovaj put.

O Izraelu i onom sto oni rade imam sigurno losije misljenje nego ti ali ovdje nije rijec o njima nego o terorizmu koji ti i tebi slicni pokusavate da pravdate tamo nekim plemenitim ciljevima ne shvatajuci da se terorizam ne moze nicim opravdati pa taman da je ne znam ti kakav cilj u pitanju.Svi teroristi ovog svijeta koriste to opravdanje i relativiziraju na taj nacin svoje zlocine.Nisi ti ni prvi ni poslednji koji tako rezonuje,nije to nista novo.Slicne racionalizacije koristi i sam taj Izrael kad sprovodi drzavni terorizam nad svojim gradjanima ili susjednim drzavama.i oni smatraju da se brane.Isto tako i Al Qaida teroristickim aktima tvrdi da nesto oslobadja,Hezbollah raketiranjem civila se brani itd.,itd.
To sto ti nisi u stanju da shvatis da braneci jedan terorizam ustvari branis terorizam opcenito je tvoj problem ali nemoj onda to drugima imputirati.Nemogucnoscu da to shvatis i nemogucnoscu da shvatis poentu,u tvom crno-bijelom svijetu ti ovo sto ja pisem izgleda kao neko branjenje Izraela a nisi ni svjestan koliko sam ja daleko od toga.Medjutim,ni to nije moj problem.

Sta sam imao na ovu temu sam rekao.Znam da to nece biti dovoljno da ti i tebi slicni i dalje ne smatrate skolski autobus legitimnom metom za terorizam ali,za razliku od nekih,ni nemam neke pretenzije da uticem na misljenje drugih,samo dajem svoje misljenje.
Co0l

#10305 Re: Sirija

Post by Co0l »

Bosanski_kralj wrote:
Co0l wrote:
Pa sta je raketiranje civila na teritoriji druge drzave nego 'usadjivanje straha medju stanovnistvo ili vlast s ciljem iznudjivanja odredjenih,najcesce politickih ciljeva'!?I kad se radi o odbrani od agresora moraju se postovati neke konvencije,pogotovo ako izvodis napad ne na svojoj nego na teritoriju druge drzave.U protivnom nisi nista bolji od tog agresora i od branioca svoje teritorije pretvaras se teroristu.
Misliš na vlastiti teritorij koji je pod okupacijom strane agreskorske sile.

Kako se ovdje izvrću stvari. Izrael svako malo bombardira neko od zemalja iz okruženja, ne pazeći na civilne žrtve, a sve pod izgovorom "preventivnog napada". Zar isto (pa čak i veće) pravo nemaju i ostali da napadnu Izrael, onako radi prevencije i pokušaja oslobađanja od okupacije?
Naravno da nemaju jer zlocini se ne mogu i ne smiju pravdati zlocinima drugih u tom fazonu 'kad mogu oni mozemo i mi'.To je izvrtanje stvari koje pripisujes drugima.
Klavikula

#10306 Re: Sirija

Post by Klavikula »

@Co0l
cilj Hezbollaha je odbrana, nista vise.

ne mogu se tek tako lijepiti etikete "teroristicke organizacije" svima, jer bi u tom slucaju svaka drzava koja ima obavjestajnu sluzbu mogla se oznaciti "teroristickom". specijalne operacije koje provodi obavjestajna sluzba su neprijateljskog karaktera prema nekoj drzavi, a vrlo cesto sastavni dio im je i nasilje, dakle terorizam.

SAD, VB, Francuska, Turska, SA, Katar, Jordan i mnoge druge drzave su prije teroristicke nego Hezbollah, a nigdje ne procitah da tako zdusno insistiras na tom "epitetu" kao u slucaju Hezbollaha.
Klavikula

#10307 Re: Sirija

Post by Klavikula »

.
Last edited by Klavikula on 12/05/2013 19:51, edited 4 times in total.
Herr Flick

#10308 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

Tema je Sirija,probudite se :D :D
Co0l

#10309 Re: Sirija

Post by Co0l »

Klavikula wrote:@Co0l
cilj Hezbollaha je odbrana, nista vise.

ne mogu se tek tako lijepiti etikete "teroristicke organizacije" svima, jer bi u tom slucaju svaka drzava koja ima obavjestajnu sluzbu mogla se oznaciti "teroristickom". specijalne operacije koje provodi obavjestajna sluzba su neprijateljskog karaktera prema nekoj drzavi, a vrlo cesto sastavni dio im je i nasilje, dakle terorizam.

