A rahmetli sdp...?Pedja Kojovic wrote:da je SDA za nas udruzeni kriminalni poduhvat a ne politicka stranka.
p.k.
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- nosara
#10301 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
-
Treebeard
#10302 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Sabahajrula i dobro jutro, je li prosla gripa? Ja samo da ponovim ono moje pitanje:
Treebeard wrote:Opet nista ne rece, mogu ja i preformulisati ove gore ponudjene odgovoreTreebeard wrote:Mislim da ovo nije odgovor na convictovo pitanje:convict wrote:Naša stranka je prije par mjeseci podržala izbor SDP-SBB vlade "jer su smatrali da KS treba imati Vladu u punom sastavu". Ako novoj skupštinskoj skoro pa većini zatrebaju, a izvjesno je da hoće, 2 glasa za formiranje SDA-SBiH vlade, da li će Naša stranka podržati takvu vladu "jer smatraju da KS treba imati Vladu u punom sastavu" ili će biti protiv uz već poznate stavove koji se tiču SDA vlasti?Niko vam ni ne spori to sto se vi i tada i sada zagovarali ekspertnu vladu, sto i tada i sada ne zelite da ulazite u sastav vlade, itd. itd., samo nas interesuje kakav je vas stav po onom gore pitanju, jednostavno "da podrzacemo vladu, jer je bolje da KS i gradjani imaju kakvu takvu vladu nego bezvlasce ili ne, necemo podrzati novu vladu jer nas primarni cilj je otjerati SDA na politicko smetljiste bez obzira sto smo do prije tri mjeseca rekli da je bolje imati bilo kakvu vladu nego nikakvu"Pedja Kojovic wrote:treebeard
Hvala vam sto ste potrudili da nadjete ovaj citat.
Kao sto vidite mi smo i tada principijelno zagovarali ekspertnu Vladu i pozivali SDP i SBB da pozove i SDA u taj projekat kao sto i sada pozivamo SDA da zanemari politicke sukobe i pozove SDP i SBB u projekat formiranje ekspertne Vlade.
p.k.
Znaci, da glasacemo za, ne glasacemo protiv. Ne trazim "tirade"da pises postujuci tvoje vrijeme
- Ricken
#10303 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Odgovorio je g. Kojović na to pitanje. Inače fakat ubiste čovjeka sa ponavljanjem. Ja mislim da se pika i odgovor koji se čitatelju nesviđa ili sa kojim se ne slaže.
- ultima_palabra
#10304 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pretpostavljam da su dobili zadatak da miniraju temu spamanjem.Ricken wrote:Odgovorio je g. Kojović na to pitanje. Inače fakat ubiste čovjeka sa ponavljanjem. Ja mislim da se pika i odgovor koji se čitatelju nesviđa ili sa kojim se ne slaže.
-
Treebeard
#10305 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Boze sacuvaj, nije mi namjera spamanje, samo sam trazio nedvosmislen odgovor.ultima_palabra wrote:Pretpostavljam da su dobili zadatak da miniraju temu spamanjem.Ricken wrote:Odgovorio je g. Kojović na to pitanje. Inače fakat ubiste čovjeka sa ponavljanjem. Ja mislim da se pika i odgovor koji se čitatelju nesviđa ili sa kojim se ne slaže.
Znaci Nasa Stranka ce glasati protiv kada bude imenovanje nove vlade po cijenu da KS ostaje bez funkcionalne vlasti, ok.
- hepekcina
#10306 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
jel ovo i Konaković na forumu?

-
convict
#10307 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ma nije odgovorio. Dao je mnogo puta i vrlo precizno odgovor na to s kim bi i pod kojim uslovima Naša stranka koalirala i pod kojim uslovima bi uzela učešće u eventualnoj ekspertskoj vladi.Ricken wrote:Odgovorio je g. Kojović na to pitanje. Inače fakat ubiste čovjeka sa ponavljanjem. Ja mislim da se pika i odgovor koji se čitatelju nesviđa ili sa kojim se ne slaže.
Nije dao odgovor na to da li će Naša stranka podržati vladu koju predloži SDA (naravno, bez učešća Naše stranke u istoj) na način na koji su podržali vladu SDP-SBB (također bez učešća u istoj, jer je bolje da građani imaju ikakvu vladu nego nikakvu) ili neće (jer je bolje da građani nemaju nikakvu vladu nego vladu koju predvodi kriminalna organizacija SDA).
