Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
-
IstinitaPoruka
#10301 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Realno, to se moze uraditi, ali ne vjerujem da ce imati neki veci efekat. Tipa protesta u Sa i gradovima, promijenila se lica, situacija ostala ista.. nazalost.. meni je uredno dolazilo, samo cekam jos uvijek neki kao foliju zastitnu, 'zagubilo' se, ili seller nece ni da posalje i jos jednom kad sam otvorio pismo-paket i unutra nije bilo nista. Seller mi je poslao novi, ali je fazon gdje je to nestalo ili ovaj nije ni poslao (iako sam od njega dosta puta uzimao)..
- choxnox
#10302 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Maloprije me zvao sef lokalnog postanskog ureda jer su valjda i njega zvali iz Sarajeva. Uglavnom utvrdili su da je posiljka ipak prispjela u lokalni postanski ured isti dan kada je i poslata iz Sarajeva i da je valjda postar uzeo (jer nije vise kod njih), ali je nije dostavio. Sastavljen je zapisnik, a uzet ce se i izjava postara. Ako se utvrdi da je posiljka OK bit ce dostavljena, a ako ne od mene zavisi da li cu pokrenuti tuzbeni postupak.
Zelio bih da napomenem da sa doticnim postarom nikada nisam imao problema i bio je OK lik mada mu je prije par dana trebalo 5 dana da mi dostavi onaj zuti papiric na adresu za jednu drugu posiljku i to mi se ucinilo pomalo cudnim jer kao sto rekoh prije nije bilo problema.
Zelio bih da napomenem da sa doticnim postarom nikada nisam imao problema i bio je OK lik mada mu je prije par dana trebalo 5 dana da mi dostavi onaj zuti papiric na adresu za jednu drugu posiljku i to mi se ucinilo pomalo cudnim jer kao sto rekoh prije nije bilo problema.
- Capsicum
#10303 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ma vidio kako "rade" druge kolege pa se i on aktivirao... Uzelo je to maha u posti. Katastrofalno je stanje. Bruka i sramota! Malo im je sto "nestaju" ove posiljke bez TN, sad su krenuli i po ove registrovane.
Pocet ce nas opet blokirati drugi postanski operateri. Nece niko da radi sa kriminalcima. Vise se ne mozemo porediti ni sa ratnim zonama, ovo definitivno nema nigdje na planeti! Gdje mi zivimo...
@choxnox ne znam kako to kod nas ide, ali mozes li zvati policiju i prijaviti krađu? Bilo bi dobro da policija malo proceslja tamo stvari, iako sumnjam da hoce, ali eto, vrijedi pokusati...
Pocet ce nas opet blokirati drugi postanski operateri. Nece niko da radi sa kriminalcima. Vise se ne mozemo porediti ni sa ratnim zonama, ovo definitivno nema nigdje na planeti! Gdje mi zivimo...
@choxnox ne znam kako to kod nas ide, ali mozes li zvati policiju i prijaviti krađu? Bilo bi dobro da policija malo proceslja tamo stvari, iako sumnjam da hoce, ali eto, vrijedi pokusati...
- choxnox
#10304 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ma kakva policija... Nedavno sam imao problem sa jednom auto osiguravajucom kucom i kada sam se obratio policiji i objasnio problem sve sto su mi rekli jest da oni nemaju nista s tim i ako hocu sta da uradim onda da pokrenem privatnu tuzbu. Srecom problem je bio sporedne prirode tako da mi ni na pamet nije palo da se tuzakam i vucem po sudu. Osim toga policija ili bilo koja sigurnosna agencija nemaju nadleznost da "upadaju" kada zele nego samo po nalogu nadleznog tuzilastva. Na svoju ruku ti samo mogu spapriti kaznu za parking ili neku drugu glupost.Capsicum wrote:@choxnox ne znam kako to kod nas ide, ali mozes li zvati policiju i prijaviti krađu? Bilo bi dobro da policija malo proceslja tamo stvari, iako sumnjam da hoce, ali eto, vrijedi pokusati...
Meni je prije par mjeseci stigla posiljka (mobitel) ali je "utvrdjeno" na carini ili u izmjenicnoj posti da je u BIH usla posiljka ciji je sadrzaj "otudjen". Mislim, koliku srecu mora imati neko pa da nasumicno na putu iz Singapura do BIH otvori paket i tamo se zadesi bas nesto vrijedno tipa mobitela jer Kinezi na posiljkama ne pisu "mobitel" nego "gadget" ili "electronic gadget". Cinjenica je da je neko na carini kada je otvorio paket vidio da je mobitel uzeo sve, "rascapao" kutiju, a zatim mi je poderanom stanju proslijedio na adresu...