SAD, VB, Francuska, Turska, SA, Katar, Jordan i mnoge druge drzave su prije teroristicke nego Hezbollah, a nigdje ne procitah da tako zdusno insistiras na tom "epitetu" kao u slucaju Hezbollaha.
Izvini ali za mene odbrana nije kada napadas civile i to na teritoriji druge drzave kako god ti to pravdao.
A nisi nigdje procitao da i druge organizacije nazivam teroristickim jer to nije bila tema,da jeste itekako ni te nabrojane ne bih postedio takvih epiteta.Na primjer nemam problem sa tim da CIA-u smatram i nazovem najvecom teroristickom organizacijom od svih niti SAD sponzorom terorizma ali to ne znaci da ne mogu i njihove proklamovane neprijatelje smatrati teroristima ako vrse teroristicke napade.i obratno.
Klavikula

#10310 Re: Sirija

Post by Klavikula »

dakle, ubistvo je zlocin, ali ubistvo u samoodbrani nije zlocin vec samoodbrana.
bosniakkk

#10311 Re: Sirija

Post by bosniakkk »

basar wrote:"islamisti" na forumu brane cionističku malignu tvorevinu i cionističke nedužne civile hahahah

jako zanimljivo. Daj šta daš samo da je protiv Hezbollaha, Sirije i Irana... E moji "islamisti", žalosni ste... Važe laži se brzo otkrivaju.. Svi smo svjesni da se vi upravo za njih i borite.

Ovo je vaš "islamizam" [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Z9IRn5b0 ... ture=share[/youtube]

Kakvi su vam postupci takva vam je i vjera, doviđenja i prijatno.

vala su ga mogli na tavu bacit pa popržit malo :lol:
Opetja033

#10312 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Oslobodilacka sirijska vojska je ponovo oslobodila strateski vazno selo Abel, izmedju Homsa i Al Qusaira. Ovo oslobadjanje ce dodatno skinuti pritisak oslobodicima u Homsu i Qusairu koji vec sedmicama zestoko odbijaju napade Assadovih krvnika, alevitsih paravojnih formacija i teroristickog Hizbollaha.

Oslobodioci su takodje tokom jucerasnjeg dana zauzeli strateski vazan dio autoputa koji povezuje Damask sa Halepom.

Assadove snage su prekrsile primirje u centralnosirijskom gradu Halfayeh, pokrenuvsi napad na taj grad koji oslobodioci kontrolisu vec pet mjeseci. Napad je uspjesno odbijen.

Cinjenica je da su Assadovi krvnici i njegovi teroristicki saveznici slomili zube na Qusairu, sam Assad je nazvao tu bitku "bitkom svih bitaka". Frustracije rezima su svakodnevno sve vece, to mozemo vidjeti i po tome sto su u svojoj nemoci poceli izvoditi teroristicke napade na teritoriji Republike Turske.

Situacija je sve napetija i u Libanonu, gdje suniti ne zele sjediti skrstenih ruku gledajuci kako Hizbollahovi teroristi vrse pokolje i zlocine nad sunitima Sirije. Pitanje je dana kada ce vecinska vjerska skupina u Libanonu reci "dosta je".
Last edited by Opetja033 on 12/05/2013 20:08, edited 1 time in total.
Co0l

#10313 Re: Sirija

Post by Co0l »

Klavikula wrote: "oni" odnosno njima je to hir, a "mi" to rade jer nemaju druge opcije da sprijece ubijanje vlastitih civila, za razliku od "oni"
Svu besmisao te logike mozes spoznat ako je primjenis na SAA i one koje u Siriji nazivas teroristima.
Co0l

#10314 Re: Sirija

Post by Co0l »

Klavikula wrote:dakle, ubistvo je zlocin, ali ubistvo u samoodbrani nije zlocin vec samoodbrana.
Naravno ali ovdje se ne radi o samoodbrani.To sto su raketirali IDF koji je usao u Liban 2006.-te i sto su ubili neke izraelske vojnike na taj nacin nije zlocin jer su gadjali legitimne vojne mete ali to sto su svjesno raketirali civilne ciljeve unutar druge drzave,u ovom slucaju Izraela,bez ikakvog vojnog znacaja,nije samoodbrana nego zlocin.Kao sto je recimo zlocin ravnanje stambenih cetvrti u Libanu od strane IDF-a u znak odmazde za raketiranje Izraela zlocin.
O tome se radi.
svjezi_ustipak

#10315 Re: Sirija

Post by svjezi_ustipak »

Opetja033 wrote:Oslobodilacka sirijska vojska je ponovo oslobodila strateski vazno selo Abel, izmedju Homsa i Al Qusaira. Ovo oslobadjanje ce dodatno skinuti pritisak oslobodicima u Homsu i Qusairu koji vec sedmicama zestoko odbijaju napade Assadovih krvnika, alevitsih paravojnih formacija i teroristickog Hizbollaha.