- draganbl
#10308 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
O kojoj vladi vi govorite?
Je li SDA izasao sa prijedlogom vlade, ili je to prica sta ce biti ako mozda bude bilo?
Je li SDA izasao sa prijedlogom vlade, ili je to prica sta ce biti ako mozda bude bilo?
- madner
#10309 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Sjo sto je Tanovic spustio Sanji, oooo.
Sto ne postavite klip
Sto ne postavite klip
- ultima_palabra
#10310 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
De prepričajmadner wrote:Sjo sto je Tanovic spustio Sanji, oooo.
Sto ne postavite klip
-
spacek
#10311 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
...
Last edited by spacek on 23/04/2016 13:06, edited 1 time in total.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#10312 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Sabina, kad si mogla magistrirati, mozes vala i pravopis nauciti, sramota je ovo..Naša stranka i kandidatkinja za načelnicu Općine Novo Sarajevo, Sabina Ćudić, duboko osuđuju ovakvu vrstu ponašanja koje spriječava javno iznošenje argumenata protiv trenutnog načina vođenja opštine i ove vlasti, i suprotstaviti će se svakom pokušaju ugrožavanja demokratskih principa.
i ne, nisam cjepidlaka, nije ovo prvi put, nego mi mrsko traziti jos primjera
- hepekcina
#10313 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
uh spacek...zahebano je to...evo SDP je pokušao sići u blato al se dobrano poskliznuo da će teško ikad izać iz tog blata
evo čitam zadnjih par stranica rasprave, a inače to dominira u svim raspravama na forumu, da vi svi hoćete u politici sve nekakve anđele, svetice, heroje i moraliste...
hebga politika je kurvanjska djelatnost i onog trenutka kada se NS spusti u blato (kod nas se može reći uđe u vlast) svi ćete im hebat sve po spisku ko što danas to svi SDP-u radimo...ja iskreno više volim opoziciju na koju mogu računati nego vlast na koju ne mogu
evo čitam zadnjih par stranica rasprave, a inače to dominira u svim raspravama na forumu, da vi svi hoćete u politici sve nekakve anđele, svetice, heroje i moraliste...
hebga politika je kurvanjska djelatnost i onog trenutka kada se NS spusti u blato (kod nas se može reći uđe u vlast) svi ćete im hebat sve po spisku ko što danas to svi SDP-u radimo...ja iskreno više volim opoziciju na koju mogu računati nego vlast na koju ne mogu
-
drug profi
#10314 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Dobro, znači Sabina brka je/ije.plain vanilla wrote:Sabina, kad si mogla magistrirati, mozes vala i pravopis nauciti, sramota je ovo..Naša stranka i kandidatkinja za načelnicu Općine Novo Sarajevo, Sabina Ćudić, duboko osuđuju ovakvu vrstu ponašanja koje spriječava javno iznošenje argumenata protiv trenutnog načina vođenja opštine i ove vlasti, i suprotstaviti će se svakom pokušaju ugrožavanja demokratskih principa.
Katastrofa. Dajte nam načelnika koji ne brka č/ć je/ije!
-
Pedja Kojovic
#10315 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
spacek
Nas ne zanima negativna kampanja.
Mi smo se kao stranka odredili prema partijama iz kojih dolaze kandidati.
Mi promovisemo svoje programe.
p.k.
Nas ne zanima negativna kampanja.
Mi smo se kao stranka odredili prema partijama iz kojih dolaze kandidati.
Mi promovisemo svoje programe.
p.k.
- nosara
#10316 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
ns... Opozicija na koju svaka vlast moze racunat....hepekcina wrote:ja iskreno više volim opoziciju na koju mogu računati nego vlast na koju ne mogu
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#10317 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
jeste, katastrofa je..ovo se uci u osnovnoj skolidrug profi wrote:Dobro, znači Sabina brka je/ije.plain vanilla wrote:Sabina, kad si mogla magistrirati, mozes vala i pravopis nauciti, sramota je ovo..Naša stranka i kandidatkinja za načelnicu Općine Novo Sarajevo, Sabina Ćudić, duboko osuđuju ovakvu vrstu ponašanja koje spriječava javno iznošenje argumenata protiv trenutnog načina vođenja opštine i ove vlasti, i suprotstaviti će se svakom pokušaju ugrožavanja demokratskih principa.