Hajde ti to dokazi. Oni imaju zapisnik sa pecatom i potpisom, a ti nemas nikakav materijalni dokaz ali znas da je sadrzaj posiljke otudjen u BIH jer su na relaciji Singapur - BIH jedino ovi u BIH vidjeli sadrzaj posiljke.
- FAP mashina
#10305 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
da sam ja u tvojoj kozi, pokusao bih se dogovoriti s njim da ti nadoknadi duplu novcanu cijenu toga sto je lapio, inace mu je tuzba i vjerovatno noga s posla.choxnox wrote: Zelio bih da napomenem da sa doticnim postarom nikada nisam imao problema i bio je OK lik mada mu je prije par dana trebalo 5 dana da mi dostavi onaj zuti papiric na adresu za jednu drugu posiljku i to mi se ucinilo pomalo cudnim jer kao sto rekoh prije nije bilo problema.
- Capsicum
#10306 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ma ne vjerujem da mu je noga s posla. Mozda ce malo na godisnji otici i eto ti njega nazad. Pa toliko je tih kradji posiljki u zadnje vrijeme da bi vjerovatno morali otpustiti preko 50% ovih kroz cije ruke prodju posiljke... Banda kriminalna.
- choxnox
#10307 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Citiram sefa lokalnog ureda: "Zalio sam se vec (na postara), obeca mi pa ne uradi, ali ne mozes kad neko dodje preko veze...".FAP mashina wrote:da sam ja u tvojoj kozi, pokusao bih se dogovoriti s njim da ti nadoknadi duplu novcanu cijenu toga sto je lapio, inace mu je tuzba i vjerovatno noga s posla.
- FAP mashina
#10308 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
choxnox wrote:Citiram sefa lokalnog ureda: "Zalio sam se vec (na postara), obeca mi pa ne uradi, ali ne mozes kad neko dodje preko veze...".FAP mashina wrote:da sam ja u tvojoj kozi, pokusao bih se dogovoriti s njim da ti nadoknadi duplu novcanu cijenu toga sto je lapio, inace mu je tuzba i vjerovatno noga s posla.
iz nacina tvog pisanja vidim da nisi neko ko bi dolazio u probleme sa zakonom upotrebom drugacijih metoda. tuzba ostaje najrealnija opcija. sretno
- choxnox
#10309 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ma ne isplati se lomiti nekome prste radi $30FAP mashina wrote:iz nacina tvog pisanja vidim da nisi neko ko bi dolazio u probleme sa zakonom upotrebom drugacijih metoda. tuzba ostaje najrealnija opcija. sretno
-
The BEN10
#10310 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Trebalo bi makar naći email adrese najodgovornijih ljudi iz Pošte pa njima pisati. To nas ništa ne košta.
Znate kako, treba razumjeti i menadžment - bez prijava ni oni ne mogu znati koliko je velik problem. JEdno je rekla-kazala priča, a jedno je kada redovno dolaze žalbe korisnika...
Znate kako, treba razumjeti i menadžment - bez prijava ni oni ne mogu znati koliko je velik problem. JEdno je rekla-kazala priča, a jedno je kada redovno dolaze žalbe korisnika...
- nadžak
#10311 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
I meni su isto tako rekli u pošti kad sam bio kod kontrolora.The BEN10 wrote:Trebalo bi makar naći email adrese najodgovornijih ljudi iz Pošte pa njima pisati. To nas ništa ne košta.
Treba stvarno nešto napravit više po ovom pitanju.
- Capsicum
#10312 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Meni su rekli da ne mogu nista napravit bez TN i da mogu samo reci posiljaocu da on zatrazi u svojoj posti da pokrenu proceduru potrage za posiljkom. Posto su uglavnom u pitanju posiljke nize vrijednosti (do cca. 20$), obicno im se ne da zajebavat s tim i jednostavno posalju novu posiljku ili urade refund. Za to vrijeme ja se nerviram jer sam izgubio vrijeme bezveze, a prodavac ce vjerovatno nasu zemlju staviti na svoju crnu listu. A takve se liste stalno gomilaju.nadžak wrote:I meni su isto tako rekli u pošti kad sam bio kod kontrolora.The BEN10 wrote:Trebalo bi makar naći email adrese najodgovornijih ljudi iz Pošte pa njima pisati. To nas ništa ne košta.
