IRAN

Post Reply
General War

#10301 Re: IRAN

Post by General War »

salik79 wrote:

Kad ti neko sjebe zemlju i nastavi je sjebavati putem spijunske mreze, dirigovane iz ambasade, sta bi ti ucinio?! Poslusaj sta Robert Baer veli o tome.
Protjera se osoblje i zatvori se ambasada... kao sto su zatvorili iransku u saudijskoj arabiji...nikako kako to iranski rezim i dan danas radi
salik79

#10302 Re: IRAN

Post by salik79 »

General War wrote:
salik79 wrote:

Kad ti neko sjebe zemlju i nastavi je sjebavati putem spijunske mreze, dirigovane iz ambasade, sta bi ti ucinio?! Poslusaj sta Robert Baer veli o tome.
Protjera se osoblje i zatvori se ambasada... kao sto su zatvorili iransku u saudijskoj arabiji...nikako kako to iranski rezim i dan danas radi
A celije ti ostanu k'o metastaza. Ovako su u glavu saznali i ko i gdje i sta. Nisu iranci k'o saudijski dembeli. ;-)
asurbanipal

#10303 Re: IRAN

Post by asurbanipal »

salik79 wrote: Kad ti neko sjebe zemlju i nastavi je sjebavati putem spijunske mreze, dirigovane iz ambasade, sta bi ti ucinio?! Poslusaj sta Robert Baer veli o tome.

Tačno tako @salik

General War

#10304 Re: IRAN

Post by General War »

Challenger__ wrote:
General War wrote:Kralju, usa i iran nisu u ratu koliko ja znam...a upad u ambasadu i zarobljavanje i drzanje taocima osoblje ambasade, samo mogu likovi kao ti reci da je standardna procedura.
Čovječe dragi, u kom ti vijeku živiš? Pričamo o onome što se desilo jučer a to je neovlašten ulazak američkih mornara u iranske teritorijalne vode. Sa njima je postupljeno civilizovano i ljudski u skladu sa procedurom.
Ti si izgleda pogrijesio vijek kao sto to uobicajeno cinis...brod je bio pokvaren, posada se ne zarobljava (ruke iznad glave i sjedeci polozaj...je cin ponizavanja neborbene posade) ukoliko ne pokusaju otpor.
General War

#10305 Re: IRAN

Post by General War »

asurbanipal wrote:
salik79 wrote: Kad ti neko sjebe zemlju i nastavi je sjebavati putem spijunske mreze, dirigovane iz ambasade, sta bi ti ucinio?! Poslusaj sta Robert Baer veli o tome.

Tačno tako @salik

...i ono nekog naziva fasistom i nacistom :-) druga strana ISIS medalje, prvo pucaj pa pitaj ko je :mrgreen:
salik79

#10306 Re: IRAN

Post by salik79 »

General War wrote:
Challenger__ wrote:
General War wrote:Kralju, usa i iran nisu u ratu koliko ja znam...a upad u ambasadu i zarobljavanje i drzanje taocima osoblje ambasade, samo mogu likovi kao ti reci da je standardna procedura.
Čovječe dragi, u kom ti vijeku živiš? Pričamo o onome što se desilo jučer a to je neovlašten ulazak američkih mornara u iranske teritorijalne vode. Sa njima je postupljeno civilizovano i ljudski u skladu sa procedurom.
Ti si izgleda pogrijesio vijek kao sto to uobicajeno cinis...brod je bio pokvaren, posada se ne zarobljava (ruke iznad glave i sjedeci polozaj...je cin ponizavanja neborbene posade) ukoliko ne pokusaju otpor.