Katastrofa. Dajte nam načelnika koji ne brka č/ć je/ije!
-
drug profi
#10318 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Nista, onda da glasamo za Koldzu.
Vanilla,
gluho bilo cime se ti bavis.
Vanilla,
-
VjecitiStudent
#10319 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Insistiranje na superiornoj moralnoj cistoti itekako ima smisla i to je nesto sto su razvijene demokratije odavno naucile.hepekcina wrote:uh spacek...zahebano je to...evo SDP je pokušao sići u blato al se dobrano poskliznuo da će teško ikad izać iz tog blata
Od sitnog varalice ili lazova ce nastati krupni lopov, cim dobije vlast i priliku.
Mi cemo se izvuci iz ovog gliba tek kad tu lekciju dobro naucimo.
-
spacek
#10320 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
...
Last edited by spacek on 23/04/2016 13:06, edited 1 time in total.
- hepekcina
#10321 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
ima i to student...onda ću navalit na Peđu kad ga vidim u bijesnom Audiju...do tada nemam šta zamjeriti čovjeku
-
Pedja Kojovic
#10322 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
spacek
Mi smo reagovali saopstenjem.
SBB i organizator debate za sada nisu.
Ne pada nam na pamet da medijima govorimo sta bi i kako trebali raditi.
p.k.
Mi smo reagovali saopstenjem.
SBB i organizator debate za sada nisu.
Ne pada nam na pamet da medijima govorimo sta bi i kako trebali raditi.
p.k.
-
VjecitiStudent
#10323 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Kad ga jednom vidis u bijesnom Audiju, moci ces mu samo soli na rep staviti.hepekcina wrote:ima i to student...onda ću navalit na Peđu kad ga vidim u bijesnom Audiju...do tada nemam šta zamjeriti čovjeku
- hepekcina
#10324 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
zato uvijek gotivim opoziciju naspram vlastiVjecitiStudent wrote:Kad ga jednom vidis u bijesnom Audiju, moci ces mu samo soli na rep staviti.hepekcina wrote:ima i to student...onda ću navalit na Peđu kad ga vidim u bijesnom Audiju...do tada nemam šta zamjeriti čovjeku
-
Pedja Kojovic
#10325 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Nisam mogao da ne podijelim ovo s vama
Pozive za sjednice SKS dobivam na email koji sam registrovao u zajednickim sluzbama KS.
Uz poziv, naravno, dodje i dnevni red.
Odjednom, maloprije dobijem poziv za neku davnu proslu sjednicu i dnevni red koi me je brojem tacaka dnevnog reda valjda trebao impresionirati i pokazati kako se to radilo u vrijeme Denisa Zvizdica.
Sve je to ok, ali cinjenica da neko od drzavnih sluzbenika ide tako daleko u zloupotrebi podataka koje smo im dali....
Broj: 01-05-19979/09
Sarajevo, 25.06.2009. godine
Na osnovu čl. 59. i 61. stav 1. Poslovnika Skupštine Kantona Sarajevo (“Službene novine Kantona Sarajevo” - Prečišćeni tekst, br: 12/05 i 7/08), s a z i v a m
34. RADNU SJEDNICU SKUPŠTINE
KANTONA SARAJEVO
Sjednica će se održati u srijedu i četvrtak 08. i 09. 07.2009. godine, u Velikoj sali Općine Centar Sarajevo, Ul. Miss Irbi br. 1/I, sa početkom rada u 10,00 sati.