Oslobodioci su takodje tokom jucerasnjeg dana zauzeli strateski vazan dio autoputa koji povezuje Damask sa Halepom.

Assadove snage su prekrsile primirje u centralnosirijskom gradu Halfayeh, pokrenuvsi napad na taj grad koji oslobodioci kontrolisu vec pet mjeseci. Napad je uspjesno odbijen.

Cinjenica je da su Assadovi krvnici i njegovi teroristicki saveznici slomili zube na Qusairu, sam Assad je nazvao tu bitku "bitkom svih bitaka". Frustracije rezima su svakodnevno sve vece, to mozemo vidjeti i po tome sto su u svojoj nemoci poceli izvoditi teroristicke napade na teritoriji Republike Turske.

Situacija je sve napetija i u Libanonu, gdje suniti ne zele sjediti skrstenih ruku gledajuci kako Hizbollahovi teroristi vrse pokolje i zlocine nad sunitima Sirije. Pitanje je dana kada ce vecinska vjerska skupina u Libanonu reci "dosta je".
i tako arapsko proljece, demokratija i sl postade sektaski sukob.

slobodna procjena ubijanja bar jos desetak godina.

da su ona djeca znala u sta ce se izroditi pisanje grafita garantujem da im napamet ne bi palo da ista pokusaju :skoljka:
sarajevoxxxx

#10316 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Bogomoljac wrote:
Nemoj da se pravis lud i da pokusavas zanemariti da u izraelu nema civila. Ti ljudi tamo, ti koje nazivas civilima, oni su jedan veoma bitan segment u cionistickoj igri stvaranja velikog izraela. Dobrovoljno su dosli iz bevsih sovjetskih republika da bi popunili prostor na kojemu su zivjeli palestinci prije stvaranja izraela nakon ww2.

Terorizam je ako se napadaju neduzni civili koji nemaju nista sa ratom. Mozes li to reci za one koje ti nazivas civilima u izraelu?
Pa nema ga (osim valjda tebe) koji smatra da u Izraelu nema civila. I Hamas i Hezbollah priznaju da ratuju protiv civila ili da ginu i civili u sukobima, dakle nije suština u tome ima li ili nema civila u Izraelu, već shvatanje terorizma kao vida borbe. Teorizam jednostavno nije borba ni po islamu ni po kojem drugom zakonu. Terorizam je najveći oblik kukavičluka kojeg ljudski rod poznaje.

- Eksplozije i ubijanje ljudi u Izraelu (ili u nekoj drugoj zemlji) na pijacama, kafanama, džamijama ili prodavnicama je namjerno kršenje međunarodnog ratnog zakona koje obavezuje sve narode i nacije, i oni koji to rade niti su borci niti su u ratu već običan i najgori ljudski šljam kojeg je majka rodila.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#10317 Re: Sirija

Post by Chmoljo »

Bogomoljac wrote:
Co0l wrote:Carli del Ponte ne vjerujem nista od kako je sakrila izvjestaje jugoslovenskog savjeta za odbranu (il kako li se vec zove to) cime je sprijecila da budu osudjeni za genocid u BiH.A ionako niko osim nje nije ni rekao da su pobunjenici koristili hemijsko oruzje,barem niko relevantan.
A vjerujes crnom majmunu iz Bijele kuce nakon podvala poput 1109, nakon lazi o irackom oruzju za masovno unistenje, nakon "Bostonskog Maratona" itd ?
ban, mjesec!
Co0l

#10318 Re: Sirija

Post by Co0l »

Ithem wrote:
Co0l wrote:... ali to sto su svjesno raketirali civilne ciljeve unutar druge drzave,u ovom slucaju Izraela,bez ikakvog vojnog znacaja,nije samoodbrana nego zlocin.
"Stvaranje jevrejske države nije bilo moguće bez uklanjanja 700 000 Palestinaca. Zbog te činjenice bili smo prinuđeni izvršiti njihovo trajno uklanjanje sa područja koja smo kasnije nazvali Izrael"