Dva broda, puna svakovrsnog naoruzanja, kao brod, pokvarena :lol: Ti stvarno mislis neko budala? Kompasi im se sjebali :mrgreen:
asurbanipal

#10307 Re: IRAN

Post by asurbanipal »

salik79 wrote:
Tabhana wrote:Mislim da su derviši prvo u Blagaju ovdje kod nas, da je Ajvatovica kasnije, zavisno hoće li se neko ukazati kao što se onima ukazalo u Međugorju.
Blagaj nema veze sa "pecinama" ;-)

Ima veze sa kultom izvora i pećina. Blagaj je tipično Đurđevdansko (Jurjevo, Rozi Hidr) dovište. Ajvatovica se s druge strane održava sedam sedmica nakon Jurjeva, ali i ona spada u dovišta po Jurjevo. S druge strane imaš Aliđunska tj. Ilindanska dovišta...
asurbanipal

#10308 Re: IRAN

Post by asurbanipal »

General War wrote: ...i ono nekog naziva fasistom i nacistom :-) druga strana ISIS medalje, prvo pucaj pa pitaj ko je :mrgreen:

:?

Dijete drago, treba li ti šta objasniti ?
2604570

#10309 Re: IRAN

Post by 2604570 »

Tabhana wrote:eh sada sam naišao na još par kontroverznih klipova i šokiran sam tim nekim stavovima oko halifa.
Siitski sejh objasnjava zasto mrze halife, a konkretno Omera.
General War

#10310 Re: IRAN

Post by General War »

salik79 wrote:

Dva broda, puna svakovrsnog naoruzanja, kao brod, pokvarena :lol: Ti stvarno mislis neko budala? Kompasi im se sjebali :mrgreen:
Halo bolan ljudi imaju nosace aviona, korvete...zar tako nisko cijenis iransku mornaricu da ih dva camca mogu sa licnim naoruzanjem mogu ugrozit ? Da je drugacije, bio bi akt agresije...sto ih pustise onda?
General War

#10311 Re: IRAN

Post by General War »

asurbanipal wrote:
General War wrote: ...i ono nekog naziva fasistom i nacistom :-) druga strana ISIS medalje, prvo pucaj pa pitaj ko je :mrgreen:

:?

Dijete drago, treba li ti šta objasniti ?
Pretvorio sam se u uho ciko...
salik79

#10312 Re: IRAN

Post by salik79 »

General War wrote:
salik79 wrote:

Halo bolan ljudi imaju nosace aviona, korvete...zar tako nisko cijenis iransku mornaricu da ih dva camca mogu sa licnim naoruzanjem mogu ugrozit ? Da je drugacije, bio bi akt agresije...sto ih pustise onda?
Pa sto ne reagovase?! Sto dozvolise da im marince "ponize". Pustise ih jer su se lijepo izvinili, obecali da im se omaklo i da nece vise. A i Keri je iskoristio svoju bliskost sa Zarifom ;-)
Challenger__

#10313 Re: IRAN

Post by Challenger__ »

General War wrote:
Challenger__ wrote:
Brodice nisu ribarske nego vojne. Nisu nenaoružani nego naoružani. Ruke iznad glave su dio procedure koja spriječava potencijalni incident. To je univerzalna procedura a to znači da se odnosi kako na vojnike Somalije tako na vojnike USA. Procedura a ne poniženje.

Tu nema izuzetaka.
Last edited by Challenger__ on 13/01/2016 21:46, edited 1 time in total.
General War

#10314 Re: IRAN

Post by General War »

salik79 wrote:
General War wrote:
salik79 wrote:

Pa sto ne reagovase?! Sto dozvolise da im marince "ponize". Pustise ih jer su se lijepo izvinili, obecali da im se omaklo i da nece vise. A i Keri je iskoristio svoju bliskost sa Zarifom ;-)
Pa vidis da je do irana...Zarif americki covjek :mrgreen:
salik79

#10315 Re: IRAN

Post by salik79 »

General War wrote:
salik79 wrote:
General War wrote: Halo bolan ljudi imaju nosace aviona, korvete...zar tako nisko cijenis iransku mornaricu da ih dva camca mogu sa licnim naoruzanjem mogu ugrozit ? Da je drugacije, bio bi akt agresije...sto ih pustise onda?
Pa vidis da je do irana...Zarif americki covjek :mrgreen:
Ili je Keri iranski?! :mrgreen:
Rampage

#10316 Re: IRAN

Post by Rampage »

pirpa wrote:
On your knees, bitches :D
insomnia78

#10317 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

Jesu l' im vratili camce, oruzje i opremu?
salik79

#10318 Re: IRAN

Post by salik79 »

insomnia78 wrote:Jesu l' im vratili camce, oruzje i opremu?
Koliko sam mogao skontati, jok.
Rampage

#10319 Re: IRAN

Post by Rampage »

Nadam se da će i Iran stati na loptu što se tiče ovog incidenta, definitivno im nije u interesu da se dodatno zatežu odnosi.