Za ovu sjednicu predlažem slijedeći
D N E V N I R E D:
1. Poslanička pitanja, inicijative i odgovori;
2. Prijedlog izmjena Programa rada Skupštine Kantona Sarajevo za 2009. godinu (skraćeni postupak);
3. Prijedlog Etičkog kodeksa poslanika/zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo (hitan postupak)
4. Izvještaj o izvršenju Budžeta Kantona Sarajevo za period od 01.01. do 31.12.2008. godine;
5. Prijedlog izmjena i dopuna Budžeta Kantona Sarajevo za 2009. godinu;
6. Prijedlog zakona o sudskim taksama;
7. Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju u Kantonu Sarajevo;
8. Nacrt zakona o javnom okupljanju;
9. Prijedlog odluke o usvajanju Bilansa energetskih potreba Kantona Sarajevo za 2009. godinu;
10. Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o usklađivanju statusa JP "Televizija Kantona Sarajevo" sa Zakonom o javnim preduzećima u Federaciji Bosne i Hercegovine;
11. Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluka o usklađivanju statusa KJP "Kantonalna veterinarska stanica Sarajevo" sa Zakonom o javnim preduzećima u Federaciji BiH;
12. Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluka o usklađivanju statusa KJP DD PD "Butmir" Ilidža sa Zakonom o javnim preduzećima u Federaciji BiH;
13. Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluka o usklađivanju statusa KJP za gospodarenje državnim šumama "Sarajevo-šume" d.o.o. Sarajevo sa Zakonom o javnim preduzećima u Federaciji BiH;
14. Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluka o usklađivanju statusa KJP Centar "Skenderija" Sarajevo sa Zakonom o javnim preduzećima u Federaciji BiH;
15. Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluka o usklađivanju statusa KJP "ZOI'84 – Olimpijski centar Sarajevo" sa Zakonom o javnim preduzećima u Federaciji BiH;
16. Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluka o usklađivanju statusa KJKP "GRAS" d.o.o. Sarajevo sa Zakonom o javnim preduzećima u Federaciji BiH;
17. Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluka o usklađivanju statusa KJKP "Vodovod i kanalizacija" d.o.o. Sarajevo sa Zakonom o javnim preduzećima u Federaciji BiH;
18. Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluka o usklađivanju statusa KJKP "Rad" d.o.o. Sarajevo sa Zakonom o javnim preduzećima u Federaciji BiH;
19. Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluka o usklađivanju statusa KJKP "Park" d.o.o. Sarajevo sa Zakonom o javnim preduzećima u Federaciji BiH;
20. Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluka o usklađivanju statusa KJKP "Pokop" d.o.o. Sarajevo sa Zakonom o javnim preduzećima u Federaciji BiH;
21. Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluka o usklađivanju statusa KJKP "Sarajevogas" d.o.o. Sarajevo sa Zakonom o javnim preduzećima u Federaciji BiH;
22. Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluka o usklađivanju statusa KJKP "Toplane Sarajevo" d.o.o. Sarajevo sa Zakonom o javnim preduzećima u Federaciji BiH;
23. Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluka o usklađivanju statusa KJKP "Tržnice pijace" d.o.o. Sarajevo sa Zakonom o javnim preduzećima u Federaciji BiH;
24. Prijedlog odluke o davanju saglasnosti Zavodu za izgradnju Kantona Sarajevo za prijenos prava raspolaganja nad zemljištem bez naknade na Općinu Novi Grad Sarajevo u svrhu izgradnje Župne crkve sa pratećim sadržajima;
25. Prijedlog odluke o prihvatanju Sporazuma o partnerstvu između Provincije Goricija, Regije Friuli Venezia Giulia, Republika Italija i Kantona Sarajevo, Bosna i Hercegovina;
26. Prijedlog odluke o izmjeni naziva dijelova Novopazarske ulice na području općine Novo Sarajevo;
27. Prijedlog odluke o razrješenju i izboru člana u Komisiju za mlade Skupštine Kantona Sarajevo;
28. Izvještaj o radu sa finansijskim izvještajem Kantonalne agencije za privatizaciju Sarajevo za 2008. godinu i Revizorski izvještaj "Revizija" d.o.o. Sarajevo;
29. Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Program rada Kantonalne agencije za privatizaciju Sarajevo sa Finansijskim planom za 2009. godinu;
30. Izvještaj o radu sudova Kantona Sarajevo za 2008. godinu;
31. Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo za 2008. godinu;
32. Program rada Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo za 2009. godinu;
33. Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Kantonalne uprave civilne zaštite za 2008. godinu;
34. Program rada Kantonalne uprave civilne zaštite za 2009. godinu;
35. Izvještaj iz oblasti sporta za 2008. godinu;
36. Izvještaj o radu Nezavisnog odbora za izbor i reviziju Policijskog komesara za period maj 2008. –maj 2009. godine;
INFO MAERIJALI
1. Izvještaj o stanju u oblasti zapošljavanja u Kantonu Sarajevo za 2008. godinu, sa prijedlogom mjera koje je Vlada predložila i koji čine sastavni dio ovog Izvještaja;
2. Informacija Upravne inspekcije Ministarstva pravde i uprave o izvršenim inspekcijskim pregledima u toku 2008. godine;
3. Informacija o stanju kriminaliteta, javnog reda mira i saobračaja na području Kantona Sarajevo za mjesec maj 2009. godine;
4. Informacija o provođenju Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije Kantona Sarajevo ("Službene novine Kantona Sarajevo", br. 38/07 i 43/08).