Treba stvarno nešto napravit više po ovom pitanju.
Ja bih licno volio da prodavci/posiljaoci pokrenu te postupke u svojim lokalnim postama, cisto da se jasno, crno na bijelo, utvrdi da je posiljka "nestala" kod ovih nasih lopova, ali ne mogu nikog natjerat na to. Oni znaju kako te stvari funkcionisu i vrlo dobro plivaju kroz sve mane ovog sistema.
- choxnox
#10313 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ok, problem je rijesen. Zvanicno je postar 27. maja preuzeo paket i zaboravio ga uruciti sto je uradio danas uz izvinjenje. Iskreno, ne vjerujem da je namjerno uradio s obzirom da prije nije bilo problema, a i pakete mi je za koje ne treba potpis cesto znao ostaviti na prethodno dogovoreno mjesto kod kuce tako da ne bih morao ici do poste kada nema nikoga kod kuce da ih preuzme.
S obzirom da je sef lokalnog ureda bio poprilicno ljut sto je bespotrebno nastao problem, ali i iz reakcije postara, najvjerovatnije slijede sankcije. Iskreno, po meni nema potrebe jer je paket tu, sve je ok, samo je kasnila isporuka. Nije bilo nikakve materijalne/finansijske stete i to sam rekao sefu nakon urucenja paketa, ali je sef bio kategorican da ce oni "odraditi sa svoje strane sto je potrebno".
Po meni je krivac i sistem poste za koji i sef lokalnog ureda priznaje da nije dobar, a funckionise tako da je njima u sistemu interno prikazano da je posiljka u Sarajevu sve dok u lokalni ured postar ne donese potpis da je posiljka urucena. Zato je i nastala cijela zbrka da je posiljka napustila Sarajevo, a nikada nije stigla u lokalni ured sto je van svake pameti.
S obzirom da je sef lokalnog ureda bio poprilicno ljut sto je bespotrebno nastao problem, ali i iz reakcije postara, najvjerovatnije slijede sankcije. Iskreno, po meni nema potrebe jer je paket tu, sve je ok, samo je kasnila isporuka. Nije bilo nikakve materijalne/finansijske stete i to sam rekao sefu nakon urucenja paketa, ali je sef bio kategorican da ce oni "odraditi sa svoje strane sto je potrebno".
Po meni je krivac i sistem poste za koji i sef lokalnog ureda priznaje da nije dobar, a funckionise tako da je njima u sistemu interno prikazano da je posiljka u Sarajevu sve dok u lokalni ured postar ne donese potpis da je posiljka urucena. Zato je i nastala cijela zbrka da je posiljka napustila Sarajevo, a nikada nije stigla u lokalni ured sto je van svake pameti.
-
quarterback
#10314 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
hajd neka je rijeseno...
drago mi radi tebe
drago mi radi tebe
- nadžak
#10315 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Dobro je da si dobio pošiljku. Nek su se malo pozabavili time, uz želju da i tebi i svima nama stigne pošiljka koju smo uredno platili.choxnox wrote:Ok, problem je rijesen. Zvanicno je postar 27. maja preuzeo paket i zaboravio ga uruciti sto je uradio danas uz izvinjenje. Iskreno, ne vjerujem da je namjerno uradio s obzirom da prije nije bilo problema, a i pakete mi je za koje ne treba potpis cesto znao ostaviti na prethodno dogovoreno mjesto kod kuce tako da ne bih morao ici do poste kada nema nikoga kod kuce da ih preuzme.
I taj sistem za upis podataka sa TN je uistinu malo čudan. NIkad do sada nisam vidio da mi piše da je pošiljka uručena. Uvijek je zadnja informacija da je pošiljka otpremljena iz centra pošta u mom gradu i tu se priča završava. Dobio sam do sada sve pošiljke sa TN ali eto, čudno je da tu zadnju stavku ne uvedu u sistem.