Izraelski prvi premijer David Ben Gurion

Toliko o tvojoj drzavi israhell i o "civilima" u njoj ;)
@B'moljac,ne budi nedokazan.Rekao sam ti vec da o Izraelu imam sigurno losije misljenje od nekog poput tebe ko nije u stanju ni obicni post procitat a da shvati sta u njemu pise a kamoli sta drugo tako da je presmjesno meni reci da je Izrael 'moj'.
Oprosti ali nemam namjeru dalje naglabat ni o cemu sa nekim ko pravda ubijanje civila,takve apologete terorizma me ne zanimaju.Svako dobro ti zelim.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#10319 Re: Sirija

Post by Chmoljo »

Ithem wrote:
Mijo vam Obama ? :mrgreen:
Kladim se da je neko Putina nazvao majmunom da nebi dobio ban ?
ako ne vidiš razlog bana, ja ti to svakako nemam namjeru objašnjavati, jer je gubljenje vremena.

još jednom ako te primjetim, nick Bogomoljac će biti izbrisan zajedno sa svim postovima.

pozdrav
:) :sax:
Klavikula

#10320 Re: Sirija

Post by Klavikula »

u posljednjem pokusaju cu totalno pojednostaviti.
dakle,
kad xy neprijatelj vrsi akte terorizma protiv zx naroda, pokret otpora (po) nastao iz zx naroda ce pokusati odgovoriti svim legalnim sredstvima. ako po zx naroda ne uspije zaustaviti akte terorizma prema svom narodau, onda ce i on pokusati istim mjereama uzvratiti narodu neprijatelja xy.

moralno pravo je na strani pozx.

sad zdrao.
Challenger__

#10321 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

asurbanipal wrote: :thumbup:

Samo da pozdravim staru ekipu, posebno Murata, Challengera i mmara. Iako se nisam odavno javio, pratim vaše komentare. :thumbup:

I dalje sam ostao pri svom stajalištu, koje je slično gore navedenim, zapravo, stanje u Siriji je upravo takvo, da se odvija onako kako sam ranije pisao...
Pozdrav Mostarac... (... u srcu ... do groba :wink: )

_________

Znam da je preteško, da ga pritišću sa svih strana, ali Asad i Damask ne smiju upasti u zamku sektaškog sukoba i nasjedati na provokacije Tel Aviva i Ankare.
Co0l

#10322 Re: Sirija

Post by Co0l »

Klavikula wrote:u posljednjem pokusaju cu totalno pojednostaviti.
dakle,
kad xy neprijatelj vrsi akte terorizma protiv zx naroda, pokret otpora (po) nastao iz zx naroda ce pokusati odgovoriti svim legalnim sredstvima. ako po zx naroda ne uspije zaustaviti akte terorizma prema svom narodau, onda ce i on pokusati istim mjereama uzvratiti narodu neprijatelja xy.

moralno pravo je na strani pozx.

sad zdrao.
Prijatelju moj,to ti je skroz nakaradna logika koja te samo izjednacava sa teroristima cime i gubis svo to moralno pravo na koje se pozivas.Recimo izrael kada vrsi akte drzavnog terorizma jedva ceka i raduje se kada mu na taj njegov terorizam odgovore terorizmom.Tada vise moralno pravo nije na strani njegovih neprijatelja jer tim cinom oni koji su se branili od zrtve su sami sebe pretvorili u teroriste.U tu zamku upadaju svi koji na terorizam uzvrate istom mjerom.
Challenger__

#10323 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Nećemo nasjesti i ući u sirijski rat
Ankara -- Turski premijer Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da Turska neće nasesti na "prljavi scenario" i dozvoliti da bude uvučena u sukob sa Sirijom.
LINK

...?
Co0l

#10324 Re: Sirija

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:Nećemo nasjesti i ući u sirijski rat
Ankara -- Turski premijer Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da Turska neće nasesti na "prljavi scenario" i dozvoliti da bude uvučena u sukob sa Sirijom.
LINK

...?
Pa i meni bi bio upitnik da sam ko ti poletio da Tursku optuzim za eksplozije bez ikakvih dokaza :-D
Challenger__

#10325 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Hajd ne laži.
Postao/la Challenger__ dana 11/05/2013 21:30

Da, da... Ja ne tvrdim da je ovo djelo turske vlade, ali logika motiva i "rukopisa" kazuje da nije Damask. A šta najavljuje Ankara? Da je riječ baš o Damasku.
Locked