Uz poziv za sjednicu dostavljamo vam materijale za Predloženi dnevni red, dio odgovora na poslanička pitanja, Zapisnik o radu sa 33 Radne sjednice Skupštine Kantona Sarajevo, kao i «Službene novine Kantona Sarajevo», br.14/09.
Obavještavaju se zastupnici/poslanici da će se zbog obimnog dnevnog reda sjednica održati 08. i 09. 07.2009. godine, sa početkom rada u 10.00 sati.
Molimo da sjednici prisustvujete, a u slučaju spriječenosti, izostanak najavite na tel. 56 20 44.
PREDSJEDAVAJUĆI SKUPŠTINE KANTONA SARAJEVO
dr. Denis Zvizdić, s.r.
Pozive za sjednice SKS dobivam na email koji sam registrovao u zajednickim sluzbama KS.
Uz poziv, naravno, dodje i dnevni red.
Odjednom, maloprije dobijem poziv za neku davnu proslu sjednicu i dnevni red koi me je brojem tacaka dnevnog reda valjda trebao impresionirati i pokazati kako se to radilo u vrijeme Denisa Zvizdica.
Sve je to ok, ali cinjenica da neko od drzavnih sluzbenika ide tako daleko u zloupotrebi podataka koje smo im dali....
Broj: 01-05-19979/09
Sarajevo, 25.06.2009. godine
Na osnovu čl. 59. i 61. stav 1. Poslovnika Skupštine Kantona Sarajevo (“Službene novine Kantona Sarajevo” - Prečišćeni tekst, br: 12/05 i 7/08), s a z i v a m
34. RADNU SJEDNICU SKUPŠTINE
KANTONA SARAJEVO
Sjednica će se održati u srijedu i četvrtak 08. i 09. 07.2009. godine, u Velikoj sali Općine Centar Sarajevo, Ul. Miss Irbi br. 1/I, sa početkom rada u 10,00 sati.
Za ovu sjednicu predlažem slijedeći
D N E V N I R E D:
1. Poslanička pitanja, inicijative i odgovori;
2. Prijedlog izmjena Programa rada Skupštine Kantona Sarajevo za 2009. godinu (skraćeni postupak);
3. Prijedlog Etičkog kodeksa poslanika/zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo (hitan postupak)
4. Izvještaj o izvršenju Budžeta Kantona Sarajevo za period od 01.01. do 31.12.2008. godine;
5. Prijedlog izmjena i dopuna Budžeta Kantona Sarajevo za 2009. godinu;
6. Prijedlog zakona o sudskim taksama;
7. Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju u Kantonu Sarajevo;
8. Nacrt zakona o javnom okupljanju;
9. Prijedlog odluke o usvajanju Bilansa energetskih potreba Kantona Sarajevo za 2009. godinu;
10. Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o usklađivanju statusa JP "Televizija Kantona Sarajevo" sa Zakonom o javnim preduzećima u Federaciji Bosne i Hercegovine;
11. Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluka o usklađivanju statusa KJP "Kantonalna veterinarska stanica Sarajevo" sa Zakonom o javnim preduzećima u Federaciji BiH;
12. Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluka o usklađivanju statusa KJP DD PD "Butmir" Ilidža sa Zakonom o javnim preduzećima u Federaciji BiH;
13. Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluka o usklađivanju statusa KJP za gospodarenje državnim šumama "Sarajevo-šume" d.o.o. Sarajevo sa Zakonom o javnim preduzećima u Federaciji BiH;
14. Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluka o usklađivanju statusa KJP Centar "Skenderija" Sarajevo sa Zakonom o javnim preduzećima u Federaciji BiH;
15. Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluka o usklađivanju statusa KJP "ZOI'84 – Olimpijski centar Sarajevo" sa Zakonom o javnim preduzećima u Federaciji BiH;
16. Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluka o usklađivanju statusa KJKP "GRAS" d.o.o. Sarajevo sa Zakonom o javnim preduzećima u Federaciji BiH;
17. Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluka o usklađivanju statusa KJKP "Vodovod i kanalizacija" d.o.o. Sarajevo sa Zakonom o javnim preduzećima u Federaciji BiH;
18. Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluka o usklađivanju statusa KJKP "Rad" d.o.o. Sarajevo sa Zakonom o javnim preduzećima u Federaciji BiH;
19. Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluka o usklađivanju statusa KJKP "Park" d.o.o. Sarajevo sa Zakonom o javnim preduzećima u Federaciji BiH;
20. Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluka o usklađivanju statusa KJKP "Pokop" d.o.o. Sarajevo sa Zakonom o javnim preduzećima u Federaciji BiH;
21. Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluka o usklađivanju statusa KJKP "Sarajevogas" d.o.o. Sarajevo sa Zakonom o javnim preduzećima u Federaciji BiH;
22. Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluka o usklađivanju statusa KJKP "Toplane Sarajevo" d.o.o. Sarajevo sa Zakonom o javnim preduzećima u Federaciji BiH;
23. Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluka o usklađivanju statusa KJKP "Tržnice pijace" d.o.o. Sarajevo sa Zakonom o javnim preduzećima u Federaciji BiH;
24. Prijedlog odluke o davanju saglasnosti Zavodu za izgradnju Kantona Sarajevo za prijenos prava raspolaganja nad zemljištem bez naknade na Općinu Novi Grad Sarajevo u svrhu izgradnje Župne crkve sa pratećim sadržajima;
25. Prijedlog odluke o prihvatanju Sporazuma o partnerstvu između Provincije Goricija, Regije Friuli Venezia Giulia, Republika Italija i Kantona Sarajevo, Bosna i Hercegovina;
26. Prijedlog odluke o izmjeni naziva dijelova Novopazarske ulice na području općine Novo Sarajevo;
27. Prijedlog odluke o razrješenju i izboru člana u Komisiju za mlade Skupštine Kantona Sarajevo;
28. Izvještaj o radu sa finansijskim izvještajem Kantonalne agencije za privatizaciju Sarajevo za 2008. godinu i Revizorski izvještaj "Revizija" d.o.o. Sarajevo;
29. Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Program rada Kantonalne agencije za privatizaciju Sarajevo sa Finansijskim planom za 2009. godinu;
30. Izvještaj o radu sudova Kantona Sarajevo za 2008. godinu;
31. Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo za 2008. godinu;
32. Program rada Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo za 2009. godinu;
33. Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Kantonalne uprave civilne zaštite za 2008. godinu;
34. Program rada Kantonalne uprave civilne zaštite za 2009. godinu;
35. Izvještaj iz oblasti sporta za 2008. godinu;
36. Izvještaj o radu Nezavisnog odbora za izbor i reviziju Policijskog komesara za period maj 2008. –maj 2009. godine;
INFO MAERIJALI
1. Izvještaj o stanju u oblasti zapošljavanja u Kantonu Sarajevo za 2008. godinu, sa prijedlogom mjera koje je Vlada predložila i koji čine sastavni dio ovog Izvještaja;
2. Informacija Upravne inspekcije Ministarstva pravde i uprave o izvršenim inspekcijskim pregledima u toku 2008. godine;
3. Informacija o stanju kriminaliteta, javnog reda mira i saobračaja na području Kantona Sarajevo za mjesec maj 2009. godine;
4. Informacija o provođenju Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije Kantona Sarajevo ("Službene novine Kantona Sarajevo", br. 38/07 i 43/08).
Uz poziv za sjednicu dostavljamo vam materijale za Predloženi dnevni red, dio odgovora na poslanička pitanja, Zapisnik o radu sa 33 Radne sjednice Skupštine Kantona Sarajevo, kao i «Službene novine Kantona Sarajevo», br.14/09.
Obavještavaju se zastupnici/poslanici da će se zbog obimnog dnevnog reda sjednica održati 08. i 09. 07.2009. godine, sa početkom rada u 10.00 sati.
Molimo da sjednici prisustvujete, a u slučaju spriječenosti, izostanak najavite na tel. 56 20 44.
PREDSJEDAVAJUĆI SKUPŠTINE KANTONA SARAJEVO
dr. Denis Zvizdić, s.r.