Ali ipak se mora priznati da su ovo odradili mangupski, kapa do poda :thumbup:
salik79

#10320 Re: IRAN

Post by salik79 »

Rampage wrote:Nadam se da će i Iran stati na loptu što se tiče ovog incidenta, definitivno im nije u interesu da se dodatno zatežu odnosi.

Kao i onomad one britanske kucke :mrgreen: Naravno da treba izbjegavati sve moguce tenzije koje bi dovele dizanje sankcija u pitanje.

Ali nevidljivi RQ-170 mi je i dalje favorit :D
insomnia78

#10321 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

Pa stali su
Nahranili ih napojili i vratili kuci
insomnia78

#10322 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

salik79 wrote:
Rampage wrote:Nadam se da će i Iran stati na loptu što se tiče ovog incidenta, definitivno im nije u interesu da se dodatno zatežu odnosi.

Kao i onomad one britanske kucke :mrgreen: Naravno da treba izbjegavati sve moguce tenzije koje bi dovele dizanje sankcija u pitanje.

P i ne ide im bas od ruke, to izbjegavanje
Prije dvije sedmice su ispalili raketu u "blizini" americkog nosaca
salik79

#10323 Re: IRAN

Post by salik79 »

insomnia78 wrote:
salik79 wrote:

P i ne ide im bas od ruke, to izbjegavanje
Prije dvije sedmice su ispalili raketu u "blizini" americkog nosaca
Izbjegavati ne znaci istovremeno i biti podredjen nekome. Sve sto su do sada uradili ne moze se iskoristiti kontra njih. Jer nisu prekrsili nikakva pravila i propise, nego ih se drzali, za sta postoji dokumentacija.
Norman

#10324 Re: IRAN

Post by Norman »

salik79 wrote: Pa govorim ti da Ajvatovica i Blagaj nisu povezani.
Tabhana wrote:Kako nisu, oboje su novotarije :D
U Salikovom slučaju, to je dozvoljena i preporučena novotarija (bid'a-i hasene). Oba dovišta je preko TIKA-e uredio naš sunitski sultan i halifa, na tim se mjestima obnavlja prijateljstvo turskog i bošnjačkog naroda, pa i Salik možda dođe tobe. :D

Recimo, gore na Ajvatovici ga dočekaju Mehteri (turski vojni orkestar), pa Salik ima priliku da s njima uglas pjeva:

"Türk milleti, Türk milleti
Aşk ile sev milliyeti
Kahret vatan, düşmanını
Çeksin o mel'un zilleti"

(Dovi se da se unište dušmani turskog mileta i da pate u prokletstvu poniženja. :oops: )
salik79

#10325 Re: IRAN

Post by salik79 »

Norman wrote:
salik79 wrote: Pa govorim ti da Ajvatovica i Blagaj nisu povezani.
Tabhana wrote:Kako nisu, oboje su novotarije :D
U Salikovom slučaju, to je dozvoljena i preporučena novotarija (bid'a-i hasene). Oba dovišta je preko TIKA-e uredio naš sunitski sultan i halifa, na tim se mjestima obnavlja prijateljstvo turskog i bošnjačkog naroda, pa i Salik možda dođe tobe. :D

Recimo, gore na Ajvatovici ga dočekaju Mehteri (turski vojni orkestar), pa Salik ima priliku da s njima uglas pjeva:

"Türk milleti, Türk milleti
Aşk ile sev milliyeti
Kahret vatan, düşmanını
Çeksin o mel'un zilleti"

(Dovi se da se unište dušmani turskog mileta i da pate u prokletstvu poniženja. :oops: )
Otprilike kao kada janjicari, u glas sa princom Muatafom, polazu Janjicarsku zakletvu. Eh, taj sam ti ja :oops: :mrgreen:
Post Reply