- Hary10
#10316 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Kada uvedu digitalni potpis, onda ce pisati da je posiljka isporucenanadžak wrote:Dobro je da si dobio pošiljku. Nek su se malo pozabavili time, uz želju da i tebi i svima nama stigne pošiljka koju smo uredno platili.choxnox wrote:Ok, problem je rijesen. Zvanicno je postar 27. maja preuzeo paket i zaboravio ga uruciti sto je uradio danas uz izvinjenje. Iskreno, ne vjerujem da je namjerno uradio s obzirom da prije nije bilo problema, a i pakete mi je za koje ne treba potpis cesto znao ostaviti na prethodno dogovoreno mjesto kod kuce tako da ne bih morao ici do poste kada nema nikoga kod kuce da ih preuzme.
I taj sistem za upis podataka sa TN je uistinu malo čudan. NIkad do sada nisam vidio da mi piše da je pošiljka uručena. Uvijek je zadnja informacija da je pošiljka otpremljena iz centra pošta u mom gradu i tu se priča završava. Dobio sam do sada sve pošiljke sa TN ali eto, čudno je da tu zadnju stavku ne uvedu u sistem.
- zlo zlo
#10317 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
što je ovo gluho, ništa ne dolazi zadnjih 2 tjedna, a ima pošiljka 40 dana vani 
-
EldinFromSa
#10318 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ja sam za jedan dolar naručio crni prsten od nekog "provjerenog" lika iz Hong-Konga. Lik je napravio preko 100 000 uspješnih prodaja. I pošiljka je stigla na adresu nakon čak 2 mjeseca.
Ako se onaj paketić nije zagubio u silnom transportu, onda ne bi trebalo ni nešto konkretnije da se zagubi. Samo je potrebno traziti provjerene likove koji imaju dobar taj e-Bay "dojam".
I ako bi neko nešto kupio, a ne posjeduje pay-pal, rado ću pomoći, ukockat će se to nekako.
I ako bi neko nešto kupio, a ne posjeduje pay-pal, rado ću pomoći, ukockat će se to nekako.
-
jubix
#10319 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Naručio sa banggooda neku sitnicu 25.3 i sljedeći dan je pisalo da je poslano, pošiljka je bila bez TN, čekao sam skoro 45 dana da vidim da li će doći, pošiljke ni na mapi, javim se prodavcu, ponovo je poslao 27.5, ovaj put sa TN i trenutno je u Amsterdamu, krenulo za BiH, broj za praćenje radi i na BH pošti pa ću vidjeti koliko mu treba.
Vezano za poštare, neko je napisao da ne dobijaju otkaz nakon žalbe, znam lično poštara koji nije dostavljao pisma i pošiljke, ustanovilo se da je uzimao sebi, žalili se mještani dva kvarta za koja je on bio zadužen da nema pošiljki, disciplinska i otkaz tako da mislim da se isplati pisati pritužbe u slučaju da nema pošiljki.
Vezano za poštare, neko je napisao da ne dobijaju otkaz nakon žalbe, znam lično poštara koji nije dostavljao pisma i pošiljke, ustanovilo se da je uzimao sebi, žalili se mještani dva kvarta za koja je on bio zadužen da nema pošiljki, disciplinska i otkaz tako da mislim da se isplati pisati pritužbe u slučaju da nema pošiljki.
- klaki
#10320 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Da nij neko nekad narucivao iz latvije ili okoline, koliko treba da dodje? narucio senzor za auto valjda ce doci.
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#10321 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Trebalo bi da dođe brzo, za nekih 10-ak dana.klaki wrote:Da nij neko nekad narucivao iz latvije ili okoline, koliko treba da dodje? narucio senzor za auto valjda ce doci.
- zavezata-vreca
-
mijonja
#10323 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Pogledaj malo bolje.
Cijena mobitela je 51,50 dolara, a i nije nešto, imaš boljih za istu cijenu na gearbestu ili banggood-u
Cijena mobitela je 51,50 dolara, a i nije nešto, imaš boljih za istu cijenu na gearbestu ili banggood-u
- Del_Boy1
#10324 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Gdje si vidio tu cijenu od 50$ ja je nigdje ne vidim, možda ne gledam na pravo mjesto
edit:
Našao sam, kad odabereš koju boju želiš, dobiješ pravu cijenu
edit:
Našao sam, kad odabereš koju boju želiš, dobiješ pravu cijenu
- valjuga
#10325 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
For a je ta što kad odabereš boju,cijena skoči na 50 USD a vala I telefon sa 512 RAM-a ja ne bi ni džaba a ne 50USD da platim.